Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 317 535
  • 6 055
  •   1
Отговори
# 5 850
  • Пловдив
От написаното разбирам, че ИР и Хашимото за вас обуславят рискова бременност? Зацапването е друг въпрос там следва да се обърне внимание, но тези две състояния не са толкова страшни и при прием на хормон и диета плюс движение не би следвало да доведат до проблем. Консултация с ендокринолог е необходима, но вие го знаете. Казвам ви го от позицията на жена родила на 35 и 37 години с тези две състояния, с първата бременност ходих на работа буквално до края, върнах се на работа бременна с второ дете и пак работих до края. Бих казала, че за вас движение и физическа активност са необходими по време на бременността. Не възприемайте тези диагнози като нещо изключително страшно, просто следвайте това което ендокринолога ви препоръча. Може би и за това лекарят така е реагирал за болничния. Иначе специалисти много - аз например се следих в New life, при д-р Матеева, страхотен човек, при първата бременност имах зацапване и 14 дена бях вкъщи, след това сама предлагаше да ми пусне болнични, но тъй като се чувствах добре, продължих да работя. Тоест ще се отнесе с разбиране. Знам, че д-р Минчев и д-р Карагеоргиев също са добри специалисти. Но донякъде, без да бъда толкова рязка, донякъде съм съгласна с горния коментар.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 23:35 от alice_ in_ wonderland1

# 5 851
  • Пловдив
Здравейте,
Аз се следях при д-р Лазароски по ЗК, родих в Хирургиите. Имах добра грижа, проследяване, когато се налижеше (5 пъти) влизах по спешност в Хирургиите. В болнични бях от 6+3 г.с. Д-р Лазароски винаги се е съобразявал и не съм имала проблем с болничните. Не ми стигнаха дните и минах ТЕЛК с всички епикризи и амбулаторните листове от прегледите, вкл и за първия болничен от личния лекар. Давам глас за д-р Лазороски(44 г, пета бременност, гестационен диабет). Бях се подсигурила и с втори лекар. Успех до края и късмет!
Да допълня- ЛКк минавах в МЦ Хипократ-безплатно.
Както казах трудно забременях. Казваха ми , че едва ли не ще е невъзможно и да си подготвям документи за инвитро. Аз бях решила да пробваме до края на тази година и след това ако не стане да ходим на ин витро в Турция. Както и да е.въобще не очаквах да стане бебето.  Знам какво трябва да се прави… ендокринолог, фетална морфология, БХС, евентуално пренатален и пр. , но проблемът ми е с болничните в момента .
Въпросът е какъв е вашият опит с [болничните и имали ли сте проблеми да ви ги дават?
Ясно ,че не мога да обикалям гинеколози и не смятам цялата бременност да си я изкарам така , затова питах за препоръки….

# 5 852
От написаното разбирам, че ИР и Хашимото за вас обуславят рискова бременност? Зацапването е друг въпрос там следва да се обърне внимание, но тези две състояния не са толкова страшни и при прием на хормон и диета плюс движение не би следвало да доведат до проблем. Консултация с ендокринолог е необходима, но вие го знаете. Казвам ви го от позицията на жена родила на 35 и 37 години с тези две състояния, с първата бременност ходих на работа буквално до края, върнах се на работа бременна с второ дете и пак работих до края. Бих казала, че за вас движение и физическа активност са необходими по време на бременността. Не възприемайте тези диагнози като нещо изключително страшно, просто следвайте това което ендокринолога ви препоръча. Може би и за това лекарят така е реагирал за болничния. Иначе специалисти много - аз например се следих в New life, при д-р Матеева, страхотен човек, при първата бременност имах зацапване и 14 дена бях вкъщи, след това сама предлагаше да ми пусне болнични, но тъй като се чувствах добре, продължих да работя. Тоест ще се отнесе с разбиране. Знам, че д-р Минчев и д-р Карагеоргиев също са добри специалисти. Но донякъде, без да бъда толкова рязка, донякъде съм съгласна с горния коментар.
Не , ИР и Хашимото и СПКЯ НЕ обуславят рискова бременност. Просто споделих състоянието си.
Зацапването ме притесняваше и други лекари ми препоръчаха да лежа докато има проблем и наистина когато лежа зацапването изчезва, но ако се размърдам повече се появява отново.
Както и да е, получих болничен , благодаря на всички Ви за отговорите, наистина бяха полезни за мен.

# 5 853
Здравейте!

Може ли мнение за раждане секцио при др. Деница Краевска?

# 5 854
Здравейте!

Може ли мнение за раждане секцио при др. Деница Краевска?

Първо ще кажа, че е страхотен специалист. Тя ми следи цялата бременност, не съм търсила друг АГ, за второ мнение. Бяхме се разбрали за нормално раждане, но малката така и не слезе в таза въпреки силните контракции, които имах и се наложи да направим секцио. Възстанових се супер бързо, но това си е индивидуално при всеки. Като цяло съм много доволна от нея и не бих я сменила.

# 5 855
Хубаво е да се уточнява (както в горния пост Heart ) каква работа е свършил даден лекар при пациента, за да се знае по какво е "специалист".
При една безпроблемна бременност всички са специалисти...За проблемна и рискова бременност, или инфертилитет - тя не е подходящ избор.

# 5 856
Абе не бих казала, че имах най-безпроблемната бременност, но като цяло, да важно е да се уточни. От 27 седмица бях със супер силни, макар и неболезнени контракции. Не е нещо рядко срещано но все пак си е риск от преждевременно раждане. В крайна сметка успях да изкарам до 39 седмица пиейки магнезий в доста големи количества. За мен беше важно, че мога да я потърся по всяко време ако нещо ме притесни много. Не са много лекарите, които ти позволяват да ги търсиш извън работно време.

А аз иначе я посетих случайно за рутинен преглед от позитивни отзиви в супердок. Бях обиколила разни други специалисти с проблем нередовен цикъл, които едва ли не ме отписаха, че няма да мога да имам деца - защото имам автоимунно (МС) и поликистозни яйчници (така и не сме видяли с нея на УЗ кисти). Споделих ѝ проблема си и тя предложи да опитаме да регулирам цикъла с хранителни добавки. При мен имаха ефект и вече имам сравнително редовен цикъл и едно прекрасно момиченце. По време на секциото се видя, че една ми тръба е огъната и според нея и това също е оказвало влияние върху цикъла.

За по сериозни репродуктивни проблеми има други АГ специалисти, но явно моя проблем не е бил толкова сериозен. Тъжното е че има и АГ които категорично ми отсякоха, че няма да имам собствено дете. Не пожелавам на никого да го чува.

# 5 857
Ако е само за секцио, както пита жената може да се довери при условие, че това се случи в голяма болница, където си има нужните екипи да поемат дете и родилка при необходимост, не в Торакс.

Познавам д-р Краевска от около 10 години, случайно попаднах след мисед и тя извърши манипулацията. Беше съвсем още млада, има енергичността на мъж.
Сега, като майка на деца вече я виждам по-умерена.

# 5 858
Много ви благодаря за информацията, бяхте ми много полезни! 🤗

# 5 859
Здравейте, може ли да ми кажете, кои са най-надеждните и добри АГ в Хирургиите в Пловдив, за проследяване на бременност? Чувам много добри отзиви за Учикова, ни все пак искам да разуча и други

# 5 860
Здравейте момичета,можете ли да ми препоръчате микробиологична лаборатория,която дава 100% верни резултати,става въпрос за това,че няколко лаборатории в  Пловдив във вагиналния секрет ми излиза Klebsiela pneumoniae,а в София във 3 лаборатории нищо не намират и незнам на кое да вярвам?

# 5 861
На Торакс лабораторията е добра.

За проследяване на бременност,  д-р Котева. Кабинетът ѝ е във второ ДКЦ. По график е там следобедите, сутрин е в Св. Георги.

# 5 862
В Геника изработват микробиология, ако не е пробвано

# 5 863
Няма лаборатория, на която може 100% да се вярва. Нещата са много относителни като цяло. Можете да сравнявате лаборатории само ако сте занесла 6 секрета, взети в един момент, и занесени в 6 различни лаборатории.
В София специално скапаните лаборатории са повече от хубавите.
За Пловдив препоръчвам Лина, Геника и Плам в Селена.

Относно проследяване на бременност в Пловдив ситуацията е същата - зависи. Зависи дали бременността е нормална без рискови фактори, или е рискова и изисква следене от специалист.
Само в Пълмед не ходете.

# 5 864
  • Пловдив
Д-р Котева вече не следи по ЗК, не знам временно ли е или за постоянно.Следях се при нея, януари ми каза да взема ново направление за избор на ЖК, че нямало да я има.Два пъти ходих при заместничката й.Ако нещо се е променило от края на февруари до сега, не го знам, термина ми беше март.

Общи условия

Активация на акаунт