Елфичка, за осигуровките не си права. Сметни колко си внесла през годините до тук и се съмнявам , че сумата ще покрие дори трите ти раждания. И никога до сега не си ходила на лекар, не си си следила бременностите, не си ходила на зъболекар, не си си правила никакви изследвания ? Защото вноската е една и е меко казано смешна, а покрива всички тези неща. Е, за кое по-напред да стигне/
Аз и да не бях осигурена пак нямаше да ме върнат в родилния дом
Съгласна съм,че се налага отвреме на време,но определено не съм от тези,които висят пред кабинетите всеки месец.Просто не ми се е налагало

Всичко на всичко за последните години съм взимала едно единствено направление за УНГ.Нищо друго.И зъболекар ,да
И разбира се за следенето на бременностите
Ходила съм единствено и само по ЗК.Точно това и казах,че след като съм осигурена е редно да си ползвам осигуровките и да посещавам лекари по ЗК.Защото мога да ходя навсякъде на частно/при уж по-добри специалисти/ и осигуровките ми ей така да си гърмят
Защото от форума тук ми става ясно,че специално за следене на бременност се разчита повече на частните лекари,а при другите се записват колкото да им дават направления за изследванията и се говори за тях с насмешка като за някакви фелдшери едва ли не.Мнението им не се взима под внимание и се чака заветния момент на частния преглед
Никого не ангажирам с мнението си,говоря на базата на прочетено из форумите

П.П.Конкретно в моя случай осигуровките си ги плащам изцяло аз,защото не работя

Ако лекарят по ЗК ти дава увереност, че си в добри ръце, виждаш че полага усилия да повишава квалификацията си, не те претупва, защо ще ходиш допълнително и при друг лекар. Някои ходят и при трети за Фетална морфология, примерно. 
Написал някой нещо си, ама подробности, аргументи....
Но всеки е свободен да прави каквото си иска.Дали от сигурност,дали от вътрешна убеденост...няма значение