Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 18 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Да се похваля набързо и като се оправиме ще дописвам.
Излязохме на разходка, първо Моника заспа сама и после спа близо 2 часа. Фелисити, Карелия, милички, ето май има надежда Simple Smile

Отивам да я вадя от количката, а тя спи. Бързо да дописвам.
Честити ви 4-ти месечинки на Мария, Ема, Мартина и Константин. Здрави, спокойни и усмихнати да растете.
чочо-сан, радвам се че всичко е наред.
А за зъбките, май и на нас ни пробиват две отдолу. Виждат се две резчици, които като пипнеш леко драскат.

Май наистина после ще дописвам, че дойде време за млякото. Wink

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 15:00 от tan

# 706
Здравейте момичета искам да ви попитам вашите бебоци по колко мл изяждат на хранене и по колко пъти ядат и връщат ли по малко храна с уригването ние днес като ядохме върнахме една малка локвичка на земята Laughing?И на малкия нослето нещо хрипти вечер какво може да е това слагам стеримар но пак е така от студа ли е вън незнам или от сухия въздух защото пускам печка когато беше студено? Rolling EyesИ когато е влажно навън и е валяло изкарвате ли бебчовците ?И още един въпрос за пентасима имате ли странични ефекти като отпадналост на бебето  и как я носите до педито  охладена ли е с лед? А ко някой има таблица за приблизително тегло и ръст при бебчовците ще съм много благодарна ако  ми я пусне! HugБлагодаря лек ден желая на всичкиии Grinning  bouquet

# 707
# 708
  • Велико Търново
Веси, ето ти линка към стойностите на СЗО:
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
А ние си връщаме най-редовно локви, но говори с педиатъра си. При нас малко помогна Вомистусхил. За Пентаксима, ако веднага ще го биетем според мен няма нужда от лед Simple Smile

Медула,   bouquet , добре, че ми обърна внимание, сега чета всичко из Интернет за носенето. Ще сменям връзването...

# 709
  • София
Z.Ivanova ,честито зъбче .Ето го айфона,гледах да е от по-евтините,но пък да има по-завъртяни екстри.
  http://www.focalprice.com/MH469B/3Gi99_Quadband_Dual_Sim_Standby_FM_Touch_Screen_Cell_Phone.html
Драга,ще взема и аз да попрочета първите ни теми,че не помня от кога пиша  Embarassed
Емили,аз съм кореняк софиянка,но не карам ски .Където има студ ,не ми го хвали.Обичам само ски- курортите,но да си седя в хотела по барове и басейни.В крайна сметка и с вана се задоволявам  Laughing  
Аз не мога да съм полезна на никой.Работила съм какво ли не,но последните години съм в Пикадили ,в Мола.Отговарям за касиерките да слушат  Laughing,за рекламациите и парите  Twisted Evil.

# 710
  • София
Микиви, А-4, Тани, честити ви месечинки. Живи, здрави и весели бебоци.  bouquet
Стеф достатъчно убедителна беше и предишния път за столчето не беше нужно да му правиш повече реклама. Laughing
З.Иванова всеки може с нещо да е полезен, никога не знае човек. Честито ви зъбче, и дано да нямате глисти, въпреки, че наистина ми се струва направо невероятно да са глисти.
Цезари с удоволствие ще се възползвам от предложението ти за вината. Имаме си една групичка, които се събираме от време на време купуваме си различни вина които не сме пробвали и си правим импровизирана "дегустация". Сега се сетих колко отдавна не съм го правила. Когато можеш пиши ми на лични да не занимава момичетата, ще свикам групичката с препоръчаните от теб вина и после ще пиша отзиви, после имам предвид като се избистрят главите.  hahaha Joy
Мимето в Пикадили в МОЛ-а на Стамболийски ли. Аз редовно пазарувам от там, ако някоя касиерка ми се опъне нещо ще знам към кой да се обръщам.
Веси ние пием по 170 мл. и ни се случва да връщаме млекце след ядене.
Аманита за люлката се е случвало, опитай да поразместиш краката при нас като ги поразместя спира да го прави.

