Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 369
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
catty m сина ми ще го оперира д-р Френгов. Няма да се налага да слагаме макарички, така ни каза проф. Едрев,  тя и самата сливица не е чак толкова голяма, но е необходимо да се махне, заради задържането на течността в ушичките и да не остава там дълго време, за да не се влошат ушите повече.

Happy_mother стискам палци този път да се разминете с операцията, наистина си е доста голям шок след една година пак да минеш през същото. Аз много се опасявам от това, но дано да не се налага повече Praynig. Успех ви желая, може да опитате и с хомеопатия, ако си привърженик.

Успех на всички!

# 466
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Bubba не се притеснявай. Има наистина един период след операцията, в който детето трябва да свикне да диша нормално.
За съжаление ние много малко се насладихме на този ефект  Cry максимум 2-3 месеца и започна пак да диша тежко и да хърка нощем. Даже бих казала, че сега е по-зле отпреди. Преди оперирахме големина 2ра степен, сега е 3та.
С хомеопатия бях пробвала също преди операцията, но може би не оцелих добър лекар.
Иначе това, че не боледува изобщо не е причина да се избегне операцията. Неправилното дишане може да доведе до много неприятни последици, та доктора почти беше категоричен за махането. Затова не съм на себе си. Не съм спала цяла нощ  Tired от мислене.
Стискам Ви палци момичета да са ви здравички бонбоните  Heart Eyes

# 467
Happy_mother, не знам какво да кажа, наистина. Стискам палци Hug

# 468
  • софия
здравейте,аз малко късно виждам ,че има такава тема и се вкючвам.До преди 2год имахме същите проблеми като вашите затова и аз да споделя.Голямата ми дъщеря като малка(сега е на 7)непрекъснато правеше отити,но доктора си изпизва антибиотик или ако мине без и така до момента в който почна да не дочува(увеличава телевизора и така)Почти не ходеше на градина,защото всяка седмица имаше сополи,кашля,хъркаше нощем.И тръгнахме по доктори-в началото в транспортна-там казаха,че има серозен отит-задържа секкрет зад тъпанчето.В началото казаха с противоалерг сироп ако се оправи да не слагат макарички.Но не се оправи.Отидохме и в Исул(но вече след 7-8 мес изчакване)и доктор Маджунов каза че се налага веднага операция(макарички) и вадене на третата сливица.Веднага направихме изследванията и я оперира,защото тъпанчетата вече и били посинели.Смея да кажа,че 2год вече детето не ми боледува ,нито е пило АБ,нито сополи.Бях я отписала от градината,но пак си тръгна и няма проблеми.Пропуснах да кажа ,че и в транс.болница правят темпанотрама,още там и направиха и се оказа,че няма никаква чувствителност.Скоро и правихме и аудиометрия с едното е добре с другото е на 50%слух,но сега чува  не е като преди.

# 469
Предварително се извинявам за глупавия въпрос!
Не разбрах, третата сливица след като се извади след известно време пак ли се възтановява?

# 470
  • софия
в много от случаите да,но не е задължително.

# 471
  • София
Не разбрах, третата сливица след като се извади след известно време пак ли се възтановява?

Случва се. Не знам дали е в много от случаите, по-скоро от прочетенеото съм останала с впечатление, че по-скоро рядко се случва (или поне се надявам да е така  Rolling Eyes ).

# 472

Случва се. Не знам дали е в много от случаите, по-скоро от прочетенеото съм останала с впечатление, че по-скоро рядко се случва (или поне се надявам да е така  Rolling Eyes ).

Случва се, но не викайте дявола!
Няма как да знаем предварително, дали и при нас ще се случи.

# 473
вчера бяхме на педиатър и посл на УНГ, и много се ядосах
Според педиатъра детето е идеално здраво, започва профилактика с лекарства и т.н.
Според УНГ е с много червени сливици, да започва антибиотик (отново изписан ей така, на око, щото при децата нямало смисъл от изследване за секрет) и един куп капки
Върнах се при педиатъра за мнение, пусна му кръв за да види има ли признаци на инфекция, за да не компроментира съвсем колегата си, че ис измисля
Сега се чудя- МВР болница или военна да избера, че те двете ни се покриват от здравната застраховка, и да го мъкна там за ... не знам кое вече мнение
Аман вече, всеки лекар кара децата на конвейр и си пее неговата песен

# 474
Препоръчвам транспротна.
Във Военна сме посещавали само д-р Бановски - не сме доволни. Той е точно от тия, дето карат на конвейр. Обаче с него не се изчерпват специалистите там.

# 475
 Аз се спрях на Транспортна-много доволна останах от Ботева. Въобще не съм доволна от Петров в МВР болница. Не ми се обяснява защо,че съм убедена,че може и да чете тук. Ботева е невероятен човек и специалист и обръща внимание на всеки детайл,както и се държи човешки с детето,не го стресира и го предразполага. И си мисля,че освен Попов от ВМА минах всички "светила"... Mr. Green ДА не казвам какви са "светила"-може да разбират от нещо,но нямат капка човещина да поговорят на детето и да го предразположат,особено такива деца,като дъщеря ми-тя е много емоционална и я е страх от всичко,лекарите я плашат много,въпреки нашите приказки и говори...как не се намери някой,освен Ботева да успее да я прегледа обстойно,без тя да плаче,да се дърпа, да се успокои и да даде сама...Тъкмо се бях отчаяла,че проблема е в моят телевизор и се намери лекар, който да ми докаже,че начин има,стига да можеш...

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 12:53 от огнена стихия

# 476
вчера бяхме на педиатър и посл на УНГ, и много се ядосах
Според педиатъра детето е идеално здраво, започва профилактика с лекарства и т.н.
Според УНГ е с много червени сливици, да започва антибиотик (отново изписан ей така, на око, щото при децата нямало смисъл от изследване за секрет) и един куп капки
newsm78 Това е абсурдно. Децата ми ги лекува д-р Френгов години наред. И двете деца бяха с хронично възпалени сливици  и бактериални инфекции, които доведоха и до артрит и при двамата. Основно нещо е взимането на гърлен и сливичен екрет - които са 2 различни секрета, за да се види вида на инфекцията и да се лекува адекватно според антибиограмата. Ако имате бактериална инфекция, често бактериите са много упорити, резистентни са към ралични групи АБ, и е важнода се лекуват с подходящ АБ.

# 477
Защо Френгов тогава да се включа и аз,до сега не ни е вземал секрет никога? Каза-сливиците ни са увеличени 2-ра към 3-та степен. И никаква микробиология. И точно той,като му обясних,че си имаме бактерии в носа редовно,ми каза,че нямало проблем и няма да го взема предвид?

# 478
Може би зависи от вида на бактерията все пак и от общото състояние на детето.

# 479
Повтарям се, но ще кажа, че подкрепям всяка дума на Огнена стихия относно Ботева.

Общи условия

Активация на акаунт