Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

• 110 876
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
При нас свински език с тунизийски сос и пилешки късчета със сметанов сос.

Как си го измъдрила това първото,Пети?Само да го види някой тунизиец! hahaha Joy
     Иначе ястията изглеждат перфектно! Hug

Селма не разбирам ,какво му има??
   Нали знаеш,тунизийското население състои предимно от араби-мусюлмани,които съответно не употребяват свинско.
   Та за т'ва свински език в тунизийски сос ми прозвуча като някаква забавна ирония. Grinning
   Нали не съм те обидила с това? Rolling Eyes  Hug

# 106
Селма разбира се ,че не съм се обидила. Hug

А соса е универсален,но оригиналната рецептата е за този сос с миди. Simple Smile
Рецептата е на Пепчо.  bouquet

# 107
Аз, както обикновено, в петък, събота и неделя се развихрям из кухнята. Вчера за капак на всичко ни блъсна каруца с кон на Ботевградско, но това никак не секна ентусиазма ми. Снимах само нещата, които си струват Simple Smile Прецених, че пържена скумрия не е гурме  hahaha, а салата от домати с лук всеки е виждал Simple Smile Моята беше в обща купа, откъдето бъркахме и хапвахме...

Снощи както си стоях  Shocked зомбирана пред телевизора, разглеждах форума и попаднах на рецепта за crazy chocolate cake. Веднага реших да го забъркам във формата на къпкейкс. Резултата е чудесен, поздрави за рецептата. Точно такива сладкиши харесвам--с много какао, без яйца, сбити а не пухкави. Това е моята рецепта  Hug

За обяд направих една супа топчета и за първи път ми се получава толкова вкусна. Рецептата е на bordovsky от bordovsky.net:

За мезе снощи направих салата Мимоза за пореден път без моркови и без цвекло с маринована херинга:

Имаше и питка--типовата на Селма: тук е разчупена:

А за тази вечер има руло Стефани (малки рулца) и картофено пюре със сметана, което стана малко рядко:

Това е от мен. Мислех да правя и ябълкови мъфини или пък нещо друго с ябълки, но пак ме тръшна вирус и се отказах...

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 19:38 от dalka

# 108
Тази лазаня беше за обяд.В повече ми бяха и двата соса,ама пък беше вкусна.
Сега отивам да замеся кроасаните да ги пробвам и аз и да приготвя вечерята.Ако станат ,кроасаните имам предвид,ще ги кача довечера и тях.

# 109
Здравейте и от мен, снощи ми отне час да ви разгледам след като пропуснах почти цяла тема, а и нова започнала. Покрай адаптирането с яслата на моето мъниче и моята адаптация с връщането ми на работа едва ми остава време да сготвя нещо, а за снимки да не говорим  Embarassed
В тази връзка сега още повече ви се възхищавам, как успявате да съчетавате работа, домакинство и тези шедьоври които показвате   newsm20 newsm51

Да не е само запис все пак снимах нещо от последните дни:
Бъркана пица
Телешко варено
Пълнени чушки с ориз и кайма
Бишкотена торта с карамелизирани ябълки  
Пана кота крем със сладко от малини

рени55 страхотни са станали фигурките  smile3501 и аз ги бях виждала някъде и все се каня да се пробвам, сподели моля те как приготви ориза и как ги оформи има ли нещо по специфично  Hug

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 22:57 от vesi_nn

# 110
beniii,я дай малко повече подробности за таз' Селмо-Лабрексова комбинация,че много хубаво изглежда! Grinning
Надето,много хубави снимки с тортата!Да ти е жив и здрав малкия герой!  bouquet Чакам и разреза! Wink
Разбих пакетче меко малко масло с чаша захар и ванилии.
Прибавих 5 яйца и чаша кисело мляко.
Тук е редът на настъргания банан и накрая 2 чаши брашно с 1 бакпулвер.
В намаслена и набрашнена форма като оставих малко смес,към която добавих малко,разтопено шоколадче.
Пекох на затоплена фурна,долен реотан-170 гр. Heart Eyes

# 111
beniii,я дай малко повече подробности за таз' Селмо-Лабрексова комбинация,че много хубаво изглежда! Grinning
Надето,много хубави снимки с тортата!Да ти е жив и здрав малкия герой!  bouquet Чакам и разреза! Wink
Разбих пакетче меко малко масло с чаша захар и ванилии.
Прибавих 5 яйца и чаша кисело мляко.
Тук е редът на настъргания банан и накрая 2 чаши брашно с 1 бакпулвер.
В намаслена и набрашнена форма като оставих малко смес,към която добавих малко,разтопено шоколадче.
Пекох на затоплена фурна,долен реотан-170 гр. Heart Eyes

Бении имам няколко въпроса  Simple Smile
Тъкмо щх да помоля за рецептата за кекса, че ми изглежда точно какъвто го искам.Мекичък, пухкав , сочен  Heart Eyes-Такъв ли е?  Laughing
Но ме притеснява киселото мляко, малко не си падам по това мляко, нали не се усеща в кекса  newsm78
и последно от ронливите кексове ли е  Simple Smile?
благодаря   bouquet

# 112
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета-от най-апетитната темичка- не съм се записвала много много отдавна но пък ви следя редовно-напоследък гледам да не готвя много че сме се поусвинили вкъщи-ама пусто като ме сърбят ръцете -та ето нещичко от мен-старонемски сладкиш с печени ябълки-рецептичката е от Йоли
и разрезче
илария-собствен улов
от вчера-паниран боб и джобове пак от Йоли
извинете за големите снимки -следващите ще ги оправя

# 113
KRISTI4  мек,пухкав и сочен е.Киселото мляко не се усеща,а именно то прави мек кекса.Бананът пък му придава сочността.И понеже и двата кекса и на Селма  банановия и на Labrex   кекса на Жека са ми любими,просто реших да увелича яйцата и да  смеся рецептите WinkТо пък взе,че се получи.Ако се решиш да го направиш,желая ти успех.Шоколада може да замениш с какао,бананът  беше добре узрял и го стъргах на средно ренде. chef Peace

# 114
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
хубавото време предполагаше да сме по двора и ето скара с картофена салатка и млечна майонеза

и тиква с мляко,която много обичаме

леееелеее, Бети , изпокапах се заради сладкиша ти с печени ябълки...повече не коментирам, че ще изпусна да спомена някоя от вас и ще ми е криво след това, ама ти последна ме провокира с тази снимка на разрезчето, о боже....  #Crazy

# 115
  • ГОре на черешата...
Ехаааа, нали е уикенд - тук е от вкусно по-вкусно!

Вкъщи днес -
баница с праз:

Портокалов кекс:

Крем със снежни топки:

Основното - пилешка супа и пиле с грах няма нужда от снимки.

# 116
# 117
Привет и от мен в новата темичка  Hug
Толкова много неделни вкусотии   bouquet  bouquet

У нас:
Телешко задушено

Руло с боровинки и сметаново-млечен крем

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 23:16 от esy

# 118
Записвам се дави следя. Това е любимити ми тема, само че като ви гледам малко се притеснявам за готварските си умения. Но нищо и аз като кучето,дето гледа месаря...

# 119
  • Mонтана
mimi P27   пицата изглежда много вкусна....

Общи условия

Активация на акаунт