Трудно проговарящи деца - тема 2

• 110 751
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Темата беше позапецнала по едно време но гледам пак се върнаха всичко от морето и има нови интересни изказвания...Преди време бях писала че детето ми/2 г 10 месеца// много дръпна назад когато гo заведох за 2 месеца на село при хорица дето имат по 30 думи в речника си...Спря да изговаря дори това на което го бях научила...Много хора се осъмниха ...но баща му го взе преди 2 седмици ...За 2 седмици детето започна да се опитва да повтаря думички без никoй да го кара само слушайки разговори около него../на село слушаше сериалите по телевизията/Научи се да кара кола на батерии,започна да се храни сам..не че яде кой знае колко..но колкото..!
Прерових запaданите сайтове за логопеди /с видео към тях/ предимно американски и там някои от тях имат много интересен подход които ми хареса..Няма игри имат карти с по ЕДНА картина...В началото изговарят на детето само първата сричка от думата..по няколко пъти...Може да отмене седмици но един ден детето повтаря сричката..Следващата стъпка е думата..И действа...Смятам да открия такива карти и да започвам сериози занимания..тръпение ,спокойствие и много обич и всичко си идва на мястото...Няма непроговорило дете!

# 616
ikea незнам дали е уда4но да сложа телефона на една фирма от която всеки месец ми изпращат такива карти  .Като повечето от тях се съединяват и става някое животно.ще снимам картите и ще ги пусна

# 617
Ще бъде хубаво да ги погледнем тези карти. Благодаря предварително!

# 618
  • София
sisa788, разбира се, че е удачно дай телефона. Това за мен е най-голямата помощ да кажем конкретно име на книга, специалист, игра. Преди време ето тези ми изпращаха листовки, аз попълвах заявка, но нищо не получих. Изглеждаха ми интересни, но вече нямаме нужда от тях. Все пак за периода 3-6 години мисля, че са полезни.

# 619
  • София
Тези май само с листовките си бяха, понеже не съм чувала някой да е получил пратка...

# 620
  • София
Те тези с горната листовка май си напарвиха реклама и проучване на пазара. Защото заедно с тези карти правиха записване и за поредицата Човешкото тяло, която сега е по сергиите. И Човека явно им се е видял по печеливш  Sad

# 621
Точно тези карти са  Peace незнам защо не ги получавате,но аз всеки месец имам колет.Картите са страхотни а телефона на офиса е 02 811-85-57  адрес за кореспонденциа  Бизнес парк София п.к18 код:1766.Освен картите получихме и жирафчето метър,една коала и едни пастели под формата на животни вече 2 пъти.И не са 60 карти а много повече.Почти за всяка буква има около поне 10 карти.Увеличиха ги нещо в последствие.Фотоапарата не ми е зареден а нямам време да кача.Примерни в 2 карти се съединяват и става кон на зелена полянка с една оградка и слънце,а на обратната страна на едната карта е само главата на коня като е написано"конят има грива",на другата  е дадено малко конче с майка си като е написано"малкото на коня се нарича жребче"почти всичките имат много хубави пояснения.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 21:18 от sisa788

# 622
  • София
В крайна сметка сумарно каква сума ти се получи, че аз нещо не им схванах аритметиката, но съм и руса Rolling Eyes
Иначе звучи доста интересно.
След последното упражнение се оказа, че моя син няма пространствена представа - реди всичко в една редица...

# 623
sisa788, разбира се, че е удачно дай телефона. Това за мен е най-голямата помощ да кажем конкретно име на книга, специалист, игра. Преди време ето тези ми изпращаха листовки, аз попълвах заявка, но нищо не получих. Изглеждаха ми интересни, но вече нямаме нужда от тях. Все пак за периода 3-6 години мисля, че са полезни.
Не се връзвай с тези карти !!! Имам  8 пратки  от тях, и ги  спрях не са хубави , тк  ги получаваш  разбъркано . Примерно фирмата  предлага 10  тестета , цифри ,фигури, букви ,околен свят,и тн. Изпращат  ти по  една две карти от тесте и дефакто  не може да се изпозлват пълноценно, не знаеш и какво  ще получиш следващият  път, или какво  ще ти се падне  Mr. Green

# 624
Здравейте, аз се записвам да ви чета, моята сладурана е вече на три но не говори или поне не и се разбира бяхме на консултация с логопед и ни каза че има проблем и трябва много работа с нея. Какъв е проблема още не знам може да сме имали нужда и от друг специалист, но засега още не може да се установи. Като цяло тя е доста живо дете определено ме разбира и сега след консултацията с логопед съм много объркана, мнението ми а и на тези около мен (все пак аз съм майка и съм пристрастна) е, че тя много добре осъзнава къде е и разбира какво и се говори, но че има и някакъв проблем има, но досега си мислех че е просто особеност на характера. Малко е дръпната не обича да и говорят непознати, избира си децата с които да играе, своенравна но пък е и много изобретателна и удивлява всички с номерата си. Та така за моето дете ви разказах сега другата седмица съм на консултация с други специалисти и ще видя там къде ще ме насочат.

# 625
Публикувана от: ikeа .......  Няма непроговорило дете
Дано никога не ти се наложи да се убедиш в противното .....Моят син е на 5г.и3м. и все още не говори ,не пиша тук ,защото той е аутист и липсата на реч е един от основните индикатори на тово заболяване .В темата  аутистичен спектър една от майките ,които пишем има лого - Никога не казвай на мен не може да се случи ! Не го казвам с лоши мисли ,просто ужасно ме натъжи последното изречение от поста ти...
Пожелавам ти късмет , на теб и на всички родители които пишат тук  Hug

# 626
Bluevelvet ще го имам впредвид щом го казва човек като теб.Благодаря.Имам достатъчно карти.И аз се замислих защо толкова много станаха а не спират да прийждат Peace

# 627
Публикувана от: ikeа .......  Няма непроговорило дете
Дано никога не ти се наложи да се убедиш в противното .....Моят син е на 5г.и3м. и все още не говори ,не пиша тук ,защото той е аутист и липсата на реч е един от основните индикатори на тово заболяване .В темата  аутистичен спектър една от майките ,които пишем има лого - Никога не казвай на мен не може да се случи ! Не го казвам с лоши мисли ,просто ужасно ме натъжи последното изречение от поста ти...
Пожелавам ти късмет , на теб и на всички родители които пишат тук  Hug
Поли, и аз си помислих за аутистите, когато прочетох изказването на Икеа, но се въздържах от коментар. Не го е казало с лошо чувство момичето, а и не всички аутисти остават без говор (за щастие). Това са редки случаи и нека не и убиваме надеждата, тъй-като нейното детенце явно не е такова.
Аз пък се въздържам да пиша в аутистичната тема, заради липсата на диагноза, но моето дете става все по-зле и признаци на проговаряне изобщо няма, но пак сме рядък случай, да не се плашат другите пишещи.

# 628
  • варна
 И аз си го помислих това, ама реших да се въздържа, защото наистина не е умишлено казано, а с цел оптимизъм.
 Те майките  и за прохождането така си пишат- няма непроходило дете, ама елате в темата за ДЦП да видите няма ли. Cry
 А надежда винаги има , дори за най-трудните случаи, така че остава да работим по въпроса. Peace

# 629
И аз си го помислих това, ама реших да се въздържа, защото наистина не е умишлено казано, а с цел оптимизъм.
 Те майките  и за прохождането така си пишат- няма непроходило дете, ама елате в темата за ДЦП да видите няма ли. Cry
 А надежда винаги има , дори за най-трудните случаи, така че остава да работим по въпроса. Peace

Разбира се че с добро чуство....Също така аз говоря добре английски и чета какви ли не тези от сверата от америка да речем...Там масово аутистичните деца проговарят..Масово...За разлика от преди сега имат лечение...Не разбирам много но по някакъв начин чистят тежките метали от организма...дават някакви хапчета за стимулиране на центрове в мозъка и след месеци/според родителите/ децата се променят до неузнаваемост..../Не само проговарят но и поведението има се променя..Мисля че се съчетава и с диета някаква...
Най интересни материали за проговорили аутисти има в youtube..Отдолу също има много коментари какви процедури е имало..
Така че медицината напредва-надежда винаги има..
Късмет на всички !!

Общи условия

Активация на акаунт