Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 290
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Упойката е венозна.

# 526
Здравейте мами,
Направо не зная откъде да започна. Става въпрос за племенницата ми, на 1,8 година е. Има съмнения за трета сливица, от първи януари досега лежа два пъти в болница, единия път болна от морбили, оня ден прясно изписана, заради постоянна температура от 39,2-39,5 градуса, в следстие на възспаления на ушите. В събота я изписаха, днес пак е с 39,6 и ужасно разстройство. Непрекъснато е болна, дефакто вече два месеца е непрекъснато болна, морбили, уши, сега температура, разстройство, ужасно е.За месец февруари пи четири вида АБ. Много сме притеснени, педката на сестра ми е казала, че ще търси консултация с някаква доцентка, видяла се в е чудо вече.
Исках да ви питам възможно ли е да боледува така от тази трета сливица, казали са и, че е много малка за да я вадят, но реално досега не са диагностицирали проблема категорично.
Съжалявам, обаче не успях да прочета обстойно всички теми за третата сливица, видях, че тези дечица страдат често от кашлици и гърло, при племенницата ми е по - скоро гърло, възможно ли е да боледува така от трета сливица само?
Направо не зная вече, много сме притеснени, реве ми се, то това дете от два месеца е постоянно тъпкано с лекараства и ефекта е нулев  Tired Съжалявам за объркания ми пост.

# 527
Мда, ами ще я вадим и ние, тази седмица ако направя изследванията, сигурно другата Sad
На алерголога освен тест за упойките, друго какво да обърна внимание?

# 528
напьлно вьзможное да е от третата сливица затова ако можете вземете направление за унг за да сте сигурни тои наи добре ще ви каже дали е така моя син мина по сьщия пьт макар до две години да беше много здраво дете след това се почна с ангините и ларингитите и така на татаки при него се вьпаляваха ушите

# 529
Оф и ние в отбора за вадене на сливицата,много ме е страх,не ми се дава,питах ако я спра от ДГ и си я гледам -казаха че няма да боледува-съответно няма да я вадим,и сега избираме между детска градина и сливица, кое да махнем Rolling Eyes Cry
  Тя не ме слуша ,ще се побърка сама всички деца са на Дг ,а пък там само боледуваме,от 6 месеца не е спряла да кашля, нищо не излекува тази кашлица  ooooh! ooooh!Rolling Eyes,отит,пневмонии,бронхит,кашлици,сополи аман вече,а и ако я извадим  пак се образували понякога, вече незнам как да се навия ,само татито малко се навива, че няма да се мъчи детето,то се измъчи да боледува Confused

# 530
  • София
Здравейте мами,
Направо не зная откъде да започна. Става въпрос за племенницата ми, на 1,8 година е. Има съмнения за трета сливица, от първи януари досега лежа два пъти в болница, единия път болна от морбили, оня ден прясно изписана, заради постоянна температура от 39,2-39,5 градуса, в следстие на възспаления на ушите. В събота я изписаха, днес пак е с 39,6 и ужасно разстройство. Непрекъснато е болна, дефакто вече два месеца е непрекъснато болна, морбили, уши, сега температура, разстройство, ужасно е.За месец февруари пи четири вида АБ. Много сме притеснени, педката на сестра ми е казала, че ще търси консултация с някаква доцентка, видяла се в е чудо вече.
Исках да ви питам възможно ли е да боледува така от тази трета сливица, казали са и, че е много малка за да я вадят, но реално досега не са диагностицирали проблема категорично.
Съжалявам, обаче не успях да прочета обстойно всички теми за третата сливица, видях, че тези дечица страдат често от кашлици и гърло, при племенницата ми е по - скоро гърло, възможно ли е да боледува така от трета сливица само?
Направо не зная вече, много сме притеснени, реве ми се, то това дете от два месеца е постоянно тъпкано с лекараства и ефекта е нулев  Tired Съжалявам за объркания ми пост.

Според мен има лошо стечение на обстоятелствата - морбили едва ли е от третата сливица, а разстройството най-вероятно в съчетание с температурата да е вирус някакъв, май нещо такова бушува сега. След 4 АБ със сигурност детето едва ли има съпротивителни сили Sad Също съм на мнение да потърсите читав УНГ за мнение. Стискам палци да намерите вярното решение скоро, че с тези АБ и боледувания е ужас.

Мда, ами ще я вадим и ние, тази седмица ако направя изследванията, сигурно другата Sad
На алерголога освен тест за упойките, друго какво да обърна внимание?

Сподели за всякакви реакции от храни, лекарства (аз казах например за реакции от Аугментин), дерматити... Не знам дали споделих, но по време на операцията или след това, не знам точно, но са му сложили Урбазон. Превантивно май.

Eli83 , на колко годинки е детето ти? За мен опцията да се държи вкъщи детето е много гадна. Вече 2 месеца го гледаме в нас и мога да ти кажа, че това детето откача - вчера беше като бесен направо. Предполагам сте взели поне 2 мнения за махането и за това се чудите.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 16:29 от catty m

# 531

Eli83 , на колко годинки е детето ти? За мен опцията да се държи вкъщи детето е много гадна. Вече 2 месеца го гледаме в нас и мога да ти кажа, че това детето откача - вчера беше като бесен направо. Предполагам сте вселипо не 2 мнения за махането и за това се чудите.
  На три и половина е Peace ooooh!

# 532
Здравейте, момичета!
При нас операцията на третата сливица мина успешно на 1.03, за което съм много благодарна на д-р Френгов. Много съм доволна както от него, така и от всички сестри, които бяха в отделението.
Самата операция мина за 30 минути, но как бях притеснена само докато не ни го върнат. Знаете как е, които сте минали по този път.

Сутринта отидохме рано, попълвахме един куп документи с една сестра, за да ни приемат. Към 9ч дадоха на Ники едно сиропче, което го зашемети и към 9.20 го взеха. Той си беше весел и ни каза "Чао" под влияние на сиропа. В 9.50 го докараха при нас, като преди това доктора дойде да ни каже, че всичко е минало добре, сливицата си е била за вадене, обясни ни всичко. После като го докараха миличкото ми плачеше и не знаеше къде е под влияние на упойката, което е нормално. Докато излезе напълно от нея спа през цялото време - от 10 до 13ч, беше подпухнал в лицето явно от самата упойка. После като се наспа, пи и водичка и малко сокче. Доктора дойде да го прегледа към 13,30, видя че всичко е наред, даде ни епикризата. Към 14.30 махнаха абоката на Ники, мериха му температурата и след това си тръгнахме.
След обед яде сладолед, хапна и попарка вечерта и на другия ден вече беше значително по-добре, хапваше и по-твърди неща.
Още от първата вечер няма и помен от хъркането, малко покашля сутрин все още и има леко кървава секрети от нослето, което доктора каза, че е нормално докато раната зарастне.

Доктора каза, че са го интубирали, явно на всички го правят, за да са сигурни. Анастезиоложката ми каза, че преди да им сложат венозно упойката им слагат маска с газ, който ги успива и после вече си слагат самата упойка. Не сме плащали нищо, операцията се поема от Здравната каса.
Дано е все по-добре занапред! Praynig Ще следим ушичките как са, дано се подобряват!

Успех на всички, които им предстои!!! Стискам палци да се подобряват всички дечица!!!

# 533
  • София
didka25 , радвам се, че при вас минаха нещата. Само здраве от тук нататък. Кога сте на контролен преглед?

Ние изобщо не сме изкарвали секрети през носа, но кашлянето продължава, макар и в много по-малка степен. Постепенно  намалява и хъркането.

Eli83 , на колко годинки е детето ти? За мен опцията да се държи вкъщи детето е много гадна. Вече 2 месеца го гледаме в нас и мога да ти кажа, че това детето откача - вчера беше като бесен направо. Предполагам сте вселипо не 2 мнения за махането и за това се чудите.
 На три и половина е Peace ooooh!

Ходихте ли на 2 мнение някъде?

# 534
Eli83 и ние сме на 3,6г и на 15.03 ни предстои махане на третатат сливица, по-добре да са на детска дечицата се чустват по-добре там.Ние сега се гледаме в къщи, уж да го опазя здрав за операцията, но ни налегна вирус, започна да кашля и пак сме на АБ.Дано до 15 март се оправи за операцията.
didka25, браво че всичко е минало добре.Сега само здраве.
Сега говорих с доцента, който ще ни оперира, ще ни държат 2 дена там и това сие.Застраховат се хората, дано всичко е наред.

# 535
Благодаря, дано да са здрави всички дечица и да нямат повече проблеми с нослето и ушите! Praynig

catty m на 16.03 сме на контролен преглед  и ще направим и тимпанограма да види ушичките как са. После каза на 3тия месец, на 6тия и на 1 година контролни прегледи, ако всичко се развива добре, иначе и по-често. Но дано се подобрява, силно се надявам! Praynig

Eli83 потърсете второ и ако трябва трето мнение, за да си сигурна, че ще вземете правилното решение. Аз моя син го водих при трима специалисти и мнението им беше единодушно - трябва да се махне и силно вярвам, че постъпихме правилно, времето ще покаже! Най-важното е да са здрави - при нас третата сливица оказваше силно влияние на ушите и на слуха, което много ме притесни и не съм се колебала много, особено след като трима доктори потвърдиха!
Най-добре да я махнете, ако се налага и после детето пак да си ходи на ДГ. Успех!

# 536
Ами трима лекаря са ни казвали да я махнем,последния без да я прегледа само каза- ама това дете що не му махнете третата сливица Shocked вижте го какво е в лицето подпухнало,под очите сини кръгове,познават си хората,пък и тя се побърка от 6 месеца кашля Confused
jenila къде ще я махате?Вчера бяхме в Каспела (ние засега натам сме ориентирани) та,навсякъде я махат и те пускат наобяд,а там един баща вчера се молеше да пуснат детето, искаха да го задържат 2 дни, щели да имат проверка,тя пътеката по ЗК е за 2 дни,иначе ги пускали и там на същия ден.Аз не искам да седя никъде 2 дни дори и в лукс като в каспела,на детето най- ще му е добре в къщи newsm78 ако въобще се навия да я махаме ooooh! ама много кашля Confused
 Какви изследвания се правят преди операцията,и вярно ли е че през носа се вадела? Shocked

# 537
На нас ни искат кръв и преглед при алерголог, както и бележки от педиатъра ни- за имунизации и за контакт  Rolling Eyes
На мен са ми я вадили през гърлото с местна упойка като дете, не вярвам да може през носа, не виждам смисъл

# 538
  • София
Изследваниятя, които пускахме бяха много - пълна кръвна картина, диференциално броене, някакви показатели за съсирване, урина. Плюс бележка от личниа лекар, че е здрав за операция, плюс обстоен преглед при педиатъра на Транспортна болница, който пък ни изпрати и на алерголог за всеки случай (в нашия случай не трябваше, защото 2 месеца бяхме на противоалергични), консултация с анестезиолог плюс преглед при детски нефролог за нас.

Сливицата се вади през устата с пълна упойка.

Колкото до познаването от пръв поглед - като бяхме на прегледа при нефролога, тя изкоментира как диша през устата. Явно има признация, по които с епознава. А синът ми е и с леки торбички и сининки под очите, дали е било от нея?  newsm78

Колкото до престоя в болница - тези заведения са ми толкова омразни, миналата седмица осъзнах отново колко мразя да съм вътре, изнервям се, ужас. Но за детето съм склонна да остана, както казва една приятелка, ако нещо ще се случва, да сме там поне.

# 539
извинявай, но нефролог с каква цел?

Общи условия

Активация на акаунт