Мамолози - гр. София

• 1 783 477
  • 6 421
  •   2
Отговори
# 5 235
Реших и аз да споделя моя еднократен опит с Гаврилов- отношението му беше нормално и спокойно. Бях при него преди малко повече от 4 години, тогава бях на 27години и все още кърмеща първото си дете. Прегледът, който той извърши лично беше мануален, а ехографията проведе дъщеря му.
 Препоръката му при мен ( без фамилна обремененост и без образувания за проследяване) беше да се преглеждам на всеки 8 до 10 месеца.  ( Василев е на мнение, че веднъж годишно е достатъчно ).
  Впоследствие не съм посещавала лекаря, но това не е било на основание лошо отношение.
Иска ми се много да вярвам, че препоръката за по- често следене е съобразно предисторията на всяка негова пациентка, а не заради комерсиална цел.
 От тук разбрах още преди време, че Гаврилов има склонността да се кара, аз лично не съм била свидетел. Разбираемо е да се гневи заради пропуснатата възможност за по-навременнна реакция, но истината е, че за мен е непрофесионално и със сигурност няма да е особено окуражаващо за пациента.
 И сега едно отклонение- преди време си говорих с един АГ, че българинът си отива или от страх или от срам да отиде на лекар. Може да звучи обидно, но със сигурност не е като да няма такива хора, та мили момичета,  следете се, търсете информация тук или като цяло в Интернет, но не се отказвайте от профилактиката.

# 5 236
Препоръката на колко месеца да се следиш е индивидуална.
Според възрастта, фамилна обремененост и други фактори се преценява.
И съм съгласна, че ако пропуснеш преглед има основания да ти се кара, но ако не си пропуснала, а прегледа е направен другаде - къде е логиката?

А на какъв принцип избира кого и дали ще оперира? Това ми е нова информация. Аз си мислех, че ако съм редовна при него, въпреки всички условности имам един вид гаранция, че ще ме оперира, ако се наложи.
Ако това се е променило и подбора се прави на друг принцип (примерно връзки и препоръки), то наистина не виждам причина да се тълпят жените при него.

Както писах и в предишния пост - ехографска профилактика на много добро ниво може да си направи всеки от днес за днес в кабинета в онкологията.

# 5 237
  • София
Здравейте. Искам да изкажа крайно негативното си мнение от д-р Любен Бозев в Св. София. Напипах бучка и отидох февруари. Каза фиброаденом, който да наблюдаваме или да махнем. Нещо ме човъркаше и май отидох да го махна. След операцията като се събудих видях, че е оперирана дясната, а не лявата гърда. Обяснение - видяли на ехограф в операционната нещо съмнително в нея. Глупости, просто обърка гърдите. След като се разбра това ме свалиха за нова операция, която вече беше с местна упойка. През цялото време беше категоричен, че е фиброаденом. Оказа се карцином. Ок объркял е, но това което не е направил е, че не беше изчистил всичко и резекционната линия не беше чиста. Стойте далеч от него!!! Заради неговите грешки ми предстои химиотерапия, която можеше евентуално да спестя ако туморът не беше прерязан.

# 5 238
  • София
Е, това вече е абсурдно! Да объркат гърдите...нямам думи!

# 5 239
Здравейте!При вече доказана диагноза след биопсия следва преглед при онколог и хирург!
Но как да отида след като за
добрите лекари  часове се записват с месеци напред! Това наистина е абсурдно! Моля ви насочете ме при кого да отида ( в София) ? При Гаврилов едва ли ще успея тази година, което изобщо не е вариант.А и честно казано мисля ,че когато са толкова натоварени и с толкова много опит и пациенти вече може да "претупват " нещата.Надявам се да не съм права ,но това с часовете за след месеци.... наистина не е за предпочитане.

# 5 240
  • София
Е, това вече е абсурдно! Да объркат гърдите...нямам думи!
Затова далече от него! Пълен некадърник!

# 5 241
Здравейте!При вече доказана диагноза след биопсия следва преглед при онколог и хирург!
Но как да отида след като за
добрите лекари  часове се записват с месеци напред! Това наистина е абсурдно! Моля ви насочете ме при кого да отида ( в София) ? При Гаврилов едва ли ще успея тази година, което изобщо не е вариант.А и честно казано мисля ,че когато са толкова натоварени и с толкова много опит и пациенти вече може да "претупват " нещата.Надявам се да не съм права ,но това с часовете за след месеци.... наистина не е за предпочитане.
Вече писаха тук, че може да отидете в онкологията и да Ви прегледат веднага и то добри лекари.

# 5 242
Мисля, че в темата за рака също може да се попита.

# 5 243
Докато се чудя как да се докопам до Гаврилов за мнение на моя проблем(възпалена киста уж),си записах час за д-р Албаяти.През Супердог при него имаше най-скорошен час-тази събота.Понеже съм доста притеснена реших,да мина през него за по- скорошно мнение.Изчетох доста положителни мнения тук и в Супердог.Ако някой има лични впечатления може да сподели.

# 5 244
  • София
Докато се чудя как да се докопам до Гаврилов за мнение на моя проблем(възпалена киста уж),си записах час за д-р Албаяти.През Супердог при него имаше най-скорошен час-тази събота.Понеже съм доста притеснена реших,да мина през него за по- скорошно мнение.Изчетох доста положителни мнения тук и в Супердог.Ако някой има лични впечатления може да сподели.

Има споделени назад, добре е да се чете. СупердоК.

# 5 245
  • София
Здравейте, питането ми е свързано с мамография. Надеждни ли са лаборатории Русев (намират се в Студентска поликлиника, има ги и в Пета МБАЛ София) за направа на мамография, тъй като в Аджибадем Сити Клиник на Цариградско, към които се бях насочила, записването е доста напред във времето. Или е по-добре да се направи в Аджибадем?

Попаднах на мнения в друга тема, че мамографията с цел профилактика не се препоръчва под 50 г., ако няма конкретен проблем или фамилна обремененост, защото има облъчване. От друга страна, д-р Перчева, с която говорих по телефона, за да си запиша час за профилактичен ехографски преглед, ми каза, че след 40 г. на мамография се ходи на всеки 2 години... Имате ли информация за това?

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 15:16 от Mini Rebel

# 5 246
  • София
Препоръчвам лаборатория Русев в Студ. град. 4 пъти сме правили там рентген и ЯМР, разчитащият лекар д-р Нацков е топ-специалист.
Относно мамографа - моят лекар ми обясни, че от касата се покрива мамограф при жени над 50 години, но е добре да се прави и преди това през две години. Аз съм на 46 и до сега само ехография съм правила, но това не означава, че е правилно. Приятелка в Германия си ходи чинно на мамограф през две години след 40 год. възраст.

# 5 247
Това с облъчването е несериозно и обикновено е коментар на хора, които отричат методите на медицината - (хомео)патки и др. Много по-ниско е, отколкото от скенер примерно. Понякога просто се налага за избягване на истински животозастрашаващ риск. Обаче школи има различни колко често и кога е необходимо. Някои лекари казват и всяка година след 40 или 45. Освен това зависи от структурата на гърдите - по-жлезистите и с по-малко мастна тъкан невинаги се виждат добре на мамограф, там ехографията върши повече диагностична работа. Тези теми са обсъждани повече от веднъж назад в темата, но обобщението е - всичко това е добре да прецени специалистът.

НЗОК се старае да затрудни всячески профилактиката на рак на гърдата със сложната система от направления, но много жени не познават дори правата си относно това, което касата отпуска. Мисля, че го пусках преди време като инфографика.

# 5 248
  • София

Здравейте,
Търся добър мамолог  в гр.София - район Център ( около НДК), жк Иван Вазов или Стрелбище .
Желая  да си направя ежегодния профилактичен преглед при специалист  в  изброените райони ,който работи  с фондове за допълнително здравно осигуряване.

# 5 249
Може ли да препоръчате лекар, който работи с НЗОК, за София.

Общи условия

Активация на акаунт