Само за посредствени и леекинко простички

• 30 133
  • 367
  •   1
Отговори
# 315
Пфу , сега се присетих, че майка ми подари немска прахосмукачка, когато се омъжих. Хит през 80- те години и като видя , че имам нова ми каза , дай ми немската/ не помня марката/ , но вече нямаше косумативи за нея.
Накарах мъжа ми да я разглоби и й я върнах! Гадно , нали , но така ме напъна...

# 316
Вълчо, за същата реликва става въпрос  Laughing

# 317
Един от подаръците за нашата сватба беше едно такова сервизче. По-интересно беше, че чашките, малко по-големи от напръстник, бяха завити по отделно със стари пожълтели вестници. Grinning Ама те точно така си ги продаваха по пазарите едно време, явно гостите са го избрали, продавачът им е дал кутията и те не са погледнали какво има вътре. Laughing а може и майтап да си са правели с нас.

# 318
Thumbelina , aко все още го съхраняваш ми го изпати!

# 319
Абе честно да ти кажа не знам какво стана с него. Май още тогава го подарих за механата на едни приятели. Ама не помня- то са минали 15 год. Ееех старост- нерадост  Simple Smile Simple Smile

# 320
Наш добър познат ( да подчертая застаряващ ерген с интерес към готвене и домакинство) подари за рожденния ден на мъжа ми комплект тенджери! Вярно много хубави и скъпи и с удоволствие ги ползвам сега, но аз не той! А за моя рожден ден 5 месеца по-късно ми подари  шапка с козирка и комплект отверки!

# 321
Компенсирал се е човекът  rotfImbo

# 322
Свеки, дистрибутор на Ейвън, ми подари за РД крем против бръчки.
Явно съм я погледнала така  Shocked, щото женицата отговори:"Ми, какво, догодина ставаш на 30." Mr. Green

# 323
Свеки, дистрибутор на Ейвън, ми подари за РД крем против бръчки.
Явно съм я погледнала така  Shocked, щото женицата отговори:"Ми, какво, догодина ставаш на 30." Mr. Green
Аааа радвай се, че изобщо ти е подарила нещо.

# 324
Не съм подозирала какъв смях има в тази тема.
Ще разровя спомените и ще се разпиша.

# 325

Ирландке, това с картината е уникално и тъжно. Да преподариш нещо, което са ти подарили - идид дойди,
но да преподариш нещо, което си приподарил на друг, е  Shocked

Абсолютно си прав, подарявала съм неща, които не са ми били нужни, харесвали или по друга причина неизползвани от мен (не страдам от морални задръжки по този въпрос), но това беше просто връх на....да не казвам! И всъщност не е от значение кой го е направил - свекърва, шуренайка, лелинка, дори на майка ми нямаше да и се размине такава издънка! Моля ви, нека не превръщаме темата в поредната оплаквалня от злите ни роднини, предимно по мъжка линия - темата е съвсем друга.

Друг подарък ми е меден сервиз за кафе (или за греяна ракия - не знам) с джезве и табличка на чието дъно пише - По случай пенсионирането от ..... на ....... Laughing

# 326
Вчера заварих милото с една плюшка в ръка, чак й се зарадвах..ама не била за мен, а за кучето, но беше толкова великодушен да ми кажа "Ааа харесва ли ти?! Добре бе, любов, земи да си я дъвчеш, аз на кучето друга ше купя!"....  Laughing Дъвча си я...какво да правя, вярно че на галено ме нарича куче от ж.р., ама чак па толкова  Mr. Green

Преди месец ми подари футболна топка, на въпроса що ми е "Е, де да знам?! Аз мисля да ритам тия дни, ще ми я дадеш ли?"  hahaha Как да му откажа?

Баща ми каза, че след малко ще ми подари 2 крушки за фарове, да си имам - признателна съм и си ги чакам.

Иначе една година вуйчо ми подарил на друг наш роднина парфюм, това нищо лошо, само дето този парфюм е бил подарен на него предната година от въпросния роднина. Беше се обидил човека, ама какво - всичко си остава в семейството!

# 327
  • София
Представете си следния ритуал/който съществува в родното място на майка ми/.Сватба,идва момента за даруване на младите,това се обявява на микрофона на оркестъра,примерно:-Баба Донка от Долно Нанагорнище подарява на младото семейство пуйка с малки пуйчета за домазлък.
Едва се отървах на мойта сватба от едно такова шоу. EmbarassedТо традиция,традиция ама пък толкова традиция.

Трейси-с здраве да си ги ползваш......ъ дъвчеш.

# 328
Единствената разлика при нас е в "за тамазлък". В смисъл, животно не, за да си го заколиш и изядеш, а да си завъдиш такива животни. На високо, на басамаците се запалва едно повесмо кълчища, и един по-гласовит си провиква към гостите. Преди 45 години баща ми подари на братовчед ми /братовия му син/ една овца с две агънца.

# 329
Омъжих се през м.ноември, не преди 45, а преди 6 години, тамън време за колене на прасета.
Бабата и дядото на мъжа ми ни подариха една заклана 120 кг. свиня- да напълни фризера на младото семейство.
Та така че, традициите още са живи. Laughing  Е, поне не довлекоха свинята на сватбата.

Общи условия

Активация на акаунт