"Циганско лято предстои, ах дали ще застуди!"

• 30 929
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Орелия, и аз те съветвам да отложите ваксината. Не е толкова спешна и нищо няма да стане ако я забавите. А и в това грипно време наистина не сепрепоръчва, особено ако трябва да го водите в поликлиниката.
Дани, а защо не са ви направили изследване за свинския грип? Поне на Вероника де. То хубаво че сте се оправили почтно, но нали уж се регистрира всеки случай и при симптопи и съмнение се правят изследвания.  newsm78
Поли, много се радвам за напредъка на твоята кукла. Не се притеснявай да споделяш с нас.  Hug
Сега за памперсите да ти кажа, повечето марки имат размери от 2 кг, така че за това не се притеснявай. За дрешките, наистина тук е малко трудно. Поне преди съм виждала единични, случайно направени по-малки. Сега не знам , може вече и да има. На мен сестра ми ми беше пратила от щатите NewBorn, които бяха за под 3 кг и под 50 см. Ние си ги носихме докъм 3я месец. Ти ако вече можеш да излизаш, може да разгледаш по тамошните магазини, но недей да купуваш много, защото те умаляват много бързо Simple Smile

# 541
Орелийка и аз се присъединявам към момичетата, отложи ваксината. Hug
Поли много се радвам за добрите новини при вас. Браво на малката кукла. За памперсите и дрешките Хелче ти е казала, в България много трудно се намират малки дрешки. На мен брат ми ми беше донесъл от Италия мънички дрешки за бебета до 3 кг., сега като ги гледам не мога да повярвам, че само те му ставаха на Коки, толкова са мънички като за кукла. Hug

# 542
Ми да я отложа - как да стане, нали трябва да се свържа с педиатърката #Cussing out Тя купува ваксината, тя я съхранява.
Три пъти й звъня от сутринта, довечера пращам мъжа ми в поликлиниката да се разправя.
Не мога да ви опиша колко гняв съм набрала!

Винаги ли може да се сменя педиатър или само юли и декември?
Досега четох - ами пак на сляпо ще трябва да избирам. От всеки има недоволни.

# 543
  • София и там където не се пуши
Орелия, не се ядосвай за такива неща. Отлагаш до докрай, да не стане по-лошо.

Консултациите не работят, доколкота знам.

# 544
  • Варна
Поли, аз в началото къпах Вики на чешмата. Слагах го в едната ми длан с коремчето към дланта. Чак когато взе да натежава повечко започнах да го къпя в коритце. Мокри кърпички си ползвахме, а и още ползваме Simple Smile.Относно дрешките,не ти трябват прекалено малки (най-много 2-3 комплекта). Много бързо ще расте после и ще му омалеят на детето. А и от баткото сигурно имаш боденца, камизолки и т.н. Козметика - ние ползвахме Бюбхен (и още сме на нея).
Днес правихме изследванията за детска градина. Обаче заведах Вики да го прослушат, че ми се чу леко свирене в гърдичките като плачеше за нещо (като си диша нормално няма нищо). Оказа се, че е с бронхиолит. Явно нашата педиатърка не ги чува тези състояния (и миналата година беше така). Пуснахме още 1 кръвно изследване да видим има ли алергия и в зависимост от резултатите, утре може да правим и снимка, а по всяка вероятност започваме и антибиотик. Според днешната лекарка това състояние няма нищо общо с третата сливица, а аз отдавах кризите с кашлица само на нея. Яд ме е, че не заведох детето по-рано при тази лекарка. Още повече, че педиатърката ни нищо не спомена за кръвно изследване, което да потвърди алергия - ако знаех за това, 100 пъти да го бях направила досега.
И аз започвам антибиотик - зле съм, но ще се оправя. Simple Smile

# 545
  • варна
 Поли, има памперси Хъджис 2-5кг. Ние първо бяхме с такива. Пък дрешките ще са ви големи само 1-2  мес, после всичко ще се оправи. Simple Smile
 За ваксините, аз също съм против, имате право всички с недоносени бебета да искате отлагане поне 6 мес, и тогава да почвате да слагате.
 При всички случаи, децата ви ще са по- издръжливи на 6 мес отколкото сега. На нас неврологът ни каза, че могат да отключат различни видове гърчове. Чак ме е страх да го напиша, но има много деца, у които след ваксини са почнали тези неща.
 Риск има за всички, които са получили някакъв вид моз. кръвоизливи - повечето недоносени са имали, дори да са се резорбирали след това.
 Орелия, чак се чудя вие как смело слагате  ваксини, като ви правят ТФЕ, за да ви следят?

