ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 33

• 27 899
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
И  при  нас  има  парно  още  от  сряда.

# 61
И ние пуснахме газта в нас и вече е топличко  Grinning. Дани е значително по-добре, няма температура. Обаче продължава да не яде нищо Confused, добре, че поне пие течности.
Мерседес,радвам се,че Дани няма температура.Ще се възстанови,малките деца бързо се оправят,хубаво е поне,че пие течности.

# 62
  • Добрич
Здравейте! Не съм влизала тази седмица и гледам - нова тема, че и на пета страница.

Да ви се похваля: Laughing Жени няма да ходи на училище, защото ще става певица. Laughing
 Още от лятото, каза, че ще става Преслава. Не певица, а Преслава. Обяснявахме, че не може да стане Преслава, защото се казва Жени и, че Преслава е певица и т.н. така, че сега знае, че ще става певица, но явно е подусетила, че на певиците не им трябва училище. Най- странното е, че у дома не слушаме чалга. Тя си пуска каналите на телевизора сама, взема микрофона и започват едни концерти.... Наложи се да запиша някои песни на Преслава /старателно прослушани предварително/. Предпочитам да и пускам диск, защото се оказа, че някои клипове, излъчвани по телевизията са меко казано неприлични /само, че от къде мога да зная, като не съм гледала/ Rolling Eyes.

Във вторник вечерта тук валя много. То и сега вали. В най- големия дъжд ходихме да купуваме цвички за първия час гимнастика в детската, който беше в сряда. И татко и  забравил да вземе торбичката с цвичките и клинчето на другата сутрин, когато я водил.  

В сряда ги водиха и в кукления театър, за да гледат Котаракът с чизми. Чела съм и приказката у дома, но тя не пожела да ми разкаже какво са гледали. Направо се чудя на кого се е метнало такова "толкова ученолюбиво". ooooh!

Пожелавам на всички болнички дечица бързо оздравяване.

# 63
След  4 ри  дена  на  градина  нощес  малкия  пак  взе да кашля.Сутринта  го  водих до  личната  чисто гърло  .През  деня  не  е  кашлял  и  като  легна  да  спи  пак  се  изкашля  няколко  пъти.Личната  ни  изписа  Флавамед  и  Тамтумверде.Решила  съм  довечера  преди  да  легне  да  му  дам  1  лъжица  мед   дано  му  помогне.Оф  с  тея  болести  не знам  как  ще  продължаваме.

# 64
Ilistrateva да ти е жива и здрава рожденичката!  bouquet

Велизар и тази седмица си беше в къщи и не знам как стои въпроса с отоплението.Ксения кажи пускат ли вече, че сме в една градина Grinning. В понеделник не знам как да го обличам.

Мария, от сряда са пуснали парното в градината и е топличко.

# 65
След  4 ри  дена  на  градина  нощес  малкия  пак  взе да кашля.Сутринта  го  водих до  личната  чисто гърло  .През  деня  не  е  кашлял  и  като  легна  да  спи  пак  се  изкашля  няколко  пъти.Личната  ни  изписа  Флавамед  и  Тамтумверде.Решила  съм  довечера  преди  да  легне  да  му  дам  1  лъжица  мед   дано  му  помогне.Оф  с  тея  болести  не знам  как  ще  продължаваме.
Е- добре де- какво е това лечение Shockedтая педиатърка прегледа ли детето въобще? Флавамед- защо- влажна кашлица навярно. А тантум- вердето? Не може на общо основание да изписва разни общи лекарства за горните дихателни пътища.Щом е в легнало положение само проблема- пробвай да слагаш по-висока възглавница. ВЪзможно е да има проблем със сливиците и т.н.... Заведи детето на УНГ а не го тъпчи  ей така с лекарства.Няма да се повлияе според мен

# 66
Няма  проблем  със  сливиците.При  него  явно  има  храчка  която  го  тормози .Миналата  седмица  беше  със  хрема  и  не се е  до  изчистил.Изписа ми  Флавамед  за  да  го  отхраче.А  Тамтурверде  ако  почне  и  през деня  да  кашля.Ще го  следа  събота  и  неделя  .Ако  не в понеделник  ще го  вода  пак.

# 67
Велмар, казвай бързо таралежа хубав ли стана Grinning

Вела ,твоята госпожица си е намерила попрището от рано Laughing

Питах и в нашата градина, пуснали са парното Peace

Да ви питам дискутирахте ли вече по групите подаръците за Коледа? Как процедират в групата на вашите деца? Разбрах, че при нас има идея от една от учителките подаръците да остават за групата, но много от родителите изразиха мнение, че е по-добре подаръците да са си лични и за вкъщи, кое дете ще поиска да си остави подаръка в групата Crazy Може би ще съберем пари за неща за групата за Коледа отделно. Е, споделете и вие Hug

# 68
  • София
Миналата година при нас всеки родител купи подарък за детето си, който дядо Коледа му подари в градината и си го занесохме вкъщи. Пари за подаръци за групата не сме събирали, но аз, а и други майки, купихме със свои пари разни играчки и ги занесохме (колички за кукли, пъзели, украса).  Peace

# 69
Добро утро.
Много отдавна не съм писала тук.Моята девойка е вече подготвителна група.
Гледам обсъждате подаръците .При нас още от първа група решихме да събираме пари за подаръци за Р.Д. и Коледа.Всеки получава подарък за Р. еднакви за всички момиченца и съответно други за момченцат така е и за коледа.Много съм дволна защото не се чустват различно едно от друго както би било ако всеки роител с различни финансови възможности донесе подарък.
Каката трябва да научи стихче за вторник . Малкия  повтаря всичко след нея,тя се разсмива  и така си стоим на първите строфи от половин час.

# 70
  • Gorni Bogrov
Добър ден!!!  bouquet
Уж ви следя редовно,но съм изпуснала,че сте пуснали нова тема. Embarassed
Да дам малко отчет,че не съм писала скоро.
Цецко е на детска,но от време на време прокашля,явно е остатъчна кашлица,защото доки каза, че му нямало нищо.Той по принцип си ми е със по зачервено гърло и откакто е тръгнал на детска всеки път се разправям със мед. сестра,че си е така,а не е болен.Обаче всеки път имаме пререкания и тя все иска да го върне,за да го заведа на лекар,вчера даже ми каза,че се надявала да не стане нещо сериозно.
Във детската още не са им пуснали парното и се отопляват със духалки,надявам се тази седмица вече да го пуснат Praynig,а и дано ги преместят вече при по-големите.
Всички болнички да оздравяват по бързо Praynig!

# 71
  • София
ЧРД, Васи!!!! Винаги усмихната и щастлива да растеш, Винаги обичана, Винаги с добри приятели до себе си!!! Gerigyrl, да ви е жива и здрава сладката принцеса!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Миналата Коледа групата на Ида получи подаръци за групата - кухня, театър и някакъв момчешки център за игра. Всяко дете пък имаше лакомства от дядо Коледа.
Но наистина щеше да е безумно да имат лични подаръци-играчки и да трябва да останат в градината #Crazy

Ние също след една безумна нощ с кашляне нон-стоп вчера бяхме при педи.... Жената слуша, гледа гърло, нос, и т.н.   и за пореден път каза, че нещата се въртят в порочен кръг.... Може да ни изписва противоалергични, спрем ли ги - отново ни чака същото. Засега с онези правени капки за нос ще облекчим носоглътката, но продължаваме в "стерилизацията" на обстановката....
Килими, плюшени играчки, пердета, хлебарки, мухъл, риби, сухи и живи цветя - това ни даде като неща за отстраняване....
Повечето ги нямаме, но цветя и костенурки са ни налични....Сега съм в дилема - да разшиткам ли всички цветя от нас или ще е достатъчно да седят в една стая, където децата не влизат.... Всъщност за ако няма да им се радвам... за какво ли ще са ми там newsm78

# 72
И аз Ви изпуснах от поглед и я каква сте я сътворили  Hug- нова тема, че и 5,6-та страница. Много болнчки отново, бързо да оздравяват. При нас нищо ново, освен че аз от седмица съм в отпуск и се влача по лекарските кабинети. Отдавна ме мъчат болки в кръста, краката и скованост - то имало причина, огромна при това. Сега съм вече с диагноза и направление за операция, на която незнам дали ще се наема да се подложа.
Иначе малката засега се държи (да чукна на дърво), парно нямаха миналата седмица в градина, надявам се през следващата да го пуснат, защото си е хладно. Относно подаръците за Коледа, миналите години, все ние си ги купувахме и носехме ден, два преди тържеството. Тази може да решат и нещо друго.
Честит празник на всички празнували през изминалата седмица и на Gerigyrl!

# 73
  • София
Пишете, пишете, не се шегувате!!! Simple Smile
Подаръците за Коледа на децата са си за тях. За групата събрахме пари в началото на годината и учителките купиха каквото е необходимо.
Какво става със срещата?
Искате ли да я направим на 01.11.2009 (неделя, деня на будителите)от 17ч. Може да се пусне анкета за времето и мястото. Моите предложения са:
1. Клуб "Цар Лъв" - в манастирски ливади http://lionking-bg.com/
2. Клуб "Любопитко" - в кв. Лагера, http://www.liubopitko.com/
3. Островът на съкровищата - на Красно село http://www.sakrovishte.com/

Естествено, възможни са промени, но все от някъде трябва да се почне.
Dona_ , надявам се да вземеш най-доброто решение за кръста  Peace
Чакам отзивите ви.  Hug Heart Eyes

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 19:09 от Fair Lady

# 74
Вела,отдавна не беше писала  Hug!Жени явно е с музикални наклонности,което е много хубаво.Юли също пее,но като беше малка,свекърва ми слушаше чабга и народна музика.Ядосвах се много,че ще свикне да слуша чалга,но децата си разбират от музика.Юли сега не харесва чалгата,не я слуша,слуша рок и метал, пее в църковен хор и във вокална група. Децата и вкусовете им се променят.
Ара,аз не спирам противоалергичните лекарства.Особено сега след прекараната тежка уртикария.Моите цветя стоят в остъклената ми южна тераса,по стаите нямам и не смея да слагам.
Цецко,и в нашата градина забелязвам,че сутрин им гледат гърлата.Ама то проблемите според мен не идват само от гърлото..........

При нас нищо ново, освен че аз от седмица съм в отпуск и се влача по лекарските кабинети. Отдавна ме мъчат болки в кръста, краката и скованост - то имало причина, огромна при това. Сега съм вече с диагноза и направление за операция, на която незнам дали ще се наема да се подложа.
Дона,ти си знаеш,но помисли и за теб.И друг път си се оплаквала от болки в кръста.Пък и щом има сериозна причина,трябва да направиш най-доброто за теб.Пожелавам ти от сърце да намериш вярното решение  Hug.Пиши какво си решила .

Общи условия

Активация на акаунт