Трудно проговарящи деца - тема 2

• 110 750
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
ikea, въпреки, че има специална тема за аутизма, и че не всички майки от тази тема надничат и там, ако искаш може да пейстнеш някой линк към клипчетата в youtube, или към поне един, мисля, че винаги отдясно в сайта се показват свързани клипета по темата, която се гледа.

# 631
  • София

Да ви почерпя за здравето на моя калпазан, който от днес е "ко-голям" и ко-послушен.(не мога да го убедя, че се казва по-)

# 632
  • София
Доника, много здраве и щастие на сина ти!

Да ви почерпя и с питие към бонбоните, и моята дъщеря днес има рожден ден.

# 633
  • София
Таня, и на теб да ти е жива и здрава Simple Smile

# 634
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
TanyaMG, Доника - малките ви сладури, да са ви живи, здрави, безкрайно щастливи, обичащи и незнаещи значението на думите "проблем, тъга, песимизъм и отекчение"! Благодаря за почерпката!

# 635
Да са ви живи и здрави и да ви носят само положителни емоции!

# 636
  • София
Честит Рожден ден на мъничетата.Пожелавам им да са живи, здрави, и постоянно щастливи.Пожелавам на близките им спокойствие, и радост.Подаръцииииииииииии  Wink   Hug

# 637
  • Пловдив
Да са ни живи и здрави, щатливи, послушни рождениците, да радват най-вече мама и тате, и всички около тях. Много, много причини за гордост да ви дават на вас - Таня и Доника  bouquet  bigdance2  party023  Gift newsm59

# 638
Честит рожден ден , на рождениците ! Да са живи и здрави  и много   щастливи !  Hug  bouquet newsm59

# 639
здравейте аз от скоро пиша тук. Сега смятам да кандидатствам за ресурсен учител за моето дете, но тази процедура с лекарските комисии много сложна ми се вижда дали няма някакъв вариант тя да посещава в градината логопед и психолог без тези галимаций. Ако някой вече е кандидатствал по тази програма би ли споделил опита си.  Благодаря   bouquet

# 640
  • София и там където не се пуши
Има тема за ресурсен учител. Там е обяснено, че дори на ТЕЛК няма нужда да се ходи. Самата директорка и учителете предлагат ресурсен, а родителите се съгласяват. Ходи се само на една комисия пред РИО, но доста училища и това го спестяват - викат специалистите в училище.

# 641
  • Варна
sofi82, виждам че си от Варна, затова ще кажа как мина при нас кандидатстването.
Първо попълнихме молба за отпускане на ресурсен учител (взехме я от самия ресурсен център - Сливница 113 доколкото помня беше адреса - зад природо-математическата гимназия).Иска се да се приложи ЛКК от невролог, характеристика от учителите, служебна бележка от градината. След това имаше 2 "обследвания".
Честито на порасналите дечица на TanyaMG и Доника!   bouquet

# 642
Здравейте  моми4ета,
искам да ви попитам кога за първи път заведохте детето на логопет.
Моето дете сега ще навърши 2 г и не казва нищо осен "не",ина4е ме разбира какво му  говоря и изпълнява  ,когато му кажа нещо да направи .Трябва ли да го заведа на логопед или да из4акам до 3 -та му годинка  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително . Hug

# 643
Здравейте  моми4ета,
искам да ви попитам кога за първи път заведохте детето на логопет.
Моето дете сега ще навърши 2 г и не казва нищо осен "не",ина4е ме разбира какво му  говоря и изпълнява  ,когато му кажа нещо да направи .Трябва ли да го заведа на логопед или да из4акам до 3 -та му годинка  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително . Hug

Здравейте  bobynka , моят съвет е  колкото по - рано се започне терапията с детето ,толкова по-голяма е вероятността да навакса  това което е пропуснато, разбира се  ако има налице  изоставане в речевото  развитие.
Най- малкото , може да започнете у дома да се занимавате по интензивно с детето.

# 644
Благодаря за бързия отговор.
Най добре е да го заведа  ,а за заниманието занимавам се ,4ета му книжки (не винаги  ,му са интересни ),редим куб4ета със животни (освен да строи кули ) ,неще друго да 4уе кое животно кое е ,бута ме и ми казва "НЕ" Rolling Eyes,повтарям му лесни думи4ки   .Като по малък си казваше -ам-ам ,баба,сега много рядко може да каже -та-та .Понякога гу 4увам да си бръщолеви на негож си език  newsm78
извенете ме за обърканите обяснения Tired

Общи условия

Активация на акаунт