Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

  • 110 821
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София-Младост
  • Мнения: 24 074
По поръчка на мъжа ми тези дни имаше пача:

А от снощи пълнозърнестите багети по рецепта на nordina, благодаря и...вкусни и лесни:

Въпреки всичките инструкции за оформяне не се справих успешно, но то си иска майсторлък. Нямам и специалните приспособления на Крисче  Sunglasses Ето така ги пекох аз:

И за вечеря топено по рецепта на Бордовски, аз прибавих и малко пуешко месо:

Отивам да чета материалите на Лойс, не че с моето фото ще стане добра снимка, но си трябва и майсторлък. Гледам нови изисквания към снимките има...ако някой даде направление за смаляване на лични ще съм   bouquet

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 14:04 от Ала-Бала

# 601
  • Мнения: 11 607
Умнице, уж си ми първа умница, а си тръгнала мен да питаш за зелето...Не те е срам....И да се караш на Бобето - той, най-хрисимия на света......

Рецептата е елементарна, от тези, които аз обичам, тип - сготви се само ядене.

На дъното на гювеча сложих домати нарязани на филийки. Аз сложих 1 голям, но ти ако имаш 2 - може и два да сложиш. След това нарязах на по-едро зелето. Че първия път като го правих в гювеча не ми хареса на дребно. Този път не използвах робота, а ръцете си. Сложих го с леко претриване със сол в гювеча. След това нарязах 1 зелен пипер и 1 червен пипер , и 1 морков - просто само това имах в хладилника(помощ в момента хладилника ми прави стрийптийз - гол е отвсякъде, бос и беден!, търси спонсор) и разбърках леко в зелето. Отгоре сложих всякакви любими подправки - тип вегета, сол, джоджен, чубрица, червен пипер, черен пипер и обърках колкото можах. Най-накрая сложих и олио - колко - колко.....знам ли, да не е мазно, но пък и отпуснах юмрука и не го стисках,че зелето е манджичките, които носят мазнинка. Няма вода, няма нищо. Сложих отгоре едно алуминиево фолио на гювеча и ..капака и на 200гр. във фурната. Така известно време - може би около 1ч. и после намалих. Пекох във фурната около 2ч. и половина. Стана върхЪ. Много вкусно се получи, щом големия син каза,че днес на обяд пак от зелето ще яде преди да тръгне за училище. Пък той е опериран към такива неща като пипер, дамоти, моркови - щели да го отровят. Обаче...този път му харесаха.

Та това е философията на постното зеле.

Хм.....добре,че не всички домакини са като нас...Да си правят хлебчета в къщи....Тук всяка вечер някоя от нас е правила домашни хлебчета - спокойно от такива като нас хлебозаводите ще фалират, пък и там хора работят...и ядат........

Ала-Бала, добре са бегетките.....Какъв кусур им намираш...Аз само 1 виждам - липсва чесновия пастет на Стоева.....Ама тя ще ни каже как го прави...Стоева?

Поздрави на всички!

За днес съм на омразната ми скумрия, и като по поръчка Звездев показа току-що рецепта със скумрия,че като нищо за довечера съм я спретнала точно нея.........Дано става за ядене!

# 602
  • Мнения: 164
домашен чипс
салатка

# 603
  • Мнения: 769
Ала-Бала,какво не има харесваш на багетките....ми те по-добре и от моите изглеждат.....важното е да са вкусни и да стават лесно  Hug

Мама Цоцоланка,прияде ми се зеле...и аз така го правя с моркви във фурната ....мммм.....чудно

Закуската.....

Царевичен кекс



Използвам тази програма за автоматично намаляване размера на снимките.
Когато я настройвате,задавате параметрите и при всяко качване само маркирате снимката.Дано съм била полезна  Hug

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 10:57 от nordina

# 604
  • Мнения: 223
от снощи, бърканата пица, нещо ме е хванал мързела Crazy

# 605
  • Мнения: 144
Днес направих на моят мъж постна мусака от грах, картофи и оризче...колкото аз съм мръвкарка, толкова той обича постничко...и му угаждам! Wink


...и шоколадовият кекс, ама шоколада за глазура хич не го биваше Rolling Eyes

# 606
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Използвам тази програма за автоматично намаляване размера на снимките.


става много лесно да се намалят снимките за изглед във форума, не трябва специални програми
давам пример:

[имг width=400]xxx.jpg[имг]

когато снимката се сложи в тага, то в първия таг вътре в скобите се пише: width=400 (ширината да е 400 пиксела)
така снимката показана във форума става пропорционално намалена, като широчината ще й е 400 пиксела Peace

# 607
  • Мнения: 539
хрупкав карфиол на LEO-на мен лично много ми хареса,като паниран ,но не пържен,но мъжът ми искал обикновен карфиол.Не мога да угодя на всички.

пълнено яйчице за предястие

пържени филийки с домашно сливово сладко и сирене


# 608
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
С риск да оспамя темата но аз ето от тук си качвам и намалявам снимките.Има си опция такава,избирам това което ми е нужно и готово

http://picbg.net/login.php

# 609
  • Мнения: 1 849
Момичета, вие сте едно невероятно вдъхновение за всяка домакиня!  Hug И с тези снимки, направо ми се пълва устата...
Вчера и аз правих питката на Селма с кисело мляко (моята с безглутено брашно) - пак се получи фантастична и много вкусна!
А също и Бързата пица на Лабрекс - много сполучлива се получи! Благодарности и на двете!

Ала-Бала, ще споделиш ли рецептата на Топеното с месце по Бордовски (нещо не го откривам)?   bouquet

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 11:51 от M_Nik

# 610
  • Мнения: 769
M_Nik,ще споделиш ли какво брашно и набухвател използва?Знам,че се слага ксантова гума  newsm78 за да набухне хляба,но не съм виждала в нашия град ....Само да не е готова смес..щото такива не ползвам...

ще си пусна в този пост и ......
    Ароматни пълнозърнести грахамови питки   

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 13:46 от nordina

# 611
  • Мнения: 22 867
Момичета, вие сте едно невероятно вдъхновение за всяка домакиня!  Hug И с тези снимки, направо ми се пълва устата...
Вчера и аз правих питката на Селма с кисело мляко (моята с безглутено брашно) - пак се получи фантастична и много вкусна!
А също и Бързата пица на Лабрекс - много сполучлива се получи! Благодарности и на двете!

Ала-Бала, ще споделиш ли рецептата на Топеното с месце по Бордовски (нещо не го откривам)?   bouquet

M_Nik , радвам се за пицата!  bouquet Ето и рецептата на Бордовски за топено, и вкъщи се хареса.

# 612
  • Мнения: 7 433
  Лабрекс,последната ти пица по руската рецепта ли е правена?Онази без мая? Rolling Eyes
  Много е хубава на снимката! Grinning

# 613
  • Мнения: 7 433
maqaami,постната мусака узглежда страхотно!Сподели,как я правиш,моля! Praynig Grinning
 И кексчето си го бива! thumbsup

# 614
  • Мнения: 6 791
Малееее, какви лиги наточих да знаете! Crazy Mr. Green Страшни сте, браво!  bouquet

Асялейн, бързо казвай тука рецептата за соса за спагетите с патладжан! Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт