Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 18 856
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте мамчета,

Ето,че времето се развали и в бгмама цари оживление.
Да похваля моят малък мъж.  Heart Eyes Вече тежи 6280 гр. и е 64 см. и не плака, като го боцнаха.  doctor Малко се притесних, че е качил само 480 гр., но лекарката ме успокои, че е нормално. Бебенцата растели на етапи. Peace Другото интересно, е че ни каза да започваме със сокчетата (морков и ябълка) Дават се постепенно по малко, до като не стигнем 30 мл. Тогава се започвало и даването на пюре също от морков и ябълка. Това не било захранване, а хранителна добавка, която да покрие завишените нужди от минерали в този период. Също така сокчетата били за профилактика на алергии и подготовка на стомахчето. Захранването било по-късно вече със зеленчукови пюрета. newsm78 Честно да си призная за един миг се замислих, защо пък да не му дам сокче. Но като се сетя за нещата които съм чела се разубеждавам. Не знам вече на кого да вярвам и какво да реша ...  Rolling Eyes

Хайде лека вечер. Аз ще се опитам да ви прочета писанията от последния ден, а това си е мнооого четене.  #Crazy

# 16
Запис,че Йоан е заел РС-то  Mr. Green и много не ми дава да му прекъсвам гледането  #Cussing out

# 17
  • Варна
Забравих да похваля нашата педиатърка. Дума не е споменала за сокчета и захранване, продължаваме само с една капка вигантол. Похвали ни кожата и като разбра, че сме с Веледа ни каза, че на всички я препоръчва, но аз съм единствената, която я ползва /и то не по нейна препоръка, а благодарение на форума/  Hug
А като и казах, че я купувам по интернет от Англия по-евтинко прояви интерес, и си записа сайта!
А това ме впечатли, защото имам много познати, на които като им спомена, че пазарувам по нета от чужбина /по-изгодно/ изобщо не се интересуват.... newsm78

# 18
  • София
Да ви кажа какво направих съвсем спонтанно като цял ден си говорим за захранване. Взех едно бурканче с пюре от моркови на Гербер и дадох на беболинка да видя каква физиономия ще направи и за най-голяма моя изненада, тя си го жмъцна като стой та гледай. Изяде две лъжички и по моему много и се услади, ми то детето готово да папка, а майка му мисли да го храни с мляко поне още един месец. В този случай дали не е по-правилно вече да я захранвам, струва ми се напълно готова.

# 19
Дарка, най- накрая, чудехме се къде си, дано всичко е зад гърба ви.
Bagneto, не мисля, че има значение за захранването дали са на АМ или кърма. По- късното захраване е заради способността на стомахчетата да възприемат храна.
З. Иванова, що за човек е твоята свекърва??? Защо й е апартамента, като даже не е в България, надявам се, че мъжа ти я е подредил добре.
Цветен прашец, незнам защо питаш, вече си решила и си й дала. Дъвчем я тази тема отдавна. Всеки сам преценява, чете и се консултира с педиатъра си. Аз лично не мисля да захранвам толкова рано, въпреки, че сме на АМ вече.
Ние се поразходихме малко, много студено навън, аз като обикновено си излезнах гола, та се вкочених. На баба Яга севитьора ни каза, че сме луди майки ентусиастки и с моята приятелка не спорихме Laughing.
Другата ни приятелка се обади след прегледа, слава богу за сега всичко е наред с плодното сакче, вече е 7 седмица newsm44. Дано всичко е наред, една друга наша съученичка, също беше бременна, даже разбрах в един и същи ден, но при нея не се получи, сърчицето спря, вече й направиха кюртажа, много ми беше гадно, толкова се радвах две такива новини за половин час ми дойдоха много доре.

# 20
  • София
Юлски бебе, не съм я захранила просто й дадох да опита да видя как ще реагира, дали ще бута с езиче или ще го гълта нали това е един от признаците дали бебето е готово за захранване, но засега несмятам да продължавам. Утре сме си пак само на мляко.

# 21
А това ме впечатли, защото имам много познати, на които като им спомена, че пазарувам по нета от чужбина /по-изгодно/ изобщо не се интересуват.... newsm78

Защото не си казала, на когото трябва  Mr. Green

На Елин му хъркоти нослето от известно време, но нищо не излиза от там. Чудя се дали ще му сложат при това положение Пентаксима  Thinking Решила съм да не го купувам предварително, като го види лекарката тогава. Мисля вече да започна да давам Вигантол. Има ли такива като мен, които още не са го давали  Rolling Eyes
cveten prashec и понеже питаш ще ти кажа, рано е още да захранваш. Не разбирам какъв е този зор на педиатрите и майките да бързат, все едно, че детето им ще остане не захранено  Rolling Eyes Сега е толкова лесно, даваш му да суче или АМ и рахат  Blush

Ето някои признаци, по които можете да разберете, дали детето ви е готово за захранване:

* То може да седи само;
    * Може само да взима предмети и да ги слага в устата си;
    * Гледа ви как се храните и проявява любопитство;
    * "Иска си" от вашата храна (като издава звуци и гледа настойчиво, как се храните);
    * Отваря широко уста, когато ви вижда да отваряте уста по време на хранене, и ви имитира, как ядете;
    * Може да показва и да "си каже". Около 6-месечна възраст, бебетата могат да поискат храна, като посегнат към нея, или да я откажат, отвръщайки глава настрани. Понякога може да не разберете, какво иска да ви каже бебето ви. Тогава му предложете храна, но не го насилвайте, ако не я иска.
    * Бебето ви се струва гладно, скъсява интервалите между храненията, и няколко дни на често кърмене не помагат. (Обикновено, ако става въпрос за период на по-интензивен растеж, след 3 до 10 дни кърмата ви се увеличава и задоволява нуждите на бебето.)

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 20:29 от Radina

# 22
Миласара, Лени, с глас се смея Joy Joy Joy Мила, тичай да разузнаваш къде има чорапогащници, че Лени скоро се местят до нас Laughing
Вержи, казват, че Господ обича тези, които умират в съня си!
Гале, не знам в коя част сме били, дори не знаех, че има нова Thinking
Мамбинка, дано сте решили проблема с новото мляко Praynig
Багне, музикалния съпровод към клипчето е много подходящ Peace, а малкия е много сладък. За обръщането - индивидуално е.
Миме и вашата София е голяма сладурка Heart Eyes
Драга, много бебета, много нещо Laughing Стискаме палчета на твоята приятелка Praynig
Линетче, то и ние сме на отворен прозорец Blush
Дарка, доста те мислехме! Дано всичко лошо е зад гърба ви!
Емили, е кой е отговорен тогава за невнасянето в срок....   Close Twisted Evil
Яна, Hug браво на малкия мъж.
Ваня, рядкост са тия педиатри - браво за избора!
Сиси  Hug чети, чети, че съфорумките чакат отговор Laughing

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 22:42 от djidjito

# 23
  • Видин
Има ли такива като мен, които още не са го давали  Rolling Eyes
newsm53 аз,аз
На 23 сме на консултация и ще питам вече и аз.Айде чао,че от 2.5 часа люлея Габко и няма кой да се сети да ме отмени.И гърба,и кръста ми отидоха вече  #2gunfire #Cussing out

# 24
  • варненка от София
Юлски бебе, не съм я захранила просто й дадох да опита да видя как ще реагира, дали ще бута с езиче или ще го гълта нали това е един от признаците дали бебето е готово за захранване, но засега несмятам да продължавам. Утре сме си пак само на мляко.

Ами то така се почва, с една лъжичка и започнеш ли веднъж няма нужда да спираш. На практика вече си я захранила. То тръпката е верно голяма с първо и до известна степен те разбирам. Ти сама си решаваш и преценяваш. Ама не може да почваш и спираш - тука има, тука нема. Почнала си днес с една лъжичка, давай утре две и така и хаирлия да е. То без малко мънинка става на 4 месеца и е на АМ, така че не е болка за умиране.

