Майчинството - счетоводно - 23

• 38 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Ами какво те притеснява, април е преди юли Simple Smile Ако излезеш в болнични за бременност и раждане докато си в отпуск за отглеждане на дете, т.е. преди първото дете да навърши 2 години, имаш право на обезщетение в размер, какъвто е бил за него.

# 436
благодаря Elfita,но аз искам свеки да я гледа.....мога ли да я върна на работа няколко дена преди аз да започна работа и така тя ще може да поеме майчинството...работеше в нашата фирма  Hug....това ли е единствения вариант,по който може да се прехвърли майчинството...

моля за отг   bouquet
Можете...по какъв член всъщност и е прекратен договора преди да отиде на борсата?

член 328 ал.1 т.12 от Кодекса на труда

# 437
Ами какво те притеснява, април е преди юли Simple Smile Ако излезеш в болнични за бременност и раждане докато си в отпуск за отглеждане на дете, т.е. преди първото дете да навърши 2 години, имаш право на обезщетение в размер, какъвто е бил за него.
Благодаря и на двете ви!   bouquet

# 438
Моля за съдействие.
Когато нося 3-я болничен/от педиатъра/коя декларация от страницата на НОИ ,трябва да приложа.Благодаря предварително.

# 439
  • София-България, Израел - където си поискам
Моля за съдействие.
Когато нося 3-я болничен/от педиатъра/коя декларация от страницата на НОИ ,трябва да приложа.Благодаря предварително.
след като изтече болничният, се подава декларация за обезщетение за дните  от 135 до 410 и копие от акта за раждане на детето.

# 440
  • Пловдив
Моля за съдействие.

Преди да изтече третият болничен

Приложение 2 изтегли тук: http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc

# 441
Моля за съдействие.
след като изтече болничният, се подава декларация за обезщетение за дните  от 135 до 410 и копие от акта за раждане на детето.
а преди тази декл.за 135 до 410,трябва някоя от приложенията

# 442
  • Пловдив
а преди тази декл.за 135 до 410,трябва някоя от приложенията

да,права си и аз се отнесох

“Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане” -Приложение 1-изтегли от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6+копие от акта за раждане

# 443
  • София
Здравейте!
Имам следното питане:
Назначена съм по служебно правоотношение/държ. с-л/, но в момента ползвам отпуск за отглеждане на дете, което е на 1г и 6м.
Отидох днес да попитам дамата от личен състав следвали да подам декларация в НОИ и ако да каква за прекъсване на отпуската, но тя ми се тросна и не можа да ми отговори какво следва да направя./ простотията е голЕма/
Затова се обръщам към вас с молба за съдействие.
Аз ли следва да уведомя НОЙ за започването ми на работа?
С декларация ли или ...?
Разбрах, че имам право да получавам 50 процента обезщетение, какво трябва да направя за това.
Благодаря ви!

# 444
В службата подаваш Приложение 12 и Приложение 4. Виж линка, който Елфита е дала.
Заверено от осигурителя копие от удостоверението за раждане на детето.

И кажи на колежката, че Приложение 12 се носи в срок от 3 дни в НОИ.

# 445
Цитат
Здравейте на всички във форума.искам да попитам едно много важно нещо за мен.Нека първо изясня. очаквам бебенце в началото на май месец,но с таткото сме разделени.преди това не съм работила никъде,освен малко в чужбина,но не ми се води стаж.С този обновения закон дори и сега да намеря някои ,които да ме заведе на работа пак няма да взема никакво майчнство. Ако може някой да ми даде надежден източник какви така наречени "привилегии" ще ми даде държавата като една млада самотна Бг мама.

Благодаря ви!
Zdraveite na vsi4ki vav foruma.iskam da popitam edno mnogo vajno neshto za men.Neka parvo izqsnq.
o4akvam bebence v na4aloto na mai mesec,no s tatkoto sme razdeleni.predi tova ne sam rabotila nikade,osven malko v 4ujbina,no ne mi se vodi staj.S tozi obnoveniq zakon dori i sega da namerq nqkoi ,koito da me zavede na rabota pak nqma da vzema nikakvo mai4nstvo.
Ako moje nqkoi da mi dade nadejden izto4nik kakvi taka nare4eni "privilegii" 6te mi dade darjavata kato  edna mlada samotna  Bg mama.
Blagodarq vi! Hug

----------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 03:21 от AnMary

# 446
  • София
Стики, благодаря ти Hug
Добре, че ви има.
Два дни вече не мога да се разбера с нея.
Казва, че това е мое задължение- аз да ходя и да се разправям с НОИ.
Аз  не бях сигурна, тъй като съм назначена със заповед, а не с трудов договор- т.е държавен служител.

# 447
мисля, че относно обезщетенията няма разлика дали си на трудов договор или държавен служител  Thinking
 Simple Smile

# 448
  • София
Стики, и аз така мисля, но тази патка дори не знаеше какво се подава, ами ми каза аз да си прочета КСО и да си изтегля и поддам в НОИ каквото трябва.

# 449
  • София
Със сигурност ще ти дават детски(35лв) всеки месец до навършване на 18-годишна възраст или докато завърши детето средно образование, но не по късно от 20г.
Ще вземаш и социална помощ(100лв) до навършване на 1 година на детето.
За това се сещам, може и да има нещо друго за самотни майки.

Общи условия

Активация на акаунт