"Циганско лято предстои, ах дали ще застуди!"

• 30 926
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Мидичка, стискам палци по-скоро да влязат в ритъм нещата  Hug

М, да, тежат и 8иците на Диянчето. Напълно го разбирам детето, и аз предпочитам да съм с разстройство, запека според мен е по-гаден и от раждането  Confused

Деси, баткото определено се чувства пренебрегнат, кръстницата ми се занимава с психоанализа и бих могла да я попитам за разни трикове, ако нямаш нищо против, естествено...

Таничка, сигурна съм, че имаш силата, упорството и убедеността да преминете през всички изпитания и ще се справиш, заради семейството ти, себе си и детенцето ти  Hug

Аарвен, как са малките шушита? Може би наистина ви настигаме....

# 106
Привет и от мен. smile3525
Добре дошла на Поли и малката Паола. Пожелавам ви много скоро да сте заедно удома. Hug Praynig Hug
Мидичка стискам палци Мими да свиква бързо. Hug
Деси и аз мисля, че баткото малко ревнува. Hug
Кики как е Дария? Бързо да оздравява и пожелавам. Hug
Аарвен, Комикс Hug за малките борбени кукли.
Таничка, сигурна съм, че имаш силата, упорството и убедеността да преминете през всички изпитания и ще се справиш, заради семейството ти, себе си и детенцето ти  Hug
Тани аз вярвам, че всичко ще бъде наред. newsm10
Милата Дияна, искрено и съчувствам. Hug
Дани, Хелче Hug.
Ние пак сме сами, нашият татко замина в сряда вечерта. И времето гадно, студено, вали, ужас.

# 107
  • Варна
Танита, няма какво да се извиняваш - толкова рядко пишеш, че се радваме като си по-словохотлива.  Hug
А това лекарство не може ли да се внесе от някъде - Гърция, Турция..?
Мидичка, и Вики първите дни се държеше нон-стоп за ръката на лелката. Според мен е нормално - представи си от гледна точка на детето - отива някъде, където никой не познава. Иска малко сигурност и разбиране. И това ще отмине. Малко търпение - ще види, че при децата е хубаво и забавно.
И аз вчера търсих красиви дрешки за Вики, но... не намерих - има само като анцунзи с картинки от филмчета.
Днес говорих с логопеда, занимаващ се с Вики в яслата. Според нея за хипеактивност не може да се говори, занимавал се много добре. Даже ми показа едно "нещо" (не зная как се казва) - като пръчка, на която има 4-5 "шиша", на които се нанизват рингчета с различен цвят. Целта е да се наредят по цветове. Каза, че се справял (аз не предполагах, че ще може - в къщи като съм опитвала да раздели щипките по цвят се сърди) - много рядко слагал някой ринг при грешния цвят. Обаче още не може да го предизвика да издаде звук, когато му се каже. Работят пред огледало - правят физиономии разни, гримаси, плезят се... Според нея ще трябва много работа - процеса ще е бавен.  Питах я според нея има ли нужда от обследване с екип специалисти (че от "семейния съвет" само аз съм "за" - другите смятат че няма нужда) и тя каза, че има.
АнМари, как е Диана днес?
П.С. още имам да пиша, но ... по-късно, че да не ми изчезне поста

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 10:21 от Viki_76

# 108
  • София
Здравейте,
АнМари ако още не сте решили проблема с Диана, вземи капки Биогая. Много добре действат и регулират, няма опасност да стане обратния ефект.
Мидичке, ще свикне Мимето, не се притеснявай. В нашата градинка има едно момиченце което го пуснаха на ясла (година и половина е) и от както ходи майката казва, че все й е в ръцете. Според мен е нормално, все пак до сега е свикнала да бъде по цял ден с теб и изведнъж те няма и като е с теб не иска да те изпуска. Ще свикне, ще видиш.
Танита, ще се справите и с това изпитание, ние сме с вас.
Деси определено ревнува баткото. Той още е малък и му е трудно да свикне че вече не е за него цялото внимание. При нас е подобна ситуацията, въпреки че когато и двамата са на една възраст е малко по-лесно, защото те са били двама от самото начало. Аз много внимавам, например навън избягвам да вдигам да нося някой, защото и другия иска и той. Като дам нещо на единия, не може да няма и за другия. С лекарствата е същото, ако давам на единия, другия почва да се тръшка и той. Може би трябва когато Влади спи да го гушкаш малко повече, да не се чуства пренебрегнат. Другото е да го включваш в грижите за бебето, така няма да се чуства изолиран и да търси вниманието ти.