# 546
Такива скандали завихрих, че не ми се разправя. Няма смисъл да ви товаря с глупости.

Орхид, първият пентаксим го сложиха преди да направим ТФЕ.  После изрично попитах доц. Георгиева дали да слагаме следващите две дози и тя каза задължително да ги направим. Confused

Благодаря на всички за съпричастността!

Поли, браво на малката ти героиня Hug Когато си дойдете всичко ще се нареди от само себе си. Ще видиш колко бързо ще хванеш ритъм.

# 547
# 548
Вики , ако е само бронхиолит , не се лекува с антибиотик.Вентолин-салбутамол и сироп за кашлица са достатъчни

# 549
  • Варна
Днес започваме вентолина (изписа ми го, а и проспан). Явно се съмнява за пневмония докторката. За това ми каза да не започвам от днес антибиотика. Ако много се влоши - тогава.
А между другото - как сте? Радвам се да те видя.  Hug

# 550
Днес започваме вентолина (изписа ми го, а и проспан). Явно се съмнява за пневмония докторката. За това ми каза да не започвам от днес антибиотика. Ако много се влоши - тогава.
А между другото - как сте? Радвам се да те видя.  Hug
Благодаря, добре HugВлачим бактерия в гърлото и носа, още не ми се почва АБ Confused
Ходим на градина, лекуваме рефлукс и така.Чета ви редовно, рядко пиша, разминаваме се нещо, нали е кака WinkВинаги съм готова да помогна има ли нужда

# 551
Пали Hugмного се радвам да те видя Hug
Viki_76,да се оправяш скоро.

# 552
  • София,
Пали прочетох и аз за бактерията - оправяйте се бързо! Струва ми се че някъде бях чела, че една майка се беше справила с тази бактерия с хомеопатия, но не съм сигурна. newsm78
ВИки и аз си мислех да ти пиша същото, че антибиотика е излишен, но Пали ме е изпреварила, но щом пък се съмнявати за пневмония, изчакай още един ден и виж как ще се почувства след ВЕнтолина, ако започне обаче да вдига Т хич не се чуди и почвай веднага АБ-то. ДАвай и противоалергичен сироп задължително! Peace
ХЕлче и аз се чудя защо не ни направиха кръвни изследвания за щама на грипа, но явно ги правят едва когато се появят по сериозни усложнения, а може и да са и правили, но аз да не знам  newsm78, да не са ми казали, иначе кръвта и беше доста добра в сравнение с друг път когато са ни приемали, този път отклонението на CRP-то беше съвсем малко Crossing Arms

# 553
Здравейте Hug.
Аз напоследък съм доста несериозна и не се отчитам редовно,но наистина страдам от липса на време Tired.
След работа,докато се завъртя из къщи и то станало 10 часа Crazy. А и си лягам вече с кокошките Whistling.
Иначе Мими все още плаче много докато ходим за яслата Sad. Иначе щом я оставя и много бързо се успокоява. Но сутрин е истински ад. Събуждаме цялата кооперация. И никакви уговорки и увещания не помагат.
Но ще свикне. Само да ми е здравичка Praynig. Че напоследък пак взе да влачи сополи. Цели 3 дни изкара без и сега пак отначало. А от днес и подкашля по малко. Започнах да правя инхалации с физ.разтвор. Дано овладеем положението. Че не ми се мисли.
Семирамида-добре завърнали се Hug. Стига вече с тези болести при вас.
Поли-браво на малката героиня Hug.
Гери,Хелче,Ивана ,Вики,Орелия, Ина, Орхид, Ан Мари, Пали,Дороти,Алекси(дано не съм забравила някой Blush)-да нацелувате малките сладури от нас Heart Eyes.
Аарвен,Кики рики, Комикс-скоро да гушкате малките сладурки у дома Praynig.

# 554
добро утро!
аз сега имам голям проблем вчера ми се обадиха от закрила на детето да ме питат дали искам да прекратя заявлението си за настаняването на дария в дома ,но лекуващата и лекарка каза че е рано тя ще ни клаже кога дария е готова да се изпише но социалните работници казват друго че са говорили с лекар и той е казал че дария е в състояние да се гледа в домашни условияи че ако не не прекратя молбата си за настаняване дария автоматично я записват в списъците за осиновяване и за това трябва да прекратя тази молба за да не ми вземат детето но се страхувам да не стане нещо в къщи и сега съм много притеснена Cry
Аарвен Hug Hug Hug
Комикс Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт