Отговори
# 675
  • у нас - на брега на морето
Борана, радвам се за хубавата новина Hug, но относно золадекса не разбрах съвсем - спират ти го, защото нямаш нужда, или защото правят икономии? newsm78

# 676
  • София
Борана и аз не разбрах какво е станало със золадекса, защо са го спряли, ако нямаш нужда от него, защо са го почвали

# 677
Софиянки, честито, имате нов кмет!

# 678
  • София
Накиприл се Илия, като се погледнал пак в тия!!!!!! Joy

# 679
Борана, браво за кистата, мила! Hug Hug Hug

Кажи за Тамоьифена, че е важно...

Дами, ако знаете какво ми се случи днес... Joy Joy JoyРеших да споделя с вас, защото кой каквото сам си направи...нали знаете.
Но поне да се посмеете на мой гръб. Wink
Кана реши днес да отиде на танци - в някакъв клуб, пишеше модерни танци, МТВ, ала-бала...Отивам аз и какво да - видя - бях по-голяма с около 15 години от най-големия участник в групата и с около 20 години от най-малкия!  hahaha hahaha hahaha
Почудих се, почудих се, но много невъзпитано беше да си тръгна и какво да правя - надянах екипа и с дечурлигата скачах един час!  smile3532
После се смях с глас в колата сама, но какво да се прави...Wink

# 680
Сватенце, по-вожно е,че си прекарала добре и после здравата си се посмяла! А смехът е здраве и младост! Другото е бош-лаф... smile3503

# 681
  • София
Кана мила, какво значение имат годините, аз като съм с два пъти по 15 години по-голяма от теб, не ни ли е хубаво като сме заедно!
Както казва Сиско важното е че ти е било хубаво! Peace

# 682
  • В царството на игрите:)
Здравейте, аз днес следобед си взех градска, оставих мъжо с децата и хукнах и по задачи и по удоволствия. Пих даже с една дама от нашите тук по бира, ама няма да ви кажа с когоооо hahaha Беше много приятно.  Hug
Като слушам всички коментари тук за хормоналната терапия и д-ефектите от нея, почвам да се чудя при мен ли как ще е ама шъ видим. Сигурно после пак ще ви хленча Mr. Green
Лека ви нощ и до скоро!

# 683
Пих даже с една дама от нашите тук по бира, ама няма да ви кажа с когоооо hahaha Беше много приятно.  Hug

Веднага да се отчетеш и да докладваш с кой, ама ВЕДНАГА!!!

# 684
Цитат
относно золадекса не разбрах съвсем - спират ти го, защото нямаш нужда, или защото правят икономии? newsm78

Беше ми обяснено, че спират золадекса, тъй като хера ми е отрицателен по киш и съм в група с нисък риск.
Не знам дали ги притискат да правят икономии, не изключвам и  такава вероятност. Резултатът от хера по киш е в досието ми от месец юни. Юли си получих золадекса, август ми пропуснаха протокола по незнайни за мен причини (сигурно са били в отпуск  Mr. Green), септември и октомври отново го получих.
Trixyy, Не знам как прецениха толкова бързо. Трябва ми някой агент в кухнята , дето бъркат кашите, той да ми каже.   Joy Joy Joy Joy Joy

Междувременно попаднах на една публикация от февруари тази година, която ме кара да приема отпадането на золадекса що годе спокойно.
За тези, които искат я да прочетат:
http://www.breastcancer.org/treatment/hormonal/new_research/20090226.jsp
Накратко:
направено е 12 годишно изследване за жени пред менопауза в ранен стадий РМЖ = золадекс 2 години е толкова ефективен колкото две години тамоксифен.

Изводите от изследването са:
Tamoxifen и Zoladex действат почти еднакво за снижаване риска от рицидив на РМЖ.
Няма разлика в риска от рицидив за тези , които вземат заедно тамоксифен и золадекс и тези които вземат само тамоксифен или само золадекс.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 02:31 от borana

# 685
Момичета, първите теми -до 12 не се зареждат. Thinking
Ще е жалко, админите ако са ги изтрили, полезна информация имаше там  Naughty

# 686
Мацки, здравейте...
Благодаря зя хубави пожелания... И на вас да се връщат... Hug Hug Hug

Миленчеееее, шъ ти дърпаме ушитеееее.... за биричка, а
Бързо признавай с кого, и къде..

Trixyy,  welcome в клуба на неспящите... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз  Close всяко нощ се будя към 3 и така откарвам до сутринта....

Момичета, първите теми -до 12 не се зареждат. Thinking

не, бе отварят се, току що пробвах....

# 687
Здравейте момичета, да се включа и аз със закъснение макар. Ама пък всичко изчетох и то самооооооооооо добри новини. Браво, дано е все така.
И за да не пропусна някой, желая на всички с повод и без повод много здраве и късмет.
Борана, това със золадекса не го разбрах. Аз мисля,  че отрицателния ХЕР и това дали ще ти слагат золадекс или не няма нищо общо. По -важното в случая са хормоналните рецептори. Золадекса няма да ти трябва ако е спряна функцията на яйчниците и нямаш цикъл.

# 688
Абсолютно подкрепям горното мнение, че золадекса няма отношение към ХЕР /-/, хормоналното лечение зависи от стойностите на ЕР и ПР. Дали от съображения за "икономии" или противоречиви мнения на лекари, но сега е момента да изясниш какво е най-добре за теб. Не знам на каква възраст си, но ако си под 50 г., мисля че е по-добре да приемеш золадекса, но струва ми се ти самата го отхвърляш. Най-добре се консултирай с някой специалист, на когото имаш доверие и реши как да постъпиш. СЕГА е момента за това. Каквото и да решиш - дано е правилния път! Simple Smile

# 689
  • у нас - на брега на морето
enny и nadia_0606 , напълно споделям вашето мнение! Борана, че е под 50 - така е. Мен също ме притесни това, че като ги знам нашите варненски доктори, изобщо не изключвам варианта, да е от икономии. Дори моята химиотепевтка предлагала на жени на нашата възраст 45 да си правят пълно изчистване долу, за да не се налага золадекс!!! Twisted Evil #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт