Клуб "Парфюмен ценител" 28 - Най-неприятните...

• 44 725
  • 676
  •   1
Отговори
# 150
Бижу, ето ти едно добро сравнение на двете концентрации на Nu.
http://forum.cosmeticsclub.org/forum/viewtopic.php?t=3690

# 151
  • Варна
Лалик Ле Парфюм ми прилича упорито на Кристобал, само че без изявената мъжка нотка при първия.

Маруся е сладка и плътна в началото само. После поема в една изкуствена посока, на мен ми напомня много на соц-парфюм. Тази дразнеща нотка се вее много упорито и заглушава всичко останало. Не ми харесва.

Разликата между едт и едп на Ню я има, но не е фрапираща за моя нос. ЕДТ е по-цветен и по-ефирен, едп е пиперен, по-строг и за мен - неотразим.

# 152
Бижу, ето ти едно добро сравнение на двете концентрации на Nu.
http://forum.cosmeticsclub.org/forum/viewtopic.php?t=3690
Благодаря, Moria, Мимс! Hug

# 153
  • някъде под слънцето...
Запленена от многообразието в една от Андорските парфюмерийни вериги,  изрових неин магазин тук... За съжаление избора беШе много по скромен....
Но пък открих това
http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Gem-1101.html
От моите "отрови е" Grinning, и вероятно за повечето от вас че го поставят в челните позиции на "неприятните парфюми"
За съжаление при мен е нетраен
ga_aMa_He  няма Карони по наШенско или поне аз не съм виждала, нито в  ел Корте, нито в Сефора....
Маруся последно я гледах по нормални парфюмерии преди 9 или 10 години... Сега може да се намери само в някое забутано магазинче, където е останала от време оно...
Ел корте  и Сефора не работят с тази марка...Виж за Барселона не знам, там е Каталуня... или поне Каталунците не броят себе си за испанци   Peace
Моя спомен от Маруся е че нямам спомен..., явно не сме си допаднали....

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 21:48 от sl

# 154
Има една особена категория парфюми, на които не давам никакъв шанс, т.е. дори не любопитствам да отида да се запозная. Нищо лично към никого тук, моля да бъда разбрана правилно. Когато се получи лавинообразно пост-ване на възхита към един аромат, бил той нов или просто неособено популярен/масов/коментиран преди, и се окаже, че има толкова много почитатели, силно желаещи го и прочее, автоматично ми минава в игнор-листата. Все още няма изпълзели от там и изненадали ме. Мислила съм по темата, не е стремеж да съм оригинална или различна (щеше и да е кофти констатация, на моите години и след всичко изживяно с парфюмите), нито пък някаква дистанцираност от масови / групови възторзи. Още повече, че тук повечето сте с изграден вкус и предпочитания и определението не важи.
Изводът ми – засега – е, че все още онзи глас ‘Да, това наистина харесвам, докосва ме, искам да го притежавам’ е неукрепнал и няма увереността от по-дълъг опит, т.е. прекалено често се заразявам от старата страст – да купя, да имам, и този, и другия, да, харесвам, е, не е чак зашеметяващ ме, обаче пък е достатъчно добър. Ето това, с "достатъчното" боря в момента и предполагам, липсата на желание да тествам хвалени тук аромати е резултат от това.
Последен пример – Галиано. Тук са доста от парфюмите на Кензо, Ангел или демон, Код, Цветната бомба, куп еликсири и още доста други.  Ще се радвам на споделени размисли по въпроса Hug  а сега ще ви изчета подробно, имам да наваксвам от старата тема, и ще помисля за непоносимите аромати.

# 155
Aimante, въобще ли не те интригуват тези аромати най-коментираните тук? Не искаш ли да ги пробваш, да видиш защо са толкова коментирани, не те ли гложди любопитството? Агента, Будоар, Черната орхидея, Цветния Вола, Бялото пачули, Хипнотичната отрова, Галиано никой от тях ли не привлича мислите ти? Hug

Чудя се как така никой още не е наплюл Агент Провокатор. Mr. Green

# 156
Допълвам си списъка с неприятни парфюми: Fragile JPG. Този е от серията туберозни, които ми накъртват. От него ми се пригади около десет минути след пръсването. И беше неизмиваем. За пореден път красив флакон с ужасяващо за мен съдържание.
Apparition Ungaro и Flowerbomb. За мен вървят заедно, защото са подобни за моя нос. Като аромат, развитие и настроение. И двата изсипаха върху мен много чиста захар, примесена с плодово-цветна сладост, като конфитюр. Носих и двата, Унгарото по-дълго, но все ми ставаше зле. Не ми се гадеше, а ми се въртеше главата и исках да се изкъпя и да полегна. Но при тези тъй трайни аромати бяха нужни няколко дни измирисване. Базата и на двата ми напомня много червената Рексона от едно време.

Денси ми напомни за Будоар. Той не ми е много неприятен. Само малко, колкото да не искам да го нося. Много натрапчиви цветя и канела. Не обичам канела в храна, в парфюми също. Тук има и подправката карамфил и кардамон (за моя нос). Като коледни меденки е тоя парфюм, но сиропирани с цветен сироп. Мега нахален и задушлив.

Някой познава ли Cascade Chopard да ми го поопише. Praynig

И защо по дяволите ароматите на La Prairie са толкова скъпи? newsm78 Нещо специално ли съдържат?

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 22:25 от Анонимен

# 157
  • Sofia

Наплюх го още на 3 стр, кръстих го Райд.  Mr. Green

# 158
Повече не познавам, отколкото познавам. От сравнително малкото, които познавам, мога да разпределя в няколко групи:

Недолюбвани марки (като цяло, малко или средно познати ми, тестваните от тях обаче – без изключение нехаресвани) – D&G, Armani, Versace, Escada, Jean Paul Gaultier, Calvin Klein, на или с името на известни личности.

Необичани групи или нотки (грубо обобщение, има и изключения) – акватици, цитруси, други видове ‘свежи’, повечето розови, всички компоти, прекалено сладките, откровено вкусните. Не намерих спогаждане с африканската цибетка (засега), както и с една много специфична следа, която още не съм разконспирирала, ще докладвам скоро, че ми е важно и прясно Laughing

Непоносими поради неприятни асоциации или представи:
Рома на Лаура Биаджоти и Тялото на Готие – представям си лице с едри пори, не точно лъснала или пък потна кожа, но за мен мазнообразуващите пори имат особена миризма, дори и да са видимо чисти на повърхността.
Ябълката на Нина Ричи – нищо конкретно, дори не си представям нещо, като го вдъхна, просто не го понасям.
Light Blue D&G – не, не и не. Успява да предизвика всичко лошо в мен.

Стари нехаресвани – 212 – Carolina Herrera, 1881 – Cerruti, Gio – Giorgio Armani, DKNY – Dona Karan, L’Eau d’Issey – Issey Miyake, Rush – Gucci, O Oui – Lancome, Noa & Eden – Cacharel, Dune, J’adore & Miss Dior Cherie – Dior, Blv & Omnia Crystalline – Bulgari. Без конкретна обобщаваща ги нотка – извън това, че ме дразнят непоносимо; всички познавам и съм носила с различна продължителност на пробата.  Имала съм само 212, предизвикваше припряност в опитите да го залича от себе си.

Друг вид парфюми са нехаресващите ме. За тях предлагам отделна тема, заслужават си, струва ми се. А и още не съм преодоляла някои от тези си несподелени любови.

Дописвам - densi Орхидеите - черна и бяла, Агента и Будоар имам и нося преди да попадна в таз общност омайна и благоуханна, споменавала съм, мисля. Бялото пачули и Галиано - не, не ме глождят никак даже. Хипнотичната подозирам, че попада в друга група (нехаресване поради носещи я познати).
Аноя - Омния имам и ще ти пратя пробичка към края на месеца, дотогава съм при другите 'запаси'. Моля те адрес на лични, не пазя отпреди.

# 159
  • Варна
Аз не намирам нищо лошо в "достатъчно добрите". По-лошо щеше да е, ако си казвах просто: "ами, става". Ето това е тъпо вече, докато другото си е съвсем приемливо - все пак човек не е заобиколен само от изключителни неща. Даже си мисля, че "достатъчно добър" е една чудна златна среда/баланс/равновение. Все пак парфюмите не са любовници, че да им придиряме за изключителност  Simple Smile

venush, Каскад е от типа "крушови". Приятен, но за мен само толкова. Гаден не е. Много лек, незабележим и въпреки претенциозния флакон - нищо подобно като съдържание. Даже не мога и да го опиша, не ми предизвиква тръпка да го направя.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 22:29 от Mims-Mims

# 160

Наплюх го още на 3 стр, кръстих го Райд.  Mr. Green
Остарявам и забравям, иначе чета всичко внимателно. Mr. Green

# 161
Допълвам си списъка с неприятни парфюми: Fragile JPG. Този е от серията туберозни, които ми накъртват. От него ми се пригади около десет минути след пръсването. И беше неизмиваем. За пореден път красив флакон с ужасяващо за мен съдържание.

Някой познава ли Cascade Chopard да ми го поопише. Praynig

И защо по дяволите ароматите на La Prairie са толкова скъпи? newsm78 Нещо специално ли съдържат?
Този и аз не го понасям, както и лимитката Gaultier 2 Eau d`Amour откойто буквално се натрових и върнах поръчката.
Да доста хора тук го имат. Peace
Плащаш просто за името на мраката. Twisted Evil

# 162

Денси, нямам нищо против, но все пак цената надскача Шанелите и Том Форд, та даже и някои селективи. А Silver и Midnight rain не успяха да ме размърдат вътрешно кой знае колко.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 22:59 от Анонимен

# 163
  • Варна

Денси, нямам нищо против, но все пак цената надскача Шанелите и Том Форд, та даже и някои селективи. А Silver и Midnight rain не успяха да ме размърдат вътрешно, кой знае колко.  Rolling Eyes

Мен също. Толкоз пари за компот не давам  Whistling

# 164

Денси, нямам нищо против, но все пак цената надскача Шанелите и Том Форд, та даже и някои селективи. А Silver и Midnight rain не успяха да ме размърдат вътрешно, кой знае колко.  Rolling Eyes
Да надскача. Твърдят че имат мнго естествени съставки, освен това винаги са били ориентирани само към много богатите хора. Това е решението на семейството създало тази марка, те са благородници. Казват че ги интересува само вниманието на хората, които обичат луксозните стоки и могат да си го позволят. Двата техни най-добри крема се доставят само по поръчка и струват 1000 евро. Маркетингова стратегия.
Аз харесвам Силвър рейн, но доста ми прилича на парфюма на Ханае Мори, които имам и засега не виждам смилъл да притежавам другия. Но само засега. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт