АНКЕТА:Бихте ли завели детето си на театър в събота?

• 3 219
  • 35
  •   1
Отговори
Наскоро гледах, че предстои премиера във Музикалния театър в София на "Снежанка и седемте джуджета", но тъй като е май в 10 часа в сряда/ако не се лъжа/ не знам дали ще успея да заведа детето ми.Гледам, че и в операта има детски балет ЦВЕТЯТА НА МАЛКАТА ИДА.Искам още от малка да я свикна, да обикне театъра, операта, балета.Естествено детето само ще прецени какво да слуша и гледа, но все пак трябва някой да му предложи отделни примери(а кой друг освен аз нали), а не да слуша предимно някакви чалги и темподобни.Въпроса ми е вие водите ли децата си,  на подобни мероприятия, защото все повече се убеждавам, че имат нужда децата от нещо повече от Планета Тв или ПС world. И ако имате желание предполагам, че събота ще е по удобно на всички?

П.С. Много се чудих, къде да пусна тази тема, дано съм уцелила раздела. Rolling Eyes Crazy

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 11:10 от kikirikiku1

# 1
Нашите ме водеха от малка на театър, на цирк (преди да изгори сградата на цирка на Солни пазар - циркът за мен беше един вълшебен свят) и даже на опера. Определено това е важно за децата. Моето е още много малко, но като поотрасне със сигурност ще го водя на такива места.

# 2
водя ги разбира се, сега докато е топло времето сме навън но като застуди пак почваме да ходим на театър. Миналата зима всяка събота или събота и неделя ходех с двете, на децата много им хареса, малката беше на година и малко когато почнах да я водя и много и харесва. Не бих лишила децата си от тази радост и емоция като театъра.

# 3
Това ми е мечта още преди да се роди синът, но все още ми се струва малък (не знам дали ще задържи вниманието си без да пречи на актьорите и публиката). Двамата с баща му сме посещавали 3-4 постановки на Кукления театър преди години- само двамата  Laughing Wink

# 4
Разбира се!
Почти не пропускаме събота без някакво такова мероприятие /само циркът избягвам/.
За мен това е идеалният ден.

# 5
  • Между гори и планини
Водя го на  театър почти всяка събота или неделя, когато   времето не позволява разходки. Харесва му, стои мирен, после разказва какво е гледал. Това лято го заведох и на цирк, още разказва за него (и стоя цели 2 часа в захлас). Миналата зима го заведох на Коледен пиано концерт на деца от Музикалното у-ще. Постепенно ще тръгнем на опера, балет (Варненско лято)...

# 6
Да водила съм го и ще го водя за в бъдеще.

# 7
  • София
Ходим на театър - в кукления, в 199, в Младежкия. Харесва ни и на двамата (синът ми е на 5). Апелирам само за едно нещо, когато видите, че на децата вече не им е интересно и скучаейки пречат на останала публика моля не ги бийте, а просто си излезте  Peace

# 8
Водим ги. Особено в студените месеци - в съботите редовно сме на театър или на кино (в топлите месеци предпочитаме да сме навън или сред природата). Вече нямам търпение да станат малко по-големи, за да ходим на балет и оперета.

# 9
Дъщеря ми наскоро навърши 3 г. Почнах да я водя на куклен театър , когато беше на 1 - досега е гледала повече от 25 пиеси, някои по два пъти, миналата година я водих и на мюзикъл (беше възхитена не само от представлението, което се изпълняваше само от деца, но и от самата опера като обстановка, все пак е доста по-внушителна, просторна, с много коридори за бягане преди да започне мюзикълът). Когато и в събота, и в неделя има хубава пиеса, ходим и двата дена - почти като абонирани сме.
Но не всички деца харесват театъра - трябва първо да се пробва. Има много майки, които се притесняват, че децата им са много подвижни и няма да издържат толкова дълго на едно място - когато детето харесва какво става на сцената, то е като омагьосано и не се сеща даже да се обърне. По-малките деца дори и да не разбират сюжета, се радват най-вече на музиката, на куклите.... През зимата това е едно от основните ни развлечения, особено когато времето е кофти - ходим около 1 час по-рано, за да може да се срещне с деца във фоайето, да потичат.
Ако досега не сте си водили детето на куклен театър или пък е по-малко, първо се поинтересувайте за избрания спектакъл, тъй като може да не е най-подходящия - каква продължителност има - за по-малките пиесите са 30-40 мин., за деца в училищна възраст - 50-60. Малките деца харесват пиеси с животни, приказките с принцеси са за по-нататък, разпитайте какви са куклите - когато са по-малки детето няма да ги вижда добре и трудно ще следи ставащото. При някои пиеси има затъмняване на залата, в смисъл има момент, в който се изключва дори и приглушеното осветление (има деца, които се страхуват от тъмно) или страшни герои. Рапзитвайте, защото колкото и безобидно да звучи приказката, в кукления театър сценарият не винаги следва класическата приказка.
Давам линк на Варненския куклен театър, там на Репертоар са изнесени всички пиеси, които се поставят, като има кратко разяснение за всяка конкретно и посочена подходяща възраст : www.vnpuppet.com
Предполагам, че другите театри също си имат сайтове.

# 10
Да, разбира се!

# 11
# 12
  • София
Водя ги и сме голями фенове на театър Възраждане, обстановката е много задушевна, всичките им детски постановки са хубави, а от тази съм очарована,  страшно хитро бяха направени джуджетата. За кукления театър не съм на същото мнение за жалост.

# 13
  • София
От 3-годишни ги водя на театър и постановките за малки деца са обикновено в събота и неделя. В началото на куклен (направо бяхме като абонирани), после и на други постановки. Откакто започнаха да ходят на училище имат много ангажименти и се случва доста по-рядко. Навивам ги да отидем в Музикалния, обаче не искат.

# 14
  • София, център
Губи ми се малко смисъла на въпроса, но както и да е. То, ако не са събота и неделя, кога иначе да си заведем детето на театър.?!

А по въпроса с воденето, дъщеря ми я водим от 1,5 годишна на куклен театър. Обаче живеем на Раковска до Куклените театри, защото там освен ДКТ, има един частен и един учебен на ВИТИЗ. Тя ходи основно с баща си всяка събота и неделя, особено в лошо време. Ходила е и по 2-пъти, веднъж на сутрешно и веднъж на следобедно представление.

За операта съм се пробвала, но никога не съм успявала да намеря билети.

Общо взето аз адмирирам тези занимания.

Общи условия

Активация на акаунт