Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 336 813
  • 6 098
  •   2
Отговори
# 1 740

Елфичка, за осигуровките не си права. Сметни колко си внесла през годините до тук и се съмнявам , че сумата ще покрие дори трите ти раждания. И никога до сега не си ходила на лекар, не си си следила бременностите, не си ходила на зъболекар, не си си правила никакви изследвания ? Защото вноската е една и е меко казано смешна, а покрива всички тези неща. Е, за кое по-напред да стигне/

Аз и да не бях осигурена пак нямаше да ме върнат в родилния дом  Joy
Съгласна съм,че се налага отвреме на време,но определено не съм от тези,които висят пред кабинетите всеки месец.Просто не ми се е налагало  Peace
Всичко на всичко за последните години съм взимала едно единствено направление за УНГ.Нищо друго.И зъболекар ,да  Peace
И разбира се за следенето на бременностите  Peace Ходила съм единствено и само по ЗК.

Точно това и казах,че след като съм осигурена е редно да си ползвам осигуровките и да посещавам лекари по ЗК.Защото мога да ходя навсякъде на частно/при уж по-добри специалисти/ и осигуровките ми ей така да си гърмят  Rolling Eyes

Защото от форума тук ми става ясно,че специално за следене на бременност се разчита повече на частните лекари,а при другите се записват колкото да им дават направления за изследванията и се говори за тях с насмешка като за някакви фелдшери едва ли не.Мнението им не се взима под внимание и се чака заветния момент на частния преглед  Rolling Eyes

Никого не ангажирам с мнението си,говоря на базата на прочетено из форумите  Peace

П.П.Конкретно в моя случай осигуровките си ги плащам изцяло аз,защото не работя  Peace

# 1 741
  • Пловдив
А замисляла ли си се защо е така.  Thinking Ако лекарят по ЗК ти дава увереност, че си в добри ръце, виждаш че полага усилия да повишава квалификацията си, не те претупва, защо ще ходиш допълнително и при друг лекар. Някои ходят и при трети за Фетална морфология, примерно.  Rolling Eyes Аз до сега в тези теми не съм срещнала ясно формулиране на критерии когато се търси определен специалист. Всеки казва: трябва ми добър лекар, да работи с касата, да не се чака много.....и до там. Но за мен добър лекар може да означава едно, за друг нещо съвсем различно.

За мен добър лекар е лекар, който редовно посещава международни форуми за повишаване на квалификацията си и е в "час" със световните практики, добър диагностик, защото една грешно поставена диагноза може да ти стъжни живота, да има модерна апаратура, макар последното да не е абсолютно задължително, особено като съм сигурна, че докторът знае какво и къде да гледа, да има един задължителен минимум от умения, че да не се налага да обикалям при още 2-3 негови колеги, да има отношение към пациента, да е на разположение по всяко време, особено при бременност.....много още мога да изреждам.

А темата за данъци и осигуровки по това време на годината хич не ми се подхваща, като знам какви суми плащаме.  Mr. Green Иначе си права принципно за осигуровките и ЗК, но аз все още не съм открила такъв лекар. Явно са ми прекалено високи изискванията  Tired

Ето ви поредният пример.  #Crazy Написал някой нещо си, ама подробности, аргументи.... ooooh!

П.П. Примерът, който бях дала е друг. Явно модератор си е свършил работата. Не знам дали да го оставя линка, защото в случая си има всичко необходимо като обяснения и аргументи и всеки да си прави изводите.  Thinking  Thinking

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 14:16 от razel_dazel

# 1 742
razel_dazel ....и ти си права  Thinking Но аз не съм чак толкова претенциозна  Laughing Нямам такива изисквания,просто да е средно-компетентен лекар  Peace
Защото пък това че е частник не означава автоматично,че е номер 1 ,нищо не му се опира и е едва ли не Господ в специалността си  Rolling Eyes

Няма значение,всеки сам решава при кой да е иде,основни са приоритетите  Peace

А това за черния списък и зъбите просто ме ...  Shocked #Crazy

# 1 743
За размера на здравните осигуровки, които сме внесни, направих някои изчисления. Моля ако бъркам, да ме поправите. Здравната осигуровка е 8%, доколкото ми е известно. На една заплата от 1000 лв. например, че е кръгло число, това е 80 лв. месечно /от нея ние внасяме 40%, а работодателя -60%, но все пак всичките 80 лв. влизат в здравната каса/. 12 месеца по 80 лв. са 960 лв.  Имам някакви впечатления, че здр. каса поема около 500 лв. на раждане, или поне толкова е разликата в частните болници между цените за неосигурени и осигурени. Следователно, остават още пари, които сме внесли, пък не сме си ги ползвали.

Maghalena, темата е за Пловдив, където заплата 1000 лв си е направо мираж, така, че свали сумите наполовина и ще се съглася Peace . А и не всеки ражда нормално. И пак не могат да покрият всичко, което ползваме, колкото и инцидентно да опираме до здравни услуги. Просто защото са много скъпи и в цял свят е така.
Имам някакви бегли спомени, че до миналата година първичният преглед беше около 12 лв, а вторичен -5-6 лв. Не съм точна в цифрите, но бяха от този порядък.  Е, няма как да очаквам за тези пари лекарят да поддържа квалификацията си, да работи със съвременна техника и всичко, което е необходимо за една качествена медицинска услуга. И все пак и да се издържа.
Не съм толкова наивна.

# 1 744
Здравейте,искам да попитам за мнения за доктор Ямаков (за ж.к.).И още един въпрос-доктор Мерджанов разражда ли?

# 1 745
  • Пловдив
Здравейте,искам да попитам за мнения за доктор Ямаков (за ж.к.).И още един въпрос-доктор Мерджанов разражда ли?

Мерджанов не изражда.
Ямаков е много сърдечен, била съм негова пациентка но не по време на бременност.

# 1 746

Точно това и казах,че след като съм осигурена е редно да си ползвам осигуровките и да посещавам лекари по ЗК.Защото мога да ходя навсякъде на частно/при уж по-добри специалисти/ и осигуровките ми ей така да си гърмят  Rolling Eyes

Защото от форума тук ми става ясно,че специално за следене на бременност се разчита повече на частните лекари,а при другите се записват колкото да им дават направления за изследванията и се говори за тях с насмешка като за някакви фелдшери едва ли не.Мнението им не се взима под внимание и се чака заветния момент на частния преглед  Rolling Eyes

Никого не ангажирам с мнението си,говоря на базата на прочетено из форумите  Peace

написала си едно доста изопачено мнение, но ти е простено, защото макар да си имала 3 бременности, са били безпроблемни. и си имала късмет.
да, наистина има доста комерсиални лекари, лекари с фалшиво кухи големи имена, създадени от високоинтелигентни пациентки
както навсякъде другаде, цената няма общо с качеството - това, че плащаш скъпо не означава, че ще бъдеш следен правилно и обратното.

# 1 747
Някакви отзиви за доктор Мерджанов може ли някой да даде? Добър диагностицик ли е?

# 1 748
Аз съм доволна от Мерджанов,ходила съм на профилактични прегледи (не за Ж.К.).Мисля,че е добър специалист,държи се човешки с пациентите,което за мен е много важно.Жалко,че не разражда.

# 1 749

Мерджанов не изражда.
Ямаков е много сърдечен, била съм негова пациентка но не по време на бременност.

Mirаlubа,благодаря за отговора Simple Smile

# 1 750

написала си едно доста изопачено мнение, но ти е простено, защото макар да си имала 3 бременности, са били безпроблемни. и си имала късмет.
да, наистина има доста комерсиални лекари, лекари с фалшиво кухи големи имена, създадени от високоинтелигентни пациентки
както навсякъде другаде, цената няма общо с качеството - това, че плащаш скъпо не означава, че ще бъдеш следен правилно и обратното.

Ти потвърждаваш,това което съм казала и аз.
Говоря за нормални бременности,които не изискват някакво по-специално отношение и изкъсо следене.
Естествено,че ако имам проблемна бременност,която изисква много специално отношение и съм сигурна,че няма АГ по ЗК,който може да ми гарантира адекватно проследяване,ще прибегна до лекар с частен прием,ако съм убедена,че ТОЙ е лекарят.Все пак това е бебе,нов живот и не сме бременни всяка година.

Но конкретно в моя случай всичко е било нормално.Ходила съм по веднъж на ФМ да се потвърди нормалността на събитията и оттам нататък съм разчитала само на лекаря по ЗК.Не съм считала за необходимо да правя 1000 презастраховки и да треперя като лист след всяко изследване.Просто не съм песимист,който винаги очаква нещо лошо.Гледам трезво и разумно на ситуацията.

Имах предвид,че при една съвсем нормална и безпроблемна бременност,която е видимо,че протича като по учебник...има майки,които пак се натискат на частно без дори да са 100% убедени,че въпросния лекар е кой знае колко добър.Чули,че се ходи на частно,защото е по-добре и те тръгват....Затрупват го с грешни пари и в крайна сметка той не им казва нищо по-различно  Whistling Но всеки е свободен да прави каквото си иска.Дали от сигурност,дали от вътрешна убеденост...няма значение  Peace

Даже говорех не за проследяване на бременност,а за обикновени рутинни прегледи.Всъщност за това повдигнах темата  Whistling

# 1 751
Мерджанов работи ли все още в Мед.център "Кючук Париж" или не? Може ли някой да даде координатите му? Rolling Eyes

# 1 752
Мерджанов е в комплекс Южен полъх-близо до последна спирка на 1 и 16.Телефон и адрес можеш да видиш като напишеш името му в търсачката-сайта му излиза на едно от първите места.Съжалявам,че не мога да дам линк в момента.

# 1 753
  • Пловдив
Сайта на д-р Мерджанов. Има необходимата информация.  Peace

# 1 754
,благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт