Отговори
# 585
MTV, честита годишнина, още дълги години любов и разбирателство   bouquet
Роси, добре си се завърнала, дано до януари повече не се налага да посещаваш болници. Сега повече почивка.
Евка, и nellito_v, повече си почивайте и само положителни емоции, дано не се повтарят повече тези контракции  Praynig
Иве, много сте сладки с Верето, ето кой ще ти илюстрира приказките след време  Grinning Много добра художничка си имаш.
mishleto_85, радвам се, че всичко е наред с твоя бебо. И моя върви напред, за сега цели три седмици. То, ехографите нали показват +/-, но и на мен така ми казаха, че върви по-едър младежа, но при мен има и на кой да прилича такъв голям  Laughing
На мен пъпа, още не ми е щръкнал, с предната бременност, към края толкова стърчеше, че чак се притеснявах да не би да имам пъпна херния  Laughing Сега все още нямам и линеа негра, не че изгарям от желание да се сдобия с нея, де.
Килограмите ми са + 8, искаше ми се до края да кача само 12кг., но май няма да е. Последните два месеца, качвам вместо по един килограм на месец - по два, та сигурно ще кача повечко. Аз със стрии обикновено се сдобивам след раждането, когато започвам да свалям. Сега се омазвам ежедневно след баня с Бюбхен лосион за бременни и кърмачки, но си мисля, че и да се може човек, всичко си е до кожа. Кръвното ми е ниско, но и по-добре.
Приятен и спокоен неделен следобед на всички  Hug

# 586
  • Стара Загора
Привет мами. Докато се наканя да се разпиша в темата и тя аха-аха да стигне 50 стр. Laughing

Rosi79, добре завърнала се от болницата и до януари никаква такава Naughty

MTV, да ви е честита годишнината и още много много годишнини да празнувате заедно.

Моят пъп и сега и преди не е изпъквал. Линия негра още нямам, с първата бременност имах, но не помня кога се появи.

Днес си купих витамини О”мами с шоколадов вкус, не съм ги пила до сега, но ще ги пробвам, че като цяло забравям да пия.Някоя от вас пие ли ги тези?

Много телеграфно стана, сори.  Crazy

# 587
MTV честита годишнина  newsm51
На всички момичета с проблеми дано са отминали и вече само положителни емоции и новини  Hug не ви изброявам поименно че ми е сложно да запомня Embarassed
Забравих какво щях да ви пиша Crazy

Ми по инерция карам  Mr. Green за кг за моя лоша изненада съм + 7  Confused за сега  стрии уж нямам много само няколко по гърдите мажа се с едно на Клоран с глухарче добре омазнява  Mr. Green
аз днес неделно си почивам не че през седмицата се преуморявам де  Embarassed седя си предимно в къщи ноо вчерашното пътуване май не ми се отрази много добре и ще си полежа повечко.
И така мина единия изпит и сега трябва за другия да почвам да чета  Close че имам само две седмици а с тоя изфирясал мозък  Embarassed

Няма да ви занимавам повече хубав неделен следобед на всички  Hug

# 588
Герганчето , на мен ми закъсняваше с 7 дни, когато се видя с вагинален ехограф. Ти при кой д-р ходиш във Враца?

Aми първо ходих при Петкова, при нея лекувах проблеми с цикъла, въпреки че според нея ми е нередовен заради наднормено тегло, само да поясня че тежах 60кг при височина 160см, тъй че не виждам кой знае колко да ми е наднормено теглото, както и да е. Когато установи бременността каза "божее колко с тая двурога матка няма да го износиш това бебе и до 20г.с."  Twisted Evil И аз от тогава се разочаровах от нея и се записах при д-р Боби Петров  Wink Сега нали карам практика в болницата че уча за акушерка и там много жени се оплакват от тая Петкова  Rolling Eyes Та така....

# 589
MTV, честита годишнина. Много здраве и любов.
Евка, Нелито, Роси почивайте повече, дано на никой не се налага повече да влиза в болница до януари.
Мишлето85 добре, че всичко е наред с бебчето. Жалко, че почти никоя от нас не може да си намери лекар на който да има сто процента доверие. Мен пък от 2 месеца и половина не са ме гледали на УЗ в ЖК, и то при положение, че имах и проблеми и точно на ехографа ми засякоха контракциите, преди да вляза в болница, но аз ходя на частно от време на време. Също така кръв са ми вземали само когато се регистрирах и в болницата в началото на август и се надявам сега като ида на 2-ри ноември, иначе май ще трябва да си платя едни изследвания. Витамини все още не вземам, доскоро си хапвах в големи количества плодове, но вече намаляха и ще почвам някакви от началото на другия месец, но ще се консултирам първо кои са по-добри за мен. Иначе още си пия ФК, казаха ми че може и до края да си я пия, не може да навреди.
Иве, много сте хубави.
Да ви се похваля спалнята е готова след ремонта и днес изпробвахме парното, то е от тези на ток, които се изключват при достигане на определена температура, засега топли супер, пък за зимата ще видим. Мисля да вземем и една газова печка, която да включваме например вечер преди къпането и като резерва ако спрат тока някой път. Иначе за спалнята утре ще си търсим щори, искам от вътрешните, но от тези вертикалните, които се плъзгат.

# 590
Здравейте, мили мами и бебчета в коремчета!

MTV, честита годишнина! Дано винаги да сте заедно и много щастливи!   bouquet
Копнеж, просто е невероятно това, което преживяваш, но просто не го мисли много. На мен пък ми излиза, че бебчо върви с три седмици напред и ми се вижда много. Незнам дали да се радвам, че ще е голям мъж или да се притеснявам как ще го раждам. И все пак не им вярвам много на тези ехографи.
За пъпа - на мен все още не е изкочил, но се разшири доста и става все по-плитък. Имам си и линия от доста време, която е доста ясно изразена. Grinning Стрии все още нямам, но се мажа по три пъти на ден и се надявам да ме пропуснат.Килограмите ми са вече 12 отгоре  Embarassedкато повечето са от шести и седми месец. Embarassed Преди това си вървях с по 1кг или 1,5кг на месец. Обиколката на корема ми е 97см. Понатежава ми, но малко, не ми се надуват краката и ръцете, за сега, и не ме боли кръста и таза. Питам се до кога ще е така обаче. newsm78 Коластра не съм имала до сега.
На корема си говоря постоянно мили думи, особено като съм сама, галя си го и го прегръщам, доколкото мога, като легна . Таткото също му говори, гали и целува.  Laughing Мисля, че въобще не е странно и смешно, защото бебчето ни чува и свиква с гласовете ни.

Мимичетата с контракции да се пазят много и да си почиват повече. Аз също си имам по малко, но за сега не са болезнени, пия си хапчетата и наблягам на почивката.
Поздрави и приятен ден на всички мами!  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 14:01 от vivianka1

# 591
герганче дано си доволна от Боби Петров, аз раждах Дани във Враца при Цеков, много съм доволна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 592
герганче дано си доволна от Боби Петров, аз раждах Дани във Враца при Цеков, много съм доволна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Той вече работи в Мездра Wink Иначе доста добри отзиви слушам за него  Wink

# 593
  • София
Само да минада ви кажа,че болезнени контракции нямам само стягания. Не мога обаче и крачка да направя сама, не мога да стана сама ужас е просто боли. Каква е тая болка идея си нямам боли ме точно между краката при вкякакво помръдване било то обръщане в легнало положение или седене. За ходене просто едвам правя крачки. Някой да каже какво може да е ?

