За добрата козметика - 3

• 102 748
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • Торонто
кожата свиквала с продуктите и те не действали както действат в началото

FDA, Sofi, какво ще кажете за това твърдение? Вярно ли е според вас?

Не съм сигурна, нека FDA да каже - тя е по-опитна от мен.
Но във всеки случай ако разгледате ревютата в sephora.com, говорят точно обратното - има хора с години ползват един и същ любим крем и са много доволни.

# 286
  • Торонто
Sofi, Здравей! Аз продължавам да си търся белята - т.е. да си похарча парите за кремове  Crazy Бих искала да те попитам какво е мнението ти за този крем на LA biosthetique (регулиращ за дехидратирана уморена кожа - така пише на тестера):
Aqua, PPG-15 stearyl ether, glycerin, octyldodecyl myristate, steareth-2, steareth-21, sycpolentasiloxane, cera alba, malt extract,hydroxypropyl chitosan, sodium hyaluronate, stearic acid, palmitic acid, carbomer, tromethamine tocopheryl acetate, butylene glycol, phenoxyethanol, methylisothiazolinone, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, isoburylparaben, butylparaben, propylene glycol, parfum, hexyl cinnamal, limonene, linalool, citronellol, alpha isomethyl ionone.
Уж какви ли не мазила слагам, но явно още не съм уцелила точните продукти. Кожата ми е комбинирана - с омазняваща се Т-зона с бързо запушващи се и възпаляващи се пори (за 2-3 дни), с лесно изсушаващи се бузи и околоочен контур, тънка (дори в Т-зоната), лесно се дехидратира и опъва, а отгоре лъщи, бързо - за 1 ден могат да ми станат видими мимически линии, а бузите ми да се отпуснат... Не са ми ставали алергични реакции до момента (освен от един гел за коса по соц време като бях дете още). НА 28 съм.
Според теб този крем подходящ ли е за такава кожа - ще запушва ли порите, ще хидратира ли добре, ще има ли анти ейдж ползи от него? За какво ползване е - дневен  и/или нощен? И коронния въпрос : да търся ли по-добър?

Не си казала цената този път, но ако е отново толкова скъп - не.
Нормален крем с добър овлажняващ ефект, активни съставки на предни позиции, но малко стари емулгатори и много консерванти и алергени.
Не знам ще запушва ли порите - възможно е, но по-скоро не като че ли.
Имам чувството, че не е твоят крем пред вид описанието на кожата ти. Може да се пробва и за дневен (ако не държиш на УВ филтрите, защото ги няма), и за нощен.
На коронния ти въпрос отговорът е: да Simple Smile

# 287
Sofi
Моля те, дай идея или насока към марка козметика с добър състав и действие за моята кожа- на 33г. с мими4ески бръчици, нормална -смесена кожа п-з лятото и по скоро суха зимата.
В момента ползвам на Lumene C+ , но нещо все ми е опънмата кожата..дали и от сухия въздух от климатика и студеното време....
Моля за съдействие.

# 288
  • Торонто
Искам да попитам и за този околоочен на същата марка:
Aqua, glycerin, caprylic/capric triglyceride, squalane, cetearyl ethylhexanoate, hydrogenated coco-glycosides, glycine soya seed extract, sorbitan olivate, cetearyl olivate, pentaerythryl distearate, tocophertlacetate, cearmide 2, iris florentina, rhodiola rhosea root extract, hydrolysed hibiscus esculentus extract, porphyra umbilicalis extract, yeast (faex) extract, potassium cetyl phosphate, isopropyl myristate, behenyl alcohol, glyceryl stearate, palmitic acid, stearic acid, lecithin, C12-16 alcohols, ascorbyl palmitate, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citreate, sodium lactate, betaine, dextrin, butylene glycol, pentylene glycol, alcohol, phenoxiethanol, sodium benzoate, potassium sorbate, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben, parfum, limonene, butylphenyl methylpropional, linalool, citral.
Добър ли е срещу подпухване, умора и до средно дълбоки бръчки? По-нагоре бях цитирала един крем на Ювена - кой от двата е по-добре да се ползва?

Този много ми харесва - хубави емолиенти и емулгатори, много активни съставки (не ми е много ясен процента, изглежда прилично).
Дали е срещу подпухване - вярвам, че са избрани с тази цел активните, но честно казано не мога да ги проверявам една по една.
Аз бих го пробвала без притеснение.

# 289
  • Торонто
.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 15:25 от Sofi

# 290
  • Торонто
Здравейте, искам да ви попитам за мнението ви за съставките на Bioderma - Sebium Al. Подходящ ли е за кожа предразположена към акне, както го дават и има ли нещо смущаващо в съставките му? :
WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ZINC GLUCONATE, ISODODECANE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SALICYLIC ACID, GLYCYRRHETINIC ACID, CANDIDA BOMBICOLA/GLUCOSE/METHYL RAPESEEDATE FERMENT, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, BEHENYL ALCOHOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, ARACHIDYL GLUCOSIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM).

Мерси.   bouquet

P.S. Гледам Глицеринът е на 5то място, не беше ли той комедогенен? Нали уж трябва точно тези проблеми да оправя този крем ?  Thinking И не знам какъв  "FRAGRANCE (PARFUM)" има, ама мирише много гадно, на лекарство.  Sick

подходящ e за това, което питаш и няма нищо притеснително в състава му.
Според мен даже е много добър!

PS. Глицеринът изобщо не е комедогенен, нещо си се объркала Simple Smile

# 291
  • Торонто
Roly Poly, според мен проблемът не е в парабените. Доколкото схванах от всичко прочетено в темите, те са недоказано набедени. По-опасни са 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, които се съдържат не само в Наноголд-а, но и в повечето от продуктите на LR, или поне тези, които аз съм имала. Предполагам, че Софи точно тях е имала предвид с определението "много лоша консервираща система".

Peace

Ти наистина много се изучи, сериозно Simple Smile

# 292
  • Торонто
аз пак да попитам  Whistling
какво мислите за това :
Plante System, Fluide hydratant

Aqua, Centeurea Cynaus Distillate, Sesamum Indicum oil, Symmondsia chinesis oil, xylitol, glycerin, lauril Laurate, Polyglyceril-3-stearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Cera alba, lentopodium alpinum extract, Pseudoaltermonas ferment extract, sodium hyallurante, oryza sativa hull powder, Macadamia Ternifolia extract, Olea europea extract, camellia sinesis extract, Hippophae rhamnoides extract, Tocopherol, xanthan gum, alcohol, dehydroacetic acid, citric acid, Salicylic Acid, Citronellol, Limonane, Linalool
Precious moisturizing fluid with edelweiss- for smooth and supple skin

Много добро - хубави масла и модерни емулгатори, много активни съставки, които са очевидни за вас, консервантът също не е лош, алергените сравнително малко.
Не мога нищо лошо да кажа.

# 293
  • София
Sofi   bouquet
Ами кремът за лице, който цитирах, е от обикновените серии, а околоочният е от луксозната серия на марката. Към луксозната серия има още дневен и нощен крем.
За околоочния пише, че за 4 седмици има ефект в тези неща: Stimulation of the collagen production (by up to 45 percent) visibly reduces fine lines and wrinkles.
 Firm skin structure for the eye and lip contour.
 Lymph and sebum deposits are decreased, thus reducing bags under the eye.
 The cell supply with oxygen is improved and dark circles under the eyes are reduced.
Сега, ако е толкова вълшебен, дали няма да е прекалено силен за 28-годишната ми кожа, която обаче си има бръчици и понякога направо бръчки под очите и почти винаги под очите ми е подпухнало (не пия алкохол, не пуша, спя прилично като за майка с дете...)

Ако мислиш, че е силен, дали да не го ползвам нощем, пък денем на Ювена от серия за превенция и оптимизиране (защото е с фактор като за дневен; съставки не съм давала на него, а на един, който е rejuvenate and correct deliner)?

Аз за споменатите 2 крема от същата серия искам да попитам от кой да искам тестери:

LA CREME BEAUTE NUIT
Luxurious beauty sleep for radiant freshness. The rich luxury night care from LA BIOSTHETIQUE.

With selected active ingredients from nature that are precisely adapted to the skin's biorhythms. La Crème Beaute Nuit optimizes the skin's regenerating processes overnight and develops an intensive effect on all factors of skin ageing:

Precise biologically adapted energy and nutrients is supplied overnight by valuable arctic berry oils.
 Active cell protection against all factors of skin ageing.
 Intensive improvement in the skin's tightness.
 Relaxed skin feeling and improved resistance during the day.

LA CREME BEAUTE
Luxury care for the timeless beauty of your skin.

Comprehensive and sustainable effect on all skin ageing types with:   Phytohormones from the iris florentina improve the skin's density, the exchange of nutrients in the skin's layers and give a youthful radiance. 
 Hibiscus extract to relax fine muscle fibres, soften mimic lines and for active cell protection.
 A marine algae complex for the perfect moisture balance and even, fresh complexion.
 Active cell protection against ageing factors from inside and outside.
 The biomimetic (skin-identical) formulations of all luxury care products. Thanks to their innovative, skin-identical formulas, all precious active ingredients are perfectly absorbed and used by the skin cells.

Този вторият, като го описват, че релаксира мускулите, ми звучи добре, пред вид факта, че работя със студенти и като им разказвам, мнооого мимики отиват.
За цена - не знам, но ако ми дойдат скъпи, ще ме прощават...

ПС: аз от 3-4 месеца (като изключим по няколко дни надежди с тестери) ползвам един комплект на Дарфен, но нещо не ми задоволява нуждите на кожата... Знам ли вече   Crazy

# 294
  • София
Хрумна ми да задам един по-общ въпрос (психопатията и досадността ми нямат край значи...) - кремовете, които ги описват, че релаксират мимическите бръчки и отпускат мускулите, дали не отпускат и самия контур на лицето? т.е. дали не правят по-голямо зло за красотата от бръчките?

# 295
  • София
Цитат
...

Цитат

подходящ e за това, което питаш и няма нищо притеснително в състава му.
Според мен даже е много добър!

PS. Глицеринът изобщо не е комедогенен, нещо си се объркала 

Благодаря ри за отговора!   bouquet Радвам се, че е добър. Ще го ползвам усилени, въпреки неприятния аромат.  Mr. Green

# 296
White Angel, за да получиш конкретен и аргументиран отговор е добре да дадеш тук цялото съдържание на крема, който те интересува. Набележи си продукт, който ти подхожда на кожата и дай съставките.

На мен също ми е любопитно да разбера за този крем да кажем:

Състав: Aqua (Water), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Zea Mays (Corn) Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Palmitate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Glycerin, Cera Alba (Beeswax), Srearic acid, Sucrose Cocoate, Behenyl Alcohol, Sorbitol, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Glycine, Tocopheryl Acetate, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Urea, Alcohol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterol, Allantoin, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Arginine, Ascorbyl Dipalmitate, Panthenol, Citronellol, Chondrus Crispus (Carrageenan), Phytantriol, Xanthan Gum, Geraniol, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Mica, Humulus Lupulus (Hops) Extract, Aroma (Fragrance), Achillea Millefolium Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Equisetum Arvense Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, CI 77491 (Iron Oxides), Linalool, Rosa Damasceba Flower Distillate, Ascorbyl Palmitate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol, Limonene, Lecithin.

# 297

Peace

Ти наистина много се изучи, сериозно Simple Smile

[/quote]

Това може само да те радва, Софи. Твоят и на колегите ти труд в никой случай не отива на вятъра. А да можеше само да ме видиш в аптеката как си избирам шампоан - ще ахнеш направо. Консултантът ми предлага някакъв шампоан, който струва 17-18 лева. Обръщам етикета и що да видя - Sodium Laureth Sulfate, след него още един пенител и след него - сол. Аз възмутена: "Този шампоан е кръгла нула. Не мога да дам 18 лева за такова нещо." А консултантът ей така гледа   #Crazy

ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКИ ВАС, СПЕЦИАЛИСТИ!  Heart Eyes

# 298
Искам да попитам и за този околоочен на същата марка:
Aqua, glycerin, caprylic/capric triglyceride, squalane, cetearyl ethylhexanoate, hydrogenated coco-glycosides, glycine soya seed extract, sorbitan olivate, cetearyl olivate, pentaerythryl distearate, tocophertlacetate, cearmide 2, iris florentina, rhodiola rhosea root extract, hydrolysed hibiscus esculentus extract, porphyra umbilicalis extract, yeast (faex) extract, potassium cetyl phosphate, isopropyl myristate, behenyl alcohol, glyceryl stearate, palmitic acid, stearic acid, lecithin, C12-16 alcohols, ascorbyl palmitate, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citreate, sodium lactate, betaine, dextrin, butylene glycol, pentylene glycol, alcohol, phenoxiethanol, sodium benzoate, potassium sorbate, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben, parfum, limonene, butylphenyl methylpropional, linalool, citral.
Добър ли е срещу подпухване, умора и до средно дълбоки бръчки? По-нагоре бях цитирала един крем на Ювена - кой от двата е по-добре да се ползва?

Този много ми харесва - хубави емолиенти и емулгатори, много активни съставки (не ми е много ясен процента, изглежда прилично).
Дали е срещу подпухване - вярвам, че са избрани с тази цел активните, но честно казано не мога да ги проверявам една по една.
Аз бих го пробвала без притеснение.

ljuskata, какъв е този крем? Да си го запиша като добър.   Wink

# 299
  • София
Pink rose, на Labiosthetique е: http://www.labiosthetique.de/english/produkte/hautpflege/exklusiv/produkte.html
Не му знам цената и още не съм пробвала тестера - чакам да ми свърши сегашният крем. Като го пробвам, ще кажа как е. Имам продукти за коса на тази фирма, но не съм извънредно очарована от тях, ползвала съм и по-добри... Но и мнооого по-лоши.

Общи условия

Активация на акаунт