Помощ в търсенето на работа 2

• 73 509
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
Златенце, успокой се. Направили сте нужното. Фирмата ще работи в България, те си имат преводачи. Естествено е да пуснете данни на български. Ако започнете да триете и да препращате преведена биография - според мене е по-лошо. Ако стане - добре, ако не - има и други обяви. Доста год. работих със турскоговорящи - налагах си бълг. език, те разбират и си имат преводачка.

Ами неспокойно ми е , защото е една дълго чакана обява, хубава възможност (което в неговия бранш е голяма рядкост), отговаря на критериите и сега ако заради такава глупост се провали, ще е тъпо...  Tired

# 661
Аз лично когато реагирам на обяви, публикувани на английски език, ВИНАГИ си подавам и CV-то на английски - то се предполага. Все пак възможно е лицето, което подбира персонала, да е англоговорящо, защо да ги затруднявам да търсят преводач ...

Но след като вече е кандидатствал, а и сайтът е позволявал да се кандидатства и на български език, мисля че е излишно да правите каквото и да било - май е по-добре да си остане така.

P.S. Желая ви успех!!

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 06:32 от bibona

# 662
Здравейте сега се връщам от интервю и ми казаха, че съм одобрена, да си подготвям документите и на 4.01 2010 да отивам да подписваме договора.Незнам нещо много бързо станаха нещата,днес ни беше първата среща с регионалния търговски представител на фирмата и веднага да ме одобрят,не е ли съмнително?
Та исках да ви питам,за документите-трудова книжка,медицинско свидетелство за работа,здравна книжка.Имаше и такава тема за документите но не мога да я намеря

# 663
Дени, понякога и свидетелство за съдимост искат.

# 664
A здравна книжка се иска за мноого малко длъжности, в сферата на производство/търговия с хранителни продукти и подобни.

Има длъжности, за които по закон се изисква свидетелство за съдимост, но и във всички други случаи работодателят има право да ти иска такова (по негова преценка) - така че питай конкретно какви документи искат, няма смисъл да губиш време и нерви излишно.

Медицинското и трудовата книжка са задължителни.

# 665
  • при него
Здравейте сега се връщам от интервю и ми казаха, че съм одобрена, да си подготвям документите и на 4.01 2010 да отивам да подписваме договора.Незнам нещо много бързо станаха нещата,днес ни беше първата среща с регионалния търговски представител на фирмата и веднага да ме одобрят,не е ли съмнително?
Та исках да ви питам,за документите-трудова книжка,медицинско свидетелство за работа,здравна книжка.Имаше и такава тема за документите но не мога да я намеря
При постъпване на работа се изисква копие на лична карта, копие на диплома за завършено образование, медицинско свидетелство и  ако имаш прекъсване на трудовия стаж за повече от 3 месеца - свидетелство за Съдимост.  Доколкото знам свидетелствата за съдимост вече се вадят в Нотариата (На бул. Патриарх Евтимий, София), а не както преди в Районния съд на "Римската стена". Също така, новият работодател е в правото си да поиска и заповедта за прекратяване на трудовия договор с предишния работодател, ако има такъв.  При постъпване на работа, във деловодството на фирмата ти оформят досие, където пазят всички твои документи (или копията им), също така се пише и молба за постъпване на работа, това може и съвместно със счетоводителя.
Малко фирми спазват всички изисквания де...

# 666
Да искат и свидетелство за съдимост,дали са ми лист с написаните документи общо 8 на бр.
По скоро исках да ви попитам,за трудовата книжка,купувам си нова и им я занасям,така ли?Аз досега съм била самоосигуряващо се лице и имам осигурителна книжка,която се е на моята фирма и нямам трудова.

# 667
  • Sofia

може фирмата спешно да търси човек, може да потърсиш информация ца фирмата в нет-а

# 668
Имам питане към по-опитните, какво се прави в случай че преди месец-два си кандидатствал по обява и сега същата фирма пуска пак обява за същата длъжност. Щом един път никой не се е обадил струва ли си пак да си пускаш cv, при условие че явно не  отговаряш на тяхните изисквания.
не съм по-опитна, но ще споделя моя скорошен опит: кандидатствам на позиция с изисквания на които отговарям почти 100% и естествено след 2 дни ме канят на интервю. Там обаче се оказва, че всъщност по-нататъшните задължения и пък и очакванията на работодателя са съвсем различни от обявените и съответно ме намират за не достатъчно квалифицирана Rolling Eyes. Същата фирма още си върти обявата и си търси персонал без въобще да й хрумва да си префасонира обявата.    33uu

# 669
Аз пък какво да кажа за строителните и проектантски фирми , които масово търсят " инжИнери" за работа .Та тези хора за толкова време в този бранш дори не знаят как се пише правилно  основната дума , с която боравят в практиката си !!! ThinkingИначе са  хиляди изисквания . Simple Smile

# 670
...да! Наскоро едни търсеха с висше образУвание.....

# 671
  • София
Аз пък какво да кажа за строителните и проектантски фирми , които масово търсят " инжИнери" за работа .Та тези хора за толкова време в този бранш дори не знаят как се пише правилно  основната дума , с която боравят в практиката си !!! ThinkingИначе са  хиляди изисквания . Simple Smile
Това сигурно е от многото вживяване в употребата на английски език, там нали е "engineer".

# 672
Или  в пълната липса на грамотност ,която е много разпространена в нашия бранш! Sad

# 673
  • София
Или  в пълната липса на грамотност ,която е много разпространена в нашия бранш! Sad
Съмнявам се. Едва ли обявите за инженери, ги пускат други инженери. По скоро някакъв ЧР или друг личен състав. Ако не е малка фирма и обявата е дело на Управителя, което разбира се би било показателно.

# 674
 newsm78 Ами неграмотност я - като се подаряват дипломи ... няма кой да пише 2-ки до 8-ми клас ... И за съжаление не само в училище е така ...

Преди време работех в една интернет зала, и една клиентка ме помоли да й отворя *.pas файл, защото не можела сама. Е като го отворих ... видях написана курсова работа по предмет, който се учи в специалност "информатика" в 3-4 курс (вече не си спомням). И така ще си завърши момичето ... и ако стане учителка ми е интересно на какво ще учи децата ...

За съжаление подобни примери има мнооого ... и за учителите по български език и литература важи ...  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт