За добрата козметика - 3

• 102 788
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
FDA, безкрайно ти благодаря за отговора.
По принцип имам мас в хладилника, която е пратена от баба ми за бебето, била направена от майсторка-готвачка от току-що заколено прасе...и т.н., но я бях предвидила за най-студеното време да го загрявам с нея, а пък то топличко и затова мацам със зехтинчето.
Но пък някъде прочетох, че маста била алерген, това вярно ли е? И също, че при обработката й /за да стане за мазане/ се отделяли канцерогенни вещества... newsm78
Дано да не досаждам, но тъй като и аз уж знаех, че феноксиетанола и уреята са вредни, можеш ли да ми кажеш какво точно представляват?
  bouquet

# 256
Здравейте!
Искам да попитам ако има компетентни каква козметика трябва да се използва за млада кожа,все още запазена и без бръчки.
На 23 години съм и си мисля дали вече не трябва да прибягвам към кремове. До момента не използвам абсолютно нищо.
Мерси предварително  Hug

# 257
FDA, безкрайно ти благодаря за отговора.
По принцип имам мас в хладилника, която е пратена от баба ми за бебето, била направена от майсторка-готвачка от току-що заколено прасе...и т.н., но я бях предвидила за най-студеното време да го загрявам с нея, а пък то топличко и затова мацам със зехтинчето.
Но пък някъде прочетох, че маста била алерген, това вярно ли е? И също, че при обработката й /за да стане за мазане/ се отделяли канцерогенни вещества... newsm78
Дано да не досаждам, но тъй като и аз уж знаех, че феноксиетанола и уреята са вредни, можеш ли да ми кажеш какво точно представляват?
  bouquet

Здравей.Радвам се, че не ме "оплю", както очаквах.Пишат се и говорят всякакви неща.Козметиката била толкова напреднала, ние да се връщаме век назад....Какво му е нужно на едно новородено за кожата...Единствено и само баня с качествен измивен продукт и масажно олио. Би могла  да си купиш JOHNSON'S® Baby Oil.Получаваш продукт , който е ароматизиран течен парафин.http://johnsonsbaby.com/product.do?id=35.В други случаи комбинират течен парафин с натурални масла .
Уреята (карбамид  е овлажнител) ...нямам идея за какво им е тук.Феноксиетанола е консервант, биха могли да използват по- щадящи,..но...водещият мотив е печалба...Козметиката е бизнес..., по тази причина е полезно да се знае за какво се дават парите.
Мастта може да е опасна, когато не се знае произхода,  начина на добиване , преработка, и т.н., но твоята е от баба ти, кой друг би могъл да мисли най-доброто за теб.

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 20:15 от FDA

# 258
  • София
Никакъв Джонсън! Моето дете почервяня от олиото им като опарено с коприва (тествах първо едното му краче и то не цялото). Джонсънът ми го донесоха като подарък от САЩ, предполагам беше по-хубав от този, който се продава у нас. Аз твърдо си мажех детето с преварен на водна баня зехтин, защото не можах да намеря хубава домашна мас (в купената има химикали - мастната тъкан е склад за лекарства, токсини и има куп функции, не е само мазнина и холестерол, както си мислех навремето...)

# 259
Здравейте, искам да ви попитам от къде взимате съставките на кремовете? Двоумя се между два крема, исках да ви помоля за вашето мнение (ако е удобно разбира се) но не намирам съставките в нета. Единият е Ланком, другият By Terry. Втората марка, никога не съм ползвала, но опитах едни тестери в магазин и на ръката резултата беше много добър. Ако намеря съставките ще пиша пак.

# 260
Аз за моя син съм ползвала мустела, себамед и биодерма и за 3те мога да кача,че са супер,но зависи от детето. Джонсанс никога не бих ползвала  Peace

# 261
Sofi,  Heart Eyesблагодаря за мнението за Ла Прери(или както се чете... Blush)
По повод на това,че все заглеждам вече за парабени  Crazy вчера в една аптека-аптекарката ми предлагаше крем от серията на  Plante System, твърдеше че са много добри и без вредни консерванти и прочие.... кожата  ми е смесена,склонна към бързо омазняване, не съм ползвала и до сега Плант Систем а 35 лв за крем4ето не бях убедена 4е искам, при положение,4е дори не знам как ще ми понесе-даде ми мостра,ще изпробвам да кажа, а относно състава какво мислиш?
Plante System, Fluide hydratant

Aqua, Centeurea Cynaus Distillate, Sesamum Indicum oil, Symmondsia chinesis oil, xylitol, glycerin, lauril Laurate, Polyglyceril-3-stearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Cera alba, lentopodium alpinum extract, Pseudoaltermonas ferment extract, sodium hyallurante, oryza sativa hull powder, Macadamia Ternifolia extract, Olea europea extract, camellia sinesis extract, Hippophae rhamnoides extract, Tocopherol, xanthan gum, alcohol, dehydroacetic acid, citric acid, Salicylic Acid, Citronellol, Limonane, Linalool

Precious moisturizing fluid with edelweiss- for smooth and supple skin

# 262
аз принципно съм за скъпата козметика, като шийшеидо, кларанс и други, но има една българска козметика с натурални продукти, ммм не е от ефтините български продукти , по- скъпичка е от очакваната цена за България, но за мен е изключително конкурентна на доста от вносните що годе скъпи козметики, казва се Бюти лайн, аз я ползвам от близо два месеца и кожата / поне мойта/ става като на бебе- порцелан. цената мисля че е окло 40 лева на кутиика. Има дневни , нощни и други кремове от тази марка, аз за сега съм ползвала и дневният и нощният , който ми препорачаха за мойта кожа и съвсем отговорно мога да кажа, че ефекта за двата месеца е уникален. Аз по принцип сменям вида крем на около 3 месеца, понеже така ми беше препоръчано от една известна полска пройзводитека на продукти Ирене Ерис, защото кожата свиквала с продуктите и те не действали както действатв началото. И гледам за сега да го спазвам.

# 263
Момичета моля за отговорите ви за козметиката на Lumene, на предната страница съм пуснала снимки на тези които ме интересуват.  bouquet

# 264
кожата свиквала с продуктите и те не действали както действат в началото

FDA, Sofi, какво ще кажете за това твърдение? Вярно ли е според вас?

# 265
Момичета моля за отговорите ви за козметиката на Lumene, на предната страница съм пуснала снимки на тези които ме интересуват.  bouquet

Дано Sofi или  FDA да се включат с мнение защото и аз се интересувам от тях.
  bouquet

# 266
Здравейте отново.Пак имам въпрос за продукт.
Маска за коса без отмиване;
aqwa  cetearyl alcohol  cetrimonium chloride
ceteareth-20  propylene glocol
amodimethicone  carapa guaianensis seed oil
bertholletia excelsa seed oil  mauritia flexuosa frut oil
parfum (fragance)  cetyl palmitate  paraffinum liquidum (mineral oil)
methylparaben  propylparaben  citric acid  heyl cinnamal
alphaisomethyl ionone  benzyl benzoate  butylphenil  methylpropinal
citronellol  eugenol  limonene linalool.
Докато преписвах състава видях ,че май не е добре-парабени,линалол.
Но ще помоля за коментар -ще възстанови и подхрани ли химически обработената ми коса.
И последно-какво беше geraniol?
Гледам че го има в розовата вода,която съм си купила, а имам спомен
за гераниево масло в розова вода.
Благодаря ви.

# 267
  • София
Sofi, Здравей! Аз продължавам да си търся белята - т.е. да си похарча парите за кремове  Crazy Бих искала да те попитам какво е мнението ти за този крем на LA biosthetique (регулиращ за дехидратирана уморена кожа - така пише на тестера):
Aqua, PPG-15 stearyl ether, glycerin, octyldodecyl myristate, steareth-2, steareth-21, sycpolentasiloxane, cera alba, malt extract,hydroxypropyl chitosan, sodium hyaluronate, stearic acid, palmitic acid, carbomer, tromethamine tocopheryl acetate, butylene glycol, phenoxyethanol, methylisothiazolinone, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, isoburylparaben, butylparaben, propylene glycol, parfum, hexyl cinnamal, limonene, linalool, citronellol, alpha isomethyl ionone.
Уж какви ли не мазила слагам, но явно още не съм уцелила точните продукти. Кожата ми е комбинирана - с омазняваща се Т-зона с бързо запушващи се и възпаляващи се пори (за 2-3 дни), с лесно изсушаващи се бузи и околоочен контур, тънка (дори в Т-зоната), лесно се дехидратира и опъва, а отгоре лъщи, бързо - за 1 ден могат да ми станат видими мимически линии, а бузите ми да се отпуснат... Не са ми ставали алергични реакции до момента (освен от един гел за коса по соц време като бях дете още). НА 28 съм.
Според теб този крем подходящ ли е за такава кожа - ще запушва ли порите, ще хидратира ли добре, ще има ли анти ейдж ползи от него? За какво ползване е - дневен  и/или нощен? И коронния въпрос : да търся ли по-добър?

Искам да попитам и за този околоочен на същата марка:
Aqua, glycerin, caprylic/capric triglyceride, squalane, cetearyl ethylhexanoate, hydrogenated coco-glycosides, glycine soya seed extract, sorbitan olivate, cetearyl olivate, pentaerythryl distearate, tocophertlacetate, cearmide 2, iris florentina, rhodiola rhosea root extract, hydrolysed hibiscus esculentus extract, porphyra umbilicalis extract, yeast (faex) extract, potassium cetyl phosphate, isopropyl myristate, behenyl alcohol, glyceryl stearate, palmitic acid, stearic acid, lecithin, C12-16 alcohols, ascorbyl palmitate, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citreate, sodium lactate, betaine, dextrin, butylene glycol, pentylene glycol, alcohol, phenoxiethanol, sodium benzoate, potassium sorbate, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben, parfum, limonene, butylphenyl methylpropional, linalool, citral.
Добър ли е срещу подпухване, умора и до средно дълбоки бръчки? По-нагоре бях цитирала един крем на Ювена - кой от двата е по-добре да се ползва?

# 268
Здравейте! МОля да ми кажете този продукт добър ли, защото съм се насочила към него и искам съвет  Praynig
http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/kozmetika/dus … babycare-bio.html

# 269

Дано Sofi или  FDA да се включат с мнение защото и аз се интересувам от тях.
  bouquet
Привет.Мисля, че би могла да откриеш по-добри за целта продукти.Структурата и на трите е подобна - 2,3 не до там добри маслени компоненти съчетани с емулгатори и сгъстители на много предни позиции, букет от консерванти и алергени, оцветени с цвета на кожата, предполагам. Определено не ми допадат., но ти ще кажеш...

Общи условия

Активация на акаунт