Отговори
# 45
Кюбит,благодаря ти за отговора и затова,че успяваш да отговаряш
на всички нас и ни подкрепяш!   bouquet
Днес вече имам и мойта диагноза от конизацията:ерозио и ектропион на шийката на матката
В мойта епикриза никъде не пише изрязано до здраво,трябва ли да бъде повод за притеснение?
Целостта на шийката се възстановява с шевове на Щурмдорф.
Сега съм в очакване на първия цикъл....Стискайте палци да бъде всичко ОК!
Пожелавам само най-прекрасните резултати и много кураж,само положителни мисли!!!!!!!!!!!!!  bouquet  bouquet

# 46
# 47
Здравейте на всички! Попаднах на тази тема съвсем случайно докато търсех някаква информация, надавям се тук да я получа. Преди няколко дни бях на гинекологичен преглед и цитонамазка. На прегледа всичко беше както трябва, гинеколожката ми каза че съм напълно здрава без никакви възпаления или ранички. Обаче резултатите от цитонамазката бяха PAP II B с койлоцити. Докторката каза че няма нищо тревожно изписа ми Имунобор и каза след 6 мес да отида на преглед. Обясни ми че тези клетки койлоцити са видоизменени в резултат от досега им с Папилома вирус и се предават по полов път. Аз съм на 18г и съм имала само един сексуален партнъор, той също отиде на лекар и му казаха че е напълн здрав и няма никакви полово предавани инфекции, следователно не може аз да съм се заразила по полов пъти и не знам по какъв начин е станало. Тези дни прочетох мн ифромация но не можах да открия точно какво представляват тези койлоцити. Прочетох също така че могат се образуват и от някакъв друг вирус не точно от Папилома. Ще съм ви мн благодарна ако имате някаква информация по въпроса и я споделите с мен.

# 48
Dani1    Койлоцити означава клетки, видимо променени от присъствие на вирус в тях. Най-често се касае за вируси на човешкия папилом (HPV). Цитологичното изследване не е в състояние да разпознае какъв точно е вирусът, нито дали е от вирусите, които могат да предизвикат рак. За такова разпознаване е необходимо вирусологично изследване - ДНК-анализ. За приятеля ти също няма как без ДНК анализ да се разбере дали носи вируса или не. Гинекологът, който те наблюдава не може само на базата на цитонамазка да каже, че става въпрос за HPV. Това, което ти е назначил гинеколога когото посещаваш не мога да коментирам - много доверие на Имунобор и имуностимулатори от този сорт нямам. Според мен важен е природосъобразния начин на живот, без стрес, без алкохол и цигари. Има билки и естествени продукти, които подсилват имунната система. Редовната цитонамазка е задължителна!
На първа страница има страшно много информация, която ще ти бъде полезна! Само хубави резултати ти желая!

# 49
poisson, Славчев е много добър специалист, въпреки че понякога е грубичък като преглежда. Миналата година той ми оперира миомата и въпреки всички усложнения успя да запази матката. Аз не съм раждала още и тогава изживях неописуем ужас.
Надявам се наистина да намери добро лечение и да не прибягваш до хистерктомия. Не бързай с такава операция. Искрено ти желая да се оправиш и да запазиш матката.   bouquet

Аз днес съм на контролен преглед година и малко след операцията и ме тресе треска. Страх ме е от всичко. 

# 50
Здравейте момичета и аз се записвам в групичката ви. Днес ми излезе резултата от цитото - ІІІ А гр. плоскостепенни интраепителни лезии нискостепенни с HPV. Докторката ми предписа вагинални глобули и имуностимулатор. Озадачи ме това, че ми каза само аз да ги пия и че за мъжа ми няма риск. Аз ходя при д-р Жанна Колева. Много е внимателна и ми обяснява всичко, но незнам колко е добра в тази област. Бихте ли ме посъветвали ако някой се е лекувал с такива проблми при нея.

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 19:58 от anastasia_vv

# 51
Здравейте момичета и аз се записвам в групичката ви. Днес ми излезе резултата от цитото - ІІІ А гр. плоскостепенни интраепителни лезии нискостепенни с HPV. Докторката ми предписа вагинални глобули и имуностимулатор. Озадачи ме това, че ми каза само аз да ги пия и че за мъжа ми няма риск. Аз ходя при д-р Жанна Колева. Много е внимателна и ми обяснява всичко, но незнам колко е добра в тази област. Бихте ли ме посъветвали ако някой се е лекувал с такива проблми при нея.
кажи от къде си?

# 52
  • София

" кажи от къде си?"

Щом ходи при Д-р Жанна Колева - значи е от София . И аз съм ходила при нея  за втората ми бременност ,( то аз при кого ли не съм ходила???? Mr. Green)- тогава работеше в "Тина Киркова" , от тогава не съм ходила при нея......

# 53
Здравейте момичета,
Днес се заговорих с една позната. Оказа се, че преди 7 години след биопсия д-р Христамян (шеф на гинекологията в онко-диспансера в Пловдив и признато светило в областта) и поставя диагноза карцинома ин ситу. Момичето има дядо, който е билкар. Не се съгласява на конизация и започва ежедневно да пие бял равнец. След година е ПАП 1, а д-ра не може да повярва.
Та дали е точно така или не, аз не се ангажирам с мнение, но за себе си реших, почвам и аз белия равнец.
Между другото от днес ми се появи някакво ръждиво течение и болка ниско долу в корема. За цикъл ми е рано, но дали пък няма да избърза??? Ох не знам вече какво ли ще да е.

# 54
Здравейте и от мен. Това за билките е много хубаво ама дали е истина незнам поне ако не помогне няма да попречи и аз мисля да почвам тоя бял равнец. Има ли ограничение в приема защото нали с някои билки ако се прекали стават отровни. И на мен първият и вторият месец след конизацията ми идваше около 8-10 дни по-рано със зацапване,но сега след третия нещо ми закъснява. Нямам причина да се притеснявам от бременност, но много ме е страх да нямям запушване на канала . Някой по-рано беше писал,че 4 месеца е била със запушен канал от това ме е страх. Ако се е случвало и на някой друг нека да сподели. #Crazy

# 55
  • София
Здравейте и от мен. Това за билките е много хубаво ама дали е истина незнам поне ако не помогне няма да попречи и аз мисля да почвам тоя бял равнец. Има ли ограничение в приема защото нали с някои билки ако се прекали стават отровни. И на мен първият и вторият месец след конизацията ми идваше около 8-10 дни по-рано със зацапване,но сега след третия нещо ми закъснява. Нямам причина да се притеснявам от бременност, но много ме е страх да нямям запушване на канала . Някой по-рано беше писал,че 4 месеца е била със запушен канал от това ме е страх. Ако се е случвало и на някой друг нека да сподели. #Crazy

Според мен вече няма опасност от срастване, за два месеца раната е зарастнала вече, а пък и си имала 2 нормални
менструални течения.

Аз да се докладвам - цитонамазката ми е РАР 2, микробиология - не дава развитие на микроорганизми.

Момичета, мога да препоръчам още един доктор със специалност онко-гинекология.
Това е д-р Сашо Георгиев в Майчин дом в София. Много приятен  и подробно обяснява, както и много внимателно преглежда.
Има публикации в разни научни списания и е един от малкото, които оперират безкръвно /лапароскопски/.

# 56
Алфа Бета честито много се радвам за теб smile3525. Дано от сега нататък да имаш само хубави резултати. Моят преглед наближава и много ме е страх, че като не намерих соложин ще ми горат раничката. Не знам дали боли май при всеки е индивидуално. При някои жени прага на болката е много нисък . tongue Много ме успокои с това, че нямя опасност от срастване. То е толкова логично ама от страх не мога да мисля нормално.

# 57
Чери, както ти обещах питах за Солкожин-а, но моят лекар няма отговор на въпроса. Thinking Изнесе ми цяла лекция, че не може току така да се използва и че трябва да се прецени случая, защото понякога не помагало...като че ли не знам  Mr. Green. Тук сме половин гинеколози...с толкова информация и споделен опит.  Peace
Не се притеснявай, ако се наложи да те горят, не е болка за умиране! Hug

# 58
Здравейте момичета!Пиша с надежда за съвет.Вече съм уморена от ходене по лекари , но сега пак до няколко дни трябва да ползвам услугите им.За 4-ти път през 7,8 месеца ми правят кюртажи и премахване на полипи с пълна упойка от която се чувсвам зле . Трудно се събуждам. Само последния път при д-р Попова чрез хистероскопия  и явно точна доза бях сравнително добре.Забравих да ви кажа ,че скоро навършвам 50год и съм  в критическата .Нямам цикъл 6,7 м. след това кървя много и стигам до операционната.Вече 40 дни кървя и ми казаха , че няма да ми се размине.Диагнозата е хиперплазия на ендометриума-26,5мм,фоликуларна киста с р-ри26.5 в д. яйчник и 1 миомен възел с р-ри 20 мм./който от5г. е същия/. Предлагат кюртаж и ако резултатите от хистологията са добри да се сложи слид 10 дни спирала "Мирена", която пуска нужния хормон, за да не се получава в бъдеще тази хиперплазия. Попитах за кардинално премахване на всичко, но ме посъветваха да не го правя въпреки миомния възел и кистата , която имам. Не знам какво решение да взема.Страхувам се от толкова много кюртажи да не би стените на матката да са изтъняли .Ако някой е чул за такъв случай и може да даде съвет , нека пише.Благодаря предварително!

# 59
DAINDI, знам не се притеснявай наистина няма отговор на този въпрос, но няма начин ако трябва да я горят, че вече ми писна. Mr. Green Момичета току що прочетох страхотна новина във вестник  Лечител. Цитирам "Бирата предотвратява образуването на ракови клеки". Е Наздраве на всички beer                                                                             

Общи условия

Активация на акаунт