Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 115 421
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А все пак някой има ли впечатления от д-р Кънчева от ИСУЛ. На моменти ми вдъхва доверие, на моменти ми изглежда толкова отнесена. Или просто аз много се притеснявам.

Чула съм отзиви, че е много добър специалист и лично ни я препоръча близък на семейството лекар(работил доста години с нея в Либия).
Личните ми впечатления за нея са,че е много груб човек и при всеки преглед не пропуска да ми намекне с нещо,че не съм добра майка  Sad Единствено на последният преглед се държа по-мило,сигурно за това че се скарах с една бабка точно на вратата,понеже се опитваше да ни предреди.
Лично мнение за нея като специалист на този етап не мога да дам - от два месеца лекува дъщеря ми и се надявам да спасим третата сливица.В началото беше категорична че ще я вадим.
jmoto аз също съм чувала, че е добър специалист, но е груба. При последните два прегледа при нея се държа мило. При нас беше обратно - миналата година каза, че не е за вадене, а сега беше категорична. Това, че е груба понякога ще го преглътна, още повече че синът ми се държи безобразно с всякакви лекари и ако е малко по-твърдо отношението се поддава по-лесно на манипулации. Най-вече ме интересуват качествата и като специалист и правилната и преценка. Понякога ми се струва разсеяна и това ме притеснява. Например при предпоследния преглед (тогава синът ми беше болен) в кабинета каза да пие няколко дни нурофен, дори и да няма температура, тъй като действал противовъзпалително. След час и се обадих да я питам нещо за друго лекарство и каза да не пие нурофен щом няма температура  Shocked. Та се чудя дали не е била просто в настроение за махане на сливици.

# 646
Та се чудя дали не е била просто в настроение за махане на сливици.

Доколкото знам тя е от противниците за махане на каквото и да било,та не вярвам да изпада в подобни настроения,но знам ли newsm78
А нурофен и на нас ни изписа при първият преглед,когато дъщеря ми беше болна,макар и да нямаше Т.Но тогава ми направи добро впечатление понеже излекува малката без АБ от симптоми за които и личната,и педиатърката,и алерголожката биха изписали.
Надявам се наистина да е добър професионалист,понеже ми писна да си ни подметат от лекар на лекар,всеки с различна диагноза и детето все да си е болно.

# 647
имам пирятелка, чиито деца са алергични. На голямата й правиха кръвен тест на 5-6 години и струваше 80лв. Малката няма две години и не се препоръчва още тест. Не са точни доколкото знам. Но в София може и по-напреднали технологии да използват.
При всички случаи облекчаването на астматични и алергични пристъпи се третират с инхалатори.

# 648
момичета  имали някаде вьв форума тема за алергиите предварително благодаря за отговора

# 649
Здравейте извадиха ни третата сливичка в понеделник и чак днес ни пуснаха ,щяло да има проверка от касата и не може по-рано.Момичета след операцията започна да хърка още по-силно нощем, плаша се.
Забравих да питам и кога мога да го окъпя.Иначе само малко кръвчица му тече от нослето след операцията и докато излезе от упойката буиства малко, но после се оправи.Сега се храни по-малко със съпа, там не ни дадоха нищо да яде.Всеки лекар си имал метод.

# 650
  • София
Здравейте извадиха ни третата сливичка в понеделник и чак днес ни пуснаха ,щяло да има проверка от касата и не може по-рано.Момичета след операцията започна да хърка още по-силно нощем, плаша се.
Забравих да питам и кога мога да го окъпя.Иначе само малко кръвчица му тече от нослето след операцията и докато излезе от упойката буиства малко, но после се оправи.Сега се храни по-малко със съпа, там не ни дадоха нищо да яде.Всеки лекар си имал метод.

Къде са ви оперирали? Не виждам проблем да го изкъпеш. При нас беше същото с  хъркането - ужасно, кашляше с ужасни секрети. Яде нормално от първия ден сле доперацията, не съм го ограничила в нищо.

Днес го водихме на контролен преглед - добре са макаричките, третата е зараснала добре, но другите 2 са възпалени Sad Панадол профилактично да сме пресечели настинката. Аз мисля и осцилококциум да му давам. Ксизал още един месец.

# 651
говорите основно за лекари, но чували ли сте за знахаря, който дърпа уши на децата и така спират инфекциите?

# 652
говорите основно за лекари, но чували ли сте за знахаря, който дърпа уши на децата и така спират инфекциите?
Айде пак.... Laughing

# 653
Оперираха ни в Плевен, нищо не са ни дали да пием.Само да стои на хладно ни каза и да спазва хранителен режим, малко го нарушихме.
Какви са тези дърпания на уши, тези неща са несериозни.

# 654
Ми явно на непослушните ги дърпат  Laughing, да не смеят повече да боледуват Tired

# 655
Пролетна фея, както разбирам, това си е доходен бизнес - моля, който иска да му дръпна ушите (работя по желание на клиента - силно или слабо дърпане, други екстри също може), да ми пише на лични. На всичкото отгоре живея на пъпа на София, няма да се трепета да ходите по села и паланки за едно такова просто нещо като подръпване на ушички. Вярвам, че повечето суеверни противници на традиционната медицина ще отчетат веднага сериозно подобрение в здравословното състояние, внушението е велико нещо, ей.

# 656
Аз избягвам да пиша, но каквото сме пробвали от алтернативната медицина, при нас ефект няма, вкл и хомеопатия, така че съм много скептична, но наистина внушението помага много, а и е по- безвредно, няма лошо да се пробва  Tired

# 657
  • София
Бяхме вчера на преглед за второ мнение при Ботева. Тя не потвърди мнението на Кънчева, че трябва да  махаме третата сливица. Каза, че не е толкова страшно положението. Иначе тъпанчетата са му вдлъбнати и правихме едно изследване, което показа, че няма течност , което е добре. Изписа Ксизал за 1 месец и някакви правени капки за нос за 8 дни. И след един месец на контролен. Впечатленията ми от Ботева са много добри - много внимателна и много добре обяснява - за разлика от Кънчева. Засега ще се съобразим с нейното мнение. Честно казано голямо облекчение изпитах.

# 658
  • София
Здравейте
Предварително се извинявам,че не съм чела цялата тема,но ми е много притеснено и имам нужда отсъвет.
Случая е следният:Синът ми е на 4г.през целия си съзнателен живот е пил 4 пъти антибиотик.По принцип е много здраво и будно дете,Ходи на детска и за съжаление от там влачи вечните сополи.
Когато беше на 1.7м.заради отит е наложи парацентеза.От известно време(2-3 седмици)го хващам,че не дочува с едното ухо.Заведохме го във Вита изписаха ни капки и се оправи беше в следствие на настинка.Сега отнава има хрема и отново не чува .Връщаме се от ИСУЛ и направо....насрочиха ни операция за махане на 3 та сливица само с едно отваряне на уста???
Искам да кажа ,че когато детето е здраво спи много добре не хърка ,не се поти.Направо съм изумена.
Моля Ви посъветвайте ме какво да правя Hug
Доктора каза,че ако не се оперира за в бъдеще ще имаме проблем със слуха,дори и по -лошо.След като записахме дата ми заяви ,че трябва да платя 75 лв newsm78Не ми е за парите,...но
Аз го питам  за след оперативнния период той мълчи .
Не трябва ли първо да се опитат да я лекуват?Питам го сега до операцията нещо да слагам ли в ушите ,а той ми вика "НЕ".Е сега като е настинал няма ли да го лекуват?И се питам не насрочват ли операциите само заради парите от пътеките и заради  75 лв. пък дали е наложително....
Моля Ви знам ,че тук ще получа съвети кажете ми как да постъпя.Искам да направя и второ мнение посъветвайте ме къде Hug Praynig  bouquet
Предварително Ви Благодаря  bouquet

# 659
bon_toni, бих те посъветвала за транспортна. Обаче там прегледите не са по каса. Самата операция е по каса. Може би тези 75 лв са за избор на екип..., както и да е  - потърси второ мнение непременно, поне да си убедена, че наистина отстраняването на сливицата е наложително.

Общи условия

Активация на акаунт