"Циганско лято предстои, ах дали ще застуди!"

• 30 926
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • София,
Ех МИДИЧКА съжалявам че и малката ни рожденичка е болна, да се оправя по бързо и тя  Tired много ми е мъчно. ЗА снимка БГ не се ядосвай, това е най скапаният сайт в който и аз нещо съм правила Crossing Arms, остави утре  или вдруги ден ще ги качиш. Аз обаче искам нещо да питам, но не ми се сърди, знаеш че съм пряма и обичам всичко да питам и да съветвам, тая вашата педиатърка защо ВИ изписа веднага АБ, щом като имате спазъм,  newsm78 ТЕмпература имате ли  newsm78, кръв пуснала ли е да види как е СРП- то, ако всичко е наред там и нямате Т изобщо не е нужно да пиете АБ, те спазмите и пристъпите изобщо не се лекуват с АБ. Инхалации с вентолин правите ли, според мен това Ви е нужно в момента. Аз току що говорих с ХЕлче по телефона, ЛОрка е доста по добре, дишането и се е нормализирало от втората инхалация с Вентолин, те са на урбазон и инхалации, нищо друго, тя също се учуди защо вашата лекарка процедира така, четох и поста ти, искаше да знае как сте и Вие и как сте изкарали РД - то, праща много поздрави на всички и Ви благодари още веднъж за стиснатите палци. И още нещо се сетих, казваш че МИми некашля, това е лошо, незнам но трябва да кашля за да изкарва секрета, който се натрупва в бронхите и слиза и по стените на белия дроб, от това се получава и спазъма, карай я да кашля за да се чисти или и прави дренажчета, знаеш как нали. Оправяйте се и вие и ако има нещо не се притеснявай питай.
kiki-riki радвам се че ДАрия е добре вече, но защо я връщат пак в дома, така се надявам вече да я изпишат и от там  Praynig Praynig

# 166
За 2 дни съм изпуснала толкова много...

Мидичка, честит рожден ден на Мименцето. Да е много здраво и весело детенце, а сега бързо да се оправя  Hug Hug Hug

Стискам палци на Лорка на Хелче  Praynig

Относно спазмите и аз имам опит вече, защото имахме такива случки, и понеже разпитвам много разбрах, че и правят урбазон,в  такива случаи, а сега е на някакви инхалации превантивно, ама не знам какви и единия от докторите ми обясни, че и прави някакви специални масажи за дробчето...

Днес ми казаха, че утре е поредната пункция  Tired Моля се да е последната и вече да и сложат клапичката пък макар и временна.... Praynig Praynig Praynig

Деси, на Влади дупето пооправи ли се? И задължително ви се полагат консултации при неонатолог. Аз, мисля, че съм писала и преди, но от Неото, като ги разпитвах за педиатри, ми обясниха, че този в поликлиниката е само фиктивен в началото и ако има нещо, пък и за консултации ще им я водим при тях, живот и здраве.

# 167
Дани-не съм чувала за дренажчетата. Ми тя и друг път ми е правила спазъм без да кашля.
Иначе АБ го изписа ,защото има и някаква темп. от 37,5,която сваля без никакви лекарства. Последния път ,когато направихме нещо подобно беше след една сватба. Тогава пак имаше само спазъм без нищо друго. 3 дни я мъчихме с инхалации и урбазон. Накрая й предписа антибиотик и на 2-рия ден вече беше по-добре. А иначе благодаря за съвета.  Hug Hug Hug
Урбазон съм й дала в 11 днес и не видях голяма промяна. Правих и 2 инхалации с вентолин. Според мен си е същата от сутринта.
Сигурно има значение,че урбазона беше на прахче ,а не инцекция.
Дано утре вече е по-добре.
П.С. Още се боря със скапаната снимка.бг
Утре ще пробвам пак.

# 168
Ох, Хелче дано Мимето да е по-добре, както казваш. Те лекарите там са специалисти и вярвам, че сте в сигурни ръце. Дано и Дани не плаче за вас. Praynig Peace Hug
Мидичке и Лорка бързо да се оправя. Радвам се, че папка това е добър признак нали. Все пак щом педито ви е прегледал и само АБ е предписал, може пък друг да е проблема, знам ли? Може пък щом не е сметнала за необходимо да ви вкарва в болница, всичко бързо да се оправи. Дано Praynig Peace Hug Относно рехабилитацията на дробчетата и инхалациите не съм запозната, но предполагам, че както ти така и доки е наясно какво е необходимо.  bouquet
Адашче, да задължително е да си следиш детето при неонатолог, щом е недоносено. ТОва скоро го разбрах и сега и аз издирвам подходящ за Макси.
Поли и на вас ще трябва, дано Масларска е добра, че какво ли не се изписа за нея. А, за пътуването с докторите там се консултирай, те знаят най-добре, но ако питаш мен от самолета по-бързо и безболезнено няма.
Комиксче, дано със слагането на тази клапа, за която предполагам, че ще замести редовните пункции проблемите на твоята принцеса да свършат вече и тя да може по-бързо да се възтанови. Praynig Praynig Praynig
Кикирики браво  и на вас  bouquet
Ан Мари, питах за да знам как да процедирам с Императора, че вече нали ще стане на 6 месеца уж минаваме в групата на големите хахах. Майка ми казва да го къпя през ден newsm78 А и да те питам искам да купя на Макси чувалче, но за спане, че нашето ни умаля. То става ли за количка или да си ползвам порт беббето? newsm78
Много благодаря на мамите,които са подкрепили петицията  bouquet

# 169
мидичка Hugпрегръщам ви силно HugДано, малката се оправи скоро.
Хелче  Hug
Desislava Goranova, Hugмими е на мидичка ,а лори на Хелче Hug
Галина, вие как сте?Краси да се оправя скоро, и за утре ви стискам палци .
Ние с Жоро сме добре ,сега ходихме на Кауфланд да си попазарим малко.Дано утре вече времето да се поправи малко, че да направим по-голяма разходка. Crazy

# 170
Искам да се обърна специално към Поли:
Когато изпишат Паола,тя ще е здраво бебе,независимо колко тежи Peace
Често се налага да пращаме деца на лечение в онова градче ,близо до Берлин,за което вече споменах.Обикновенно това са дечица,току що изписани,заминаващи за спешна операция на очите там.Пътувала съм с бебенца по два килограма,няма никакъв проблем в самолет.С кола е малко по сложно,защото пътя до България от Берлин е около 21 часа,но ако ви е по удобно така,защо не,аз лично бих избрала самолета,както всъщност съм правила,когато Вики беше още 3 кг. Peace
Що се отнася за неонатолога,Масларска не я познавам,сигурно е добра,но нека и аз дам своето мнение,нищо че опита ми вече е 7 годишен,но може да е от полза.Аз наблюдавах детето си до годинката с неонатолога,който я пое още с раждането и,товае д-р Симеонова,приемаше ни в поликлиниката към Педиатрията,а там освен нея,всеки месец,до към три месеца след раждането и я наблюдаваше и Георгиева/ТФЕ/,която пък е невероятен лекар и знам че също наблюдава недоносени.
Това от мен,желая късмет и успехи Hug

# 171
мерси момичета Hug

# 172
  • София
А и да те питам искам да купя на Макси чувалче, но за спане, че нашето ни умаля. То става ли за количка или да си ползвам порт беббето? newsm78
Използвай си порт бебето. Старата количка на Алекс имаше няколко части, едната беше като порт бебе. Така го возих до февруари, т.е. 9-10м. След това купихме нова количка.
Чувалчетата за спане не стават за количка. Не че аз не съм возила Алекс в чувалче за спане Simple Smile
Чувалчетата за количка имат дупки (илици) на гърба за коланите. На Алекс чувалчето ми го ушиха от промазан плат и вата.

# 173
Ина, момичета, благодаря ви Simple Smile Точно днес ни дадоха координати на др. Георгиева от Педиатрията, с невероятни отзиви и препоръки, мисля това да е нашата лекарка, живот и здраве, ако ни приеме:)

Стиснати палци за Лорка на Хелче, за МИми на МИдичка, за борбената на Бо Комикс, за скорошна дата на изписване на Дария на КикиРики, за всички крехки бойци.

Лека и сладки на смелите мами и малките победители   bouquet

# 174
  • панагюрище
Добър вечер на всички!
Аз пак по нощите се включвам, но сега смогнах!

Много ми стана мъчно,че пак имаме болни дечица.Много бързо оздравяване на Лорка и Мими.Ние също сме пили АБ когато бяхме в болницата с спазъм,освен урбазона и вентолина.Последният път обаче когато пак беше с пристъп я водих при хомеопатката и тя ми каза, че АБ изобщо не помага в тези случай.Просто го дават, защото от урбазона се срива имунитета и един вид като застраховка да не се усложнят още повече нещата.Кристи последния пристъп го премина само с вентолин и хомеопатични лекарства.Тя също не кашля и много трудно я разкашлям,за да изкарва секретите.

За къпането да си кажа-миналата зимата,когато беше на 6-7 месеца почнах да я къпа през ден, защото ме беше страх да не я простудя.По едно време даже я къпех към 3ч следобед пак по същата причина.Сега пак почвам да прескачам даже може и два дни да не я къпя.А дрехите си ги гладя още.

Кики-рики, дано много скоро си вземете в къщи детенцето.

За всички много   Hug от нас!

# 175
Ох, аз писах, писах правих някакви поправки нещо да не забравя и накрая именцата на сладуранките съм объркала Blush SickСрам Blush ви казвам. Простете ми!
Георгиева е в детска педиатрия, където е и доктор Маринова, нали?
Ан Мари, мерси за съвета Hug
А, как е ААрвен?

# 176
  • София
Деси ако у дома използваш чувалче за спане и на бебо му е удобно - купи ново.
Алекс имаше чувалче без ръкави, но му умаля. Миналата зима спа с него. След това купих ново, зимно, с ръкави. То все още му е по мярка и сега когато е студено, спи в него.

# 177
  • София
Добри утро. Нов теЗи дни ще след от ранобудните. Въпреки че Лора лежи, може и да заспи. Тази нощ беше малко тежка, бяхме си забравили хапченцата които давам преди сън и беше трагедия. До 1 часа се будеше и мрънкаше за хапчета. После се успокои и даже в 2 на инхалацията ми се разсърди, че иска да спи Simple Smile Сега казаха че е по- добре, да видим. Мидичке, дано Мимето се оправя бързо. Щомимате температура явно за това сави изписали антибиотика. но по принцип спазмите не се лекуват с АБ просто много често стават усложнения и се развива инфекция и за това посечето случаи лечението включва АБ. ти разбира се си го знаеш де, за това сега се лекувайте и да оздравявате бързо. Сега да ви кажа за чувалчетата, страшно са удобни. Не го мисли и направо си му купувай. Като порастнат и почнат да се мятат в леглата не го мислиш дали е отвит или не, а ако не е свикнал от малък, после не могат да го търпят. Айде чао за сега от мен и Лора, тя реши че няма да спи и ще става Simple Smile

# 178
Добро утро и от нас.
 Незнам дали от антибиотика или не-но от вчера сутринта не е имала температура. Правим си инхалациите с вентолин по 3 пъти на ден и си пием Аб-то.
За чувалчетата-и Мими миналата зима спа в чувалче. Но тази-не става. НЕ го ще и това е. Не спира да плаче докато не го махнем. Въпреки ,че аз я слагам след като е заспала. Но като реши да се завърти се буди и нервничи. Тя много се върти насън. Сутрин я намирам в невероятни пози.
П.С. Най-после качих снимките. Заповядайте: http://herobaby.snimka.bg/baby/mariq-na-p4eli4ka.295522.15485270

# 179
Добро утро.
Ама че подтискащо време..

Мидичка, много хубаво тържество сте спретнали Simple Smile Мимето е толкова сладка! Дано се оправя окончателно милото дете.
Хелче, и на Лорка пожелавам да оздравява.
Комикс Hug

За чувалчетата - имам едно с ръкави, и едно без. Трябва да ги пробвам. Струват ми се големи обаче..
Пратила съм мъжо да иска направление за физиотерапия и го чакам с нетърпение, да чуя личната какви му ги е наприказвала..

Общи условия

Активация на акаунт