За добрата козметика - 3

• 102 751
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! МОля да ми кажете този продукт добър ли, защото съм се насочила към него и искам съвет  Praynig
http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/kozmetika/dus … babycare-bio.html
Много добър избор!

# 271
Много благодаря за бързия отговор  Hug   bouquet

# 272
Здравейте отново.Пак имам въпрос за продукт.
Маска за коса без отмиване;
aqwa  cetearyl alcohol  cetrimonium chloride
ceteareth-20  propylene glocol
amodimethicone  carapa guaianensis seed oil
bertholletia excelsa seed oil  mauritia flexuosa frut oil
parfum (fragance)  cetyl palmitate  paraffinum liquidum (mineral oil)
methylparaben  propylparaben  citric acid  heyl cinnamal
alphaisomethyl ionone  benzyl benzoate  butylphenil  methylpropinal
citronellol  eugenol  limonene linalool.
Докато преписвах състава видях ,че май не е добре-парабени,линалол.
Но ще помоля за коментар -ще възстанови и подхрани ли химически обработената ми коса.
И последно-какво беше geraniol?
Гледам че го има в розовата вода,която съм си купила, а имам спомен
за гераниево масло в розова вода.
Благодаря ви.
Здрасти.Сигурна ли си си, че е без отмиване?Изглежда , че cetrimonium chloride(cationic surfactants ) е в позиция, подходяща за отмивен продукт.Провери пак моля, дали не трябва да се отмие....Ако е без отмиване, мисля , че не е добре.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 18:56 от FDA

# 273
  • София
Здравейте, искам да ви попитам за мнението ви за съставките на Bioderma - Sebium Al. Подходящ ли е за кожа предразположена към акне, както го дават и има ли нещо смущаващо в съставките му? :
WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ZINC GLUCONATE, ISODODECANE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SALICYLIC ACID, GLYCYRRHETINIC ACID, CANDIDA BOMBICOLA/GLUCOSE/METHYL RAPESEEDATE FERMENT, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, BEHENYL ALCOHOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, ARACHIDYL GLUCOSIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM).

Мерси.   bouquet

P.S. Гледам Глицеринът е на 5то място, не беше ли той комедогенен? Нали уж трябва точно тези проблеми да оправя този крем ?  Thinking И не знам какъв  "FRAGRANCE (PARFUM)" има, ама мирише много гадно, на лекарство.  Sick

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 17:11 от kashmir

# 274
FDA

Благодаря за отговора за козметиката на Lumene...
На бзата на твоя опит и знания би ли препоръчала марки козметика за лице добри откаъм състав и действие/ може и на лични за да не става реклма/ newsm78  bouquet

# 275
Наночастиците са едно блато в момента. Много се разискват в нашите среди (имам пред вид по принцип научните, не съм в козметичния бранш) на този етап, възлагат им едва ли не сюрреалистични надежди... Вреда имат, полза имат, а къде са границите - те първа има да се види... Сега са в процес купища разработки... не знам.
А това "nano gold" го лансират вече много козметични фирми - Keenwel, LR примерно наскоро гледах каталози. Имам една мостра на ЛР с нано злато - тези дни ще я препиша да кажете къде й е "чудото". Като я ползвах кожата ми се чивстваше добре - не лъсваше след време в Т-зоната, не лепнеше, не запушваше пори. За друго - не знам. Абе доно да има повече полза - искам да се консервирам за по-добри времена да му се не види. А не един ден, ако ми цъфне и върже, да съм сбабичосана за капак  Crazy

Дневния крем "Nanogold" на LR е коментиран вече в темата "за добрата козметика - 2", стр.33.
Ето линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376908.msg11701282#msg11701282

# 276
  • София
Pink rose, благодаря за линка за Nano gold на LR   bouquet
Какво имат там пред вид под не добра консервираща система - вредна ли е за здравето, не консервира ли добре, т.е. кремът би следвало да се разваля лесно...? И за каква възраст е подходящ? (аз съм го пробвала от тестер - много добре го чувствах на кожата си - попиваше, не ми лъщеше лицето от него, мисля и хидратираше добре, миризмата му беше като Примордиал на Ланком, макар да се надявах да е без миризма, не забелязах да ми запушва порите, макар от 5 дни ползване да не е достаъчно да се каже)

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 18:34 от ljuskata

# 277
И аз благодаря за линка. Защото го имам този крем, подарък ми е и ми беше любопитно какво ще каже Софи за него. Не знаех, че сте го обсъждали. Не е лош крема, отговоря на описанието на Люската.
Още в първите теми се коментираше, че тази комбинация от консерванти - метил-, бутил и изобутил парабени  е гадна. Ама не защото не консервира добре, а защото не е полезна за кожата. Вече даже съм забравила защо не са добри тези консерванти, но са ми се набили в главата тези парабени и винаги проверявам козметиката си за тях  и ги откривам в на много места.
В тази тема, която е дала Пинк роуз, на следващите страници след тази, на която Софи е писала за крема Нано голд, CI е писал за гадните консерванти - можеш да прочетеш.

# 278
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам за крема на Юсерин Хидро-Баланс , който е за нормална и смесена кожа, дали е добър като баланс на съставките и дали ще може да хидратира добре без да омазнява кожата и да ми запушва разширените пори?
Ето съдържанието:
Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Dimethicone, Tapioca Starch, Glyceryl Stearate Citrate, C12-15 Alkyl Benzoate, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Saccharide Isomerate, Citric Acid, Cetearyl Alcohol, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, DMDM Hydantoine, Methylparaben, Ethylparaben

Интересното е, че в нета намерих за същия крем малко по-различен състав: какво ли означава това  newsm78
Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Dimethicone, Tapioca Starch, Glyceryl Stearate Citrate, C12-15 Alkyl Benzoate, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Saccharide Isomerate, Methylparaben, Propylparaben, Iodopropynyl Butylcarbamate, Citric Acid.
 Praynig

# 279
  • София
Здравейте отново,
Бих искала да се консултирам със специалистите в тази тема за избора си на шампоан, защото имам много лесно раздразнителен скалп и много трудно си намирам подходящ продукт  Cry
Преди няколко часа се измих с детския Бюбхен (с лайка и липов цвят) и МНОГО ме сърби в момента цялата глава, направо нетърпимо  Sick  ooooh!   http://www.dooyoo.de/seife-shampoo/buebchen-kinder-shampoo/
Ето го състава:
Aqua, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Laureth-3, Polysorbate 20, Sodium C 14 - 16 Olefin Sulfonate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Chloride, Disodium PEG-4 Cocamido MIPA - Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Chamomilla Recutita Extract, Tilia Cordata Extract, Propylene Glycol, Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Copolymer, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Parfum, Citric Acid, Tocopherol

Имам празно шишенце от Юсерин pH5 Shampoo и ще напиша и него за сравнение, защото добре ми понасяше (не го повторих, защото към края вече не ми действаше толкова  добре- по-бързо започна да ми се омазнява скалпа):
Aqua, Sorbitol, Sodium Myreth Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Chloride, PEG-40 Hydrogenated casor oil, Panthenol, Polyquaternium-10, Citric acid, Anise Alcohol, Hydroxyisohexyl 3- Cyclohexane Carboxaldehyde, Hexyl Cinnamal, Linalool, Benzyl salicylate, Parfum.
 Възможно ли е на първия да реагирам така остро заради алергия към билковите неща или има друго вещество, което е алерген и във втория го няма?

Благодаря предварително за помощта!

# 280
Здравейте отново,
проверих я тази маска и пише-без отмиване.
Аз започнах да я ползвам ,като я разреждам с вода/много е гъста/
в шише-помпа и си пръскам сутрин косата за да се оформи.
Но след като порочетох,че не е добре
ще я отмивам и ще търся друг балсам без отмиване.
Благодаря ти FDA.

# 281
И аз благодаря за линка. Защото го имам този крем, подарък ми е и ми беше любопитно какво ще каже Софи за него. Не знаех, че сте го обсъждали. Не е лош крема, отговоря на описанието на Люската.
Още в първите теми се коментираше, че тази комбинация от консерванти - метил-, бутил и изобутил парабени  е гадна. Ама не защото не консервира добре, а защото не е полезна за кожата. Вече даже съм забравила защо не са добри тези консерванти, но са ми се набили в главата тези парабени и винаги проверявам козметиката си за тях  и ги откривам в на много места.
В тази тема, която е дала Пинк роуз, на следващите страници след тази, на която Софи е писала за крема Нано голд, CI е писал за гадните консерванти - можеш да прочетеш.

Roly Poly, според мен проблемът не е в парабените. Доколкото схванах от всичко прочетено в темите, те са недоказано набедени. По-опасни са 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, които се съдържат не само в Наноголд-а, но и в повечето от продуктите на LR, или поне тези, които аз съм имала. Предполагам, че Софи точно тях е имала предвид с определението "много лоша консервираща система".

# 282
pink rose, май си права. Току що изчетох още веднъж постовете на CI, които са дори на същата стр. 33 от тази тема, към която си дала линк. Наистина кремът съдържа няколко от лошите консерванти. Това ми е убягнало. А пък най-странно ми беше, че в състава на крема наистина фигурира "gold". А пък дали наистина частиците са "нано"? Дано да не са, че нали действието на тези наночастици все още не е доказано точно какво е.

# 283
аз пак да попитам  Whistling
какво мислите за това :
Plante System, Fluide hydratant

Aqua, Centeurea Cynaus Distillate, Sesamum Indicum oil, Symmondsia chinesis oil, xylitol, glycerin, lauril Laurate, Polyglyceril-3-stearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Cera alba, lentopodium alpinum extract, Pseudoaltermonas ferment extract, sodium hyallurante, oryza sativa hull powder, Macadamia Ternifolia extract, Olea europea extract, camellia sinesis extract, Hippophae rhamnoides extract, Tocopherol, xanthan gum, alcohol, dehydroacetic acid, citric acid, Salicylic Acid, Citronellol, Limonane, Linalool
Precious moisturizing fluid with edelweiss- for smooth and supple skin

# 284
Здравейте! Искам да попитам за шампоан за ежедневна употреба на Bentley Organic, цена 11.50 лв. и със следния състав:

Aqua (Water), Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil*, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil*, Alcohol Denat*, Limonene*, Phenoxyethanol, Citric Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid. * Certified Organically Grown Ingredient. Soil Association Certified: Made with 70% Organic ingredients.

дали ще прави мека косата и ще измива добре /в момента ползвам друга марка шампоан и косата ми стана суха, хвърчаща/.
Благодаря предварително!

Самият шампоан е много щадящ откъм пенители, изобщо не си го представям да ти изсуши косата. Всичките масла и екстракти и сама можеш да си ги прочетеш, както и че е 70% органик сертифициран от английската организация.
Кондиционер антистатик няма, но може и да не му трябва, не съм сигурна.
Пише за ежедневна употреба, което аз лично не одобрявам. Смятам, че максималната честота е 1 път на 48 часа (тоест така съм го учила - за 24 часа скалпът не може да възстанови мастната секреция). Обаче и ако го ползваш по-рядко от на 2 дни няма да ти измива добре с този състав според мен.
На мен цената ми се вижда поносима стига да не е 100-150г.
Ами няма да е лошо да споделиш впечатления ако го ползваш.

Вече имам три измивания с този шампоан. Цената е за 250 мл. Наистина не изсушава косата и прави мека и приятна пяна, но усещането след това е странно - като че ли остава нещо по косата ми, имам чувството, че не прониква до корените шампоана. Когато изсъхне косата не пада хубаво и няма блясък. Софи, моля те, кажи каква съставка липсва, че не измива добре този шампоан, за да знам какво да търся друг път.
Приятен уикенд на всички!

Със съжаление ще ти кажа, че съставкта е Sodium Laureth Sulphate.
Може да стане добър шампоан и без него, но този не е успял явно, (то си му и личи по състава, като за бебета е:)), както ти казах много е щадящ.
Не знам как да улучиш добър шампоан sulphate free, мисля, че в старите теми имаше 1-2 добри попадения.
Другото е, че можеш пак да вземеш Sodium Laureth Sulphate, но да е назад в състава.

Добавям само освен, че не измива добре от този шампоан получих пърхут. Ползвам го от месец и няма да продължа. Софи, според теб от някоя от съставките ли се получи това раздразване на скалпа?

Общи условия

Активация на акаунт