# 25
Благодаря на всички Ви за милите думи  Hug Hug
Да ви се похваля-ние сме 6700 и 61см. Crazy Crazy
Аз давам сокче от морков и ябълка,но моркова я запече и давам по-често ябълка.Една педи ми каза като влезнем в 3 да започвам да й давам плодови пюрета,а от 4 зеленчукови.Но мисля да започна със зеленчуковите,защото после като свикне с плодовите и няма да иска от зеленчуците-поне аз така си мисля де.Да ви кажа,че сме и с ортопедични гащички  ooooh! ooooh!
Какво ли не ни хвана нас....
Ние бихме малко по-късно Пентаксима-на 9 този месец.В деня,в който бихме имунизацията не ми вдигна температура,а на другия ден.Милата,разбрах я,че има температура от дерането,което правеше.Така се дереше от рев,че посиняваше и се загуцваше от плюнката си.
Аз пратих наша снимка за 1стр.но гледам,че още не са ни я сложили..

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 21:02 от darka_jivko

# 26
  • София
Радина ми то отговаряме на 4 от 7-те признака които си изброила. Чела съм пълната версия тази статия, особено на последния с непрекъснатия неутолим глад.
Марулка наистина е голяма тръпка, никога не съм предполагала, че може да ми достави такова удоволствие да "пъхам" лъжица в устата на детето си, но наистина ми се иска да поизчакам още малко.
Хайде стига съм ви занимавала с моите трепети. Лека и спокойна нощ за бебчовците и за вас разбира се.  Hug

# 27
Гледам че говорите за захранването. Аз мисля да започнем към края на 5ти месец. Чудя се дали е удачно.  newsm78 А кога е подходящо бебето да стой полуседнало под ъгъл 45 градуса в количката? Аз питах педиатъра и ми каза от 4ти месец може вече? Вие какво мислите по въпроса? и какво ще ме посъветвате newsm78

# 28
  • Кърджали
Това малко дяволче всеки път ни сервира нов номер. Вчера и днес не ще да спи през деня, заспива само в люлката и то за половин час. Да я оставиш на дивана или в люлката, но без да я люлееш не може и да става дума. Днес съм останала без ръце да я люлея, таткото ме отменяше, ама цял ден си намираше и друга работа...
Добре че поне вечерта сляд баня и хапване заспива за пет - десет минути и спи като пън.
Както бях казала, лекарката ми беше казала да почвам със сокчетата, направих се че не съм я чула. Майка ми също дъвче тази тема, като видя че аз не и обръщам внимание, почна да повтаря на мъжа ми, че малката трябва да пие сокчета вече. Хубаво че след като си поговорихме малко, ми каза че подкрепя каквото съм решила аз... Нали ибез това нищо не разбира той самия. Въпреки че моите мисли и възгледи се различават много от всичко, което вижда наоколо...
Лично аз за захранването смятам да започна след като навърши 5 месеца...Сокчетата смятам да пропусна...

# 29

Ами то така се почва, с една лъжичка и започнеш ли веднъж няма нужда да спираш. На практика вече си я захранила. То тръпката е верно голяма с първо и до известна степен те разбирам. Ти сама си решаваш и преценяваш. Ама не може да почваш и спираш - тука има, тука нема. Почнала си днес с една лъжичка, давай утре две и така и хаирлия да е. То без малко мънинка става на 4 месеца и е на АМ, така че не е болка за умиране.
Напълно съм съгласна! Може спокойно да се почне при 4 навършени. Катрин отдавна се набира да сяда. Услажда му се на детето. Явно си е готова. Само внимавяй с разхлабващите и затягащи храни - гледай да ги редуваш.

Сандра, и аз така реших, че да отминат хубаво коликите.

Общи условия

Активация на акаунт