Мамолози - гр. София

• 1 745 600
  • 6 279
  •   2
Отговори
# 6 240
  • София
Е, лекарите в частните болници не си измислят само цените - това е цена, посочена от болницата. А болницата съответно слага висока цена за много търсен специалист - ако говорим в случая на Аджибадем и доц. Йорданов. Нали не мислите, че той си прибира таксата за преглед в джоба и че той я е определил.

# 6 241
А нали знаете, че изключително известните и доказани в своята обаст лекари могат сами да си определят къде и как да работят.Simple Smile Включително болниците се съобразяват и с ценоразписа си, ако искат да ги задържат.Уважавам мнението на всеки, просто искам и аз да споделя моето.И аз ходя на годишни прегледи при споменатия специалист с трицифрена сериозна сума.Честно не помня колко точно ми излезе последния път със сигурност е било над 300...Мой избор си е, но и негов избор е да работи по тези цени.Защото ходя и при друг изключително известен АГ, които работи и с направление, а дори да не съм с направление не ми описва половината от нещата в прегледа, за да не стане сумата около 500 лв по ценоразписа на частната клиника.Така че винаги има начин Smile Даже сега се сещам и за друг изключително известен АГ от Надежда, на когото съм била пациантка и процедираше по същия начин, че и зъболекарката от врем на време го прави, като пише че ми е лекувала обикновен кариес, за да не ми свалят кожата на касата...А точно в Тодука неонатоложка си е изказвала възмущението пред мен от безумните цени на прегледите и направи на дъщеря ми два вида ехограхии без да ги опомене на касата, защото попринцип и те се таксуват отделно от 130-те лева за стандартен преглед.Исках да кажа, че когато има желание и докторите намират начин.За щастие съм попадала на много хора със сърца сред тях.
За да не съм тотален спам ще кажа, че и аз съм от пациентките на Полихронов.Ходих веднъж на преглед при Евгени Василев във Вита, доволна съм.Вземането на час е изнервящо и единствено това не ми харесва.

# 6 242
  • Ланкър, планините Овнерог
При Карагьозов прегледът е 460 лв.
Под 160-200 лв. профилактичен гинекологичен преглед при лекар, който не работи с касата не зная дали има. Като това не включва тест за hpv Confused. Ако се наложи абразио или хистероскопия, съвсем загрубяват нещата. После жените не ходели на профилактични прегледи като нямали оплаквания, здравната ни система е като всяка друга тук - мащеха.
В онкологията мамолозите не преглеждат ли по каса?
Последно в средата на август бях при Карагьозов на профилактичен - мануален + колпоскоп. 80лв, но аз ходех през 3, а сега през 6м. - може и заради това да съм на промоция. Иначе 120лв е при него само преглед. Взимам фактура и после ДЗО ми ги възстановяват.

# 6 243
Зъболекарят ти пише кариес защото точи касата така, за кариес му плащат някаква сума, която той ти приспада от цената на това което ти е правил реално .

# 6 244
  • София
Гита, да, 120 е само мануален преглед, колпоскоп, цитонамазка, микробиология и ехограф - 460 лв. 5 - те лева за паркинг ми бяха най-неприятни. Хирурзите нямат голям избор. Ако искат да оперират нямат вариант за работа само в частен кабинет.
Няколко дами споменавате за отлични специалисти работещи на ниски цени само по каса. Пишете имената им, моля. Само за
д-р Цветан Тончев (гинеколог) съм прочела до момента.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 13:22 от buni

# 6 245
Д-р Евгени Стоянов от Полимед също работи по каса, макар че аз бях по фонд.

# 6 246
  • София
Д-р Евгени Стоянов от Полимед също работи по каса, макар че аз бях по фонд.

И няма разлика в прегледа. Даже последния път като бях при него платено ме посъветва да си искам направление, защото ми се полагло.

# 6 247
То хубаво с направление, обаче докато стигнеш до това направление може свят да ти се завие. Първо ЛЛ, след това АГ (който пък не е задължително да ти издава за мамолог), някои АГ преглеждат те гърдите, други са заядливи и се запъват. Като цяло това огромно доплащане от пациента в системата натоварва страшно много. Специално за мамолог разчитат на страха на пациентките и съм сигурна, че един огромен процент от тях вадят кеш и не се занимават с разни бележки и направления.

# 6 248
  • София
Направление за Стоянов вземам от ЛЛ само. Ехография на млечна жлеза.

Моят АГ така или иначе по ЗК не приема...

# 6 249
В "Св София" (Тина Киркова) работят с направления. Аз ходих платено при Василев, защото исках час по-рано, но много жени бяха по здравна каса. Д-р Василев ми хареса. Изглежда човечен като д-р Полихронов🕊️

# 6 250
Направление за Стоянов вземам от ЛЛ само. Ехография на млечна жлеза.

Моят АГ така или иначе по ЗК не приема...
Променили са го явно. Преди беше по-сложно с направленията за мамолог. Това е добре.

# 6 251
  • софия
Д-р Василев е прекрасен Човек. И преди съм писала: не е имало случай да му звъня, той да не вдигне и после да не върне обаждане. Помни пациентите си, заболяване, спокойно и достъпно обяснява.

# 6 252
Д-р Василев е прекрасен Човек. И преди съм писала: не е имало случай да му звъня, той да не вдигне и после да не върне обаждане. Помни пациентите си, заболяване, спокойно и достъпно обяснява.
Така е. Никога не повишава тон, точен, внимателен и човечен. Единствено не ми харесва, че е претоварен, но това е положението.

# 6 253
В "Св София" (Тина Киркова) работят с направления. Аз ходих платено при Василев, защото исках час по-рано, но много жени бяха по здравна каса. Д-р Василев ми хареса. Изглежда човечен като д-р Полихронов🕊️
А как може час да се запише при него по каса. В болницата ли се звъни?

# 6 254
Мнения за Д-р Александрина П. Перчева?

Общи условия

Активация на акаунт