Мамолози - гр. София

• 1 783 965
  • 6 424
  •   1
Отговори
# 5 265
По принцип се препоръчва до 15 ден за всякакъв вид преглед, но специално за палпацията това ще затрудни доктора, а мамографията ще е неприятна за вас.
Ехографията е по-щадяща и добър специалист може да я направи във всеки ден от МЦ.

# 5 266
Аз болката от пристискането ще я изтърпя, но ме вълнува повече дали е удачен прегледа от гледна точка на резултатите...

# 5 267
  • София
Докторът ми е казвал, че има значение за мамографията. Първите дни от цикъла е най-добре, до десет.

# 5 268
  • София
Според д-р Василев денят от цикъла няма значение.

# 5 269
  • София
Ако е просто профилактичен преглед, без оплаквания - по-добре иди след като мине цикъла, тоест запази по-късна дата. Ако имаш някакви притеснения - отивай независимо от кой ден е.

# 5 270
Здравейте! Имам следния казус. Миналият месец на 13-ти октомври (14-ти ден от цикъл, два дена преди овулация) усетих режеща болка при допир в дясната гърда до зърното от вътрешната страна, не от страната на ръката.  Ако не се бях притиснала нямаше да разбера, че ме боли. Предишната седмица бях ходила на профилактичен преглед и всичко беше чисто и докторката ми каза да отида на профилактика след 6 месеца. От следващия ден почнах постоянно да се проверявам, дали ме боли - легнала, права, под душа, нон-стоп. Общо взето болката отмина, но остана леко напрежение, и ръката и мисълта ми бяха постоянно там. Миналат сряда на 26-ти все пак се реших да отида на още един преглед при различен мамолог. Прегледът беше изключително обстоен - зададе ми безброй въпроси, опипа ме навсякъде, и ме прегледа на ехограф, и каза, че нищо няма. Успокоих се, забравих да се проверявам и нищо не съм усещала като неразположение. Цикълът ми дойде на 29-ти, когато го и очаквах. Обаче преди три дни се събудих през нощта по корем и се стерснах, че ще ме заболи пак гърдата и оттогава пак ме боли на същото място при допир и усещам някакво като изтръпване. Извинявам се, че влизам в толокова подробности, но според втората мамоложка, може гърдата да е травмирана по някакъв начин и затова да ме боли на конкретно място. Имам двегодишно и скача по мен и може да се е облгнала без да съм разрбала. Също така имам болки в гърба и от време на време ми изтръпва дясната ръка, но аз работа на компютър нон-стоп.
Въпросът ми е, дали да ходя на трето мнение и каква е вероятността тази болка да е свързана с друг проблем? И колко време може да трае, ако е травмирана? Почнах много да се притеснявам и се усещам, че само за това мисля.
Септември съм си пускала изследвания на хормони и всички бяха в норма.
Благодаря ви предварително!

# 5 271
Според мен е невралгична болка, щом се оплакваш от други болки в гърба и ръката.

# 5 272
И според мен проблема не е от гърдата, а е свързана с това:
Също така имам болки в гърба и от време на време ми изтръпва дясната ръка, но аз работа на компютър нон-стоп.

Може да пробваш да си мажеш гръбнака с нещо от типа на Волтерен, Дийп рилийф, и ще видиш, че ще мине.
При дъщеря ми беше същото, тичахме по спешност на мамолог, оказа се че е от дисковите ѝ хернии.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 19:10 от Lemy

# 5 273
Благодаря много за бързите отговори. Ще пробвам с мазане за известно време и ще пия Невробекс. Много странно ми се стори, че подобни оплаквания могат да доведат до болка в гърдите, но явно се случва. А аз имам и леко изкривяване на гръбнака от неправилна стойка, и това допринася и за болките и мравучканията в гърба и кръста.
Благодаря отново!

# 5 274
Болката върви по хода на нервите, които излизат от прешлените, ето тук може да видиш на кое ниво е виновника:

# 5 275
Момичета, скоро ще раждам. Няма да кърмя. Колко време след раждането и достинекса мога да ида на преглед?

# 5 276
  • София
Аз ходих бременна в шести месец и после, когато ми дойде втори цикъл след раждането. Ако имаш конкретни оплаквания или притеснения, отиваш възможно най-скоро, без да се съобразяваш с нищо.

# 5 277
  • в джунглата
Момичета д-р Полихронов има ли ехограф в частния си кабинет? Как минава прегледа? Ще пътувам 4часа за преглед и не ми се ще да ме претупа за 5мин .

# 5 278
Има ехограф в кабинета си. Прегледът е обстоен. Внимателен е. Аз съм била 3 пъти при него и съм доволна.

# 5 279
  • София
Момичета д-р Полихронов има ли ехограф в частния си кабинет? Как минава прегледа? Ще пътувам 4часа за преглед и не ми се ще да ме претупа за 5мин .
Ехограф има в кабинета. Прегледът протича -палпация и ехограф и в никакъв случай не е 5 Мин.

Общи условия

Активация на акаунт