Отговори
# 705
  • Пловдив Белащица
...Момичета, аз още не съм купила столче за кола, нито нещо като шезлонг или кошница. Живот и здраве, таткото ще си ни прибере от родилното с колата, но се чудя може ли без такова столче да си гушна бебка докато се приберем   newsm78
Васи, знам, ти си шофьорка и ще ме скастриш,че не може   Rolling Eyes . Или ?

Е, айде сега, чак Цербер не съм.
Разбира се, че може и без столче, хората макар да имат коли и редовно да се возят, продължават тъпо и упорито да си стискат бебетата на задната седалка, мислейки, че стискайки ще ги предпазят, е по-добре отколкото сами на седалката де.
Аз за каката като ни изписваха, макар че си бях приготвила всичко, бяха решили или забравили, вече нямам спомен да не взимат столчето. Е не ги връщах де, защото трябваше да чакаме пред родилното. Но дали съм шофьор или не - за мен си е задължително бебчо да е в пригодено безопасно за него място.

assenina, не е точно така за столчетата. Щом пише на него 0+, най-много да не става за недоносени. Но си е точно за новородени. Никакви пелени и възглавници. Просто възможно най-малко време в столчето - докато трае пътят. Ако е доста дълъг (повече от 2 часа) се правят почивки и се маха детето от столчето за известно време.

За идеята на Реню - вчера се боядисах, осната малко оскубване на вежди и мустаци, да съм убава за снимките. Краката и подмишниците могат да почакат и до пролет  hahaha. Но най вече ми се иска да устискам поне до 26-ти да отида на още една лекцийка или по-точно да мога да се видя с момичетата. После вече може да се ражда шушонка.

Хайде сега с ражадането - да кажем, че тези които повтаряме е, защото сме се объркали нещо  Wink. Но щом има и мами герони, които се навиват за трето и те са няколко в темичката - значи боли не боли - заслужава си момичета. Живейте с тази мисъл - Бебо трябва да излезе, няма връщане назад и че всичко си заслужава - и гаденето, и лежането, и обезпомощяването последните месеци, напъни, шевове... Всичко се забравя, особено като погледнете бебчо в очичките. А първото заглеждане, усмивка, смях, гукане ... Няма подобни моменти. Живейте с тези мисли, а не как ще протече раждането.

# 706
renew - Нещото което ми се иска да направя е да отида на масаж. Да легна по корем и да ме мачкат, мачкат по гърба, по ръцете, по краката, абе навсякъде.

# 707
Василена Peace

# 708
Честито бебче на мама ЛАРИ

Елист - така като гледам колко е часа вече би трябвало бебките да са на бял свят! Стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред!

Васи - положителна както винаги!!!

Какво искам да направя преди раждането - едно хубаво кино, една пицария, после един хубав секс (без задръжки и охкания за позите)  Embarassed Вижте, колко съм скромна!

# 709
Честито ни бебче на мама Лара, да им е жива и здрава дъщеричката  newsm51
 Елистnewsm10 , всичко ще бъде наред!
 За запис на тонове - до сега не са ми правили, от следващата седмица, когато имама час на д-р ще ходя по веднъж на седмица на преглед и предполагам, че тогава ще ми направят записче, надявам се.
 ЗА това, което искам да направя преди раждането - фризьор, козметик и масаж! Но много повече са ми желанията за след раждането, които бих искала да ми се случат  newsm53 , но изпълненията им ще започнат около Нова година, най-рано, живот и здраве.
 В този дух на разговор онази вечер бяхме на гости на приятели, стана въпрос за предстоящото раждане, въпроси и мнения кое как, на което и аз още не съм си изяснила отговорите  smile3506 и по едно време направо ми се прииска да му ударя 1 малко уиски на екс  smile3521 а аз не го обичам особено.
 За спора - аз нямам нищо против каквато и да е информация за раждането, позитивните разкази повдигат духа и настроението, а от разказите за трудно раждане си взимам "едно наум" в коя ситуация какаво може да се случи, мисля, че може да се извлече много полезна информация, особено за такива като мен далеч от Бг, почти сама, без баби, приятелки наоколо, които да ми дадат съвет в определено моменти. Тук от форума напр. за първи път чух за "тапата", която пада преди раждането и мн. др. нещица  Embarassed Всеки може да си реши какво да чете и кое да прескача. НОООО... Друг е въпроса, че наистина тези майчета, които сега родиха са още или в болницата, или току-що са се прибрали в къщи и ще мине още време да се възстановят и влезнат в ритъм.
 Аз и затова прескачам също в октомврийки често, да прочета повечко информация по въпроса.
 Момичета, пиете ли още витамини, аз от самото начало съм на Центрум Матерна, нищо друго и периодично като питам да продължавам ли да го взимам, отговорът е задължитено , ама по едно време нещо не ми се отразяваше добре, а и аз си набавям голямо количество с храната и напитките, та реших да не спирам витамините, самосиндикално си ги намалих на половинка на ден, дали не греша...

