Ще имам близнаци! Тема с продължение....15

• 24 762
  • 459
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за мненията, момичета! За нормалното раждане още не съм се разубедила, но поне реших, че оставам в Тина Киркова при д-р Григорова и д-р Игов, благодаря за отзивите!

Това за рисковете е вярно, но никой не казва да чакаш до термин, според мен около 2 седмици преди това е оптимален вариант  Peace Пак повтарям ако няма проблеми.

Имах предвид, ако чакам за нормално раждане. Иначе за секцио, да - две седмици е идеално.
А тази снимка е за реклама, бебките са ужасяващо сладки!!! Иде да ми да ги смачкам от гушкане (с извинения за нахлуването в личното пространство  Laughing )

Verjinia, поздравления и от мен за смелостта, дано бащата да е по-големичък.  Laughing Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Renata, не помня да ме е болял тилът, може би твоето главоболие не е от ниско кръвно, до колкото знам тилът боли от високо.

Тази нощ почти не съм спала от ритници , не ми бяха правили този номер досега,по едно време взех да се притеснявам , че има някакъв проблем.На сутринта тишина и спокойствие  Party

Напоследък и при мен почнаха безсънни нощи, предимно от киселини, но и бебоците не ме жалят, много са активни нощем.  Crazy

# 91

Verjinia, поздравления и от мен за смелостта, дано бащата да е по-големичък.  Laughing Желая ти лека и безпроблемна бременност!
Цитат

хах ами таткото и той не е много голям на 19 е но пое отговорността да бъде татко още след като му казах че съм бременна не искаше и да чува за аборт или за предложенията на наши приятели да си оставим децата в дом  #Crazy #Crazy #Crazy иначе сега  много се грижи за мен а и учи и работи а бе направо си е мъж мечта  Grinning

# 92
yani4ka_83, как се чувстваш, възстанови ли се вече? Как са бебоците? Щом си толкова бързо тук, явно сте добре и мишоците те слушат и ти оставят малко време и за теб. Simple Smile Кажи някой път каква количка сте взели (много труден се оказа казуса момченце и момиченце в това отношение). Как спят малките? Последния път док ми каза, че било добре първите два-три месеца да са заедно в легълцето, защото са свикнали на допира едно на друго и не е хуаво да се разделят. Как да стане това - не знам, няма толкова големи легълца. Вие чували ли сте такова нещо?
Възстанових се вече от раждането. Остана ми едно много смешно коремче - от пъпа надолу е като топка. В момента съм 5-6 кг над тези с които забременях. Бебоците са добре, Емил неиска да суче много и се налага да го дохранвам. Не ми остава почти никакво време за почивка. Сменям памперса на Кристияна и я кърма, после същтата процдура и при Емил + дохранване, после и цедене и ми остава около 1-1,5 часа за почивка. Понякога ги кърмя и двамата едновременно. За сега са кротки (да чукна на дърво), дано и в бъдеще са такива. Количка взехме на Чиполино синя. Единствено този цвят ми допадна. Комбинацията розово със синьо вече не се била произвеждала. За спането - за сега са в една кошара един до друг, но много взеха да си перчат ръцете и ще трябва да ги разместя. Нашата кошара е от тези преносимите, размерът й е 60\120 см.

wazse, от Ловеч съм. Пациентка съм на Д-р от тази клиника от около 3 год и държах да раждам при него. Когато ми изтекоха водите, останах много спокойна. Знаех, че съм в добри ръце и че всичко ще е наред. Сякаш неотивах да раждам, а на някаква лека козметична процедура.

# 93
Мерси за комплиментите, ще видите, че вашите бебчовци ще са още по-хубави, нащи ще са си ваши Heart Eyes Сега като ги гледам на снимката почти не мога да си ги представя толкова малки... А и вече въобще не си приличат, съвсем различни са  Simple Smile

хах ами таткото и той не е много голям на 19 е но пое отговорността да бъде татко още след като му казах че съм бременна не искаше и да чува за аборт или за предложенията на наши приятели да си оставим децата в дом  #Crazy #Crazy #Crazy иначе сега  много се грижи за мен а и учи и работи а бе направо си е мъж мечта  Grinning

Браво на вас!  smile3501

# 94
Вчера бях на консултация в 32 г.с този път не ме гледа на ехограф , но преди една седмица бебките бяха с главичките надолу ако останат така моята  лекарка е за нормално раждане. Споделих че се страхувам, да не се обърка нещо и предпочитам секцио , но според нея нетрябва да се притеснявам моите 1.80м били страхотно за нормално раждане  Shocked пък и това ще ми е второ раждане. Продължавам с лекарствата и повече почивка, бебоците са добре ако съдя  по ритниците, но тези киселини ме разсипват....остава да чакаме разбрали сме се до 17.11 да кротуват  тогава влизам в 9-тият месец  Peace

# 95
magi29 стискам ти палци да издържиш до тогава.момичета вие имате ли сърцебиене,на мен ми се случва много често сутрин  Sick

