Първо вагинално раждане - какви бяха пораженията?

• 27 727
  • 404
  •   1
Отговори
# 345
  • София
"Само" епизиотомия...

# 346
  • Бургас
епизиотомия,но нямаше проблем,още след първите една-седмици се чувствах съвсем нормално,така и до днес Laughing

# 347
2 шева.Аз си бях виновна.Напънах,а не ми бяха казали.Акушерката много ми се скара,че можело да мина без шевове и че те са там за да казват кога и какво да правя.

# 348
Наложи се епизиотомия заради по-голямата главичка на бебчо. Нямаше как иначе...Но аз бях с епидурална и нищо от шиенето не усетих. Сега се възстановявам бързо.

# 349
Малката си беше оплела главичката и ръчичката в пъпната връв и затова излезе с ръка до главата и ме разкъса.Наложиха се и вътрешни и външни шевове.10-тина дни след раждането се чувствах идеално.

# 350
Липсва опция - очни кръвоизливи и следи от пръсти по корема  Mr. Green

# 351
  • Неизживени спомени
понеже съм дребничка и се наложи да ме резнат малко,12 шева и нищо повече Mr. Green

# 352
  • До хладилника, който обичам
Зададох си въпроса доколко е възможно в България да няма поражения по интимните части след първо вагинално раждане. Помогнете ми да намеря отговорите   bouquet

И първия път и втория имах малко разкъсвания, налагащи шиене - първия път само 2 шева, втория - повече - въпреки прекрасните ми естествени активни раждания, защото децата се изстрелваха от мен Simple Smile

Цялата постановка на въпроса и опциите на анкетата звучат все едно 'раждаш ли в България и има ли разкъсване, налагащо шиене, то е задължително заради болничния персонал и практиките му', което в никой случай не е вярно.
Винаги е имало и ще има случаи на някаква степен на разкъсване, дори при най-перфектно протичащото раждане.

Лично аз първия път с два шева бях на крака веднага, втория - също. Разкъсванията ми бяха минимални първия път, втория - малко повече, като втория път се възстанових и по-бързо, според мен.

# 353
Аналогично, въпреки тежките ми две раждания, предполагащи доста разскъсвания и без намеса на персонал.Минах с минималните. Grinning

# 354
Епизиотомия. Плюс отвратителни кръвоизливи в очите и цялото лице Simple Smile Нищо, че раждането ми трая 30 минути.
И второто продължи толкова. Но нямах никакви разкъсвания и кръвоизливи.

# 355
Разкъсани шийка, влагалище,та чак до ануса,шиха ме 1 час.Но при мен проблемите бяха 2- първо имах гъбична инфекция няколко дни преди раждането, което беше направило тъканите по-късливи и второ бебето излезе с ръчичката нагоре- поза "супермен".

# 356

Лично аз първия път с два шева бях на крака веднага, втория - също. Разкъсванията ми бяха минимални първия път, втория - малко повече, като втория път се възстанових и по-бързо, според мен.

Аз родих в 22.10 часа и в 00:30 влезнах в банята да се измия ( имах един шев )

# 357
  • София
Всяка родилка, родила нормално е на крака, веднага след като се почувства силна за да върви (2 часа след раждането, може и по рано но просто е изморена)  Simple Smile

# 358
Епизиотомия и многооо шеф ooooh!-! час поне,но и моето детенце се "изстреля" с ръчичка до  главичката и беше голямо(4кг),а и системите свършиха работа...

# 359
  • София
Епизиотомия и вътрешни разкъсвания. Имам около 3-4 бътрешни шева и 2 външни

Общи условия

Активация на акаунт