Отговори
# 330
Ама вие няма да се научите на ред и дисциплина!

И аз  шъ напускам форума!!!  Wink

Колко пъти ви се молих някоя да се прежали да преразкаже в два реда лекциите, на които ходихте...

Кики... нема да мине номера само с това "дишай... издишай...". Дай малко по-подробно... Кога се диша и кога се издиша например?

Ааамаха!  Crazy

Миралюба, и без да съм с опит, да ти кажа, че няма смисъл от столчето за кола, ако няма да окопчаваш бебчо с каишите. Те са за негова безопасност! Стига да не са прекалено стегнати, няма да му причинят никакво неудобство!  Flutter

П.П. Мира, ето ти линка към разказа на Милейди http://ovubumpandbeyond.blogspot.com/

# 331
  • София
Добро утро мамчета....
Качила съм снимките от срещата вчера, но ще помоля Стелету или Кики да напишат коч мама с кой ник е, защото аз знам само няколко, а така и не разбрах никовете на другите, за което прося извинение.

http://noemvri2009.snimka.bg/baby/nashite-sreshti.406783.15417891  имайте предвид, че са правени с телефона.

Абе да питам..навън много ли е студено, че треа да ходя на тонове днес...

Офффф...щях да питам още някой неща...ама на забравих.

От мен толкоз за сега...

Приятен и усмихнат ден от мен...

# 332
  • Пловдив Белащица
Съжалявам много но искам официално да напусна този форум без да се обижда никой просто
аз не виждам за какво да Ви пиша като изобщо не виждам реакции
Знам че може би прекалих с инфото но реших че тези неща които ме интересуват мен
би трябвало да ви интересува и вас
Няма значение желая на всички лек остатък на бременността и безпроблемно раждане
Чао

Аз нещо не разбрах, защо точно се разсърдиш?!  newsm78 ... Попрочетох малко и горе долу ми се изясни.
Срамежливка, недей с такива крайности, хормони душа. Колко пъти някой се е сърдил и ще се сърди, че не са го накичили с медал за свършена работа. И аз колко съм се ровила и Мия, Електра и още някои мами, които са пускали новата темичка. Вярно, благодарят ни някои мами за някое полезно инфо, други пропускат, мислим си че никой не поглежда инфото на първа страничка, но се оказва, че има броени единици, които поглеждат това, което правим, дори да не ни го казват. Така че правя всичко, за да помогна на някой, а не да чакам добри думи.
Хайде сега се успокой, пийни си нещо, хапни и ако искаш официално се върни.
... Нали пиша в движение, гледам си се успокоила. А бе без форума не можем. Тя Мия питай я колко пъти се зарича, че няма да пуска нова тема, ама сега ако й се падне малко нет ще пусне пет за напред  Wink Heart Eyes

Мира, сакън, никакво сваляне на каишки, нали това им е задачата, да държат бебо иначе много по-опасно, отколкото на ръце.

Деси, сраааам. Обещах аз най-тържествено да пиша на пловдивската лекция за дишането (макар че единствено споменаха за дишането да се диша дълбоко и не на често и това беше - другото общи приказки, а аз си мислих че ще покажат, ще се упражняваме - вятър). Обаче Пешек не ме остави на мира, само ми приказваше  Heart Eyes и аз даже и тефтерчето не си отворих  Blush

baq, топло, студено - отивай. Като почне раждането пак така ли ще питаш, ако е студено да ходя утре  Wink

# 333
  • София
Добро утро мацки    bouquet

Мариета, добре завърнала се!

Абе Елист много ме съмнява мен, всеки ден все повече, а  Mr. Green

Явно хормоните продължават яко да ни тресат  Hug Не може всеки да обърне внимание на всеки в този форум. Аз рядко съм получавала отговори на своите постове, но какво от това, и аз не отговарям на всеки. Понякога просто искам да споделя и просто другите няма как да вземат отношение по моите ала-бала приказки. Естествено я има и леката тенденция на по-старите във форума да си говорят основно помежду си, но това е факт и в онлайн комуникацията, и в живота, та не се кахърете за глупости  Heart Eyes

Иве, всеки ден си чакам тапата откакто прочетох твоя пост  Laughing И аз те броях родила скоро, ама ти фалшиви тревоги пускаш  Whistling

Ние все още 2 в 1, макар че младежът е в 40-та седмица, а аз съм реално в 37-ма.  Окончателно се спрях отново на секцио, при тия размери някак си нямам кураж да се пробвам. Сега се чудя дали да си планирам датата около 10 дни преди термина, както обикновено се прави, или да изчакам бебчо да си тръгне сам, когато реши (както направихме с Кари). Вие какво мислите? Също има ли някакъв сайт с астрологични прогнози да видя кои дати в началото на ноември са най-подходящи  Mr. Green

Milady, много хубав разказ   bouquet

Кло, какви са тия птичи набези у вас  Laughing

Мира, съгласна с Деситали, ако няма да слагаш коланите, по-добре не взимай столче, обезмисля се напълно  Crossing Arms

За бибероните-залъгалки, аз редпочитам силиконовите, анатомични на Нук. Нашата зъболекарка изрично ти препоръча тях и каза най-късно до 12-18 тия месец да я махнем. Кари обичаше биберон, но и доста лесно се отказа от него това лято, подари го на бебето  Sunglasses Всяко бебе е индивидуално (не само в това отношение) и то си показва иска ли или не   bouquet

На мен вече много ми тежи, с това биг бебе (както е казала Фанта), броя дните до секциото  Rolling Eyes

Лек ден, отивам да си полегна пак  Hug

# 334
  • София
wassilena въпроса беше какво да облека, че нищо не ми става вече и импровизирам тука с едни дрех на таткото...ама уви...

Сетих се какво щяха да питам. за стерилизиранети на шишетата и залагалките, това кога трябва да стане, сега или като си е роди и се приберем в къщи? Аз мисля сега да го направя, ама как да ги задържа стерилни толкоз време? Пмагайте......

# 335
Kremito, на първата страничка на темата има сайтове с астро- али-бали Simple Smile
Аз не вярвам в тия неща и избрах датата ей така, по усещане... Казаха ми 2,3 или 4-ти ноември и аз казах трети, че е в средата!

baq, аз мисля като се роди бебето... Точно, защото не знам как да ги запазя стерилни толкова време newsm78

# 336
Здравейте и от мен! Hug
Вчера се обаждахме за сведения за Дианка-калпазанка и ни казаха,че е добре-хранела се с биберона (адапт.мляко),дишала напълно самостоятелно и е наддала с 40 гр.!Днес или утре се очаква да я преместят в Първа градска болница за да достигне нужните параметри и да я подготвят за отглеждане в домашна обстановка!Милата ми принцеска,вече искам да си я вземем у дома,но все пак нали е за нейно добро!Моля се само всичко да е наред и да я изпишат напълно здравичка! Praynig
Понякога се чуствам много глупаво като я няма,някакси немога да се почуствам майка и се депресирам от това! Sad

# 337
Здравейте мамчета.
Благодаря за кафетата, закуските и тнт, но да си кажа често няма да откажа да си споделя кафето с този младеж. newsm03
В никакъв случай не искам да кажа, че вашата компания ми е излишна, но за цвят един мъж можеееееее.....

Радвам се, че всички сте добре / за състоянието в което се намира ме де/.

Elist - наистина липсва тази жена. Дано всичко е ОК с нея и като се върне да е с добра вест.

Васи- Кога отивате на село? Да внимаваш ей

Мира - за столчетата да ти кажа честно с каката нямах такова. Не си  спомням дали ги имаше или не, но ние не бяхме купили. А  не ми беше и нужно. Аз имам книжка от 10 години, но не карам кола. Но който кара му е нужна тази придобивка.  А за коланите сигурно са придвидили хората.

Пешек как изкара именния ден. Да не преяде и препи а. Нещо ми се губиш.

Boyannа - браво на бебока, че е заел правилна позиция.
И аз много се притеснявам как е мойта мома. Утре съм консултации и дано и тя се е врътнала.

Калпазанка, xelita, tanuta - как сте мамчета.

Айде мацки аз отивам да мия прозорец, че този вятър ми го направи на нищо.

Целувки и умната.

ПС. Мариета, спокойно мамче. Всичко ще е наред. Ще си дойде бебока скоро у дома. Наистина е гадничко, но нека порасне и закрепне мъничко, таки и ти ще си по спокойна.  Hug

# 338
Милейди Страхотен разказ!!!
Направо се просълзих!!!
Имаш талант момиче продължавай в този дух  Heart Eyes
Това е от мен за теб  Hug

[/size]

# 339
Мариета, дръж се мила! Вярно, че е тежко, но и това ще мине! Нали е добре малкото бебоче и е вън от опасност! Това е най-важното! Сигурна съм, че много скоро ще я гушнеш  Hug

Васи, мерси! Ти все пак предаде есенцията - да се диша дълбоко и не на често. Сега остава и да си го спомня като зараждам  Flutter

Верно, че Елист не се е вясвала скоро... Май ще си имаме нови бебешки попълнения на първа страничка  Party

# 340
  • Пловдив
Мариета бъди спокойна, всичко е наред. Явно си има срокове и мерки които трябва да достигне бебето за да го изпишат. Просто лекарите се презастраховат! Мисли позитивно и не давай воля на депресивни мисли!  Hug
Мира, съгласна с Деситали, ако няма да слагаш коланите, по-добре не взимай столче, обезмисля се напълно  Crossing Arms

Какво да се прави момичета, всичко ми се вижда голямо и грубо. Почвам да се чудя дали това столче не е прекалено изправено. В него бебето е полулегнало полуседнало. Не му ли е рано за полуседнало... От тъпи по-тъпи мисли и въпроси ме налитат. Вече съвсем взех да се спичам.

# 341
marieta8225 малко остана...ще се моля за малката да е по бързо при вас!!  Hug
Милейди,много хубав разказ...поплаках си малко...
а за столчетата за колата ние не си купихме,задължителни ли са за изписването...не може ли да си го държа...
Мен ме налегна 1 апетит...вчера вечерта имах гости...и те като пият бира със сирене и маслини...аз си сварих картофи с масло отгоре и им изядох мезето и още 3-4 филийки хляб...накрая ми прибраха картофите в хладилника...не се спрях...

# 342
Мира, това със спичането вече всички ни е хванало  Mr. Green За столчето - и на мене ми изглеждат супер неудобни за бебчетата, но истината е, че това е най-безопасният метод за транспортирането им. Чела съм във форума, че някои мами подлагали точно на свивката на кошницата сгъната пелена, за да е по-легнало бебчето...

# 343
  • Пловдив Белащица
Креми, щом имаш опция да изчакате докато бебо реши, аз бих предпочела така. Да си дойде на датата, на която бебчо е решил.

baq, така кажи де, да ти пратим някоя дрешка. Мен ми се оказа, че блузите които съм взимала с дълъг ръкав и широки да стават за корем, сега като е щръкнал те са късииии. Ама вървя и дърпам, дърпам, дърпам надолу  Laughing

Арпи, утре като взема малката от яслата, минаваме да заберем и дететвореца и потегляме. От сега се уговаряме или на село и не пие, или у нас. Той някакви пазарлъци прави за малко пиене, ама аз тези песни ги знам  Whistling

Мира, за това дават в столчето за кола макс 2-3 часа на ден. А е с такава позиция точно за да предпази бебето при евентуален удар - да е по-малко оттласкването и съответно натоварването на вратлето. И обратно по посока на движението - това не го забравяйте. Бебо до годинката трябва да гледа облегалката. Никакви подложки под дупето, то ако бяха нужни, щяха да продават столчетата в комплект с такива.

# 344
  • София

Какво да се прави момичета, всичко ми се вижда голямо и грубо. Почвам да се чудя дали това столче не е прекалено изправено. В него бебето е полулегнало полуседнало. Не му ли е рано за полуседнало... От тъпи по-тъпи мисли и въпроси ме налитат. Вече съвсем взех да се спичам.

знаеш ли, когато дъщеря ми беше на 30 дни , почнах да я водя по ортопеди и тогава се оказа 4е е с плитки стави (не е ясно от какво-една от причините била малко околоплодни води ....), та така изписаха едни гащички, който и слагахме и всичко се оправи за един месец. та тогава той ми обясни, 4е бебето не е хубаво да го слагам на стол4е за кола, докато не навърши 3-4 месеца! не било добре за ставите!!! добре да се носи в слинг, и като поотрасне да се носи на слинг (и както едно време на цедилка). не налагам мнение, от опит го казвам , минали сме дори и през доктори!!! да не се обиди някой!

Общи условия

Активация на акаунт