Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 19 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Боби, бре, що ревеш, щот' си българче ли? Shocked

Лени, твоя господ май мъжа ти  Wink, подозирам аз.
Дай линТа, ама ми се струва, че макар с Миласара и теб заедно да имаме 10 деца, пак ще ни трябва поне по 1 внуче да ни вземат.  Crossing Arms

# 256
Относно т.нар. млечна кухня-сега бебетата се записват като станат на 10 месеца.При записването се носи акта за раждане и бележда от педито,че детето е здраво и няма алергии.Храната вече не се дава в бурканчета,а в пластмасови кутии,които,когато е гореща храната,познайте как омекват  Mr. Green и трябва да се носят мноооого внимателно,за да не с разлее съдържанието  Mr. Green

# 257
medula не  Laughing защото ми се прибира в бг ама не можем да си намерим свестни работи и нямаме все пари и не можем да си го позволим особено сега с малкия и храната и дрехи и всичко тук е много по евтино а рева защото малкия ако е тук на детска градина ще научи май първо испански после бг и така мъчно ми е много за бг ама докато не се оправи малко положението не мога да си мисля за прибиране

# 258
Чочо-сан - направо ме разби с тази информация!
И аз не мисля да бързам с кухнята, първо да се захраним, че знам ли и тоз принц дали няма да  е някой капризен или злояд.
А защо се сипва в кутии? И всеки ден ги мъкнеш тези кутии и там ти сипват ли  Shocked - крайно нехигиенично ми се струва. Освен това поне при нас навремето \ преди 6-7 години\ аз взимах храната в един пункт, а не в кухнята майка. Тоест сега ако всеки ден ти пълнят кутии, трябва да ходя до там  Tired, което зимата определено не е приятно, защото просто няма пряк път.

# 259
  • Варна
Хм, днес по-слабо представянето, я не така Simple Smile Да не би да сте се престрашили от студа и да обикаляте парковете вече.

Аз понеже не можах, обялкох Дидка с плюшеното комплектче и якенце отгоре, завих я с две пелени и я изкарах на терасата за 10 минути  Laughing Утре ще увелича, а после може и навън да излезем, хаха Wink Само дето тя беше така навлечена милата, че не можеше да мръдне, клепа, клепа няколко минути и се разрева Simple Smile

Оле, добре че имах щастието да ми се роди лятно бебче, че като си спомня как плачеше началото и се разнасяхме на ръце, щяхме да изперкаме... Да не говорим за разходки в Морската до 9 часа вечерта... А сега понеже свикна явно да излизаме следобяд и вчера, и днес беше доста крива, едва я приспах. На всичко отгоре телефона звънна да ми кажат да си взема акта за раждане от Социалните и тя се събуди  Twisted Evil И на мен вече ми се стяга душата и ми се излиза, добре че довечера съм на танци.

Миме, да е жив и здрав мъжа ти, да разведри малко мрачните ни есенни дни Simple Smile Вчера така се загледах по клипчетата, че мъжа ми почна да ме гледа странно. По принцип не слушаме такава музика вкъщи. Simple Smile

За млечната кухня, точно оня ден жената, с която се запознах каза, че от 1 седмица се хранят от там - бебето беше на 9 месеца. но може би в различните градове е различно. Във Варна има пунктове в различните квартали, не знам от къде им ги носят.

# 260
Леле честита месечинка на празнуващите днес дечица и разбира се на техните мами   bouquet  bouquet  bouquet
Живички и здравички да са ви момичета и много радости да ви носят  Hug

# 261
Емили,как да не знам каква активност беше?!Че аз ви четях по цял ден,ама тайничко  се скатавах Rolling Eyes Laughing
Бобито,май има някакво ограничение за размера на файла,провери в "Правила,условия..."
За детска кухня още не се бях замисляла,но май наистина е добре от по-раничко да се записваме.Една приятелка има 3-месечно бебе и беше тръгнала един ден да се записва и то на няколко места,щото не се знаело къде ще я огрее Rolling EyesАма то сега поне има и частни-е,малко по-скъпичко е,ама ти доставят храната направо вкъщи.А да не говорим,че щеше да ходи и за детска градина да се записва въпросната приятелка #CrazyНаистина ли е толкова зле положението,че почти 3 години по-рано трябва да се записваме? #Crazy

Кейт,ти на какви танци ходиш,ако не е тайна?И аз съм си вкарала сега една муха,но няма никъде близо до мен нещо различно от спортни танци(просто не ме кефят много).Пък и си нямам компания още,та...да видим.

# 262
ехе успях  newsm44 newsm44 newsm44

# 263
  • варненка от София
Аз пък да кажа за детската кухня, че за мен това е излишна институция и не съм се възползвала от нея. Силно против нея съм, като това си е мое мнение, разбира се. Значи виждала съм манджите, повдига ми се от премития цвят и мирис, от сгъстявването сбрашно, от ранното даване на продукти, което не съвпада с моята схема на захранване. Да не говорим, че в студ, пек и мраз трябва да си там с бурканите  Sick Отгледах Стефи с пюренца мое производство, така смятам да е и сега. Зная какво слагам в пюретата, доволно разнообразие има, освен това давам неща, които не съм чувала да дават в кухнята - коприва, лапад, червено цвекло, сладък картоф, авокадо. Времето, за което се сваряват на газовия котлон нещата е около 20 минутки, още 10 да ги измия и пасирам - ето половин час. За толкова си пия кафето. Та това са моите доводи против кухнята и най-голямото удоволствие за мен е да приготвя сама храната на детето си. В майчинство съм и това ми е работата да си гледам детето и го правя според моите разбирания. Не ангажирам никой с мнението си, то е си е мое и не е задължително да съвпада с това на околните  Wink

Ха сега да честитя месечинката на най-голямата тумба набори. Да са живи, здрави и щастливи.

Днес Невичка е меко казано кисела, спи й се, но не иска да спи сама, а това леееекинко ме изнервя. Като добавим и мрън, мрън от Стефи и аз съм готова да яхна метлата. Пазете се, излитааааааам.

Медула, ти си радост за окото ми! Знаеш си го, нъл?

Ама голямо сватосване става тук бе, ама като гледам Неви или е в игнора или не важи милото Crazy. Ама нищо, гаргите да й ядат нааканото дупе, пък като порасне ще подбира сама Mr. Green Няма да я мисля, кеф й у София, кеф й у Варна  Flutter Ще я пратим да учи при братчедката у швейцарско, та като я изучим и образоваме ще говорим пак  Joy bowuu

Viki85, хавата с градините в София и във Варна е плачевна, места малко, деца много. Тази година преживяхме едно висене по опашки, едни трепети, седмица преди подаване на документите дежуряхме денонощно пред градината, за стастие нашата кака се класира. Сърдечно си го пожелавам като дойде време за тези фърфалаци да е по-розово положението.

bobito89, ай честит ти аватар!

# 264
Lennyh - това КГБ страшна работа било бе много сладки бабки има там.
bobito89 -браво ти успя и аз няколко пъти се мъчих но не можах и накрая се отказах , май трябва да съм по упорита.
За децката кухня в нашия град има няколко пункта , от които единия се намира на две крачки от нас , ще взема и аз да проверя как седят нещата със записването , защото като гледам колко много бебоци има в нашия град може и при нас ред да се чака , а и нещо се говореше че искали и бележка за платени данъци незнам колко е вярно това.
И да не забравя Честита месечинка на всички.  bouquet

# 265
Марулка - за кухнята и аз си мисля същото. Още повече, че в нета има сума ти рецепти, съобразени с възрастта. И аз съм се запътила към домашното приготвяне, макар, че още не съм наясно много с продуктите, които може, но като му дойде времето ще се образовам.

А на твоята девойка съм хвърлила тайничко оче, ама се скатавам. Че току виж още някой казал - искам и аз - и айде нова борба. Нева е страхотно име, много ти се кефя на избора.

# 266
Марулче, къде ти по-розово!!? Като се роди Стефи имаше ли такъв бебевалеж? Аз си мисля, че толкова много бебета и бременни досега не е имало.  Crazy
Мамбинка, имам един пролетн-летен каталог на премаман. В него имаше такова столче. Може и при тях да видиш. Ма, не си проста!  Wink Столчето е супер!!!  Flutter

# 267
Лени - изпратих линка за КГБ на майка ми, тя също постоянно чете нещо във форума, но не пише, и като ми обяснява някой път какво трябва да правя с бебето и аз я питам и това от къде го знаеш - и тя ми казва- така пише във форума Wink
Марулка - съгласна съм, и аз съм по-скоро за домашните храни. Все пак ние предпочитаме домашно сготвено, от колкото, готвеното по магазините .. така че и за бебето важи.

Днес времето беше прекрасно за разходки, направихме 2 часа обиколка, Бени спа през цялото време (то това не че е събитие за нея  Joy)

# 268
Lennyh - това КГБ страшна работа било бе много сладки бабки има там.

Бе казвам ви проучила съм въпроса - дЕтАЙлнО Flutter Crazy  hahaha bowuu първи писти ще сме като му дойде времето.
Лелелееее срам за свекървинската институция - да пропусна аз в тефтерЯ малкото Марулче -сраааам, срам.
Но ти Марулка не се притеснявай - вече и вас ще ви бройкаме - поне зетьове дал господ  Joy Joy bowuu

# 269
Здравейте!
Днес Гого става на четири месеца. Вчера ходихме на консултация и го измериха 7300 грама и 64 см.
Сега като се замисля, миналата година по това време вече съм била бременна, а сега държа малкото човече в ръце и си мисля колко бързо минава времето.

Общи условия

Активация на акаунт