Мамолози - гр. София

• 1 745 791
  • 6 279
  •   6
Отговори
# 6 225
  • София
При Карагьозов прегледът е 460 лв.
Под 160-200 лв. профилактичен гинекологичен преглед при лекар, който не работи с касата не зная дали има. Като това не включва тест за hpv Confused. Ако се наложи абразио или хистероскопия, съвсем загрубяват нещата. После жените не ходели на профилактични прегледи като нямали оплаквания, здравната ни система е като всяка друга тук - мащеха.
В онкологията мамолозите не преглеждат ли по каса?

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 17:51 от buni

# 6 226
Добавих ги към въпроса. Ако можем да оформим списък на добри специалисти по каса, освен за София, и за страната, защото в много случаи, профилактиката е жизненоважна.
Под 160-200 лв. профилактичен гинекологичен преглед при лекар, който не работи с касата не зная дали има. Като това не включва тест за hpv Confused. Ако се наложи абразио или хистероскопия, съвсем загрубяват нещата. После жените не ходели на профилактични прегледи като нямали оплаквания, здравната ни система е като всяка друга тук - мащеха.
В онкологията мамолозите не преглеждат ли по каса?

# 6 227
  • В царството на игрите:)
Никога не ми е отказано направление от ЛЛ и много често ходя на профилактични по здравна каса. Има много свестни лекари, които работят ( все още ) по ЗК. С  РМЖ съм и не е като да не си обръщам внимание. Simple Smile Здравната ни система не е точно да е мащеха. Просто ние въртим 5-6 лекари,които вдигат цените до небето . Докато има кой да ги дава ще има и кой да ги взема Simple Smile

# 6 228
Да, затова е добре да се знаят тези свестни лекари, които работят със здравна каса.

# 6 229
  • София
milmich, дай препоръка, моля. Наистина говорим за няколко лекаря, но това е, защото не знаем алтернативи.

# 6 230
Наистина не е като да няма добри специалисти, които работят с направление. Тъй като обаче аз не съм взимала никога, конкретно за такъв преглед, нямам идея до колко е усложнена процедурата. Последно тук съм чела, че първо се взима за гинеколог, който издава следващо
 за хирург или специалист образна диагностика.
  Наистина са високи цените за частните прегледи, както например при д-р Йорданов, но това не означава че на всякъде са чак в този диапазон.
  Вариантът със здравната каса, макар тромав си остава вариант, за който финансовата тежест е непосилна. Като цяло, който си е поставил като приоритет здравето, намира начин да си обръща внимание. Познавам не малко хора с добри възможности, които живеят с мисленето "на мен няма да ми се случи" и съответно хич не си дават зор да ходят профилактично на какъвто и да е преглед. Същевременно около мен виждам хора, които макар и затруднени си обръщат внимание и са стриктни.

П.С през октомври обикновено правят кампания за безплатни прегледи. Това също може да е вариант за някой и то в съвсем близко бъдеще:)

# 6 231
Не е толкова тромава системата, но го казвам покрай моя, засега, еднократен опит с д-р Евгени Стоянов. Тази година, за 1-ва година, личната лекарка ми каза, че ми се полага профилактика ехография на млечни жлези. Даде ми направление директно тя, но за няколко дни не се вместих в 2-та месеца - това направление е за 2 месеца, не за 1. Та, ѝ казах да го анулира и че ще взема, когато прегледът наближи. Когато прегледът наближи, не разбрах дали тя не е анулирала старото или какво, но се наложи да е по реда с АГ. Но явно, че може и от личен лекар, ако е заложена в тази година профилактика. Иначе редът с д-р Евгени Стоянов е да се запази първо час в "Полимед" и после да се вземе направление.

# 6 232
  • софия
То с всички специалисти редът е такъв - първо час и после направление, че не се знае.

# 6 233
Аз платих толкова, защото държах да съм при Йорданов. Иначе 100-110 лв е прегледа в Аджибадем.
Българките не ходят, защото нямат здравна култура, не заради цените.

# 6 234
Здравната култура се изгражда от:
1. Образователната система
2. Здравната система

То това остава и да съдим пациентите, че не са се родили със здравна култура. В България лекарите хал хабер си нямат от профилактика, да не говорим за администраторите над тях.

# 6 235
Много се говори за профилактика в последното десетилетие особено.

# 6 236
Уау, за такава цена за преглед не бях чувала до сега.

# 6 237
  • Русе, у дома
Много се говори за профилактика в последното десетилетие особено.
Проблем е, че само се говори, а нищо не се прави. Бях слушала едно интервю, преди време по Дарик с лекар-онколог.... и тя лично разказа за скрининга... как би следвало да бъде - всички жени в определена възраст,(примерно 45 год. възраст) задължително през годината (пр.2025) да минат преглед при АГ, който е по здравна каса, без да има нужда да си вземат направление от ЛЛ..., но при нас все още няма нормативна уредба, която да регулира такъв вид прегледи., за съжаление....

# 6 238
Да, това е и опитът на моето семейство. Добре, че баща ми имаше незарастваща рана, та, личната лекарка да изпрати майка ми на гинеколог, защото тя е немърлива към себе си (а имаме силна наследствена обремененост). От своя страна гинеколожката ѝ е казала, че ѝ е време за мамография. Та, така, Слава на Бога, разбрахме за рака на майка ми и се оперира. След операцията ѝ, аз бях 19 годишна, ходим на преглед на 6-8 месеца, може да сме се забавяли, но май не сме имали повече от година, но може и да сме. И все пак редовно. Така че пак призовавам да направим списък за добри специалисти, които работят по каса, защото отлагаме по ред причини, поне финансовите да не са причина. Също мисля, че когато човек приоритизира, намира средства, но не е въпросът да се натовари и напряга.

# 6 239
Какви са тези цени бе....ужас направо! После българката не ходела на профилактика.
Такива цени "професионалистът с човешко отношение" няма да сложи. Ще има малко повече разум. Поклон пред паметта на Полихронов!

Общи условия

Активация на акаунт