Отговори
# 600
Тани, ако искаш й се обади и я попитай, на мен ми издават болнични за по 20дни, но сега ми издадох за 23 дни, а следващият последният пак ще бъде за 20  дни  и живот и здрави края на ноември излизам по майчинство, не мисля,че ще бъде проблем да ти издадат за 30дни, но ако искаш питай, за да си спокойна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 601
Тани, на мен ми издават болнични за по 30 дни. Така че, не мисля че ще е проблем да ти издадат после от 17.11 до 17.12.
И аз нямам изтичане на коластра. Но не се притеснявам излишно. Предполагам, че е индивидуално.

Момичета, да ви питам: В Метро още ли важи правилото за карти? И може ли на място, ако отида да ми издадат?  Thinking

# 602
Копнеж мисля, че може на място, но не съм сигурна, ние сме с карта на фирмата на мъжа ми Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 603
  • Варна
MTV, честита годишнина! Бъдете още дълги години заедно и  щастливи!!!
Нели, пази се повече, че са много неприятни болките.
Евка, мен ако питаш тези болки не са за пренебрегване. И аз като имах болки миналата седмица, не очаквах да са от контракции, но се оказа точно от тях. А болките могат да доведат до разкритие. Аз като отидох при лекаря ми да ме види, ми каза че добре че съм отишла, защото както бебето е седалищно, от контракциите е можело да ми се пукнат водите  Sad. Така че не са шега работа. Не искам да те плаша, но по-добре по-скоро да те види лекар, за да си спокойна.
Аз стрии още нямам, дано не се появят. Линеа негра също нямам, с Вики като бях бременна имах. Пъпчето ми още малко и ще изскочи. Иначе от началото на бременността съм качила 7 кг, почнах от 48, сега съм 55. Дано и оттук нататък да не качвам много.
Ох, много неприятно е бебето да е седалищно, постоянно ме рита в пикочния мехур и все имам чувството че ще излезе някое краченце  Simple Smile
Аз цял ден ден лежа и ме хвана саклета, но трябва да пазя бебето.

# 604
MTV честита годишнина и от мен, нека дълги години сте сплотени и щастливи заедно Simple Smile
Копнеж картите в Метро си важат с пълна сила, аз не бях ходила никога там доскоро и много се разочаровах като ни върнаха, защото сме нямали карта  Rolling Eyes много тъпо ми стана, защото това все пак си е един магазин, все едно простосмъртните не са достойни да пазаруват от там, ама тяхна си работа...
Аз щастлива и доволна днес си напазарувах от Mothercare, ама английския, че тук в българския вариант влязох веднъж и ми се изправиха косите  Shocked все едно в БГ заплатите са 4пъти по-високи, че така се отразява и на цените, хич не  ги разбирам тия работи  Thinking Та днес купих 7 бодита с дълъг ръкав, 3 гащеризончета, едно комплектче от 3 части и един космонафт за скромната сума от 120лв Simple Smile е, не доставят до БГ, но една приятелка ще ми ги донесе след 1-2 седмици, а иначе ако някой иска да си пазарува от английски сайтове, дори да няма карта за плащане може да го направи чрез Еконт, те имат офис в Лондон и ти го доставят до адрес в БГ с наложен платеж Simple Smile още не съм я пробвала тази услуга,  но скоро може да се възползвам Simple Smile
Приятна неделна вечер  Hug

# 605
  • София
Копнеж важи това за картите и може да си изкараш на място, но трябва да си МОЛ на фирмата. Иначе, МОЛ-а на фирмата трябва да попълни една тяхна бланка и да я подпише и подпечати и можеш и сама да си изкараш.

violetblue в кое Метро е тази промоция... защото аз днес бях в това на Цариградско шосе и не видях нищо бебешко на промоция, ни колички, ни дюшечета... може аз да не съм гледала където трябва де...

За болките мисля, че хем трябва да се почива достатъчно, хем трябва да се раздвижваме... т.е. като се раздвижваме не трябва да се претоварваме.. поне при мен това е идеалната среда.

# 606
Ивалекс коремчето ти е много сладко нарисувано.Мамчета пазете се,почивай те си.За стрийте - все още нямам.Коремчето ми е 96см.Килограмите съм +10-11.Имам си негро линийка и пъпа ми е изхвръкнал.Това се майтапя за пъпа ми че му е патката и е щръкнала.
Пулса ми е около 100 и е постоянно - някой да знае дали е нормално да поддържам такъв пулс?
МТВ честита годишнина - пожелавам ти много години разбирателство и любов.

Снощи отново ходих на дискотека,не съм играла,а цяла вечер се схванах на стола.Но да ви кажа пуснаха някакъв кючек ( цигания ) и бебчо започна да рита . И се майтапим с приятелките ми че ще ми е игрив. Simple Smile

Сега ще имам гости и отивам да ги посрещна. Хайде лека вечер.И умната момичета ...    Пазете се.....

# 607
Тани, на мен също ми издават болничните за 30дни - досега 2 съм ползвала. То си е по преценка на лекарската комисия, но като е последен болничен преди 45-дневния не би трябвало да се заяждат.
Аз също още нямам изтичане на коластра.
Евка, аз получих такива болки имам от един месец някъде. Казаха ми, че не са контракции, но лошото че след тях обикновено ми почват от тези безболезнените контракции, но много на често. На мен ми предписаха в този случай да увелича магнезия - 3*2 и да пия нош-па 3*1. Подейства след няколко дни, после след 2 седмици пак така се получи и пак повторих лекарствата. Но при всички случаи е добре да те види лекар. На мен също ми помага раздвижването, но като е умерено без да се преуморявам.

# 608
здравейте и от мен  Hug
аз май ще се присъединя към майките на момичета, или поне така каза моята докторка  Wink
за сега съм 10 кила плюс, не знам от къде станаха толкова Flutter, важното е бебка да е добре  Rolling Eyes
изписаха ми само Малтофер заради ниския хемоглобин  118, иначе друго не пия  като витамини
а пъпа не ми е изпъкнал но май се образува целулит newsm78
Това е за сега от мен - изпращам ви прегръдки   Hug

# 609
... може аз да не съм гледала където трябва де...

Със сигурност не си гледала  където трябва  Mr. Green  На мен магазина на Цариградско ми се води квартален  Crazy  Дюшеците на Магнифлекс са навити на ролка и са изключително компактни. След отварянето и развиването им, трябва да се оставят известно време да се самораздуят. Количката беше в края на един коридор.... За кошарката и бебешкият комплект ви го преписах от брошурата, не съм ги търсила специално, защото на мен такива не ми трябват.

# 610
Благодаря ви за пожеланията! Hug

dudeslavka , аз бях след хранене с пулс 130-140, което е адски гадно като усещане Crazy /това с първата бременност-с тази за момента не ми се е случвало/.

Еvка дано не е нищо сериозно Hug

Коластра не е задължително да имате от сега Wink Аз нямах никакво увеличение на бюста с първата бременност-коластра пък хич; сега обаче не е така- и се увеличи и имам коластра..та явно всяка бременност си е различна Peace

И още щях да пиша.. Rolling Eyes

# 611
  • София
МТВ, честита годишнина с пожелание за дълги години любов, семейно щастие и разбирателство!  Hug

Евка, от близо 1-2 месеца ме тормози подобна болка. След направен цялостен преглед гинеколожката ми ме увери, че се дължи от натоварването на тазовите кости. С предната бременност доста ми се е поразтегнала матката и сега момата ми е разположена ниско долу и пристиска сериозно таза. Болката е много неприятна, защото освен, че трудно ставам и трудно се движа, но и след разходка се усилва. Бях ви разказала как след сватбата, на която се престарах с танците хич не успях да мигна цяла нощ от същата тази режеща болка. До рев ме докара. А с напредването на бременността тежестта върху таза ще се увеличава, съответно и болката . Sad
Единственото спасение за мен е да изкарам деня хоризонтирана и да се движа  възможно най-малко. Така болката поотшумява и аз мога да си поошетам и сготвя. Едно ходене до пазара за 20-30 мин ми гарантира няколко часа да не мога да си намеря място от болка - така, че ще съм по-често в хоризонтално положение докато се запознаем с девойката ми. А това лежане ще ми коства повече ненужно залепени килца, но за тях ще се притеснявам догодина.
Пъп щръкнал не съм имала с предната бременност и засега не се е показал. Линеа негра очаквам скоро да се види.
След като предния път измазах какви ли не мазила против стрии и само за една вечер в 8м се оказах сериозно нацепена, този път вече не му пука дали ще се появят нови попълнения. Просто по - зле не може да стане, примирила съм се.
Коластра, не ми е изтичала с предната бременност, но това не ми попречи да кърмя 25 месеца юначето си. И досега не ме е притеснила коластрата.
Тани, на мен лекарката ми издава само 30 дневни болнични и така ще е докато изляза в 45 дневния. Ако не си предала болничния говори с нея за объркването.

Иве, страхотни сте с Верето! Hug

И още нещо щях да пиша, ама какво ли беше...  newsm78

# 612
  • София
Здравейте! Успях да ви изчета най-накрая Simple Smile

MTV - Честита годишнина! Да сте много щастливи и да се обичате много!  bouquet

ivalex - чудно коремче си имаш! Цяла приказка  Laughing Можеш да напишеш детска книжка и Верето е готова да я илюстрова Wink

Като чета какви са тези лекари към ЗК ?!? Аз си имам гинеколог от доста години на когото много се доверявам, защото се е доказал с времето... Но пък не е към ЗК. Обаче ходя само веднъж в месеца и ми е предостатъчно.
За килограмите - леле! Качила съм 14 Simple Smile Казват, че не ми личи ужким много, ама неможе всичките да са по коремчето така че ще имам какво да свалям после определно...
Пъпа се е приготвил да изкочи! Кажете какво е това с пъпната херния, че не ми звучи добре и има ли общо?
И да ви се пооплача с малко болежки - като изключим крампите, които почти успявам да контролирам с онзи трик с опъването на крака и прибирането на ходилото навътре, продължават да ми оттичат тез крака и то много дразнещо! Понякога не мога да спя от тях. Също така при ядене особено вечер в дясно много ме заболява корема - от това, което разбрах много вероятно е да се окаже, че имам сгъната жлъчка, която сега от бременността се притиска още повече и се затруднява функцията й (усещането е точно като прещипване). И кръста почна порядачно да си ме боли, като постоя повечко права или прекаля с ходенето. Също така установих, че като ходя бързо (а ми се случва и да се затичам чак понякога, като пресичам примерно) и ме стяга корема. Бях си взела магнезий но не го пиех - сега почнах да взимам по 1 на ден.
И тук да засегна и аз малко темата за фолиевата киселина. Въпреки начина по който сте я обсъдили, макар и да е рязък на моменти Simple Smile - това е важна тема наистина. Аз самата имам лека спина-бифида - именно, защото моята майка на времето първите 2 месеца от бременността не е пила фолиева, а явно организма е имал такава липса. По последни проучвания - най-добре е да се пие даже 1 година преди да се забременее - така се избягвал на 90% риска от много други заболявания. Също така е добре да се пие до края на бременността. Само да ви кажа, че аз по принцип никак не съм привърженик на пиенето на синтетични витамини и т.н. химии. В случая обаче става дума за по-малкото зло. Сега пия тройна доза, заради моя проблем, но иначе от година и половина преди да забременея съм пила по 1 всеки ден.

И да ви кажа за "говоренето с коремчето" - ние с бебка много си комуникираме Simple Smile Аз нали си работя от вкъщи и имам пълната свобода по цял ден да й говоря какво ли не! Пускам й детски песнички и любими мои. Гледаме "заедно" филмчета, няколко пъти вече й чета на глас приказки. А приказките на ivalex ми се струват много подходящи за случая! Създават красиви усещания - а това е целта! Освен да слушат гласовете ни и да усещат положителната енергия, отделянето на ендорфините, което става, когато на нас ни е хубаво Simple Smile Така че общувайте си с бебоците! Чудесно е!

Ох, имаше още много неща, които исках да ви кажа, но ще стане повече от досадно-дълъг поста ми, така че за сега толкоз! Желая ви сладки сънища! И всички проблеми да отминат!

# 613
Благодаря за отговорите момичета  bouquet.Значи можело да се издават по за 30 дни да не се притеснявам.Пък и болнични издават само в петък  и така ще се забавя много за нов.И после късно ще си получа паричките.Следващия ще ми пишат 30 и после 45...

Забравих да пиша ,че стрии нямам.От 4-ти месец се мажех с Нивеа бейби ,пише че става и за поддържане на кожата през бременността.Но онзи ден си взех от Олиото на Хип за бременни против стрии.Но Нивеата беше по-мазно... newsm78 Дано не ми излязат изобщо.  Praynig Те не са ли по наследство  newsm78

# 614
Добро утро   bouquet

Аз нещо от снощи съм в такава депресия, че няма измъкване, само ми се плаче и ми е мъчно, и ми е мъчно за хиляда неща не само сегашни, ами се присещам за разни минали неща и е един рев....ужас, а от обяд съм на лекции, дано се поосвестя малко че приличам на мумия   Tired Face

Общи условия

Активация на акаунт