# 710
mama AJ, само как ще легнеш по-корем.  Laughing
Аз искам да направя един ден сауна. Цял ден да  редувам сауни, да се топкам в басейните, джакузи, да разхождам гола тумба из комплекса, да изпия чаша хубаво вино пред камината , обаче няма кой да гледа малката, иначе ...ох, мечти.
Рокита, аз лично не пия витамини. Пиех само фолиева киселина. Малко съм предубедена към  ''витамини в шишенца''и затова вкъщи никой не пие.

# 711
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Момичета,реве ми се,току-що ми падна една пломба smile3518.Защо точно сега трябваше да ми се случи това нещо,сега трябва по спешност да търся колега да ми я направи.Няма време за моткане,мога да родя всеки момент,няма да ходя с дупка да раждам,я. smile3514
Пък и в събота имам рожден ден,трябва да съм красива,пък било то и с разпорено дупе,поне ще имам най-хубавия подарък  Mr. Green
 Та на въпроса наrenew  -бих искала да си оправя зъба,да ида на козметик(планувах за днес) и да си направя малко разходка на спокойствие.Други неща не планирам засега,защото не знам с колко време разполагам.

Елист чакаме хубави новини. Praynig

# 712
Renew, и моите желания са по-скоро за след раждането  Laughing Сега не са на 100% изпълними - бутилка вино, издокарана подходящо пред милото, дълга романтична разходка, без да ме заболи кръста или корема и на края един хубав секс, както е казала Стелету, без някой да се протяга и намества в корема ми през това време  hahaha Та ще трябва да почакам  Flutter О, и много искам да бягам до припадък в парка  running  Mr. Green
La belle, права си, ще се опитвам да мисля повече за преимуществата на секциото, ама 8м нагласа си казват думата. Пък и кой знае, може да се обърне бебчето  Heart Eyes
Янечек, развесели ме с твоята история за псуващата акушерка  Joy Макар, че едва ли ви е било до смях тогава с таткото!
Елист трябва вече да се е видяла с принцеските си, дано скоро успее да се включи с хубави новини  Hug
Аским, радвам се, че си по-добре  Peace
Арпи, за масажче вербувай мъжо, на бременна не се отказва, ти го каза  Joy Аз така правя, милото вече алергия има към масажи  tooth
Рокита, аз продължавам да си пия витамините, но пропускам от време на време, че са много крайни мненията по въпроса.
Отивам да пълзя  newsm30

# 713
момичета имам едно питане  моля за малко помощ
на 9,10 нали подписахме с милото а доктора ми е издал всички болнични на старата ми фамилия имали някакъв проблем ,защото днес ме търсиха от личен състав от работата и ми казаха или доктора да ми смени името на болничните или да попълвам някви декларации
ако има някой наясно с това моля за помощ newsm78

# 714
  • Пловдив Белащица
Калпазанка, то би трябвало само болничните след смяната на името ти да са с новото име  Thinking. А ти смени ли си личната карта? Но ако трябва иди по-добре до работата да попълнеш някоя декларацийка, която предполагам ще е да потвърдиш, че си ти същата с новото име. Формалност.

