Майчинството - счетоводно - 23

• 38 908
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
В КСО едва ли ще го има!  Joy
Тази определено не са я избрали с конкурс.

# 451
Има и някаква помощ докато майката е още бременна,мисля че се изплащаше около месец преди термина. Беше нещо от сорта на 200-250лв.

# 452
  • София
Стики, аз направо побеснях от тази леля. И това е ч. ресурси в община.
Последно ми каза да си напиша / след като издиря какво и как в КСО/ молба за това до кмета. Shocked Или да си взема заповедта за назначаване и да си ходя в НОИ да си поддавам каквото трабва.
Би ли ми казала дали това да подам тези декларации в НОИ е мое задължение или е на работодателя. И от къде мога да се ограмотя по този въпрос? Къде се уреждат въпросните декларации/ закон наредба/ за да мога утре да съм "подкована" и да й ги ударя в главата.
Докъто такива лели работят и никой не им търси отговорност няма да се оправят нещата в тази държава, ако ще и супермен да стане мин.председател. hahaha

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 21:52 от Angela Go

# 453
  • София
Има и някаква помощ докато майката е още бременна,мисля че се изплащаше около месец преди термина. Беше нещо от сорта на 200-250лв.
Да. 150 лв е. И еднократна помощ при първо живо родено дете- 250лв.

# 454
ако си студентка  редовно ще взимаш 120 лева стипендия, и отделно 2880 лева накуп

# 455
Има и някаква помощ докато майката е още бременна,мисля че се изплащаше около месец преди термина....

45 дни преди термина отиваш с бележка от гинеколога в Социални грижи за да си подадеш документите Peace

# 456
  • София
Драги съфорумки. От началото на ноември съм в общ болничен, а през януари ще изляза в болничен за бременност и раждане.

Бихте ли ми казали, може ли да получа декемврийска премия (тринадесета заплата) докато съм в болничен? Ако да, това ще се отрази ли на обезщетението ми за 410-дневния период?  Rolling Eyes

# 457
може, стига да е за месеците преди ноември

ще влезе в базата ти ако по премията се внесат осигуровки за ОЗМ

има ако отговаря на условието - средномесечен доход на член от семейството (т.е. твоя) за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 350лв.

Би ли ми казала дали това да подам тези декларации в НОИ е мое задължение или е на работодателя. И от къде мога да се ограмотя по този въпрос? Къде се уреждат въпросните декларации/ закон наредба/ за да мога утре да съм "подкована" и да й ги ударя в главата.

ето тук

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 11:28 от AnMary

# 458
  • До Балкана
Здравейте! Имам няколко въпроса и се извинявам, ако са били зададени вече! Фирмата, в която работя разпределя социални премии през цялата година на служителите си - 4 пъти по Х лв. Трябва да изляза по майчинство на 11 януари, но искам да си взема болничен един месец преди това, от 11 декември, а през това време, ще бъдат изплатени остатъка от социалните (последните Х лв.) и може би бонуси. Искам да попитам дали имам право на тях, след като съм в болничен и дали ще влязат в базата за изчисляване на обезщетението за майчинство, при положение, че редовно си ги облагат с нужния данък? Благодаря ви предварително! Просто се чудя дали дали да рискувам и да си взема този един месец болничен, който ще ми дадат от ЖК преди майчинството или да продължавам да работя до края!  Hug

# 459
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Имам няколко въпроса и се извинявам, ако са били зададени вече! Фирмата, в която работя разпределя социални премии през цялата година на служителите си - 4 пъти по Х лв. Трябва да изляза по майчинство на 11 януари, но искам да си взема болничен един месец преди това, от 11 декември, а през това време, ще бъдат изплатени остатъка от социалните (последните Х лв.) и може би бонуси. Искам да попитам дали имам право на тях, след като съм в болничен и дали ще влязат в базата за изчисляване на обезщетението за майчинство, при положение, че редовно си ги облагат с нужния данък? Благодаря ви предварително! Просто се чудя дали дали да рискувам и да си взема този един месец болничен, който ще ми дадат от ЖК преди майчинството или да продължавам да работя до края!  Hug

Относно социалните придобивки и бонусите е въпрос на политика на работодателя, евентуално на Правилата за работната заплата на фирмата.
Зависи тези социални придобивки, които са изплатени, с какъв характер са - ако са от вида на социалните разходи на фирмата, то върху тях не се внася фонд ОЗМ и  не влизат в базата за болнични. Трябва да проучиш какви са.

# 460
Здравейте, мили мами!
Имам следното питане.ЕТ съм и в момента ми тече третия болничен, т.е. 135-те дни.Сега трябва да си подновя договора с мобилния оператор, който е на името на фирмата.Имам ли право да го направя, докато съм в болнични?След 10 дена се връщам официално на работа, но за съжаление изпускам срока .Искат само подпис, без печат, но пак си е от името на фирмата newsm78.
Благодаря предварително  bouquet

# 461

има ако отговаря на условието - средномесечен доход на член от семейството (т.е. твоя) за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 350лв.
Това от кога е и помощта не е ли само за социално слаби или неосигурени  newsm78 Аз докато бях бременна чух за тази помощ, отговарям и като доход (вземах по- млако от 350 лв.), но ми казаха че не ми се полага...

# 462
  • Пловдив
Това от кога е и помощта не е ли само за социално слаби или неосигурени  newsm78 Аз докато бях бременна чух за тази помощ, отговарям и като доход (вземах по- млако от 350 лв.), но ми казаха че не ми се полага...
бременната не трябва и да работи,за да се възползва от тази помощ за бременност.ти си работила и затова са ти казали,че нямаш право

# 463
  • До Балкана
Lady Brinne , благодаря ти за информацията.  Hug Оказва се че имам 15 дена годишен платен отпуск за тази година, който ще ми свърши идеална работа, и като период, в който да си стоя в къщи, и ще ми бъдат преведени премии и социални за годината! Hug Добре, че не съм прахосвала през годината!

# 464
Здравейте! Моля за малко инфо по следният въпрос:

В момента съм в отпуск по майчинство за малкият ми син. От 02.11.2009г. големият ми син тръгна на ясла и тъй като няма навършени две години за него ползвам обезщетение по чл. 54 от КСО.  Та въпросът ми е какви документи освен ДЕКЛАРАЦИЯ за промяна на обстоятелствата - прил. 12 трябва да подам в тридневния срок до работодателя ми? Взима ли се някаква бележка от ОДЗ-то?

Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт