бонбони от детството

• 11 931
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
Дано да са същите,което силно ме съмнява.

# 16
ама то лакта и сега има и то същата ама как беше...... карамел лакта май и е името - мекичка, зърнеста таман за мойте деца много я папат, че и аз даже. ааааа...горнооряховска е !!!!ама ще погледна на кого и ще пиша

# 17
  • София
ама то лакта и сега има и то същата ама как беше...... карамел лакта май и е името - мекичка, зърнеста таман за мойте деца много я папат, че и аз даже. ааааа...горнооряховска е !!!!ама ще погледна на кого и ще пиша

има едни с име подобно на лакта в бяло-кремава опаковка, но няма нищо общо с истинската. Аз обожавам такива бонбони и много търся нещо подобно.

# 18
Какви са тези лакта, не ги помня? Спомням си карамел му, розов цвят, детска радост и виолетките. Ааа имаше и едни зелени от вън, а от вътре с нещо кафяво и имаха вкус на ефизол  Mr. Green Но не се сещам за името, да не би те да са лакта?

# 19
Помня ги и аз...Бяха любимите ми.  smile3521

# 20
аз доколкото си спомням лактата е много сладка и една такава в устата хем зърнеста хем се топи бързо- еее тая съм яла на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ от горна оряховица . незнам струва ми се че е същата. а пък тая фирма е правела карамел МУто на цяла България някога, очаквам те да са се сетили да извадят некоя рецепта...
ама кой да ти каже тъй ли е?

# 21
Лакта не обичам, виж Карамел Му - много. Доста пломби падаха, майка по едно време ни забрани да си купуваме от тях. Laughing

# 22
помня карамел му - страхотни бяха, а лактата с ония лъскави станиолчета, от тях си правех пръстенчета, ама много красиви и ярки цветове - между другото намират ли се някъде тези бонбони newsm78

# 23
 С мъжа ми често си спомняме за добрите стари бонбони и шоколади и всякакви там десерти Heart Eyes Ninia, зелените бонбони се казваха Росица - любимите ми, дано ги пуснат и тях  Praynig Да добавя още шоколади ... много ми харесваше и един млечен Бояна, фин млечен с фъстъци в лилавата опаковка и снимка на необелени фъстъци, шоколад Сълзица пълен с крем и то какъв Laughing, марципаните Пинокио, Шоко. От бонбоните никога няма да забравя шоколадовите дражета.

# 24
Сетих се за други любими лакомства  Laughing
Имаше едни бонбони с шоколад от вън, а от вътре с царевични пръчици. Продаваха се в кутия. Мисля, че се казваха Пролетен цвят, но не съм сигурна. С голям кеф си ги хрусках.
В квартала имаше гастроном,, в който продаваха крем Наслада. Е това ми беше любимото. До преди 10-15 год. по павилиончетата около НДК продаваха в чашки бледо подобие на този крем.

# 25
вече има КАРАМЕЛ МУ  Joyпо магазините, а пък се оказва че всичките международни компании като са навлезли преди години и са патентовали всичко по известно, кой лие чувал тогава за патенти. тъй е с шоколада Кума лиса. дълго се чудех защо сега го правят точно Nestle

# 26
  • Стара Загора
АААААААааааааааа   та кой не ги  помни  то нямаше голям  избор от лакомства.Но  от познатите ни  от детството май  само  лукчетата  останаха на пазара Grinning
Но  и аз обожавах лактата-Ако някой иска да си припомни вкуса  им да  опита  производство  на  Захарни Заводи  Горна Оряховица- опаковките  им ги  сменят но  като чели  вкуса  не е променен.
А зелените бонбонки  с кафяво  вътре  наистина бяха  хубавки--но  няма  от тях .
Има  едни  турски  които приличат на  карамел му.

# 27
  • Sofia
Помня...израснах с тях. Laughing Но все си мисля, че сега има много по-вкусни неща в магазините. Запомнили сме ги, защото нямахме избор. Несравнимо е. Честно казано не ми липсват. Laughing

# 28
  • София
Аз лактата на Горна Оряховица я намерих, но малко се различават есенциите. И все пак е най-близко до оригинала. Сега ще видим за карамел му. Който казва, че ги има напазара, да пусне и снимка как изглеждат.

# 29
  • София
вече има КАРАМЕЛ МУ  Joyпо магазините, .......

Пусни снимчица. Как изглежда, кой го произвежда? Те такива нещица, та да си хапнем и ние.

Общи условия

Активация на акаунт