# 715
Така,момичета да си дам и аз отчетчето за ЖК/на който му се иска да чете/:Беба е в стартова позиция,3кг.,плацентата е добре1-2степен и най-важното-засега секциото май ще ми се разминеjavascript:void(0);
 за спорчето- няма да го коментирам,само ще кажа че темичките са ни доста смислени и полезни,а за раждания ще видите след месец колко ще се говори.
 За това ,което искам да направя -то не е за сега,но след като родя си мечтая
§ да спя по корем
§да взема горещщщщщщщщ душ или вана
§да правя секс като хората
За одеалцата споделям от опит мнението,че в началото по-малките/60-90 или 60-120/ са по-удобни-и доста дълго вършат работа!
За Елист-принцеските ти скоро да огреят живота ви,както слънцето,което каза,че имате при вас!всъщност те вече трябва да са грейнали! javascript:void(0);javascript:void(0);
За сушенето на дрехи вътре-при климатик не е проблем,а ако има допълнителна влага  ,на Церезит влагоабсорбатора е добро решение.

# 716
rokita - Аз съм на Пренатал (витамини, отвратителни на вкус) от началото на третия месец. Когато свърших първата опаковка (90 витамина= 33 лв.), питах доки дали да продължавам, а той "Ще ги пиеш докато родиш, ако ти останат и докато кърмиш"  #Crazy newsm78 Е, купих си ги и сега си ги пия всеки ден, с изключение на дните, в които забравям, ма то бременска склероза, нали знаеш  Crazy Hug

zlitova - То за протягането и наместването на бебчо по време на секс как да е, ама аз се улавям, че съм отвратителна с неща от рода на "Ох, чакай малко, че незнам си какво"; "Ох, не така, че бебчо го свивам много"... Горкия ми мъж, как ли издържа... Сега като се замисля, ако бях на негово място в моменти като тези, щях да карам на ръчна  hahaha Embarassed hahaha

radost24 - Не се ядосвай за пломбичката! Споко! Търси някой зъболекар и готово!  Hug

# 717
  • Пловдив
момичета имам едно питане  моля за малко помощ
на 9,10 нали подписахме с милото а доктора ми е издал всички болнични на старата ми фамилия имали някакъв проблем ,защото днес ме търсиха от личен състав от работата и ми казаха или доктора да ми смени името на болничните или да попълвам някви декларации
ако има някой наясно с това моля за помощ newsm78

Калпазанка всичко ще ти обясня. Аз бях като теб. Докато не ти е излязла нова лична карта си те водят с тези имена, НО трябва да попълниш декларация до НОИ, че си едно и също лице и че новата ти лична карта  с променените ти имена ще бъде издадена еди кога си. Иначе на мен ми върнаха болничния и после като добавих тази декларация, заедно с копие от акта за граждански брак и нямаше никакъв проблем(2 билнични така ми минаха). Лекарят ти трябва да смени данните ти също чак, когато имаш НОВАТА ЛК!!! Ако имаш още въпроси пиши ми.

# 718
  • home!sweet home!
Здравейте!
Искам да попитам момичетата, които са с термин втората половина на ноември имате ли болки и контракции,  защото аз от два дни си имам доста чести болки ниско долу, и контракции поне по 20-30 на ден???

и още нещо: по тези лентички като моята долу в 35 седмица и кой ден се влиза в 9-ти месец?

# 719
  • Варна
Здравейте, мили мамчета!
Включвам се със страхотната новина:
Мама Елист роди дългоочакваните си принцеси!
София - 2970/46 см. и
Рая - 2530/45 см.
Мама и бебките са добре (секциото е минало нормално), а щастливият татко е на седмото небе.
Очакваме ги в най-скоро време със снимков материал.

Общи условия

Активация на акаунт