Клуб "Парфюмен ценител" 28 - Най-неприятните...

• 44 868
  • 676
  •   1
Отговори
# 330
  • Враца
Хахха, Аноя
и аз съм се замисляла нееднократно над този въпрос,
във връзка с това , как един аромат който е бил хит преди няколко години и съм си мислела ,
че е върха на сладоледа,
а сега го намирам за меко казано непоносим - Лайт блу е един от тези аромати. Ескейп, Сънфлауърс.
Единствено не ми е омръзнал 15 години и не намирам нищо ретро в него - Ейнджъл,
ама за друг не се сещам.

Пробвах наскоро Лорижан - от1905 година :

http://www.fragrantica.com/perfume/Coty/L-Origan-6071.html

Със сигурност за времето си е бил ноповторим,
но сега е непоносим ! Wink

# 331
Момичета, кажете ми нещо за Fidji by Guy Laroche.
Хубави неща прочетох, но летен, зимен, какъв аромат е това? Има ли го някоя от вас и познавате ли го?

# 332
  • Sofia
Сетих се за един парфюм, който никъде в парфюмните ни теми не срещнах да се споменава, nито с добро, нито с лошо. За Rose Essentielle Bvlgari става въпрос.  Maлко преди да го определя като посредствена розичка все че се модифицира в нещо адски дразнещо, от което ми призля.
Не зная какво в тази кремава роза ми докарва стомашни позиви, уж безобиден аромат.
Отделям му достойно място точно в тази тема.

# 333
И аз се сетих за още един неприятник.

Notorious Ralph Lauren. Помня, че имаше една много дразнеща кисела начална нотка. Не се вписваше никак в общата композиция. На нищо не ми приличаше тая нотка, нещо химично, от което исках веднага да се измия.

След първоначално харесване взех, че намразих и Flora by Gucci. Повечето творения на Гучи, макар и да не ме докарват до екстаз са доста добри и ги уважавам. Мне и това. След първоначалната цветно-креместа красота, Флората се разви до аромат на .....използван пешкир. И на пот леко ми биеше, изобщо това ми е парфюмът, който 100 % свързвам с пот. Не Будоар, нито Кингдъм (тези по мои наблюдения най-често се спрягат тук като потни). Аз Кингдъм не познавам де...кво говоря. newsm78

Бижу, Фиджи съм си пръсвала едно време като бях ученичка. Една приятелка на майка ми го имаше. Убий ме нищо не помня. Ще се радвам и аз да чуя отзиви.

На дядо Коледа си поръчвам един L'artisan Premier Figueur и Delices EDP.
Имам и по страстни парфюмни желания в момента, но не мисля, че за тях ще устискам до Коледа. Whistling Flutter

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 23:38 от Анонимен

# 334
Karen, аз примерно харесвам Rose Essentielle, но не до толкова чак , че да си го купя. ) Ако някой реши да ми го подари няма да откажа. )
Отдавна не съм го пробвала, но за мен е лек и приятен аромат, става за всеки ден. ))))

А какво ли ще си помислят за нашите парфюми след 50г....знам ли....) То кой знае какво ще стане за толкова години и какво ще измислят...) Макар че вече струва ми се доста неща започват да се повтарят, да напомнят за други и т.н....

# 335
С всичките забрани и ограничения, които постепенно се прилагат спрямо естествените съставки в парфюмите, след 50 години нашите ще са музейни експонати и колекционерски предмети, и ценителите ще въздишат с копнеж, спомняйки си. Mr. Green
Така де, в днешно време ароматите ги "гони Матрицата", не се знае къде ще му излезе края.

# 336
  • Варна
Момичетааа, имам си Хабанита  Party
Ууух, разтапям се от кеф - разкош до безобразие. Много мой аромат. Днес беше малко топло и пак ми хареса, представям си като паднат температурите какъв кеф ще е. Напомня ми на Галиано като че ли. Ще взема утре да пръсна единият на едната ръка, а другият на другата за да ги сравня и .... ще си работя сама в офиса  hahaha

# 337
Момичета, кажете ми нещо за Fidji by Guy Laroche.
Хубави неща прочетох, но летен, зимен, какъв аромат е това? Има ли го някоя от вас и познавате ли го?

чела съм, че Фиджи е вдъхновен от L'Air du Temps и съответно има голяма прилика с него; мирисала съм и двата, но за Фиджи нямам грам спомен, а L'Air du Temps не харесвам; дори по едно време имах някакъв по-нежен от класическия вариант, но го размених без съжаление; много се въздиша из нета колко прекрасен е бил Фиджи преди реформулирането, но старата версия е голяма рядкост и едва ли ще ти попадне  Wink

С всичките забрани и ограничения, които постепенно се прилагат спрямо естествените съставки в парфюмите, след 50 години нашите ще са музейни експонати и колекционерски предмети, и ценителите ще въздишат с копнеж, спомняйки си. Mr. Green
Така де, в днешно време ароматите ги "гони Матрицата", не се знае къде ще му излезе края.

както някои от момичетата с дългогодишен парфюмен опит въздишат в момента по по-стари версии на някои парфюми  Mr. Green
единственият неформулиран парфюм, който съм имала чаестта и удоволствието да помириша, е Кабошар - прекрасен е! от друга страна вярвам, че осъвременяването на някои парфюми е дало възможност лично на мен да ги опозная и харесам, защото съм убедена, че оригиналният вариант хич не би ми се понравил; пример Л'интердит - имам мини на доста стар вариант и някакъв по-среден вариант от реформулировките - определено по-новия го пръскам с удоволствие, докато стария просто не е мой тип  Grinning

пп по отношение на матрицата, имам чувството, че и старите са били доста матричави, отразявайки духа на времето, но до нас са стигнали малка част от тях и то от най-добрите, за това се губи усещането за тяхната матричност

# 338
единственият неформулиран парфюм, който съм имала чаестта и удоволствието да помириша, е Кабошар - прекрасен е!

Кабошар е реформулиран 2 пъти. Мирисала си първата му версия - периода 1959 - 1984? Къде я намери? Какво представлява? По-кожена ли е от сегашния Кабошар?  Grinning

Момичета ще пишете ли писма на Дядо Коледа и ще включите ли там парфюм или може би повече от един?

След като си поръчах Целувката на Дракона миналата седмица, вече парфюмни желания нямам. Моя дядо Коледа ме води по магазините и ми купува дрехи, обувки и чанти, защото от много парфюми не се сещам да си купя такива работи и скоро ще почна като лейди Годайва да ходя гола по улиците  bowuu

# 339
единственият неформулиран парфюм, който съм имала чаестта и удоволствието да помириша, е Кабошар - прекрасен е!

Кабошар е реформулиран 2 пъти. Мирисала си първата му версия - периода 1959 - 1984? Къде я намери? Какво представлява? По-кожена ли е от сегашния Кабошар?  Grinning

за това, че е реформулиран два пъти нямах представа /или ако съм знаела, което не е изключено, просто съм забравила  Laughing/ - не е по-кожен, толкова кожен е, но е и /по-/цветен - по-богат и многолик е, за съжаление опитът ми с него е съвсееем малък, просто една проба Confused ; възможно е, ако мога да го нося повече, да го усетя по съвсем друг начин

на Добрия старец се чудя дали да не му поръчам Кашмир Мист на ДК; вчера една приятелка, която познава много добре вкуса ми, го оплю доста като нетраен и неподходящ за мен  Rolling Eyes ; така или иначе ще ходя пак да го душа преди да го купя, защото искам да съм сигурна, че го искам  Laughing ; за това бях пуснала обява, че го търся в темата за размени, но или никой го няма, или никой не е склонен да го размени  Laughing
междудругото, бих чула и вашите мнения за него   bouquet
за мен той е кремест, с нюанс на ядки и нещо бяло, но не досадно и остро, по-скоро плътно

# 340
Момичетааа, имам си Хабанита  Party
Ууух, разтапям се от кеф - разкош до безобразие. Много мой аромат. Днес беше малко топло и пак ми хареса, представям си като паднат температурите какъв кеф ще е. Напомня ми на Галиано като че ли. Ще взема утре да пръсна единият на едната ръка, а другият на другата за да ги сравня и .... ще си работя сама в офиса  hahaha

Mari6a, честита ти нова придобивка!
Днес съм със Сицилия, но май й е студено вече на нея. Ще трябва да вадя зимните аромати, то се е видяло.

# 341
Добро утро, прекрасни   bouquet

Много се радвам, че със застудяването идва времето да извадим тежката артилерия  Simple Smile
Днес нося Еликсира на Ланком и се размазвам от удоволствие  Heart Eyes
Сега като се замисля Hypnose  се оказа единствения аромат, който имам във всичките му разновидности, че взех и да повтарям вече.... Много любим...много мой... Blush

# 342
Много се радвам, че със застудяването идва времето да извадим тежката артилерия  Simple Smile
Днес нося Еликсира на Ланком и се размазвам от удоволствие  Heart Eyes
Сега като се замисля Hypnose  се оказа единствения аромат, който имам във всичките му разновидности, че взех и да повтарям вече.... Много любим...много мой... Blush
Щастливка Peace И аз имах и трите вида, двата заминаха, сега на път е и третия Mr. Green Ами не са моите и...това е. Но пък ги "подмених" с Цветния Воал на Том Форд и Делис на Картие и определено съм доволна Blush
Вчера м/у тичането по болници, пробвах Цветната бомба. Не знам откъде е "цветното" в заглавието, освен китките да са "захаросани" - натрапчиво, сладко, лепнещо "ухание", кооето не благоволи да се "развие", ама никак, трови ме 3-4 часа и...просто изчезна безславно  Shocked  Като си представя какви пари е и, че почти го бях поръчала...добре, че не успях Mr. Green
Днес май ще "уважа" Делис  Laughing

# 343
[Вчера м/у тичането по болници, пробвах Цветната бомба. Не знам откъде е "цветното" в заглавието, освен китките да са "захаросани" - натрапчиво, сладко, лепнещо "ухание", кооето не благоволи да се "развие", ама никак, трови ме 3-4 часа и...просто изчезна безславно  Shocked  Като си представя какви пари е и, че почти го бях поръчала...добре, че не успях Mr. Green
Днес май ще "уважа" Делис  Laughing

smile3521 Не мога да съм по-съгласна. При мен обаче Бомбата трае много повече от 3-4 часа.
И аз харесвам много Хипноуз. Всичките му версии, дори и последната. Е, малко е слабичък новия Senses, ама е хубав. За лято бих си го взела.

Още един вече без колебание слагам в групата на неприятните (макар, че не ми е ужасен, просто...никакъв). Новото Chloe във всичките му разновидности. ЕДП, ЕДТ, интенс. Пръскам си тъпо и упорито в БЗ от него, предвид на суперлативите, които тук чета. И всеки път ме залива еднообразна, неразвиваща се и всепроникваща роза. В началото интенс обещаваше да развие и някакви други съставки, но после се отказа и пак се върна на вездесъщата роза. Нямам нищо против розите, без тях сигуно и парфюми нямаше да има, но не в този вид и количество. Не разбирам концепцията на този аромат, нито пък претенциозната му цена.  ooooh!

# 344
С нетърпение очаквам новата серия на Ла Прери. Четох невероятни отзиви.

загледах ги във Фрагрантика - и трите звучат много 'мои'  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт