Помощ в търсенето на работа 2

• 74 639
  • 720
  •   1
Отговори
# 360
Какъв ти срам, аз за всичко се оплитам, ти за едно бруто те е срам.   Mr. Green
Та бруто, най-общо, е преди удръжките.

# 361
  • с трима мъже :)
Друго да питам: Оставам с впечатлението, че обезщетението ще е 5 х последно получената заплата. Тоест, ако съм била в болнични, ще получа по-малко пари. Защо не се дава 5 по твърдата заплата примерно?

Ай стига бе!
Аз си мислех, че твърдата заплата се дава  newsm78

# 362
Темата замря нещо, няма ли кой да се похвали с нова работа, за да повдигне духа на все още търсещите...

Аз вече почти съм се отчаяла, миналата седмица бях на интервю за офис мениджър. Изискванията бяха безброй, заплатата 600 лв.

# 363
Никой не се е обаждал за интервю. Скоро не съм и пускала СВ-та. Почвам да си мисля дали да не си търся работа извън България или да пробвам нещо сама.
С 600 лв ще мизерстваме. Все пак сме 5-ма, а заплатата на мъжа ми не е голяма.

# 364
Никой не се е обаждал за интервю. Скоро не съм и пускала СВ-та. Почвам да си мисля дали да не си търся работа извън България или да пробвам нещо сама.
С 600 лв ще мизерстваме. Все пак сме 5-ма, а заплатата на мъжа ми не е голяма.

И при мен затишие. Три интервюта наведнъж, тестове, кръгове, изпити. Страшно вдъхновени от представянето ми. И ... тази седмица - мъртвило  Sad

Преди малко четох Библията и се молихме двамата с Алекс. По-добре съм сега.  Simple Smile

# 365
  • София
Ох, писна ми!
Поне месец не бях пускала обяви. И вчера си викам - я да пусна, пък може да има нещо ново.
Не, не и не!
Едни и същи имена се въртят до пълно полудяване в Джобса!
Къде да търся СВЕСТНА работа, просто не знам?

Една приятелка пък, за пореден път беше сдъвкана и изплюта от поредния работодател от Джобса - един кол-център. И те са от тия дето въртят обяви нон-стоп. Е то кол-центровете са си така по принцип.

# 366
Дилянка, аз нямам много опит в обявите, но редовно чета Капитал и ми прави впечатление, че обявите в К3 поне привидно изглеждат доста по-добре от тези в джобса, пък и повечето са от уж реномирани компании (което само по себе си е твърде относително, де).

# 367
Да се включа и аз тук.Вече един месец откак съм без работа,бившият ми работодател ме накара да си напиша молбата сама(по-простата причина че ако те ме съкратят ще трябва да ми платят обезщетение), пускам в джобса,но за този един месец на едно интервю не ме повикаха.Започнах да се отчайвам и да се чудя какво да правя?

# 368
Да се включа и аз тук.Вече един месец откак съм без работа,бившият ми работодател ме накара да си напиша молбата сама(по-простата причина че ако те ме съкратят ще трябва да ми платят обезщетение), пускам в джобса,но за този един месец на едно интервю не ме повикаха.Започнах да се отчайвам и да се чудя какво да правя?
Как те накара?

# 369
Ами,просто така!Един ден отидох на работа,извикаха ме и ми казаха че вече нямали нужда от толкова хора,не съм им била необходима и прочие и аз казах добре.Казаха ми:"Ами ето ти лист, напиши си молбата."Искам не искам,трябваше да я напиша,фирмата е много голяма и за тях работят много юристи и тем подобни,нямах шанс.Те просто не искаха да ме съкратят.Сега нямам никаква облага от това, че сам ме осигурявали на 1000лв,като сега на борсата ще взимам максималното от130лв!Евлата на тез работодатели и на таз държава!

# 370
  • по пътя на светлината
Момичета,в jobs,погледнете само колко хиляди са преглеждали дадената обява и нали се сещате и колко хиляди автобиографии се получават и трябва да се прочетат.
Определено шанса е много малък да се стигне  точно до моята автобиография,трябва да съм голяма късметлийка. Crazy

# 371
Момичета,в jobs,погледнете само колко хиляди са преглеждали дадената обява и нали се сещате и колко хиляди автобиографии се получават и трябва да се прочетат.
Определено шанса е много малък да се стигне  точно до моята автобиография,трябва да съм голяма късметлийка. Crazy
Уоу сега забелязах 20000 преглеждания за позицията,за която кандидатствах,не вярвам някой да чете над 100 CV-та  Shocked

# 372
Ами,просто така!Един ден отидох на работа,извикаха ме и ми казаха че вече нямали нужда от толкова хора,не съм им била необходима и прочие и аз казах добре.Казаха ми:"Ами ето ти лист, напиши си молбата."Искам не искам,трябваше да я напиша,фирмата е много голяма и за тях работят много юристи и тем подобни,нямах шанс.Те просто не искаха да ме съкратят.Сега нямам никаква облага от това, че сам ме осигурявали на 1000лв,като сега на борсата ще взимам максималното от130лв!Евлата на тез работодатели и на таз държава!

а защо 130?
трябва да е 60% от заплатата, но не повече от 12 лв. на ден. Поне аз това четох
Верно, тия 240-250 лв. не са като заплатата ти, но ако ще сравняваме 240 към 130 - по-добре да е 240.

Моят казус е подобен на твоя. Но при мен, аз самата вече наклоних везните в тая посока, щото почнах да си търся открито работа, недоволствах от шефовете, от месец и нещо не говорех с тях. След 2 седмици щях да напусна сама.... Не знаех, обаче, че всичките тези обяви, дето ме кефеха - аджеба, колко много работа се предлага, са фалшиви  Crossing Arms

Не винаги сме прави за всичко.

Сега ми остава да чакам поне отнякъде да ме викнат  Praynig

И аз съм отчаяна от това, което се случва.

Господ да ни помага  Praynig, аз каквото зависи от мене, го правя  Peace

# 373
  • София
Ще взима 130 лева, защото основанието за прекратяване на договора е "по взаимно съгласие". Мен когато ме съкратиха ми предложиха два варианта - по взаимно съгласие или "поради съкращаване на щата". Е, аз си избрах второто. Сега е на мода друго - по взаимно съгласие или намаляване на половината заплата и работно време за срок от 4 месеца и след това напускаш пак по взаимно съгласие. Нахитряха ей .... то с толкова юристи. Аз от 4 месеца работя, но се ослушвам за друга работа, но наистина е ужасно. Утре ме викат на интервю, ама се съмнявам да ми предложат добри условия. На сегашната ми работа парите са (като чета офертите) май добри, но е такъв гърч и лошо отношение, че ми се случва няколко пъти да плача от яд, че не мога да си тръгна ... заради пустия му кредит Sad Преди когато нещо не ми е харесвало (а това е било много рядко) съм си тръгвала и намирала работа за кратко време без проблем. Наистина не знам какво става в тази наши мила татковина  Cry

# 374
Sad Преди когато нещо не ми е харесвало (а това е било много рядко) съм си тръгвала и намирала работа за кратко време без проблем. Наистина не знам какво става в тази наши мила татковина  Cry

Абсолютно същото става и с мене
Засега все още не съжалявам, че не съм на старата работа, защото там едвам издържах, а и мъжът ми беше против това, че се нервех всяка вечер у дома и се тормозех  Sad

Общи условия

Активация на акаунт