145 DE: Извадихме чадъри и ушанки по немските паланки

• 31 392
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Деси  писах  ти  на  лични , стискам  палци  на  Михаела  ,както  и  на  Анжи -  по  повода  на бг  здравеоопазването   отново  нямам  думи  ,а и  сили  вече  да  говоря ,всеки  път  като  видя   такъв  зов  за  помощ  се  чувствам  като  сритана  в  корема,който  не  го  е  преживял , само  той  може  да   говори  по   темата...
Веч и  на   всички  останали  готови  да  помогнат  Hug

На  всички  болни  да  оздравяват ,от  познат педиатър  на  мои  познат  разбрах , че  ще  пускат  ваксина  против  Св.грип,която  е  по  удачна  за  деца  в  средата  на  месеца,  аз  самата  вече  се  ваксинирах  и  се  разминах  само  с  леко болки  в  мускула ,но  и  от  други  ваксини   по  принцип  така  реагирам,но  за  всеки  си  е различно

Нашия  Латернен фест  мина  и  днес  даже  на  11.11. се  порадвахме  малко...

Лека  вечер!

# 661
Eто малко снимки и от нашия Мартинстаг в детската Simple Smile
http://gerrito.snimka.bg/holidays/sankt-martin.442118.15890183

# 662

Лепнах листче с кратко описание на таблото на ЕB в нашата градина(естествено, с разрешението на директорката), при козметичката ми и при мен в кафенето.
За ибей е добра идеята - аз съм пускала доста аукциони и ако трябва помощ мога да кажа как и какво се прави(лесно е), но просто в момента ми е физически невъзможно да се помогна по-сериозно за една толкова мащабна координация  Peace
Вечке Hug

Алоха!
Вчера и ние се кандилкахме с фенерчетата. Детето с такъв ентусиазъм пя, че днес почти нямаше глас - изкарваше само някакъв грак+кашлица Crazy ooooh!.

# 663
Сега сериозно за Анджи - може ли да се направи превод на сайта на немско по-бързо?
Имам идея, но за да я реализирам, трябва да представя сайта на немски!
Гея, идеята ти е добра за снимките - идвам, снимам дечурлигата, събирам парите и ги пращам по сметката.
Ако ви харесва - казвайте да действам.

# 664
Катя, превода е готов. Аз бях казала че ще го направя но нали ме събори грипа и Милена беше със цистит и не можах  Sad Биляна за щастие имаше друг преводач и току-що прегледах превода, много е добър, няма нужда от редакция  Peace

Кажи каква ти е идеята, такива работи трябва да се съгласуват за да не стане такава каша както при Поли  ooooh! Аз говорих с Биляна и се разбрахме да пиша на Ein Herz für Kinder.

За ибей: Хайде някой да се ангажира да пусне аукционите  Praynig Аз се ангажирам да напиша текстовете (описанията), но повече наистина не мога да поема.

# 665
В сряда на Бус унд Беттаг (18.11) имаме концерт, който е и съпровод на литургията в манастира (традиция, вече 4 година подред). Винаги накрая на литургията, парите събрани в кошничките са били за касата на хора.
ИДеята ми беше (вече говорих с шефа на хора - форщандфорзитцендер) да отделят една част от събраните пари за дарение. Затова им трябва сайта на немски - да прочетат цялата информация.

# 666
Супер идея, Катя   bouquet

# 667
  • в сърцето на един мъж...
Кате, аз съм за - предпочитам по принцип така да участвам, ако не ти е много натоварено на теб. Предполагам, че и останалите тук биха се включили по този начин. Ти така или иначе планираше да дойдеш. Аз мога да говоря и с други приятелки от БГ групата тук, ако са съгласни да се съберем повече хора.

# 668
Само се разберете кога да дойда до Мюнхен.
Вчера забравих да споделя. По думите на майката в каталога имат 2, който стават за донори, в момента правили допълнителни изследвания за маркерите, които трябва да съвпадат и тогава ще се реши, дали някой от тях става или ще търсят други.
Казали са им, че поне 6 месеца трябва да са на лечение и под техен контрол.
Аз бях бясна, като ми разказа, че в България са отказали да и предпишат лекарството, което тук считат за задължително в лечението на точно тази форма на заболяването, а това, че не е трябвало да правят химиотерапия, си е направо подсъдно. Объркали са и цялата имунна система. В момента е в ремисия и се борят да се стабилизира още повече. Левкоцитите и бяха 3 000, което е още много под нормата, но е по-добре от това като резултат, от този, с който са дошли.
В България дори не са и слагали сърдечен катетър при вливането на химиото и затова ръчичката и е на този хал.

# 669
За мен няма значение датата, колкото по-бързо се организираме, толкова по-добре. Само трябва да кажеш цената, за да знам какво да обяснявам.

# 670
  • UK
Момичета, страшни сте.

# 671
Друга  идея - сетих  се  за  Gemeinsam  gegen  Leukämie http://www.dkms.de/choose.html  това ми  излезна  като  гугълнах  , незная  дали  такива  щифтунги  оказват  финансова  подкрепа ,или  се  събират  пари  само  за  изследвания  чрез  тях,на  сестра  ми  и  бяха  дали  адреси  от  такава  организация  за  нашия  случай ,но не  сме  стигали  до  там  че  да  питаме  за  пари...   

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 15:29 от Мaya

# 672
Гея, по 50 на калпак много ли ще е? Снимките след това ще ги пращам с диск

# 673
Гея, по 50 на калпак много ли ще е? Снимките след това ще ги пращам с диск

За мен тази цена е ОК.  Peace

# 674
Веч, аз бих ги платила, все пак знам, че е за добра кауза. Ще разпитам майките, които познавам извън бг мама кръга. Надявам се да не е проблем и да се съберат повече пари.
П.С. Поканата да останеш у нас е все още валидна

Общи условия

Активация на акаунт