# 711
Z.Ivanova, каква е тази проба за зъбче с метална лъжичка?
Веси и ние връщаме мляко сле ядене. От 5 храненета на 1-2 връща. Яде по 150-160мл, рядко изяжда 170мл. Понякога връща малко, друг път долу-горе колкото дланта ми.

# 712
Момичета благодаря значи готов разтвор 170 става с 5 лъжици ам и 150 мл вода нали за да се ориентирам ?Ние също ядем по толкова HugА за нослето някой има ли такъв проблем?

# 713
Хайде още една питанка от мен. До колко е нормална температурата при бебета, пак до 37 градуса, или малко по-висока?

# 714
Тан, май беше 37.5 и то в дупето - ама не съм много сигурна...
Миме - моят телефон е същия, много съм доволна Wink
Веси - много са относителни тези мерки и теглилки, по-адекватно е инфото в сайта на Световната здравна организация, но пък там таблиците са направени по системата на персентилите и е пак сложно...дано се оправиш и се ориентираш Hug Има се предвид преди всичко дали бебето е момче или момиче, колко кг/см. се е родило и какво е съотношението между килограми и сантиметри.
ПисанкеHeart Eyes

Сега, още в бяса си, да ви питам: като обличате бебето за навън - сега като е студено съответно се обличат по-дебели дрехи - кротуват ли или се изнервят от дебелите дрехи, или ако сте навлякли малко повече катове дрехи - как реагират? Такова изпълнение имах преди малко с Ивайло, че една съседка дойде да ме пита дали всичко е наред Tired Tired Tired Облякох го за навън - чорапогащник с терлички, боди с леко пуловерче и горе анцуг + шапка. Сложих го в количката и го покрив с пеленка лека и горе пуснах зимното чувалче на количката. Много ли сложих, какво направих - като почна да пищи, нямаше рев, нямаше мрънкане, директно пищене, за секунди се препоти целия, зачерви се, ръцете му взеха да треперят от бяс сякаш, уплаших се и същевременно се изнервих и аз...върнах го обратно в стаята, съблякох го,целия беше мокър Shocked
И още едно питане - зимното чувалче каква завивка предполага отдолу?

# 715
Момичета, включвам се с молба за спешно инфо. Маги вдигна Т на свой ред Sad, а личната ни лекарка не е на смяна. Моля, препоръчайте ми къде бих могла да заведа детето - болница, име на лекар или най-добре, ако има възможност за домашно посещение, че в това време изобщо не искам да я извеждам.  Praynig

# 716
ЕлиГ, ще си позволя да те поправя - у нас всеки разбира от всичко, не само от строителство Simple Smile
Медула
, благодаря, започвам да стоплям Simple SmileСамо не ми е ясно откъде вземаш третата ръка, която държи бебето, докато другите две връзвът възела отзад newsm78 Joy
Цезари, ама дай ги тия вина насам Simple Smile
Мамо Диди, изпуснала си лафа за самозадоволяването явно Wink
Тан, 37 си е мисля(под мишница).
Кейт, ами сега май правя всичко много по-бързо - обличане, хранене, знаете как е; научих, че всички планове, всичко вече не е в мой контрол и е съобразено с нея. Не знам дали съм се променила, не се чувствам различна, не се чувствам дори по-зряла.
Стрелче, сори че не мога да помогна, дано бързо се оправя детенце.
И за столчетата за хранене - може ли ползвалите такива да дадат едно рамо със съвет какво трябва да има в смисъл - например -на колелца, за да се придвижва (или обратното) и т.н. Вероятно ще може да се намери нещо прилично и за по-прилични пари newsm78

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 16:56 от инкс

# 717
Инкс - тази Татамиа-та има колелца със спирачки Embarassed

Стрелче - дано се включи някой от София да ти помогне Praynig

# 718
Инкс - тази Татамиа-та има колелца със спирачки Embarassed
Joy

# 719
Инкс - ако търсиш само столче за хранене - без други добавки в него - има страхотни столчета за добри парички.
Колкото повече ексти има обаче, вдига се цената.
По-прилични пари - до колко е таванът?

Общи условия

Активация на акаунт