Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 337
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • софия
Заеков във транспортна също е добър.От ''светилото"Едрев не останах очарована,но пък имаше жени,които го боготворяха.най-важното е да се уцели правилния лекар,но не и по-поликлиниките,там си дъвчат едно и също.

# 481
Ми имали сме два пъти стрептококи, и третия път ей така- инфекция има, дай без антибиограма, и кво- астматичен пристъп, вместо да се излекува, се разболя повече
не знам вече какво да правя, всяко светило като отидеш, особено за пръв път, те прекарва през едни и същи неща, и резултат 0

# 482
Може би зависи от вида на бактерията все пак и от общото състояние на детето.
Моля ти се,говоря точно за стрептокок пневмоние и златист стафилокок-едни от най-гадните бактерии, носех и последните и носни изследвания и ги показах дори на Френгов-той махна с ръка и каза-няма и нищо...А дали пък е така-ами ако някой от тези гадове например се е загнездил из сливиците? А явно,че се повлия от състоянието на детето-то е ясно-дъщеря ми не боледува и е жизнена и весела винаги,има само запушен нос нон стоп и увеличена сливица и по някой заден сопол...Ама не им е работа на УНГ само по общото състояние на детето да се ориентират.

# 483
На мен тая последната ми каза, че  щом гърления секрет е чист, няма значение че в носния има стрептококи

# 484
и да попитам, какво ще кажете за Рангачев от ИСУЛ и как става записването за преглед в ИСУЛ и каква цена е

# 485
и да попитам, какво ще кажете за Рангачев от ИСУЛ и как става записването за преглед в ИСУЛ и каква цена е

Той е изключителен лекар. Но е много ангажиран. Отвсякъде го дърпат пациенти, трудно може да се проведе нормален преглед при него. Телефонът му звъни нон стоп, влизат нахални пациенти...А как търчи между операционните  ooooh! Имам чувството, че той е единственият в ИСУЛ, който работи.

# 486
Ми на телефона в кабинета не се свързвам, някой да подшушне как да се уредя с час или да отида на преглед?

# 487
Ми на телефона в кабинета не се свързвам, някой да подшушне как да се уредя с час или да отида на преглед?

Ще ти пратя на ЛС номера на личният му телефон.

# 488
Защо Френгов тогава да се включа и аз,до сега не ни е вземал секрет никога? Каза-сливиците ни са увеличени 2-ра към 3-та степен. И никаква микробиология. И точно той,като му обясних,че си имаме бактерии в носа редовно,ми каза,че нямало проблем и няма да го взема предвид?
Защо аз не мога да ти отговоря. Аз не съм лекар, казвам как е лекувал моите деца. Принципно зависи от общото състояние на детето, от тежеста на боледуването, и това че има бактериална инфекция в носа, не винаги е показател за проблем със сливиците., И на нас е казвал, че това какво им вирее в носа не го тревожи, тревожи го гърленият секрет, и по  - конкретно сливиничт. А на въпроса защо - попитай лично него.И в допълнение опасни бактерии са - Бета химолитичен стрептокок от гр А, води до тежки последстия ако не се лекува адекватно.

# 489
Добре, значи е вярно това, че бактерия в носа не е притеснителна, притеснителна е в гърлото?
Но тогава кой секрет е от третата сливица, защот на мен ми се струва носния? Или бъркам  Embarassed

# 490
Аз незнам как се взима секрет от трета сливица. От самите сливици се взима със тампон - доктора бърка в самата сливица, има ли в двете има и в третата те са бизко разположени една до друга и бактериите преминават лесно. Питала съм няколко пъти при чист гърлн секрет има ли проблем с носният който е положителен - и все са ми казвали че не е необходимо да се лекува с АБ, обикновено изписват локални препарати за мазане. За съжалние при нас, не се ичистиха сливиците въпреки антибиотичното лечение и се наложи да се махнат всички сливици. Това доведе до значително подобрение на здравословното състояние на децата. Но всяко дете е индивидуално.

# 491
Ми гърления ни винаги е бил чист, а носния порменливо, но обикновено със стрептококи
В същото време третата сливица винаги е увеличена, независимо от секрета и независимо от наличието на оплаквания, все е увеличена

# 492
  • София
Така, мина операцията, вече сме си вкъщи. Махнахме я тази пуста гадна трета сливица. И се сдобихме с макарички в ушите. Които пък се оказаха абсолютно наложително, както обесни Ботева секрета бил гъст като туткал и едва ли е можел да бъде абсорбиран от организма. Третата пък била не толкова надута, колкото хронично възпалена. Синът ми е добре, според мен не е хич травмиран, дори и от абоката, от който рева най-много при махането му. Даже не искаше да си тръгва от болницата  Rolling Eyes

Впечатленията ми от Ботева - страхотна, много внимателна, обеснява, отговаря на всички въпроси. Идва преди операцията да си говорим и да го види, веднага след операцията дойде д ани каже как е минала (той още не беше при нас), сле дтова идва постоянно да ни проверява. Сестрата и тя постоянно идва да ни проверява, всички сестри и санитарки се държаха много внимателно и мило. Вчерашния преглед при педиатъра на Транспортна пък беше толкво аподробен и внимателен, страшна е докторката. Единственото ми лошо впечатление беше от анастезиолога вчера, който ни "консултира", който чакахме 1 час прави на стълбището и след това само си драска на едни документи, накрая каза "Подпишете тук", при което аз го попитах на какво аджеба се подписвам и той ми казва "Е, сега какво да ви обеснявам"! Зададох му 2 въпроса, на които отговори все в този дух, добре, че преди това Ботева ми беше казала долу горе нещата. Днес обаче беше една жена анастезиолог, слава богу, защото този вчера ме беше стресирал доста.

Та, така при нас. Сега се мъчим да пием течности, но не иска да яде, което не ме плаши обаче (свикнала съм, тъй да се каже). След месец контролен преглед и така поне 6-7 месеца. Дано сагата ни на болести да отшуми и ушите да се оправят.

Искам да благодаря на Bubba за отговорите на всичките ми въпроси и за цената информация, която ми даде, благодарение на нея бях подготвена днес.  Hug Hug Hug

Виждам, че коментирате секретите - Петров от МВР ни взе секрет за изледване от третата сливица, нарича се назофарингиален секрет, тогава се изолира златист стафилокок. Той бе единствения, който взе такова нещо, бръкна с тампон на клечка доста навътре в гърлото. Чак след това изписа АБ.

Ох, отдъхвам си.

# 493
Ей за това говоря-само Петров ни взе секрет от сливиците-нито Френгов,нито другите го направиха.
И marychery ,да,много работи не знаеш-за това не ми защитавай Френгов-той може да ви лекува и да го харесваш,но на мен не ми дреме, защото и при него детето ми се разрева и не му даде да я прегледа. Бихме направили операцията само при Ботева и най-вероятно това ще се случи по-другият месец.
Колкото за бактериите-не ми говори глупости,щото и аз много неща изчетох и се образовах покрай тези сливици-бета хемолитичният стрептокок може да е най-опасен,но пневмонието и златистият стафилокок не са по-малко опасни, това и лекари са ми го казвали. Пневмоние също може да предизвика менингит-това да не би да е за смях бактерийка? И третата сливица е точно зад носа, носният секрет е много по-важен за нея от гърленият-гърленият е важен за другите две. То за това,защото не е важен носният,ние имаме само в носа бактерии,никога не сме имали в гърлото и сме на този хал в момента.
Отново казвам- ти си в правото си да харесваш Френгов,защото при вас е направил тези неща-но при нас и при много други не ги е направил-това трябва ли да ни говори хубаво за него,или да си мисля,че действа някак избирателно? А него лично няма да попитам повече-избрах вече при кого да съм. Laughing И то на база на посещението при него,защото бях твърдо За него първо.

# 494
Ох, ами сега ще ходим при Рангачев в ИСУЛ, да му се не види, ако трябва и при Петров след това, ако не ми хареса и този
Добре, кажете как аз сама да бръкна и да взема секрет?! че и да си назнача лечение, не става, какво им пречи един секрет да пуснат, в крайна сметка в повечето случаи и без това го плащам

Общи условия

Активация на акаунт