Аз вчера нещо нямах настроение и май не писах, но сега да ви кажа. Нищо не направих с прегледа. Оидох, влязох при лекаря за койот ме бяха записали и той ми каза, че не правел такива прегледи  #Crazy Трябвало да отида при друг доктор. От там на регистратурата да ме прехвърлят, ама този другия бил от 3 часа, а пък детегледачката ми беше вчера до 3:30. Ама направно не знам как може да са толкова смотани тия от регистратурата. Записах з адругата седмица, ама и ако тогава ме омотаят нещо, такъв скандал ги очаква. Направо вече съжелявам че реших да си правя прегледи.

Viki_76, постепенно ще се отпусне и ще започне и звуци да издава, все пак му трябва време да се адаптира, да свикне с жената. А това упражнение е много интересно, веднъж на Лора й го дадоха и тя също се справи добре, само че е доста изморително, на половината топчета взе да й писва и нарочно да се пробва да слага на грешното място, поглежда каката и се хили Simple Smile А вкъщи и аз когато се опитамда ги занимавам с някакви подобни игри и не искат, а там са много изпълнителни. А също се отитвам вкъщи да им давам да разделят разни цветове, даже си мислех че не ги знаят. Обаче на логопеда от първия път без проблеми разделят в кутии цветни предмети. Явно вкъщи не става Simple Smile

# 109
  • София,
Привет и от нас
Алекси наистина е ужасно времето, при нас е кучешки студ, пуснала съм де що има печки в къщи и пак е студено, а да не Ви казвам как съм я облякла ВЕрониката. А днес така ми се щеше да се поразходим Tired,  вместо това  се заглеждам тук в повредния турски сериал. Embarassed
ДЕси тая пуста ревност, няма значение колко са големи децата, при нас докато Вероника беше бебенце, баткото проявяваше по голямо разбиране като че ли, но сега става страшно, тя също расте и той като гледа, че се занимавам повочо с нея и някак си се чувства пренелрегнат и все се сърди и се държи много лошо понякога.
МИдичке и на теб не ти е леко, явно като си я вземеш от яслата и тя я е страх да не я оставиш пак някъде затова се вкопчва в теб, ВЕроника ще е същата и направо не ми се мисли, тя и сега се държи така, снощи например висеше вкопчена в крака ми докато миех чиниите след вечеря, но неискаше да отиде баща и да я гушне, свикнала си е по цял ден само с мен и непризнава никой друг. Embarassed
ТАнита, милата Ели - дано се оправя бързо и да започнете с рехабилитацията, ще има голяма полза от нея и съм сигурна, че Ели ще се справи и дори ще проходи. СИлно ВИ прегръщам и двете! Hug
Ан - МАри и ние вчера имахме инцидент, баткото го боляла главата през деня, а следобед на занималнята и корем го заболяло, та се обадил на баща му да го прибира, е отишъл той да го вземе, но прибирайки се видели, че на едната полянка пред УНСС някакъв цирк разпъва шатрата си и естествено слезли да видят какво е, е минал му корема веднага разбира се, той си умира за цирк. И като се прибра вкъщи, ми разправя първи за цирка, а не за това че му било лошо и че му останали половината домашни, та писахме снощи домашни на поразия Blush

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.
Хм, ама аз май доста време съм се мотала, ми то този филм, а и ВЕроника ака ми се, пика ми се, това искам, онова искам  Joy

# 110
  • Варна
Дани, финанси ли ще учиш този семестър? На мен ми беше интересно да го чета, но не и да го уча. Нашия преподавател беше много навътре в материята (не само на теория) и успя да ни привлече вниманието.
Орелия, как сте днес?
Комикс, ще стискаме палци!
Кики-рики, присъединявам се към момичетата в пожеланията им бързо да преборвате пневмонията.

# 111
Здравейте:)
 Стиснати палци и от нас за малката борбена Бо на Комикс, за Арвен и Далия и скорошно оздравяване на детенце на Кики-рики Hug
Семирамида, спомних си колко често "боледувах" и аз от такива кратки болежки в училищния период bowuu
Миди4ка, искрено ти съчувствам, дано адаптацията се случи в кратки срокове, да не луднеш съвсем...Simple Smile Въпрос на време е, стискай зъбки още малко
Танита, Ели е герой, ще пребори и изправянето  bouquet
Моето голямо момче (по настоящем вече и батко) нещо кашля и точи сополи, та сега не смея да го виждам, за да не пренеса нещо на крехката Паола.
  Вчера докато бях при нея 4-5 пъти и спадна сърдечната дейност и апарата се разпищя....Лекарката каза, че за недоносени било нормално и ако е до 10 пъти на ден не е страшно. Но единия път не успя сама да си върне ритъма, и сестрата я побутна лекичко Confused
Много ме е страх Praynig Днес беше добре, наддала е 100 гр от раждането:) според мъжа ми вече има бузи Joy
Чета старите темички, за да мога да ви опозная по-добре, но все още не съм запомнила много Blush Ще наваксам Peace

# 112
пу-пу
100гр. знаеш ли колко са това Laughing

# 113
здравейте ами днес е малко по добре Hug Hug
благодаря ви момичета за подкрепата
стискам палци за малката паола Peace
аарвен Hug Hug Hug Hug
комикс Hug Hug Hug Hug

# 114
  • София
Кики-Рики, много се радвам че се подобрявате.  Hug виртуално от нас и скоро да е съвсем здравичка и да се гушкате вкъщи  Hug
Поли, това е страхотно че е почнала да качва, а 100гр наистина са си много. А за сърчицето не се притеснявай, там е под наблюдение, а щом казват че това е нормално за толкова малко бебче, значи всичко е наред Simple Smile

# 115
  • София
Размърдали сте се днес Simple Smile

Дина е на у-ще. Сутринта е била ок, не е успяла да се разстрои. Няколко пъти я питах снощи дали я боли корема. Отговорът беше "не".
И аз мислех за Биогая, но снощи забравих да кажа на Джони докато беше в аптеката. Опитвах се да храня Алекс и да слушам Дияна как плаче в банята. След свещичката болките са и били ужасни. Само плачеше "искам да ми мине" и цялата трепереше.
Предполагам знаете какво ми е било. Спомням си думите на мама (когато нещо ме е боляло) "ако мога бих се сменила с теб".

За яслата. Дияна тръгна на 2,8г. Голяма. Адаптационният период в градината беше седмица. Плачеше сутрин докато влезе, т.е. 5мин. Тя плаче вътре, аз вън Simple Smile Но пък като я взимах следобед постоянно искаше да я нося на ръце. Ако я пусна на земята започваше да пищи, и се захласваше. Всичко минава.
Сутрешният плач се повтори отново като я прехвърлиха в 1ва гр на градината. За Дияна всичко беше ново с изключение на децата.

Ревността. Дани е писала, няма значение възрастта. И  Дияна проявява ревност от време на време. Разликата е само, че ревността при големите е изразена не с действия, а с думи. От време на време Дияна казва "ето тати (или вие) обичате Алекс повече от мен".
Всичко се решава с гушкане, целувка, приказки Simple Smile

Добре, че Харитон не ревнува. Понякога се случва и по цял ден да не му обърна внимание. Но щом седна на компа той веднага ми скача в краката.

(Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.) Днес наистина сте фурии Simple Smile

Кики, и аз се радвам за вас.

# 116
  • София,
ПОли и аз се радвам за ПАола, дано дано расте така бързо и да се подобрява с всеки изминал ден, като качи поне половин кило съм сигурна че и сърдечната дейност ще се регулира и най важното сърчицето и ще укрепне, то сега е толкова мъничко. Пази я много наистина от вируси сега, ще ти е трудно и на баткото също, но после ще се гушкате много всички.  Hug
КИки мъчно ми е за Дария, толкова много я чакаме всички, но най вече ти  Hug бъди силна, тя ще оздравее бързо и надявам се съвсем скоро най- вече да ти я дадат да си я прибереш в къщи. ЗА мен ти си един прекрасен и много силен човек, и заслужаваш и ти твоето голямо щастие. Praynig Praynig
Ан - МАри  мен баткото пък всеки ден ме пита сигурно по сто пъти дали го Обичам и него Tired

# 117
много скапано време.Дано утре е по-добре!Аз още не съм си приготвила багажа за болницата.Нямам никакво желание,а и това трябва да свърша

# 118
Бързам да се отчета, че припадам от глад и от всичко, от което може да се припадне - голямо чакане, бяха записвали часове при д-р Масларска през 10 минути #Crazy и беше някакъв ад.
Отделно тя имаше раждане и закъсня.
 С Чефо нямах никакви проблеми, само дето ми беше все в ръцете, защото кошницата за кола не я понася.
Добрата новина е, че според нея вентрикулите няма да се дилатират повече, даже ще се свият.
  Направи му  ТФЕ, измери стойности една идея по-ниски от тези, които доц. Георгиева измери на 1.10.
Каза, че детето ще се развива нормално, добре е малко физиотерапия да направим, защото е стегнат и се стряска лесно. Което си е факт, и аз го забелязвам.
Спомена, че може да извикаме физиотерапевт в къщи,  но после каза да поискам направление от личната. Някой има ли представа колко струват домашните посещения?
Това е в общи линии, много съм доволна от отношението, въпреки очевидно натоварения ден ни обърна много обстойно внимание и беше изчерпателна, не бързаше и ме изслуша.

Вики_76, благодаря ти, че ни мислиш Hug За какво точно обследване с екип специалисти става дума?
Поли, така е за падането на сърдечната честота при недоносените, не се притеснявай. А 100 грама са си наистина добре, браво! Hug
Хелче, тия от регистратурата на Токуда вярно не са много в час - мен ме пратиха днес директно пред кабинета, а аз бях платен прием и трябваше да отида на втория етаж първо да платя.  Tired
АнМари, горкичката Дияна, Sad Добре, че й е минало, в крайна сметка се е изходила, нали? Аз имах подобен случай като дете, помня, че след това мама ми даваше всяка сутрин сливи, много ги мразех.

Ще пиша после пак, че наистина ми става лошо нещо.

# 119
  • София,
Орелийка, хапни сега хубаво и отпусни душата, ето виждаш ли че Чефчето е съвсем добре, много да го нагушкаш от нас, радвам се много за него. За рехабилитацията ще ти обяснят мамите дето са ходили, само дано са останали от тях да пишат тук. ЧЕ вече доста вече непишат, а аз сега не си спомням кои дечица точно ходеха, ако ти се занимава и имаш време прегледай някой от старите теми от зимата на 2008г.все ще намериш нещо Peace
ВИки финансите ги минах още във втори курс, нищо не разбирах как ги взех и то с 6 идея си нямам newsm78, сега съм се записала в някаква свободно избираема дисциплина ФИнансов анализ, дано не е нещо сложно и неразбираемо. Честно да ти кажа след двете години майчинство сега всичко е неразбираемо за мен  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт