Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 314
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
След днешният преглед може и да се разминем с операцията  Simple Smile Сливицата е намаляла,изписаха ни Ксизал и Цилоксан и след три седмици сме на снимка,за да се установи окончателно ще, или не ще..... Лично аз много се надявам да не я вадим  Praynig

# 511
  • софия
Аз пък съм мн.доволна след тия две интрервенции(макарички и махане на трета сливица)спря да боледува,евентуално някоя лека хрема,от 2год вече не е пила АБ,не хърка.ДА в други теми за ушите съм срешала и негативни мнения ,но при нас даде ефект.

# 512
Здравейте,скоро май и на моя син ще се наложи операция на трета сливици,и някои ми казаха,че струвало около 200лв,та въпроса ми е към мамите в София-плащалили са за вадене на трета сливица ,ако да то колко и в коя болница Peace.
Много ви благодаря предварително за отговорите Hug

# 513
Здравейте,скоро май и на моя син ще се наложи операция на трета сливици,и някои ми казаха,че струвало около 200лв,та въпроса ми е към мамите в София-плащалили са за вадене на трета сливица ,ако да то колко и в коя болница Peace.

В ИСУЛ е 75лв. за избор на лекар.

# 514
  • София

Махането на третата сливица се покрива от здравмата каса, има клинична пътека за това. Платихме 100 лв. за двете макарички.

Аз пък съм мн.доволна след тия две интрервенции(макарички и махане на трета сливица)спря да боледува,евентуално някоя лека хрема,от 2год вече не е пила АБ,не хърка.ДА в други теми за ушите съм срешала и негативни мнения ,но при нас даде ефект.

Вие колко време стояхте с макаричките? Мен леко ме притесняват, от операцията имаше засъхнала кръв, която лекичко почистих, но не знам дали не е влязла навътре,ч е той постоянно човъркаше там, дали не е опасно Sad , не знам изобщо дали да ходим на море. Все още хърка, 2 дена след операцията. Мисля да изчакам една седмица и да звънна евентуално на Ботева да я питам нормално ли е. Секретите, от които кашля, сякаш са намалели, защото кашля по-рядко.

# 515
  • софия
ние платихме 150 за избор на лекар за всичко(макари и трета сливица),дават и касова бележка,че е платено

# 516
  • софия
при нас беше малко по-особенно-мина се год и половина,всеки месец си ходихме на преглед при доктора той да и почиства ушите и все казваше,че още не са паднали.И  по друг повод отидох при друг специалист УНГ и като му казах,че имаме макари,той каза,че може да сме имали ,но вече нямаме.Просто на първия си му плашах всеки месец прегледа и той си ни лъжеше Twisted EvilНяма проблем и повече време да стоят,ние поне не сме имали проблеми,но ч пазех от водата,ходили сме на море,но задължително с плувна шапка,не трябва да се мокрят ушите,че могат да се възпалят

# 517
  • София
Добре де, аз нещо не разбирам с тези макари - докторката каза, че минимум седят 6 м. след това преценяваме кога да се махнат и тя ги маха с обща упойка, даже ми обесни как се разранявала малко мембраната, за да зарастне по-добре. Каза,ч е имало вероятност и сами д ападнат, сле дкато си свършели работата, но останах с впечатление, че това е по-скоро изключение. Уф, пак ще я питам като отидем на контролен преглед. А с плувната шапка не с ели мокрят пак ушите? То нали влиза вода под нея?

# 518
  • софия
и памук слагахме в ушите при къпане в банята и с шапката.На нас ни казаха,че сами си падат(то така и стана)те се абсорбират от организма,но може6-8мес,че и повече.Като се мина вече година аз все питах доктора и той казва,че ще си паднат,в много редки случаи се налага да ги отсранят те(не било мн.приятно)но това май са изключения.
Добре де, аз нещо не разбирам с тези макари - докторката каза, че минимум седят 6 м. след това преценяваме кога да се махнат и тя ги маха с обща упойка, даже ми обесни как се разранявала малко мембраната, за да зарастне по-добре. Каза,ч е имало вероятност и сами д ападнат, сле дкато си свършели работата, но останах с впечатление, че това е по-скоро изключение. Уф, пак ще я питам като отидем на контролен преглед. А с плувната шапка не с ели мокрят пак ушите? То нали влиза вода под нея?

# 519
  • софия
и с шапка пак влиза вода,ние все я оправяхме,да притеснено ми беше,но аз не я оставях да се топи под водя и т.н,пък и  с водата се напоява памука,не отива навътре

# 520
Здравейте, моето момченце е на 3,6г. и на 15.03 ни предстои операция на третата сливица, четох почти цялата тема, но не ми стана ясно при кои случаи се поставят тези макарички, на нас не са ни казвали нищо за тях?
А упойката как се подава с маска ли?
И ние като всички описани тук имаме задна хрема, похъркваме и се потим нощем, не спим спокойно.И колко дена стояхте в болницата след операцията.На нас ни искат още 150 лева и по 20 лева на ден за мен, като придружител, понеже клиниката е частна в ПЛЕВЕН.

# 521
Ми той май не се седи в болница, оперират ви сутринта и вечерта сте вкъщи  newsm78

# 522
за лекар унг в пловдив мога да ви препорьчам  бойко димов работи в каспела има и кабинет на ул"васил априлов '9 работи и сьс здравна каса

# 523
  • софия
Здравейте, моето момченце е на 3,6г. и на 15.03 ни предстои операция на третата сливица, четох почти цялата тема, но не ми стана ясно при кои случаи се поставят тези макарички, на нас не са ни казвали нищо за тях?
И ние като всички описани тук имаме задна хрема, похъркваме и се потим нощем, не спим спокойно.И колко дена стояхте в болницата след операцията.На нас ни искат още 150 лева и по 20 лева на ден за мен, като придружител, понеже клиниката е частна в ПЛЕВЕН.

слагат се макари,когато се задържа секрет зад тъпанчето,и чрез тези макарички той изтича навън.При намален слух,когато секрета се задържа,се уврежда и слуха.Поне при нас беше така.Да с  маска е упойката.То не се стои в болницата,изписват ви до няколко часа,така че не би трябвало да ви искат за престой.Успех.

# 524
  • София

По клинична пътека са 2 дни престой в болница, но реално влязохме сутритна и следобяд си тръгнахме. Колкото за упойката... не знам, консултацията ни с анестезиолога беше ужасна, нищо не пожела да ми обесни. Знам, че са го интубирали, не знам дали така се вкарва упойка. Ботева ни каза, че за махането на макаричките се ползвала само маска за упойката. т.е. била по-лека.

Общи условия

Активация на акаунт