Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 334
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
catty m радвам  се, че всичко е минало добре при вас Hug Бързо възстановяване на момчето, скоро ще започне и да хапва! 
Искам само да те попитам - операцията по Здравна каса ли беше при вас, платихте ли си нещо?

Ние днес ще ходим на преглед при педиатърката и в понеделник, живот и здраве сутринта ще сме там за операцията, ако всичко е наред! Колкото повече наближава, все повече изтръпвам, но Дай Боже всичко да мине добре Praynig

Успех на всички!

# 496
catty m, честито избавление!
От тук нататък - здраво дете!
Моето гевезенце и то трудно прояде след операцията, като че ли повече от уплаха, отколкото от болка.
Попарки, супички, картофено пюре, кисело млекце, кремчета...това яде 1 седмица  Simple Smile

# 497
  • София
didka25 , операцията мина по Здравна каса, но си платихме макаричките (по 50 лв. едната, общо 100 лв.). Нищо повече не плащах. Честно казано, като давах парите за макаричките, питах Ботева дали трябва да се плати и за нея, защото аз изрично й казах като насрочвахме операцията, че искам тя да оперира. Тя каза, че операцията минава по ЗК и няма право да иска нищо. Честно казано, ми е много трудно в такива моменти с тези парични въпроси, предпочитам ясно обявени цени, за да си знам кое колко на кой, но според мен постъпи много коректно тя. Не знам...

Вчера Бобо хапна, мляко с грис му направих, половин банан, вода и прясно мялко пийна. Доволна съм. Кофтито е,ч е през ноща хърка безобразно силно, все още има доста секрети, от които кашля. Дано намалеят, че ужасно се притеснявам.

Да сподела странични впечатления от Френгов (всъщност вчера разбрах, кой е точно, въпреки че всеки път съм го виждала в кабинета). Внимателен, обеснителен. Това ми беше направило впечатление един път, преглеждаше едно по-малко от моя син дете. Всъщност не знам защо си мислех, че Френгов е възрастен господин. Като цяло впечатленията ми от УНГ лекарите, които приемт в 2 кабинет, са внимателни и обеснителни. Но в крайна сметка няма перфектни лекари, медицината не е точна наука и ако за един човек едно е добро, за друг не е. За това не мога да отричам кои колко е способен. А и стдейки от опита ни вече, забелязвам,ч е всеки лекар си има свой си стил на лекуване. Ние много се лутахме, но дано това да е било правилното решение накрая.

# 498
catty m, много се радвам, да знаеш. Вчера ви бях умислила. Оттук наттатък пожелавам здраве, здраве и пак здраве. Привсички положения е било правилното решение, сама видя, че не е нещо особено като процедура.
А за хъркането - при нас беше същото, особено първата нощ. Не минава много бързо, трябва поне около месец и много физ разтвор в носа. След това се подобрява положението. Аз вече писах, че моето още хърка, не като преди, но все пак похърква. Още се моткам и не съм звъннала на Ботева.

# 499
Лекари-един каже едно, друг-друго-не знаеш на кого да вярваш и кого да слушаш. Добре де,тъй като и ние сме тръгнали по този път-някой ще ми каже ли това хъркане, за което говорите махнало ли се е напълно при някой? Така,както разправяте, как да повярвам,че всичко ще има смисъл... Rolling Eyes Освен това как може да се каже-това е било правилното решение,като всички разправяте-ами още хъркат? При нас е само и единствено този проблем-хъркане страшно нощем и не можене да диша през носа. Ако не мине и после за какво съм я подложила на тези неща-тя е плашлива и много емоционална, не помагат често нито обяснения,нито говор. Няма да мога да си го простя дълго време след това.  Tired
Колко време стоят тези макарички в ушите? Ние не сме говорили още за такива макарички, Ботева не можа да види добре ушите,другият път ще е така.

# 500
Огнена стихия, мен също много ме тормози хъркането, но то не е както преди. Откакто я оперирахме, спи като пън, спокойно, но похърква леко и не може още да затвори устата. Дали е нормално три месеца след операцията, не знам.
Отделно както писах, два месеца не боледува, изкара само лека хрема на крак, без въобще гърлото да е засегнато. Като изключим похъркването, е много по-добре от преди в здравословно отношение, защото при нас всяка хрема преминаваше в задна и ужасно кашляне, което траеше с месеци, да не говорим за потенето и неспокойния сън, както и за отитите, които беше почнала да прави.
Иначе, съгласна съм - може да луднеш с тези доктори и повечето са небрежни, уж едно е на първо време, а накрая се оказва нещо друго.

# 501
  • София
Нашето положение беше точно както го описва и Bubba - хъркане, отитти, задни хреми, ужасно потене нощем. Като сложа и количеството АБ и капки, които сме изпили, двете парацентези SadSadSad Ужас. Искрено вярвам,ч е вчерашната операция е имала смисъл. Но след 6-7 месеца ще мога да кажа с още по-голяма сигурност. Но определено ужасяващото хъркане за мен си е сериозен признак за проблем с третата сливица.

Макаричките - стоят между 6 и 12 месеца. сложното е,ч е трябва да се варди да не му влезе вода в ушите, защото все пак с макаричките външната среда има диркетен достъп до средното ухо, т.е. достъпа за бактериите е по-лесен. За това много вардене. Да не ви казвам,ч е след парацентезите от миналия февруари, не смея даже ушите му да изчистя с клечка, всички УНГ казаха никакво пипане.

И на нас Ботева не можеше да каже преди месец дали препоръчва макарички. Трябваше да си изпие АБ и д амине време, за д апогледне хубаво. Тогава и тимпанометрия му направи и чак тогава препоръча макарички.

Момичета, искам да ви кажа, че тази тема ми е изключително полезна. За това и пиша толкова подробно за нещата, през които минаваме, защото малко или много всички вървим по този път, изпитваме едни и същи тревоги и опасения, ходим при едни и същи лекари.

# 502
catty m много ти благодаря за полезната информация! Hug Радвам се, че детенцето е добре и се възстановява бързо!

Дано в понеделник и при нас всичко да мине добре. Сега се връщам от прегледите при педиатъра и анестезиолога. Френгов ни каза в неделя вечерта какво да яде, до колко часа и сутринта в понеделник ще ни чака. На нас също ни каза д-р Френгов, че операцията минава по Здравна каса, явно е така както казват.
Всичко мина добре при педиатъра - прегледа беше доста обстоен както и catty m е описала. После бяхме при една анестезиоложка - тя ми обясни подробно какво им дават и как им слагат упокойката на децата. Доволна съм и от нея и най-вероятно ще бъде тя в понеделник на операцията.
За сега съм доволна от д-р Френгов - обяснява всичко, внимателен е,  както и от останалите доктори в Транспортна, при които бяхме. Но повече ще пиша след като мине операцията в понеделник. Дай Боже всичко да е наред! Praynig

Мога да споделя и моя опит с д-р Рангачев, че видях, че сте писали за него. Ние ходихме първо в ИСУЛ при него, преди да отидем в Транспортна при проф. Едрев.  Той наистина е много зает и непрекъснато звънеше телефона му, но все пак успя да прегледа малкия. Прегледа беше съвсем кратък, без много обяснения каза, че третата сливица трябва да се махне, че има сериозен отит и направо ми даде бележка какви изследвания трябва да се направят за операцията.
Така или иначе ние имахме час и за проф. Едрев и бях решила, че искам няколко мнения и така отидохме и при него. Прегледа беше доста по-обстоен, направихме измерванията на сливицата и на ушите, обясни ми човека всичко - макар че не е много голяма сливицата, че трябва да се махне, заради влиянието й върху ушите и течността, което се задържа в тях. И така решението ми за транспортна беше ясно, а после на д-р Френгов попаднах случайно като записвах датата за операцията, но той каза, че поема ангажимента за операцията.
Дано решението ни е било правилно!  Praynig

# 503
Благодаря ти за информацията и успех на операцията

# 504
  • София
didka25, успех и на вас в понеделник, ще чакаме да пишеш. анастезиоложката днес едн амладичка, дребна и слабичка ли беше? Ако да, тя ни беше на операцията, не съм разговаряла с нея, но Ботева каза,ч е предпочитала да работи с нея. Иначе тя е сложила Урбазон на Боби, много не разбрах защо точно, но както и да е. Жалко,ч е не беше тя на консултацията на 24.02. Вие макарички ще слагате ли?

# 505
Благодаря момичета! Ще пиша като се приберем, живот и здраве!

Анастезиоложката мисля, че се казва д-р Милева, то това, което ми даде и си е написала името - сравнително млада е, внимателна и усмихната, слаба беше, но не много дребна, не знам дали е същата.

Макарички няма да слагаме, проф. Едрев каза, че течността в ушичките ще си изтече сама като се махне сливицата. Дано да е така и да се подобри бързо детето!

# 506
Лекари-един каже едно, друг-друго-не знаеш на кого да вярваш и кого да слушаш. Добре де,тъй като и ние сме тръгнали по този път-някой ще ми каже ли това хъркане, за което говорите махнало ли се е напълно при някой?
Огнена стихия, на сина ми операцията беше на 7 декември и хъркането му спря почти веднага, а той хъркаше много от бебе. Даже при последното му боледуване преде операцията хъркането си беше направо страшно.
Но друго исках да ти кажа - при него се установи леко атрофирал и изкривен пръстен на Пасаван, който представлявал някаква преграда между трахеята и хранопровода или там някъде и докторът каза че заради него хъркането може да остане. Слава богу вече го нямаме този проблем. Но то всички си е относително. Хъркане май можеше да има и заради изкривена носна преграда, така че?

# 507
огнена стихия първо аз никъде в поста си не защитих Френгов. Казах че той е взимал секрет на децата и гърлен и сливичен, и че секрета е важен. И това не беше по повод твой пост, а на друга майка, че не са и взели на детето секрет. А дали Фрнгов е взимал на твойто дете секрет - това си е твоя договорка с него. Никъде не съм писала колко добър лекар е, и дали съм за или против него. Второ, децата ми също са били дълго време освен със стрептокок и със стафилокок, и са с ревматоиден артрит. Според ревматолога и други УНГ лекари, не Френгов, бактериалната инфекция в носа не е толкова опасна колкото тази в гърлото или в сливиците, които могат да доведат до сериозни увреждания на сърце, стави и т.н. И не съм се държала грубо, за да се държиш и ти. Избор всеки има, къде да ходи и кой му харесва. Не защитавам никой лекар, и не изказвам пристрастия отдавна - винаги има за и против. Относно д-р Ботева - и аз я харесвам, много мила и симпатична жена е. А за сведение, на този етап водя децата си в Токуда, при д-р Добринова.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 09:17 от marychery

# 508
Хмм, ами и ние сме се лекували при Добринова и бях доволна от нея, ама просто тя май не може да го оперира и спрях да ходя при нея
Тя му лекува стрептококите един път, ама после я нямаше около месец и т.н. и се насочихме към друг лекар в ТОКУДА, закоято писах че не съм доволна вече

# 509
Здравейте, мами! Присъединяваме се към вас тъй като и моята мишка се оказа с трета сливица Sad От близо два месеца е със заден ринит, който вече не се повлиява и от капки, направи гнойна ангина, на която вече приключваме лечението и понеже не се отпуши нослето се оказа, че е от трета сливица, която се е уголемила заради алергия към нещо. Изписаха ми Xyzal и много се надявам да помогне, защото момиченцето ми нито може да се нахрани като хората, нито да се наспи. Ще ви следя и много ще се радвам на съвети.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт