Мамолози - гр. София

• 1 763 074
  • 6 334
  •   5
Отговори
# 5 820
Haidi,
чухме вече около 800 пъти вашето мнение. В България има и други добри специалисти. Освен всичко друго, жената не търси рентгенография.
Уважаема, аз съм с рак на гърдата, позволено ли ми е да се изказвам и разбирам?
Много съжалявам, че сте имали рак на гърдата. Както и че има некадърни лекари. Такива има във всички специалности, включително в образната диагностика.
За сметка на това, мога да ви посоча поименно примери на успешна диагностика и операции на карциноми на гърдата, извършени от лекари със специалност акушер-гинекология, хирургия или онкология. Някои от тях имат по две специалности.

И не ми предлагайте нахално да се ограмотя, защото може да съм по-грамотна от вас, а заболяването не ви дава картбланш да сте груба и нападателна. Мамографията е частен случай на ренгтенографско изследване, а по-назад в темата съм писала изключително конкретни постове какви специалисти преглеждат гърди, какво може да се очаква от различните специалности, какво се полага по каса и какво се плаща и т.н.

# 5 821
Параход, лекар онколог не извършва операции при рак на гърдата. Онколога води цялостното лечение, а операцията е една част от цялостно лечение.
Рентгенолога е първият във веригата, който чете ЯМР или мамографията, след него е хирурга който взима биопсия, после е патолога, след него онколога заедно с комисия назначават лечение, дали ще е операция или предоперативна химия, зависи от хистологията и образното изследване.
Сега, вие първа влязохте с бутонките,доста грубичко, опитвайки се да ми казвате какво да пиша или не пиша, изживявайки се като последна инстанция на знанието.
Който и да види образуванието, неминуемо се стига до рентгенолога, който разчита образните. Каквото и да говорите, образните са тези които виждат и четат образи и от тяхната компетентност зависи диагностиката. Точно на образните специалисти разчитат и хирурзите.

# 5 822
Когато се опре до операция и лечение, то е интердисциплинарно, но вие добре знаете това. В темата говорим за първични прегледи и диагностика, и дай боже всички потребителки на този етап да си останат.

По другия въпрос:
както Василев (АГ), така и Байчев (хирург онколог), така и Маслянков (хирург) имат отлична история на операции.

# 5 823
  • София
По другия въпрос:
както Василев (АГ), така и Байчев (хирург онколог), така и Маслянков (хирург) имат отлична история на операции.
И никой от тях (а и други известни гръдни хирурзи) не чака рентгенолог, който да им потвърди това, което са видели на ехо или мамографията. Често изобщо не правят биопсия, а назначават операция.
Некадърници има и при рентгенолозите и при мамолозите (чиято специалност не съществува).  Може лекарят да е спасил сто човека, но погърпевшия с грешна диагноза това изобщо не го вълнува.

haidi, на вас желая успешно и бързо лечение!

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 20:55 от buni

# 5 824
Благодаря Ви за насоките! Жалко, че не можем да се доверим изцяло на лекарите, но пък и нямаме избор и сме в техните ръце и е едно лутане при кого да отидем с най-малки щети. haidi, желая Ви благополучно и безпроблемно оздравяване и да попадате на най-точните лекари!

# 5 825
Аз бих добавила като бърз и евтин вариант образната диагностика на 2 етаж в Онкологията.
Плаща се 40лв за ехография на зона (това е цена от началото на 2024, може да има промяна), влизате в кабинета и докторите ви правят преглед на ехограф.
Докторите там преглеждат десетки гърди (и не само) на ден и спрямо моят опит са много компетентни.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 09:40 от танита

# 5 826
  • В царството на игрите:)
Haid, напълно сте права в обясненията си, но няма чуваемост. За диагностика се ходи на рентгенолог. Ако всичко е наред си свиркаш, ако, не беж при хирург. Лошото, че у нас хирурзите станаха всичко. И по назад в темата съм писала, че Иво Гергов е страхотен специалист, както и д-р Кристияна Кръстева от МЦ " Медкрос". Аз съм оперирана от РМЖ и се следя при нея от години. Преглежда само на ехограф, обаче. В Онкологията н отделениието по Образна диагностика също са добри, защото това правят по цял ден. То е на 2 етаж, не на 4, но това не е толкова важно.
Бъдете здрави!

# 5 827
  • софия
За пореден път ще препоръчам д-р Евгени Стоянов - образна диагностика, мамолог в Полимед.

# 5 828
И аз препоръчвам с две ръце др
Евгени Стоянов. Наистина, невероятен човек и специалист в областта си.

# 5 829
  • София за сега
Здравейте,  и моята първа мамография беше в Онкологията на 2 етаж. Преди 10 години.Там ми откриха киста и ме извикаха за допълнителен преглед на ехограф. На мен ми стана странно,че е объркан редът на изследванията, но бях много притеснена. След прегледа ме пратиха при Проф. Гаврилов, който тогава не беше още професор и преглеждаше на долния етаж. Той пък от своя страна ме препрати извънредно към частния си кабинет и слава на бога ми направиха биопсия и същия ден получих резултат, че всичко е наред и да ходя на прегледи на 6месеца, която , заръка чинно изпълнявах. Тук вече ще споделя огромното ми разочарование от Проф.Гаврилов. Около пандемията закъснях с прегледа около 6 месеца, не бях ходила 1 година, защото лекувам психиатричен проблем след загубата на съпруга ми. Не ми даде да си отворя устата, направи ме на две стотинки и се държа ужасно. Както и да е преглътнах. След това закъснях с 2 седмици, защото госпожата в приемната не всеки път е в благоразположение да вдига телефона, за да си запазя час. Пак ме посрещна с крясъци, обиди, че съм самоубиец и, че при трето закъснение ми е забранено да го посещавам него и дъщеря му. Пак преглътнах. Дойде време отново да запиша час. Госпожата каза, че часовете за след 8 месеца. Отказах се естествено.  Сега си търся нов наблюдаващ лекар и не съжалявам.  Моите родители бяха лекари / починаха преди години/ Майка ми особено изключителен специалист в областта си с опашки и тълпа пред кабинета си и никога не си е позволявала да хока пациентите си. И да в последните години Гаврилов преглежда само мануално. Някаква дама гледа на видеозон със скорост по-бърза и от фирмената ни профилактика и изваждане една торба с пари. Та така. Жалко е, че такъв професионалист си позволява да се държи по такъв начин.

# 5 830
Haid, напълно сте права в обясненията си, но няма чуваемост. За диагностика се ходи на рентгенолог. Ако всичко е наред си свиркаш, ако, не беж при хирург. Лошото, че у нас хирурзите станаха всичко. И по назад в темата съм писала, че Иво Гергов е страхотен специалист, както и д-р Кристияна Кръстева от МЦ " Медкрос". Аз съм оперирана от РМЖ и се следя при нея от години. Преглежда само на ехограф, обаче. В Онкологията н отделениието по Образна диагностика също са добри, защото това правят по цял ден. То е на 2 етаж, не на 4, но това не е толкова важно.
Бъдете здрави!
Благодаря за поправката, коригирах се.
Напълно споделям, че най-бързо, лесно и точно се поставя диагноза от добър образен специалист. Методите: ехография, мамография или ЯМР се избират също от специалиста, според характеристиките на тъканта.

Гаврилов..
Писала съм и преди. Този човек оперира майка ми, която е жива и до ден днешен и съм му безкрайно благодарна.
Но... И аз съм от тези, които престанаха да ходят при него. Първо отдавна не съм виждала дамата, която прави биопсиите, и подозирам че вече не ги правят в кабинета. Предполагам че все пак са намерили начин как и къде да ги правят бързо, ако се налага, но мисля че не е в кабинета.
Второ дамата, която преглежда на ехографа последния път все едно копаеше с мотика върху гърдите ми, и за капак не описа нищо от съществуващите неща (две кисти)
И да, и на мен ми е крещял, което намирам за абсолютно неприемливо.
И най-накрая Гаврилов е хирург, а тук в темата имаше няколко мнения, че лично той вече избягва да оперира, та всичко това събрано не прави логика да си причинявам неудобството да ги гоня за час година напред, да ме овикват, да вися 2 часа допълнително и да дам 150лв, и накрая да не дава Господ, ако се наложи операция - той дори да не я направи.

# 5 831
  • софия
Трета със същите впечатления от Гаврилов. 2020 година ходихме при него и тази среща беше тази, на която реших, че ни-кой не заслужава отношението, което той си позволява към жени, които има нужда от помощ. Толкова е самовлюбен, че отдавна и малкото човешко, което имаше, е изчезнало. Да не говорим, че извън тясната си професия, разпространява безумни идеологии и откровено фалшиви новини. И се прави на Робин Худ. Таксите за преглед в кабинета са такива, каквито са, а тези за жени от региона, в който е роден - съвсем различни. Нямам против и не бих коментирала това, ако нямаше и останалите поведенчески и характерови особености, които дори не се опитва да тушира и за мен надделяват над останалото.
Хубаво е, че не е единствен специалист. Надявам се никога да не видя подобна трансформация при д-р Василев.

# 5 832
Нещо за Гаврилов.....Таксата в региона, където е роден, тоест в област Монтана, е 75 лв. Тук той е много вежлив, особено внимателен и много обяснява. Аз разпитвах го за белия си дроб (вижда се образование на скенера). Той ми е казал точно, какво е, че не е злокачествено. Тук той много говори и идват при него жените точно заради това той да ги оперира. За мен е нещо ново, че той не е винаги оперира своите пациенти. И благодаря ви за споделеното.

# 5 833
Това е абсолютно извън темата и качество не коментирам, но благодарение на пътуването на тези доктори, (има доста специалисти пътуващи месечно до родните си места, аз дори знам един професор в Лондон, който си идва веднъж в месеца и преглежда точно така) нашите родители имат достъп до лекари с много опит. Не можете да сравнявате заплатите/пенсиите в София и в провинцията и в много случаи според мен става въпрос по-скоро за про-боно работа, отколкото за печалбарство в тези “гастроли”.

Моето лично мнение също е, че в София медицината е доста комерсиализирана. Имам опит само с Гергов. Груб е, не дава разписки или подробно описание, както се изисква ако си с направление, (винаги съм била частно), но ми се струва, че не е от най-комерсиалните образци поне, защото не назначава безсмислени изследвания, за допълнителни пари. Но комерсиализацията  пък в медицината хич не е нова. Цитаделата на Кронин ми идва наум, ако някой я е чел.

# 5 834
Самият факт, че Гаврилов дели пациентите си по различни от медицински критерии, говори достатъчно. Надявам се все по-малко лекари да са като него, макар че аз не мога да нарека такъв човек лекар,съжалявам.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 10:32 от jennyb

Общи условия

Активация на акаунт