# 96
Вчера бях на консултация в 32 г.с този път не ме гледа на ехограф , но преди една седмица бебките бяха с главичките надолу ако останат така моята  лекарка е за нормално раждане. Споделих че се страхувам, да не се обърка нещо и предпочитам секцио , но според нея нетрябва да се притеснявам моите 1.80м били страхотно за нормално раждане  Shocked пък и това ще ми е второ раждане. Продължавам с лекарствата и повече почивка, бебоците са добре ако съдя  по ритниците, но тези киселини ме разсипват....остава да чакаме разбрали сме се до 17.11 да кротуват  тогава влизам в 9-тият месец  Peace

Маги, височината ти е наистина оптимална за износване на близнаци, просто ще имат място да растат  Simple Smile Преди време бях гледала един филм на Нешънъл Джеографик за бременността с близнаци и там имаше една мама, за която с нейните 1,80 м. специално посочиха, че била идеален кандидат за бременност с близнаци. После роди нормално  Grinning Мисля, че поради височината и матката има възможност да расте, без да придобива неправилна форма (моя корем растеше само напред от един момент нататък) и оттам и контрахирането й ще бъде по-лесно, което пък може да спести усложнения при раждането. Щом ти е и второ раждане не виждам нищо страшно, още повече, че бебетата обикновено не са чак толкова големи  Wink

daniela197878
, нормално е да има сърцебиене, все пак при бременност се увеличава обема на кръвта в тялото и сърцето има повече работа  Simple Smile Ако е само понякога не бих се притеснявала, сподели и с лекаря си при следващия преглед.

# 97
Маги наистина с тази височина няма какво да се притесняваш аз с моите 165см накрая приличах на кит корема ми беше огромен вървеше 5 мин преди мене а матката ми беше преразтегната страшно много.

# 98
elist, ЧЕСТИТИ РОЖБИ! БРАВО ЗА ПРЕКРАСНИТЕ РАЗМЕРИ И НАЙ-ВЕЧЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД С КРАЧЕТО!
Бързо възстановяване и те чакаме скоро при нас!

Добре дошли на новите майчета, а на най-младото майче и млад татко - направо заслужавате награда - Браво на вас!

Относно спането на близнаците - послушах съвета на опитните мами от форума и сега спят в едно креватче (преносимо). Наистина ми е по-удобно - вечер си придърпвам креватчето до спалнята и сме супер - ето снимка http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-0-3m.411719.15475477
Другото креватче ползвам за повиване (и склад) и най-вероятно към 4-5 месец ще ги сложа в отделни.

Пожелавам на всички успешна бременност, пазете се!

# 99
  • София
и аз като noraishkova  сложих моите близнета в едно легло, но там бяха само до началото на 3-ь месец. Много се ритаха и се будеха един друг, а те не са големи бебет. Вече са в отделни легълца и като спят са разхвърляли рачички и крачета из целято легло.

# 100
Маги, гледаи смело напред... А3 съм само 153 см. Родих дечица все пак в 34. седмица, което не бесе оптимално, но все пак се справих добре.

Елист, честито, да са живи и 3драви рожбите, предстоят ви много прекрасни мигове...

Вержиния, браво 3а ресението, много мъдро сте постъпили, стискам ви палци.

# 101
Здравейте мамчета,

надявам се че всичко е наред при вас. Включвам се да ви питам дали имате/ли сте проблеми със съня като мен. Знам че е нормално но все пак се чудя дали мога да си помогна по някакъв начин.
Постоянно се въртя като шило в леглото и не мога да спя много, ходя до тоалетната по 5,6 пъти. Вземам си няколко часа сън, но се чувствам изморена и трябва да лежа сутрин да отпочивам. Все ми е неудобно в леглото, даже решихме да вземем нов матрак, дано да е по-удобен. И без това имахме нужда от нов  Party

Veni_sasi, и ние издирваме Челси, не се е включвала от много отдавна.

Яничка, толкова се радвам че сте добре и сте си вкъщи. Пусни малко снимки и ни дръж в течение, че ще даваш съвети по-нататък.

Даниела, и аз имах сърцебиене горе-долу по същото време, но не се притеснявай ще отмине.

# 102
и аз немога да спя,въртя се като теб цяла нощ и немога да си намеря място.към 4 вече съм будна и гледам телевизия.и през деня  не ми се спи

# 103
Моите близначки също като на Норчето и на Санитам спят в едно легло за сега ама Ина имам чувството че има тръни там на неиното място и вечер се глези да я взема на спалнята голяма е глезана.А с тия колики голяма драма с баткото не беше чак толкова жестоко,Ина  направо ми се скъсва от рев.Елист честито да са ти живи и здрави.На най младото попълнение успешна бременност и големи поздравления от мен за сериозното решение на тези години да имате деца и сте отхвърлили безумните предложения на ваши близки.

# 104
Благодаря за окуражителните думи, всички сте много мили. Желая от все сърце на всички  лека бременност, безпроблемно раждане и красиви и здрави бебоци  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт