Майчинството - счетоводно - 23

• 38 972
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
този срок е за да ти се изплати обезщетението още същия месец, не за друго. дори се гледа клеймото на твоя пощенски клон, а не когато е изпратено.

ще трябва да изчакаш да върнат болничния в службата и оттам да го вземеш и предадеш на доктора за корекция
занеси му и писмото, в което пишат точно какъв е проблема

Стики, благодаря за отговора! Предполагам, че ще гледат клеймото на пощенския клон, в който е изпратен болничния лист - т.е.е не моя пощенски клон, а на работодателя.

За мен няма значение кога ще го изплатят, а това да оправя нещата и наистина да го изплатят, защото не са малко пари.

# 331
Никой ли не знае нещо по въпроса с прехвърлянето на майчинството?

# 332
  • София-Младост
Майка ти ще получава обезщетението, което ти щеше да взимаш, ако не и прехвърлиш отпуска, за тази година 240лв. Според мен трябва да ти е започнал отпуска, за да го прехвърлиш, документите се подават от работодателите в НОИ, а не от вас. Иначе не пречи преди това майка ви да осведоми работодателя за намеренията си...имайте впредвид , че той може да откаже този отпуск.

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 09:33 от Ала-Бала

# 333
Благодаря!  bouquet

# 334
Момичета,имам въпрос - на трудов договор съм,но вчера си проверявах осигуровките за септември и се оказва,че работодателят още не ги е внесъл и затова ми забавят изплащането на помощта за дете до 2г,говорих с него и ми каза,че точно вчера били внесени  Rolling Eyes Има ли по принцип някакъв краен срок,в който трябра работодателя да внася осигуровки,за да не губя майчински?Благодаря  Peace

# 335
  • Варна
Ами по принцип крайният срок за внасяне на осигуровките е последният ден от месеца, в който са начислени. В случая, ако заплатите за септември са начислени през октомври, до края на този месец осигуровките трябва да се внесат и да се подаде Д1 на следващия ден - значи сроковете са спазени. Не се тревожи.

# 336
  • София-Младост
Момичета,имам въпрос - на трудов договор съм,но вчера си проверявах осигуровките за септември и се оказва,че работодателят още не ги е внесъл и затова ми забавят изплащането на помощта за дете до 2г,говорих с него и ми каза,че точно вчера били внесени  Rolling Eyes Има ли по принцип някакъв краен срок,в който трябра работодателя да внася осигуровки,за да не губя майчински?Благодаря  Peace
Само допълвам Месечинка...просто ще трябва може би седмица докато инфото от НАП "стигне" до НОИ и от там да начислят обезщетението.

# 337
  • Плевен
Кога горе-долу се подава декларацията за право на обезщетение като за първо дете и как се нарича? Мога ли да си я изтегля от сайта на НОИ?

# 338
Майка ти ще получава обезщетението, което ти щеше да взимаш, ако не и прехвърлиш отпуска, за тази година 240лв. Според мен трябва да ти е започнал отпуска, за да го прехвърлиш, документите се подават от работодателите в НОИ, а не от вас. Иначе не пречи преди това майка ви да осведоми работодателя за намеренията си...имайте впредвид , че той може да откаже този отпуск.

работодателят не може да откаже този отпуск, както и другите отпуски относно майчинството

# 339
  • София-Младост

работодателят не може да откаже този отпуск, както и другите отпуски относно майчинството

Според мен не може да го откаже на майката, но на бабата може.

# 340
Момичета,благодаря много за отговорите   bouquet Чудесни сте,няколко пъти ми се е налагало да питам,защото са ме поставяли в какви ли не ситуации и като не съм нясно направо място не мога да си намеря от притеснения,благодаря за търпението и отзивчивостта,супер сте  thumbsup

# 341
Здравейте! Интересува ме, ако прехвърля майчинството си на майка ми, трябва ли да се върна задължително на старата си работа? Там има много съкращения и няма място за нови хора, длъжни ли са да ме вземат на работа? А ако искам да започна нова работа, майчинството ми като сума ще остане ли такова, каквото е в момента? Предварително благодаря!

# 342
  • Varna
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам, при положение, че съм безработна и искам да си плаща здравните осигуровки сама :
1. къде се заплащат в НОИ или в НАП? къде да отида за да си ги платя или може просто да вляза в някоя банка и с платежно?
2. плащат се предходен месец, нали? например ноември се плащат осигуровките за октомври?
3. сумата 12,48 лв ли е?
МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!  bouquet питам защото, ще се наложи някой друг месец сама да си ги плащам, а не искам да оставам без здравни.

# 343
  • Пловдив
Здравейте! Интересува ме, ако прехвърля майчинството си на майка ми, трябва ли да се върна задължително на старата си работа? Там има много съкращения и няма място за нови хора, длъжни ли са да ме вземат на работа? А ако искам да започна нова работа, майчинството ми като сума ще остане ли такова, каквото е в момента? Предварително благодаря!

не е задължително да се връщаш на старата работа.от старата работа би трябвало да ти предложат място.майчинството като сума си остава каквото е.

може да прехвърлиш обаче на майката ти след като ти изтекат 410 те дни обезщетения за бременност и раждане.виждам,че бебето е на 3 месеца и сега няма да може да го прехвърлиш на майка ти
след 6 я месец на бебето може да го прехвърлиш на бащата

# 344
  • Варна
Nia_123,
Сумата до края на тази година е 10.40 на месец (130 лв х 8%), във всяка банка можеш да я внесеш. По принцип се плаща за изминалия месец.

Общи условия

Активация на акаунт