За добрата козметика - 3

• 102 673
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Интересно! Сега се замислих, че не знам какво влагаме в този израз, тъй като в повечето случаи тази козметика не решава медицински проблеми. Всъщност имаме предвид сравнително качествена козметика от среден клас, която се продава в аптеките.

# 526
Интересно! Сега се замислих, че не знам какво влагаме в този израз, тъй като в повечето случаи тази козметика не решава медицински проблеми. Всъщност имаме предвид сравнително качествена козметика от среден клас, която се продава в аптеките.

.... и съдържа нещо лечебно, като термална вода например; или самия продукт се бори с някакъв проблем- акне ,себорея, дерматит; козметика която е без парфюми и алерените са сведени до минимум. Това аз влагам в израза медицинска козметика.  Thinking

# 527
Спешно ми трява съвет.
Незнам каква козметика да избера за детето си.То е новородено ,а и недоносено и още повече ми се ще да е възможно най -доброто и щадящо към кожата.Ако имате някаква представа към кое да се насоча ,моля кажете ( без значение ценовия клас )? Praynig Praynig Praynig
Ориентирай се към медицинска козметика за бебета. Лично за мен Себамед е много добра марка, продуктите са изчистени, без парабени, оцветители и т.н.
Няма медицинска козметика, това е подвеждащ, фалшив и неистински термин.

smile3501 smile3501

Все ми е на устата да го кажа някой като почне да препоръчва за проблемни кожи "ами вземи си хубава медицинска козметика и ще ти мине" ама все си казвам, айде да не се заяждам, какъв е смисъла...
В щатите в аптеките  се продава само най-масовата и евтина козметика, разните гарниета и лореали и т.н. ....ама нищо медицинско няма в тях...За мен ако няма активни съставки които да изискват лекарска рецепта, просто си е обикновена козметика която се продава в аптеката и може да е предназначена за проблемна кожа, но не непременно.

# 528
Сигурно е така, но тук под медицинска козметика разбираме не Гарние и Лореал, а например Авен, Ла Рош Позе, Галеник, Виши и т. н.

# 529
Сигурно е така, но тук под медицинска козметика разбираме не Гарние и Лореал, а например Авен, Ла Рош Позе, Галеник, Виши и т. н.
да съгласна съм

# 530

.... и съдържа нещо лечебно, като термална вода например; или самия продукт се бори с някакъв проблем- акне ,себорея, дерматит; козметика която е без парфюми и алерените са сведени до минимум. Това аз влагам в израза медицинска козметика.  Thinking
Медицинските препарати съвсем не са за повсеместна употреба, каквито са козметичните.
Може и много други марки и проблеми да изредиш, но това не ги прави с нищо повече от кой да е козметичен продукт. А третирането от теб и други като "медицинска козметика" е вменен от рекламите, за да могат да ви изкарат повече левчета от джобовете.
Специално за Виши ми дадоха тестер с претенциозното "24 часа хидратация". Дотук добре, но лошо, че има съдържание, и аз мога да го изчета. Освен глицерин няма нищо друго, разбира е много добър на усещане и прочие.
Толкова за темата.

# 531
да съгласна съм
да си шаран?

# 532

Кой и как  го разбира това ми е интересно?
Аз не съм живяла цял живот в Щатите....
В щастките аптеки пак има Ла Рош Позе наредени до Гарние, както съм го виждала и в България, без никакво разграничение -  този рафт е 'обикновена', този рафт е 'медицинска' козметика. В България има много, много аптеки които на съседни рафтове продават и изброените от теб марки, и до тях точно Гарние и Лореал, в такъв случай как се разбира кои марки са медицински? пише ли някъде? някакви специфични сертификати ли имат? аптекарките ли така казват? по цената само ли? Наистина ми е интересно, не питам нападателно, наистина ми е интересно да разбера как се разграничават според вас 'медицинските' марки.

# 533
Аз разграничавам като медицинска козметика например марки като La Roche posay, Avene, Bioderma... Много дерматолози лекари работят с тези марки например и съответно ги изписват за домашна употреба, по това съдя и ги определям като "медицинска козметика". Не знам доколко е правилно, но аз така го усещам Mr. Green Vichy не мога много да разбера към медицинските ли да я спадам и нея, защото до сега не съм чувала дерматолог да я предписва, а и имат доста масирана рекламна кампания по телевизията. Няма лошо, само че не ми се връзва много много. Разбира се обаче това, че дадена козметика се води медицинска козметика или е набедена за такава не значи, че ще е подходяща за теб и ще ти реши проблемите като с магическа пръчка. За себе си мога да кажа, че не държа непременно да ползвам само медицинска козметика, купувам каквото ми хареса и не се съобразявам.

# 534
А какво ще кажете за професионалната козметика?  Joy

# 535

Кой и как  го разбира това ми е интересно?
Аз не съм живяла цял живот в Щатите....
В щастките аптеки пак има Ла Рош Позе наредени до Гарние, както съм го виждала и в България, без никакво разграничение -  този рафт е 'обикновена', този рафт е 'медицинска' козметика. В България има много, много аптеки които на съседни рафтове продават и изброените от теб марки, и до тях точно Гарние и Лореал, в такъв случай как се разбира кои марки са медицински? пише ли някъде? някакви специфични сертификати ли имат? аптекарките ли така казват? по цената само ли? Наистина ми е интересно, не питам нападателно, наистина ми е интересно да разбера как се разграничават според вас 'медицинските' марки.

Не знам Laughing Толкова много въпроси...
Аз не защитавам тезата, че има такова животно "медицинска козметика", пък и опитът ми с нея не е чак толкова голям. Просто се опитах да формулирам какво разбира широката аудитория под това понятие.
CI трябва да е прав, но какви са тогава класовете козметика с няколко примера от всеки, ако може, моля?

# 536

Не знам Laughing Толкова много въпроси...

CI трябва да е прав, но какви са тогава класовете козметика с няколко примера от всеки, ако може, моля?

?
Зададох един единствен въпрос, после просто подсказах възможни отговори, и накрая го повторих.Пак си остава един.

За CI не знам, но за мен лично козметиката се дели на два класа - качествена и некачествена, що се отнася до това как тя ще се отрази на тялото ти. Всички останали класификации са маркетингов трик, професионални, висши, медицински и т.н. Примери - тези три теми са пълни с такива.

А какво ще кажете за професионалната козметика?  Joy

Laughing Laughing Laughing същото, дим и огледала. Само според мен при професионалните марки грим понякога има разлика просто защото са предвидени да издържат при различни условия, трябва да не се топят под горещите прожектори и да са много пигментирани за д а не ги 'измива' силното осветление.

Всичко това си е лично мнение, естествено, всеки си има глава на раменете, чете, купува, решава за себе си.

# 537
Наистина ми е интересно, не питам нападателно, наистина ми е интересно да разбера как се разграничават според вас 'медицинските' марки.
няма такова нещо като ''медицинска козметика'' , това е маркетингов трик ,
защото звучи добре и хората му имат доверие

# 538
  • Paris
Моля за помощ Praynig Издирвам из темите къде е коментирано за козметичните етикети и по-точно начина на подреждане на съставките и процентно им  съотношение. Мисля, че CI беше писал за това.  bouquet ще съм ви много благодарна Hug

# 539
Здравейте, може ли едно компетентно мнение за балсам - маска за коса със следните съставки:

AQUA, PROPYLENE GLYCOL, MYRISTYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, BEHENYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, PARAFFIN, PARFUM, PARAFFINUM LIQUIDUM, CERA MICROCRISTALLINA, DMDM HYDANTOIN, ISOPROPYL ALCOHOL, POLYAMIDE-2, TOCOPHERYL ACETATE, CITRIC ACID.

Благодаря предварително. Simple Smile

Може ли някой да ми отговори....  Sad

Общи условия

Активация на акаунт