# 594
Евка защо не отидеш на лекар, идея си нямам от какво може да е
Гергане, Цеков е завеждащ отделение в Мездра, много жени от Враца ходят да раждат там, заради него, а и условията са доста по-добри от враанското АГ и като спокойствие, и като чистота, а и той е добър, въобще не е надут, много естествен човек и сега с тази бременност съм му се обаждала, никога не е отказал да ме консултира, дори и по телефона Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 595
  • София
Evka това е от натежаването на корема. Болката е от таза, просто там се усеща. Аз се притеснявах дали не може да ми докара разкритие тая болка, но лекарят ме успокои. И при мен понякога е много силна, точно както го описваш, но витамините и движението ми помагат. Ти пиеш ли магнезий? Дори да не пиеш, можеш да хапваш банани, помагат. Аз като спя по корем на другия ден съм по-добре, може би ако спиш настрани и си слагаш възглавница под корема също ще те облекчи  Hug

# 596
  • София
Ири пия магнезии и витамини Матерна. Банани си ям, защото мн обичам. Спя само настрани,но движението не ми помага а влошава ужасно картинката.На лекар съм във вторник сутринта та ще видим какво ще каже. Трябваше по-рано да отида заради предишните контракции,но нали малкия пипна варицела и бяхме затворници у нас  Laughing

# 597
  • София
Ами да ти кажа стискам ти искрено палци да не е нещо опасно, защото и мен ме притесняват тези болки, макар че напоследък не са толкова силни. Миналата седмица се бяха засилили много по едно време, ама беше защото се преуморих и като отпочинах вече са по-леки. Тогава даже мислех да ходя на лекар по спешност, толкова силно ме болеше, но размина.. Дано не е нищо тревожно  Hug

# 598
Здравейте мамчета с коремчета!Чета ви но така ме домързява да пиша.

Evkaмила за твое добро ще е да се консултираш с лекар при всеки знаеш е индивидуално  и стискам палци да ти минат болките Hug

Стискам палци на момичетата с контракции да им намалеят поне защото и аз си ги имам но почти по цял ден лежа и не правя нищо друго.Мамето и мъжо са поели домакинските задълженя.За кг. моите са почти + 10 Embarassedно бебчетата да растат пък като родим ще сваля ме Simple Smile

# 599
Добър вечер!
Първо да питам нещо.
В петък ми дадоха болничен от 24.10 до 17.11 като сестрата каза че от 17-ти ще ми издадат болничен вече за 45-те дни.Но вече в къщи се усещам ще аз няма да излизам в 45 дневен от 17.11 ,а от 17.12.И тя се е объркала.Какво сега да правя да нося ли болничния на работа,дали ще може след това да ми издадат от 17-ти до17 т.е за 30 дни?!
Или да се обаждам да ми издават друг.До сега все ми даваха за 24-25 дни.та толкова голям дали ще може. newsm78 Или пък ще трябва да си допълвам с отпуска което не е желателно заради паричките после.

Сега по темите - обиколката на корема ми е 99 см.
Пъп нямам изскочил ,понеже преди си беше като дупка и сега пак си е така.Само дето е по-малка.Не вярвам да ми изскочи.
Линия негра не знам дали имам-имам малко по-тъмнимки косъмчета по тази дължина.Но почти не се забелязват.
За килограмите-на 8-ми бях + 7 но сега не знам.Водя се по кантара на доктора.
Иначе онази сутрин пак получих крампи.Този път на десния крак.До сега всеки път когато и да е било е било на левия.При протягането ми сутринта усетих че започва да се схваща.Половинката тъкмо беше станал и само като измънках и се надигнах разбра ,че е крака.Разминах се леко отново.
Витамините си пия,ям банани...не знам защо става така.
Иначе малката госпожица си танцува на воля по всяко време и хич не и дреме.Все още не са станали болезнени ритничетата и.Само дето корема ми се вижда много ясно как подскача. Laughing За сега не ме боли кръста,само гърба и то от лявата страна понякога.
Контракции не знам дали имам.Онзи ден пазарувахме  цял ден почти на крак-и ме присви ниско долу за 3-4 секунди.После вечерта отново.Но това беше.Дали това са контракции?
Изтичане на коластра също нямам ,не знам дали е нормално при все че като гледам повечето имате  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт