Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 352 193
  • 6 115
  •   1
Отговори
# 3 705
На мен ми трябва държавна болница,ако бебчо и недоносен и заради очаквани проблеми след раждането.В тези случаи трябват държавни болници.

# 3 706
  • Пловдив
В Селена не могат да оперират новородено. Но това няма общо с неонатологията. Тяхната е с трето, най-високо ниво на компетентност. А това дали ще се наложи оперативна намеса, се знае предварително при една стрикно следена бременност. Останалото е въпрос на лични предпочитания. Разполат и с национални консултанти. Сумите не са малки, но аз предпочитам да платя на касата, отколкото да стимулирам сивата икономика в медицинското съсловие. А за куфара с багаж само като си помисля и ми прилошава. Не знам как са екипирани ВИП-овете в държавните болници. И ако са заети по време на моя престой.  Sick

# 3 707
ВИП-овете в държавните болници само имената са им такива. Най-обикновени стаи, единственото предимство е, че са със собствен санитарен възел, но и за тях тях трябва да си носиш чаршафи и всичко необходимо. Ако се събереш в два сака, заедно с всичко за бебето ще бъдеш късметлийка.

# 3 708
  • Пловдив
В Окръжна още преди доста години, когато аз раждах, стаите бяха по две родилки с бебетата. Всяка стая със санитарен възел. Всичко беше чисто и ново, след ремонт. Това за обикновените легла, не за ВИП.
Сега не знам как е, но чак пък толкова лошо да е станало, не вярвам.
За двата сака с неща -така си беше и тогава.

# 3 709
  • Пловдив
Истината е, че заради акредитациите, поне родилните отделения ги пооправиха. Но пак са много далеч от истината. Почти нямам допир с държавни болници, но при кратките ми посещения, за свиждане, картинката не е за описване. В Окръжна само като си представя 50% ромки, които се шляят по коридорите и тълпите роднини, неспирното движение и говор, ако ще петзвезден хотел да го направят отделението, не стъпвам там.  Stop

В Селена, лично за мен, неудобството са несъобразителните роднини, които се напъхват в стаята и изобщо не им хрумва, че там има и друга родилка. Персоналът се опитва да балансира, но манталитета като плащам ще правя каквото си искам, в повечето случаи надделява. Все пак успяват да ги подкарат към стаята за свиждане. Аз исках самостоятелна стая точно заради това. Но сега е толкова пълно, че трябва да наемеш ВИП, който въпреки безумната си цена, също рядко е свободен. Няма идеално щастие.  Laughing

# 3 710
Ох, върнахте ме 18 години назад... Tired
Като си спомня как постъпих по спешност, с изтекли води, в седми месец, да чакам на голия дюшек майка да се върне за спално бельо... Confused Confused Confused
Но пък спасиха детето ми след преждевремнното раждане в 28 седмица. bouquet
Как за толкова години тази болница не се обзаведе с чаршафи??? Rolling Eyes

# 3 711
Скоро бях на отворени врати в Окръжна. АГ отделението е след основен ремонт - изключително чисто и уютно, персоналът е много френдли и усмихнат. Ромките са в отделен коридор доколкото разбрах. Честно казано не видях нито една. Кетъринг има официален, избираш си по меню, има около 20 ястия на народни цени - няколко вида салати, супи, скара и готвено. Т.е. не ядеш, каквото ти дадат, а каквото си поръчаш. Не е само за роднини на колеги, а за всички. Това е, ако не искаш да ядеш манджата, която дават в столовата.
Цените за избор на екип ги пише на сайта и са официални, а не са в сивия сектор - 900 лв. Не мога да разбера какво е това ганьовско мрънкане - искаш лично шефа на отделението Йончев да ти направи секциото, а после мрънкаш, че си дал много пари - ами то си пише кое колко струва!!! Чаршафи има, никой няма да те върне, ако не си носиш, просто не са нови и цветнички. Да не мислите, че ромките си носят?
ВИП стаите са с възможност за свиждане всеки ден и с плосък телевизор. Иначе са почти същите като другите - свежи цветове, перденца, нов теракот. В обикновените стаи свиждането вътре в стаята не е позволено, иначе и те са в свежи цветове и с нови санитарни възли, но нямат перденца Simple Smile
Отзивите за раждане без избор на екип за там са до един положителни от последните години.Неонатологията все още се води най-добрата в Пловдивска област. Не знам какви са очакванията за една държавна болница и защо всички плюят по презумпция, но това по принцип си е българска черта за съжаление. Peace

Бях на отворени врати и в хирургиите. За съжаление не съм и наполовина толкова очарована от там, доста си беше мизерно, персоналът изглеждаше злобен. Старшата акушерка похвали неонатологията, че имала ИНТЕНЗИВНО, сякаш е кой знае какво за лечебно заведение с такъв мащаб!!!

# 3 712
Да и аз бях в Хирургиите, най-много ме подтиска грубия персонал.

# 3 713
  • Пловдив
Ааааа, шефът без пари не го искам за нищо на света, какво остава да платя за него.  Naughty
И още един огромен минус на държавните болници при секцио. Правят го с пълна уройка.  Stop

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 21:41 от dazel

# 3 714
В последните 3 години имам две раждания - и двете бяха в Окръжна. Ако имам и трето дете, пак там ще го родя! Първия път преносих, лежах един ден в Патологична и на следващия ми направиха секциото (аз настоявах за нормално, но доста фактори наложиха секциото в крайна сметка). Носих си всичко - чаршафи, дрехи за мен и бебе и т.н. Вторият път отидох по спешност (въпреки стриктното следене на бременността, която протичаше абсолютно нормално и без никакви усложнения), оказа се, че бебето се е нагълтало с околоплодни води, които са били зелени и кални, увита пъпна връв и още усложнения, за които нямаше никаква външна индикация... За около 20-30 сек. бебчо е бил без кислород, след което успешно са го интубирали и привели в кувьоз. Гледха ми го 20 дни, направиха всичко възможно да го излекуват напълно и благодарение на грижите и кадрите там си имам живо и здраво бебче сега. Heart Eyes Тъй като отидох по спешност, нямах абсолютно нищо като багаж - никой не ме остави на гол дюшек, напротив - постлаха ми чаршафи, бебето ми беше поето в стерилни пелени, а в последствие облечено в техни дрешки. През целия му престой в болницата съм занесла само памперси, мокри кърпи, постелъчни пелени, крем за дупе и няколко лекарства (като Дактарин например) - всичко останало му го подсигуриха от Окръжна.
И двете бременности си ги следих в Торакс, но предпочетох да раждам в Окръжна - за мен най-важното условие беше да има адекватен персонал и нужната техника, че ако не дай си Боже се наложи нещо животоспасяващо (както се и случи втория път), да може да се реагира мигновенно. Не искам и да си помислям какво щеше да се случи с второто ми дете, ако го бях родила в частна клиника (защото всичките карат спешните случаи в Окръжна и в Хирургиите), тъй като състоянието му налагаше мерки в рамките на секунди...
Да, в държавните болници има циганки, но същата сган е плъзнала и в частните клиники. Примерно в Торакс лятото толкова им беше пълна легловата база, че бяха взимали назаем бебешки легълца от Весела. Оказа се, че повечето родилки там са циганки. И в Окръжна ги имаше, но си имат неписано правило - циганките се слагат в стаи отделно от българките. По отношение на персонала - навсякъде има груби и начумерени лекари, акушерки, сестри, санитарки, включително и в Окръжна - и при двата ми престоя там срещах подобни екземпляри, но бяха единици. А хигиената и легловата база са на ниво - стаите са след основен ремонт (всяка си е със санитарен възел), детското отделение е напълно обновено. А Неонатологията  е най-добрата не само в Пловдивска област, а за цяла Южна България!
В крайна сметка отиваш да раждаш, а не на СПА, затова за мен е маловажно дали ще лежа на донесени от мен чаршафи или подсигурени от болницата; дали ще имам ТВ и перденца в стаята или не; дали ще ям болнична храна или специален кетъринг... Най-важното е да има кой да отреагира при усложнение с мен или бебето!
И при двете си раждания НЕ съм платила и стотинка, нито под масата, нито официално! Но излязох от болницата с две живи и здрави бебета! Peace

# 3 715
  • Пловдив
Сподели кой ти е следил втората бременност, за да сме най-накрая по темата.  Laughing Защото това, което описваш е несериозно. Естествено, че има индикации за страдание на плода, както и за околоплодната течност.

# 3 716
Сподели кой ти е следил втората бременност, за да сме най-накрая по темата.  Laughing Защото това, което описваш е несериозно. Естествено, че има индикации за страдание на плода, както и за околоплодната течност.
Никакви индикации, това беше най-странното в моя случай - и в деня на раждане - и в Торакс, и в Окръжна, проследиха тоновете на плода, контракциите - всичко с бебето по уреди беше 6! Вляха ми една банка лекарство за задържане, че бях в 36+3 г.с., но контракциите се увеличиха и околоплодните започнаха да изтичат, та спешно ме вкараха в операционната. Никой от лекарите не е очаквал какво ще види при секциото - едва когато са ме отворили, са разбрали, че нещата са много зле, въпреки идеалните ми изследвания (кръвни, на доплера, на видеозона). Всички твърдят, че съм преносила, но си знам с абсолютна точност ПМЦ. Десет дни преди това правих всякакви изследвания (кръв, урина) - никакви проблеми, идеални за бременна. Пет дни преди случката бях на ЖК - тонове на бебе идеални, околоплодни води в норма... всичко, всичко наред. През цялата бременност не съм имала никакви оплаквания, дори гадене нямах... И в крайна сметка нещо се случи и само късмета и Оня горе ми помогнаха да имам живо бебе!
Иначе и двете бремености ми ги следи д-р Христо Кунчев. Peace

# 3 717
ЦРП пускала ли си?

# 3 718
  • Plovdiv
Какво е ЦРП ( сори за въпроса, но и аз съм бременна и ми стана интересно)

# 3 719
Це реактивен протеин предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт