Само за посредствени и леекинко простички

• 30 144
  • 367
  •   1
Отговори
# 330
Представете си следния ритуал/който съществува в родното място на майка ми/.Сватба,идва момента за даруване на младите,това се обявява на микрофона на оркестъра,примерно:-Баба Донка от Долно Нанагорнище подарява на младото семейство пуйка с малки пуйчета за домазлък.
Едва се отървах на мойта сватба от едно такова шоу. EmbarassedТо традиция,традиция ама пък толкова традиция.

Трейси-с здраве да си ги ползваш......ъ дъвчеш.

По нашия край това се прави само на циганските сватби , обявява се на микрофона кой какво подарява . На нашата сватба , свекитата бяха поканили цялото си село , половината от тези гости ни поздравиха със стотинки , които поради ръкавицата често изпусках и добре , че ставаше така , защото иначе джобовете на милото щяха да увиснат и като ходи щеше да звъни като кукер .

# 331
  • до една звездичка
Представете си следния ритуал/който съществува в родното място на майка ми/.Сватба,идва момента за даруване на младите,това се обявява на микрофона на оркестъра,примерно:-Баба Донка от Долно Нанагорнище подарява на младото семейство пуйка с малки пуйчета за домазлък.
Едва се отървах на мойта сватба от едно такова шоу. EmbarassedТо традиция,традиция ама пък толкова традиция.

По нашия край това се прави само на циганските сватби , обявява се на микрофона кой какво подарява .

А по нашия - и на турските.

# 332
Ха,тая тема е тамън като за мен,че доста "подбрани" подаръци съм получавала...
Като начало се сещам за братовчед ми-за един 8-ми март беше накупил на всички жени в родата:баба-селска женица,пенсионерка,на майка си,майка ми,гаджето му,сестра му, на мен и на сестра ми/към настоящият момент последните три на възраст-7-8-9години/и доколкото си спомням и още "уважени" имаше-фон дьо тен от известна марка/и не евтина/във възможно най-тъмния кафяв нюанс.....Явно някоя продавачка в козметичен магазин си беше изчистила непродаваемите наличности.....От всички,май само ние със сетра ми му намерихме приложение-в някакво тържество в училище  успешно преобразихме актьорския състав в негърчета...
От свеки имам чудни изненади-за първия ми РД,като снаха/не бях тийн,а в доста зряла възраст/ ми подари минижуп с дължина педя и половина-в сребрист цвят и с цепка/да не остане нещо скрито/.За следващия-получих златен панталон-ама наистина златен......след това имаше един комплект-яке и блузка отново във поп-фолк стилистика/но двете части -за различни поводи/ и след като не взех присърце намека,че се нося прекалено семпло и "немодерно" и така и не ме видя дя ги нося/питаше си ,иначе жената/-спря да ми подарява дрехи.За една Нова година /бяхме им на гости/аз и съпружеството получихме домашни чехли/моите с тигрова шарка/,които след връчването си прибра обратно и каза,че те са ни "за у тях".....За първия РД на внук си му подари пижама размер 136/см/,която тази година вече му стана ,но има още да я доизрасте-на 6 е вече.....но пак бях доволна,защото на внучката си за 8-я РД подари прашки в тигров десен/разбрахте предполагам че тая окраска и е слабост/....Тя,има още много попадения,но напоследък поради недооценяването им,вече не получаваме нищо.....

# 333
на внучката си за 8-я РД подари прашки в тигров десен
Shocked

# 334
# 335
Shocked
И ние имаме подобна изцепка - прашки със зайчето на плейбой. Девойката е на 10.

# 336
Shocked

Разкош! Племенничката ми е още в ританки, но като поотрасне детето, вече имам идеи за подаръци  hahaha  Joy  Joy  Joy

# 337
  • до една звездичка
Shocked

Ако са от някоя баба, все ми е на ума, че знае кое е зайчето на плейбой!  Crossing Arms  Joy
Специално към подобна "изцепка" бих била по-благосклонна.

# 338
Суууупер тема! Както ми е сдухано, добре ми дойде. Почвам да изреждам, може и на части.....
Аз попринцип си падам по домакински неща и за мен са хубави подаръци. Какво ли не давам за качествен тиган  hahaha Но имам подаръци ........
Почвам с двата ми най-любими

За РД бабата на мъжа ми ми изпрати комплект меламинови чинийки за салата. Благодарих й на жената, тя така си събирала през годините и сега раздава на внуците. Зарадвах се, че ме е уважила, все пак не ми е длъжна. Прибрах ги и веднъж им се огледах и си викам дай да ги извадя, все може да свършат работа. Аз даже не ги бях разопаковала. Вадя и гледам  #Crazy по тях остатъци от руска салата (поне на такова приличаше). Онемях. Доста време ги киснах, докато успея да измия вкоравеното. Като казах на мъжа ми съответно не ми повярва. Но дойде и неговия час  Mr. Green Свекърва ми веднъж идва и носи някакво пликче, мърляво, от тези дето ги дават по магазините. Нищо не каза. Като си тръгна, помислих че е  забравила пликчето. Стоя доста време. Загледах го, отворих да видя какво е и защо никой не се сеща да си го иска. Вътре джапанки, грозни и мръсни, със залепнали сламки отдолу, къде ли са носени  Joy И веднъж докато си говори с майка му го подсетих за джапанките. Оказа се, че са подарък за него  hahaha Много се хилих, а той се спече.....

А милото веднъж още пресни гаджета ми донесе чувал (не преувеличавам!) магданоз. Баба му го изскубала от градината, но на техните им дошъл в повече. И пак от същата градина - торба репички  Joy

А като четох поста на Вълчо се сетих за един подарък от признателни ученици на майка ми  Joy Стилизирано барче, кичозно огромно земно кълбо и като го отвориш, вътре място за бутилки и чаши. Тънък намек  hahaha

# 339
  • София
Що се учудвате на прашките- подаръци на млади/ малки дами  newsm78 Преди две години купувам на 3- годишната ми племенница някакъв си зрънчо. Забравих вече марката, детето си го избра. Вътре с подарък, то и за него е зора де, и познайте какво беше- прашки, розови с пухче на дупето  Peace

# 340
  • до една звездичка
Що се учудвате на прашките- подаръци на млади/ малки дами  newsm78 Преди две години купувам на 3- годишната ми племенница някакъв си зрънчо. Забравих вече марката, детето си го избра. Вътре с подарък, то и за него е зора де, и познайте какво беше- прашки, розови с пухче на дупето  Peace
ooooh! ooooh! ooooh!

# 341
Преди често си хапвах "Зрънчо" с награда.Бяха ми вкусни. Embarassed
Два пъти ми се падаха прашки.Директно в казана отидоха. Tired
Дори едните бяха дефектни.Криво зашити.  hahaha

# 342
Е,виждам,че ви впечатлих с прашките......ама то по-добре да не навлизам в подробности какви други изненади сме имали от въпросната баба,че то не са едно и две....пък да уточня ,че при нея проблема не е нито липсата на средства,нито липсата на вкус/самата тя се носи доста стилно/...ще го пишем,че е от зодията,че все някакво оправдание трябва да има.Но,аз лично съм доволна,че вече не ни прави подаръци.... Grinning
Сега се сещам и за моята баба,която  като повечето баби от нейното поколение беше натрупала огромни количества домакинска посуда и завивки,че да има за внуците ,като пораснат.Е,за абитуриентския ми бал успях да се спазаря да получа жакардова покривка,а пък буланите с изрусени връхчета да останат за по-малката ми братовчедка.....След това за сватбата пък се уредих с тенджера и тава от алпака-е,няма такова качество днес-за десет години не са мръднали,а са едни от най-ползваните вкъщи.Същата баба/лека и пръст/ за всеки празник ни /на мен,на майка ми и на сестра ми/купуваше задължително чорапогащници.....тогава не бях впечатлена,но сега  често усещам липсата на натрупани запаси от тоя артикул... Sad
А,сега се сетих и за един наистина изненадващ подарък-подариха ни декоративно зайче-мъничко,беличко.....голям красавец.....Но,няколко месеца по-късно/и солидно количество храна/ зайчето вече го докарваше към 10-тина кг и понеже вечно беше гладен,ни изгриза дървената дограма/с все пластове блажна боя/ и тапетите-това при случайно изпускане вътре,иначе вече беше евакуиран на терасата.....След което от своя страна го подарихме на свекъра и повече не попитахме за него,понеже доста се бяхме привързали.....а,беше ясно какво  му се пише.......

# 343
Що се учудвате на прашките- подаръци на млади/ малки дами  newsm78 Преди две години купувам на 3- годишната ми племенница някакъв си зрънчо. Забравих вече марката, детето си го избра. Вътре с подарък, то и за него е зора де, и познайте какво беше- прашки, розови с пухче на дупето  Peace

Ooo, aз също съм получавала "зрънчо с прашки" (така си пишеше на опаковката) - подарък от гадже за 8-ми март. bowuu
Но си беше майтап и падна голям хилеж.

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 16:47 от Barbabeau

# 344
диван -  ще пристигне за рожденния ми ден  Crossing Arms

Това не бих го върнала  Peace

Мишка за компютъра за Св. Валентин  Rolling Eyes ...Червена!

Общи условия

Активация на акаунт