Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

• 110 803
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Добър ден,майсторки Hug
Аз ще пусна менюто от събота+закуската от вчера,вечерята не съм я свалила още от апарата.
явно повечето сме били на баница
бях направила и салатка,но тя беше просто от домати със сирене и не я снимах
закуската в неделя
И искам да изкажа благодарността си към Селма за прекрасните и рецепти за сладкиши  bouquetвчера направих сладкиша с ябълки,който стана фантазия.По-късно щше пусна снимки.И да се издам сама,докато готвех останалата част от вечерята го ометох сам сама половината Blush
 Venetta бях помолила по назад в темата да споделиш рецептата ти за доматената супичка,извини ме че настоявам,но много обичам а все не уцелвам да си я направя вкусна  bouquet
Приятен ден на всички ви  bouquet

# 571
здравейте Домакини,ето и от мен-мекици,и банички с кремвирш и сирене.

# 572
малко лоша снимка от мен на мус от манго,но пък много вкусен.

# 573
enamorada, много красиви купички.  thumbsup

Бели хлебчета

Доматени питки. Рецептата е от тук за доматена питка, но незнам на кой. Не съм записала.  newsm78

Салата-коктейл с пил.месо, варени яйца, чесън и т.н. Източник: сп.Журнал

# 574

DessiJ, хлебчетата и доматените питки са направо неустоими! Heart Eyes  chef  bouquet

Вкъщи пак бързата пица

и яхния със свинско.

# 575
  • забравих си мисълта...
Venetta бях помолила по назад в темата да споделиш рецептата ти за доматената супичка,извини ме че настоявам,но много обичам а все не уцелвам да си я направя вкусна  bouquet

alximika, извинявай не съм видяла въпроса ти.

Доматена супа

1 кг           домати
1 глава     кромид лук
1 блокче  зеленчукова подправка на Knorr за супи
0,5 л         вода
125 гр     Crème fraîche (аз ползвах заквасена сметана, че тя е с 15% мазнини а Crème fraîche е с 35%)
щипка сол
щипка захар
черен пипер на вкус
босилек (аз нямах в момента и ползвах градинска чубрица, купувам си я от четвъртък пазара в Пловдив, расте на метлички, не знам иначе как се казва, но много я уважаваме вкъщи).

Поставете доматите за най-много 10 секунди във вряла вода, извадете ги и ги обелете. Задушете нарязания на ситно кромид и залейте с разтворената в 0,5л хладка вода зеленчукова подправка за супа. Прибавете доматите нарязани на ситно и оставете да поври за 5 минути, докато доматите омекнат. Подправете на вкус със сол, черен пипер, захар. Разбийте в една част от супата Crème fraîche, като в това време останалата супа продължава да си ври. Порционирайте я в подходящи чинии и на всяка в средата сипете от сместа с Crème fraîche и украсете с листата от босилек.

Аз винаги пасирам супите и тогава им прибавям евентуално Crème fraîche или заквасена сметана.

Източник: Доматена супа

А ето и снимка на чубрицата, която аз ползвам, ако някой знае как се казва, моля да сподели.

Venetta, а какво е предястието?

Елина, не знаех как да кръстя предястието , затова и не писах нищо, но след като питаш реших да го нарека ето така.

Предястие "Дай воля на фантазията си"

Просто видях тези нудели в магазина и ги купих.

Сварих ги с малко сол. Пълнежа е от пасирана извара+черен пипер, сол, чесън, градинска чубрица, нарязах на ситно броколи. Разбърках добре и напълних. По средата завързах за глезотия със стръкчета лук, отгоре броколи. Пълнежа може да е толкова разнообразен, колкото дами решат да опитат това предястие, може да е със сирене и още нещо, с месо, просто оставете фантазията ви да се прояви, а на вас такава въобще не ви липсва  newsm10.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 16:54 от Venetta

# 576
  • ВАРНА морето сините вълни
привет на всички от най-вкусната и изкушаваща темичка-както винаги невероятни предложения-
Лабрекс-много примамливи гозбички  Peace
 DessiJ-може ли да ми кажеш рецептичката за доматените питчици  Laughing
Меги-искам и твойта рецептичка за мекичките-много пухкавички изглеждат Hug
Венетка пък с тази баничка направо ме довърши-  bouquet
и алхимика-също с витата баничка -много е хубава  Hug
Ена-не знам как е на вкус муса ти но купичките са многоооо красиви-  Hug
изобщо всички сте невероятни -да не изпусна някого-ооо и на Крисчето едно сладкишче ми се наби в очите-Крисче само да отбележа че си ударила тавана в сладко и торто правенето-в албумчето ти видях невероятни красоти -вече си в графа профи Laughingсега видях и едни перфектни хлебчета-боже Крисче абе много си добра
аз не съм правила нещо особено
свинско печено с картофки и зеленчуци
крейзи шоколадов кейки разрезчеи сърцето на лаура-докато се наглася да снимам разрезче-беше излапано от сина ми

лека и вкусна вечер на всички Laughing

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 18:47 от betina33

# 577
  • Sofia
Болярската питка на Биляна в мини-вариант и бобец:

# 578
Пак много вкусни неща.
Момичета...да не изброявам всички просто сте несравними.
При нас за вечеря миш маш,малко мезе и грозде.
Отивам да ви чета и възхищавам.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 18:38 от megans

# 579
Не спирате да ме изумявате...
Прекрасни неща приготвяте!  bouquet

# 580
здравейте и от мен, тази вечер няма снимки, но искам да ви пусна линк към едни публикации за кулинарната фотография в моя блог, които може би ще ви заинтересуват. За напред ще има и други подобни, просто следвайте етикетите photo tutorials
SaltedLemons

# 581
Пепика,маже ли рецептата на ябълковия сладкиш на Фукла,видя ми се това сърчице гарнирано с локумче,а много обичам всичко сладко с локум. Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237883.0;topicseen ето линк към сладкиша на Фукла. Допълнително му сложих локум - розАв  Joy. След като го изпекох обаче ми се стори суха бисквитата и си направих сироп от карамелизирана захар, стана супер .....сладък, точно по мой вкус.

Последната ми питка:  

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 20:24 от Пепика

# 582
  • София

Вкусно, вкусно и много  вкусно!!!!
За уикенда:
- пиле с картофи   http://media.snimka.bg/4629/015513326.jpg
- шаран в доматен сос  http://media.snimka.bg/4629/015513312.jpg
- миш маш  http://media.snimka.bg/4629/015513378.jpg
- бухтички  http://media.snimka.bg/4629/015513349.jpg
- виенски кифли на Нелина вътре с халва  http://media.snimka.bg/4629/015513291.jpg

# 583
  • област Софийска
Днес
таратор
запечени пържоли с гарнитура картофки соте
Това за домочадието, аз само гледам жално...
MEGGI 76 , апетитни мекички!
DessiJ , Лабрексче, нямам думи за вашите вкусотии!
Не съм много по сладкото, но крейзи шоколадовият кейк на betina33 изглежда изкушаващо!
Ама какво ли изброявам, като не мога да изброя всички ви, всичко е мнооооого вкусно   bouquet

# 584

DessiJ, хлебчетата и доматените питки са направо неустоими! Heart Eyes  chef  bouquet

Абсолютно неустоими!Толкова,че аз се захванах за нещо подобно днес. Peace

Общи условия

Активация на акаунт